Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 22 augusti 2017

Pantertanter och deras unga älskare

Att rika och mäktiga gubbdjävlar skaffar sig troféhustrur och sedan byter ut dem med några års mellanrum för att behålla ett status quo i självbilden, är inga nyheter. 

Men när jag ser Aftonhoran och Sexpressen köra varsitt inlägg där äldre svenska kvinnor i underhållningsbranschen klagar över hur tabu det är med de yngre män de plockat upp för att som vampyrer suga nektar ur ungdomens källa så länge det alls låter sig göras, då föddes tanken att granska ålderdomsplaneten Saturnus i deras horoskop. 

För att inte Camilla Läckberg och Maria Lundqvist (den senare vittnade för tio år mot en sångare hon hävdade förgripit sig på hennes unga barnflicka - AB) ska känna sig alltför utsatta med sina 14 resp. 21 år yngre pojkvänner, inkluderar jag två klassiska samtida fall på lammköttshungrande kvinnor. 

Det är Demi Moore, som bröt ihop helt när hennes koppling till ung vitalitet lämnade henne för en ung aktris, och - naturligtvis! - den klassiska vampyren Madonna: "Att ha älskare som är tre årtionden yngre än mig gör folk väldigt obekväma." (källa)
 
Den senare har säkert båda svenskorna detaljstuderat när de lade upp sitt försvar för den inre orenhet svenska folket i gemen tycks bära och som syns på vår arbetsmarknad: rädslan och diskrimineringen för dem som vuxit upp. Chefer vill inte ha de äldre, för dagens chefer är obildade och uppfödda på billig amerikansk underhållning. De kan inte hantera verkligheten och dess komplexa frågeställningar utan klänger fast vid schablonmässigt rollspel. Folk i gemen hatar ålderdom för att staten sedan längre indoktrinerat massorna med, tja, samma sekulära amerikanska ytlighetskultur... 

Som man kan se i det svenska nationalhoroskopet är den svenska chefs- eller ledarpersonen (Solen) typ en 13-årig grabb i själ och hjärta. Det är inte helt friskt att Solen står i ålderdomens och klokhetens Vattuman medan Vattumannens härskare "regredierar" till Tvillingarnas tecken, ungspolarnas tecken! Sverige är med andra ord världens sämst rustade land för den som trodde på en normal utveckling och mognad som människa. Något har gått förunderligt fel här... 

Att Sveriges Saturnus står i 9e huset, vars mest prosaiska betydelse är "utlandet", antyder att vi importerar denna mänskliga omognad utifrån så att det alltid blir "brösttoner" när svenskar ska göra sin röst hört, det är ingen äkta alderman som kommer från nationens Sol, det är en mindre hund som söker gläfsa högre än den har grund för - som en Carl Bildt (läs Åsa Linderborgs utförliga summering av en läskig bok om Bildt och de underdåniga svenska journalisterna). Man kan fråga sig om den här skeva och parodiskt uppblåsta självbilden fanns även före 1974 års regeringsform som ligger till grund för gällande nationalhoroskop... (Vad gäller exemplet Carl Bildt är det känt att han hatade Olof Palme och kanske just därför anammat stora delar av dennes uppträdande.)

*****

Hur fungerar då Saturnus hos dessa fyra pantertanter som behöver byta ut sitt eget blod mot ungdomens? Man kan först påminna sig att just den unga och åtråvärda 12-14-åringen (i det gamla homofila Grekland såväl som i vår tid, fast nu bland snaskiga pedofiler) representeras av Tvillingarnas tecken genom dess härskare Merkurius som "äger" livstrappan upp till 14, då Venus tar vid för några år. Hermafroditen - blandningen av manligt och kvinnligt är frukten av Hermes och Afrodites möte, Merkurius och Venus igen! 

Hermafroditen är på lägsta nivå symbol för sexaktens "när vi två bli en", dvs två människor som i extasen passerar bortom den kroppsliga självmedvetenheten och förnimmer en större existens i föreningen. Grekiske filosofen Platon återberättade en gammal myt om att människan en gång varit sådan, hel i sig själv, men senare splittrades upp i man och kvinna. Myten påminner om Adam (hermafroditen) som sedan delas i två och blir Adam och Eva...

I en sekulär kultur där staten givit folket över till Satan att äga och styra, försvinner de här gamla insikterna och kvar blir bara den lägre och kroppsliga sidan, så att dessa pantertanter (och rika gubbslem) knappast ens kan sägas söka sin själs helande utan enbart är samma obehagliga åldersdiskriminerare som dem på den svenska arbetsmarknaden som klagar högljudd över att kompetens saknas fast landet är bräddfull av den!
Utvikning. (Dags att ta en titt på vad som egentligen menas med kompetens! Medierna, förmodligen mest unga journalister, saknar koll på vad det egentligen vilka lögner från Svenskt Näringsliv man ogenomtänkt repeterar.. Om det är tech-företagen - it-fascisterna som skriker efter billiga unga som just lärt sig det här årets programvara kan man lugnt ignorera marknadens stress, den här näringsgrenen liksom många andra borde Sveriges såga av från sin stam, de gynnar bara en ond värld. Svenska vapenindustrin är på nivå med den svenska it-industrin eftersom den senare numera klänger som en igel vid bank- och penningindustrin - Sverige levererar unikt mycket SKIT till världen sett till vår lilla befolkningsmängd.

Madonna, född 1958:



Ungdomsvampyrernas moder. Saturnus som representerar ålderdom och död är också en kontrollör och bromsande faktor. Normalt förklaras det som att ålderdomen är en stukad och ofärdig tid i livet, men skriv upp att Saturnus är intresserad av att jobba hårt med den officiella framtoningen (10e huset), särskilt om man är en offentlig person. Som det skall visa sig, har alla fyra kvinnorna en dominant Saturnus men ingen är i närheten av Madonna i sin furiösa fixering vid att vara ung och attraktiv. (Det är därför hon alltid samarbetar med yngre talanger - aldrig med äldre.) 

Saturnus i Skorpionen är en iskall och frigid (barnlös) placering men den är kontrollfixerad som få, och här är ligger skorpionen under sin sten för att skydda sig från solen och kontrollerar därifrån Lejonets grad av exhibitionism och narcissism. Men här är det fascinerande att se hur den iskalla Saturnus "eldas på inifrån" eftersom dess disponent är Mars i Väduren. Med en snabb gissning skulle jag tro att Madonnas ständiga ström av kortlivade affärer har med halshuggna Draksvansen invid Mars att göra, månnoderna länkar samman med två av de mest aktiva och föränderliga planeterna, Mars och Jupiter, och dessutom i positivt polariserade tecken av den passionerade typen Rajas. Mellan 3e och 9e husen bildas här en typiskt hektisk livsstil som går från projekt till projekt, korta och snabbt avklarade (inspelning, video, konsert).

Demi Moore, född 1962:



Demi Moore har Saturnus hemma i sitt negativa härskarläge, vilket gör den till den verksam illgörare. Den står å andra sidan i ett av de onda husen, det 12e för världsliga förluster och exil. Denna kvinna som plastikopererat en hel del för att bannlysa tecken på åldrande och stoppat in extra utfyllnad i kroppen, visar hur svårt det är att använda de astrologiska spelreglerna. Är hon helt sjuk i huvudet eller har hon ett sunt förhållande till sin åldrande- och kontrollplanet? Minns att en ytterligare spelregel är att det är BRA att ha den Stora Illgöraren undangömt i 12e huset där den tydligen inte anses kunna göra så stor världslig skada. Men andra röster säger att det som döljer sig i 12e är tendenser individen själv inte är medveten om man som ligger i öppen dager för andra att se! 

Och frågan om Demi Moores syn på sitt eget åldrande blir inte enklare av att hon har Draksvansen här, som hos en vis människa skulle kunna signalera ett "äsch, den här vägen har jag gått så många gånger (i tidigare liv) så jag bryr mig inte". Men nu är den insikten dold inför henne själv precis som hela frågan om kroppslig form och ålder. Jag upplever att västtraditionen som ser det omedvetna i 12e har en poäng. Huset påminner om djuppsykologen Carl Gustav Jungs SKUGGA, dvs en mörklagd zon där allt man inte kan acceptera med sig själv knuffats in i. Därför med Saturnus ett problem för Demi Moore och när den sedan tar samma långa 270-graderskontakt som hos Madonna men i det här fallet söker kontrollera kärlekens och skönhetens Venus, då handlar det om en helt manipulerad kropp. Hennes omedvetna är panikslaget över åldrande och förlorad attraktionskraft!

Jag har ett anonymt fall, född ett dygn före Demi Moore och under många år klädmodell i några av landets största damtidningar. Det sista foto jag sett, några år gammalt, antyder antingen århundradets mest remarkabla genuppsättning eller kosmetiska ingrepp för att bevara i princip exakt samma utseende som 25 år tidigare. I detta fall låg Saturnus som hos Madonna, i 4e privata huset och verkar från jordnära Stenbocken mot den egna kroppsliga ascendenten. För en Vågascendent, till skillnad från Madonnas Lejondito är Saturnus en verksam välgörare, men jag vet likväl att hemmiljön (4e) var saturniskt frusen, inte nödvändigtvis i verkligheten men väl i hur den här kvinnan såg på den. 

Var och en bär sin individuella själs karma med sig från liv till liv och "kladdar" ner sina föräldrar om sin omgivningen med, i det här fallet, den bristfälliga empati Saturnus i fjärde alltid tecknar. Det är en mycket styvmoderlig placering och omvittnar att man själv försummat närhet i tidigare liv och nu får anledning att klaga på andras distans och kyla - och själen börjar förstås i barndomshemmet med denna projektion av distans och främlingskap. Bara en liten utvikning, har inget med ungköttssyndromet att göra, vad jag kan se.

Maria Lundqvist, född 1963:



Bara amerikanskorna hade känd födelsetid så med svenskorna får man återvända till fattighjonets horoskop och nöja sig med en sinnelagsascendent (Månen). Sådana kartor beskriver mer känslor, positiva eller negativa. Ibland fortplantar sig stark affekt och tar individen någonstans i karriären - det är därför månkartor på kändishoroskop så ofta stämmer med det de blivit kända för...

För Maria Lundqvist, som tagit i för kung och fosterland med en hela 21 år yngre toyboy, är det ännu värre än för Demi Moore året innan. För här har vi Madonnas Måne i Lejonet, ett begär efter alfahannens privilegier i konflikt med åldrandets realitet: Saturnus i det fysiska Jordelementet - och dessutom som en känslomässig fiende i 6e olycks- och fiendehuset. 

Visserligen kastar Saturnus ingen aspekt mot Lejonet men det räcker att veta vad pusselbitarna representerar för att inse att här finns något som skär sig i hela kartans upplägg. Dessutom lider Lundqvist om möjligt ännu värre än Demi Moore av utseendefascism. Saturnus är hennes fiende och likväl biter den sig fast i hennes Venus (kvinnlig fägring). Här är ytterligare ett problematiskt horoskop där Lejonet och Stenbocken inte kan samverka utan blir till löjliga överdrifter - minns de nyliga inläggem om Stockholms stadsbyggnadsråd Apple-Mogert och hans svaghet för stora skrytbyggnader.

Camilla Läckberg, född 1974:



Återigen Saturnus och nu i aspekt mot dess fiende Solen. Den veka åldringen tränger sig på den starka och dugliga Solen. Det här är nog den sjukaste kvinnan i hela gruppen eftersom hon gör åldrandeproblemet till sitt eget långt tidigare i livet än de andra! Solen i Lejonet angripen av Saturnus avslöjar en sjuk psykologi med enorma narcissistiska problem, en "me too"-typ som också ska berätta om den hemska omgivningen som inte vill förstå att hon har sjukliga behov att bevisa något... Varför valde hon att skriva deckare och ytterligare bidra till Sverige som ett imbecillt land där alla springer åt precis samma håll? 

Saturnus, traditionalisten, har total kontroll över Solen-i-Lejonet som därmed blir en stukad ledare utan någon verklig originalitet. Denna Sol är stark styrd av fader Tid! Läckberg som opportunist som gör precis det som ligger i tiden?

Det är min uppfattning att ett sinnelag i Jordtecknet Stenbocken tenderar mot copycat-mentalitet. Plagiarism är dessutom i linje med Platons gamla myt om att världsskaparen, Demiurgen, bara plagierade himmelen och dess gudomliga former när han företog sig att göra en egen värld, fast sämre och inte lika vacker. Demiurgen ses därför mer som en hantverkare som tillverkar sina bord och stilar efter förebild och Stenbocken/Saturnus är ett typiskt hantverkartecken i de fall det inte söker makten. 

Det är här "hermafroditiska" Tvillingarna kommer in som medlaren mellan himmel och jord (i Platons antika världsbild). Som en tredje sammanbindande part eller en förmedlande länk. I Indien är tecknet Mithuna (Paret) en symbol för mannens och kvinnans uppgående i en högre enhet och äldre konst uttryckte detta via sexuella motiv. (Jfr. den kristna tradition som beskriver Jesus som en Merkurius-liknande typ som en BRYGGA mellan världarna!) Typiskt nog är det ENBART Venus som är en planetär välgörare för den som föds med Tvillingarna stigande i öster. 

De här tankarna döljer troligen förklaringen till att romerske filosofen Plotinus på 300-talet använde Afrodite (Venus) som symbol för människans själ, trots att hans texter visar förtrogenhet med astrologin. Det är en fråga för historiker att reda ut om något skifte har inträffat. NÄR blev Solen symbol för den individuella själen i hinduisk astrologi? Var Venus en äldre symbol för själen men senare ersatt av berättelsen om Solen som utgångspunkten för vår unika individualitet? Venus som positiv härskare över Vågens tecken, i vilket Luftplaneten Saturnus sägs upphöjd, anknyter också till rättvisans domstol i himmelen där själen vägs på vågskålarna. Den tanken snuddar bloggen vid varje gång då här talas om den verkliga mänskligheten som osynliga andar i en andevärld (Vattumannen, Den "Väldiga" en osynlig luftdomän som rymmer alla andeväsen). 

Med en sådan modell blir plötsligt Solen inte mer än andesjälen i dessa slit och släp under den heta solen i vår värld, dess framträdande som en aktiv varelse i den lägsta av alla världar. När allt kommer omkring tecknar de 12 husen i ett horoskop primärt olika aspekter av denna värld och detta jordeliv. Solen eller atman skulle då kunna få illustrera människan (eller djuret) "in action", i rörelse i denna värld. Venus, essentiellt ett "luftväsen", en ande, blir då den osynliga medresenären på kroppens resa genom ett jordeliv medan  Venus också, precis som Hermafroditen, indikerar själen mer som ett samband mellan det jordiska (tillfälliga) och det himmelska (eviga). 

Det är här Plotinus kommer in med sitt grova språk och förklarar Afrodite en hora när hon vänder sig bort från det eviga och ägnar sig överhövan åt kroppsliga betraktelser och framför allt om hon lustar efter unga kroppar. Frågan om planeterna och själen utmynnar förmodligen i insikten att samtliga sju planeter indikerar själen ur olika aspekter. T.o.m. sinnesorienterade Månen kan i vissa lägen beskrivas som själ, som när den sekulära människan talar om sina olika "själstillstånd". Detta är den eviga själens lägsta nivå, just när den är mer psyke än ande och nu står distinkt under inflytande från materiens mörker. Den delen av själen virvlar med i det timliga och bryts bort, låga själar - människor som satser på fel nivå - har inte evigt liv. Den eviga själskomponenten lämnar världen utan att att ha samlat någon vettig erfarenhet alls. Kanske visste den eviga själen att det var ett mellanliv... Kanske den eviga själen överhuvudtaget inte gör någon åtskillnad mellan "nyttig" och "onyttig"...

Läckberg har dessutom ett mycket problematiskt förhållande till sinnelagsascendentens härskare - den står återigen - precis som hos Maria Lundqvist - i 6e huset för olyckor och fiendskap. Inte heller Läckberg är förtjust i tanken på åldrandet... Jag tror vi börjar se den svenska satanismen här - när ett land väljer materialismen som ersättning för dubbelämnet religion & filosofi, då blir genast Döden - materiens källsprång - ett problem och befolkningen börjar patologisera. 

I Sverigehoroskopet märks detta via Vågascendenten och dess Venus i Stnebocken i 4e huset. Trots att Venus placering sägs god ligger urspårningen inte långt borta... Folk river ut sina kök och bygger nya i patologisk omfattning! Hushållen (4e) saknar själsdjup till följd av Jordelementets begränsning. Då måste man nervöst ändra på sin miljö hela tiden, precis som de rika gubbslemmen och lammköttsjagande kulturkvinnor försöker skapa sig en miljö som signalerar fräschör. Gamla Lort- och fattigsverige har fått oönskade konsekvenser, det är hur lätt som helst för Eliten att manipulera folk utifrån den här ångesten inför slitage och det åldrade... Ge dem lite skattelättnader för nästa onödiga bostadsrenovering och sen kan vi Eliten göra vad vi vill med dem utan att populasen märker ett dugg.


*****

Till sist frågan hur unikt det var att hitta fyra lammköttsägande kvinnor i kamp mot sitt åldrande där samtliga fyra var svårt angripna av Saturnus. Det är helt klart att Saturnus BEHÖVS i ett framgångsrikt horoskop. Den förmår avgränsa och fokusera fältet. Men som den Stora Illgöraren verkar den även på andra plan och det är just som fader Tid som till sist övergår i Döden som dess största skada är. Eftersom Saturnus är livskraftens direkta fiende är Demi Moore och Camilla Läckberg värre sönderfrätta av Saturnus ytliga hyckleri än de andra två - båda upplevde säkert sig själva via sin Sol, via mediernas bevakning av dem tillsammans med sina yngre och statushöjande pojkvänner. 

Vad Madonna håller på med är en gåta, hon verkar vara en naturkraft som kommit olag! Och Maria Lundqvist måste som sagt förklaras av den brutalisering av sensibiliteten som Lejon och Stenbock i samma horoskop kan ge. 21 år är bara för mycket och hon kommer att sluta som bitter om några år. 

Jag har också hittat horoskop med mycket svåra och direkta konflikter mellan Eld och Jord där istället AVKOMMAN drabbats, föräldern har varit en stridis och helt fixerad vid att konkurrera och visa sig duglig och föder så sjukliga barn eller barnen insjuknar i svår sjukdom efter några år. Dessa fall ser ut som en annan variant på samma patetiska prestationsbehov de här fyra kvinnorna lider av. Någon får alltid betala när giriga själar far fram och när bloggaren själv insåg att han hamnat med just en kombination av Lejon/Stenbock som mer såg relationen som ett projekt för självbekräftelse, backade han ur. T.o.m. bloggarens mor med samma kombination hade släkt som talade bakom hennes rygg om att hon valt make av statusskäl.

Som jag skrivit tidigare, har jag ett helt gäng horoskop som mixar Lejon/Stenbock - de båda ledarsugna tecknen - och det har alltid funnits en mer eller mindre outtalad tendens att vilja dominera och bossa runt med andra.  Återstår att se hur länge Läckbergs partner är nöjd med att vara nummer två.

PS. Man skulle också kunna studera de fyra horoskopen utifrån Jupiter, dvs. ur framgångsperspektivet, men det vore att ta för givet att kärleken inte finns och att alla som väljer betydligt yngre partners gör det som cyniska framgångsjägare... Hade svenskornas horoskop haft födelsetid kunde den infallsvinkeln ha varit roligt, för båda amerikanskorna har mycket viktiga Jupiterplaceringar. Den flängiga Madonna har Jupiter med överdrivens (ambitionens) Rahu/Drakhuvudet i 3e huset för "sång och dans", vilket perfekt summerar hennes framgångssaga. 

Demi Moore är mer intresserad av personlig och kroppsliga framgång som sådan - Jupiter i 1a egohuset är visserligen en extremt stark placering, född under den lyckliga stjärnan som lyfte henne ur den trailer trash-slum hon föddes. Men samtidig är de lyckobubblan falsk och kan spricka mer än en gång. Med Vattumannen i 1a huset blir den i grunden goda Jupiter tyvärr en "verksam illgörare" och när Demi visade sina onaturliga silikonbröst i tre filmer på raken spräckte hon en sådan bubbla och skadade sitt varumärke. 

Madonnas Jupiter är i jämförelsen helt perfekt (vilket hennes långa framgångsaga omvittnar). Lejonet i öster gör Jupiter till verksamt god och oppositionen från den likaledes verksamt goda Mars skapar visserligen instabilitet mellan henne och alla partners men håller onedligen hennes tredje sång & danshus vid liv. Libido består men objekten för kärleken växlar - Lejonet i 1a huset har som bekant det problemet att dess självcentrering gör Venus (avvägningen till andra) till en verksam illgörare. 

Madonnas 3e hus ägs således av en problemplanet och jag minns Madonnas dåvarande make partner Warren Beatty se rejält trött ut över hennes extrema självcentrering i dokumentärfilmen "In Bed With Madonna". Här såg man Vågens härskare Venus vika ned sig inför den själviska energi som löper mellan Väduren/Vågen i Madonnas "actionorienterade" horoskop.

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Madonna och Warren Beatty var aldrig makar. Århundradets kvinnotjusare gifte sig för första och enda gången i mars 1992. Annette Bening blev gravid på första dejten och födde sonen Stephen 8 januari 1992. Paret har nu fyra barn. Stephen bytte sedermera kön och blev Kathlyn.

Seaward sa...

Tack för rättelsen.