Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 22 augusti 2017

Polismördaren Clark Olofsson får svenska medborgarskapet åter

Expressen skriver att regeringen Löfven inte har något emot att låta udda vara jämnt. Polismördaren får komma hem från utländskt fängelse och kvittera ut svensk pension. Sedan jag kort kommenterade Clark Olofssons horoskop 2009 har bloggen släppt det hinduiska fyrkantshoroskopet. Den västerländska runda kartan säger samma sak men känns mer bekant. 

Sedan 2009 har också Satanshuvudet eller den onda stjärnan Algol noterats i många horoskop och även den är värd att notera i den notoriske återfallsförbrytarens karta. Just "notoriska återfall" passar bra med ett sinnelagshoroskop i Oxens tecken eftersom Oxen ju är en sådan rutinmänniska!




Det är ett ganska eländigt horoskop med en mängd veka placeringar och lustigt nog har kartan släktskap med vårt nya riksfyllo, fd moderata finansministern Anders Borg. För just Oxen i 1a huset är olyckligtvis både psyket (Månen) och dess egen härskare Venus verksamma illgörare och när man hittar 1a husets ägare Venus i 8e korruptionshuset, anar man en störning i förhållande till pengar och det materiella - precis som hos Anders Borg. När dessutom den hungrande Rahu (Drakhuvudet) i 1a huset förstärker den underliggande Venus i korruptionshuset, då börjar det osa pyrt.

Dessutom är Mars en illgörare för Oxen i 1a och den opponerar sig mot lagens långa arm Saturnus som här har psykiskt läckage att söka täppa till eftersom den står mitt i ett intellekt (3e huset) översvämmat av det onda sinnelagets vatten.

Stjärnan Algol (Satanshuvudet) stimulerar den redan onda Jupiter i Skorpionen så att den blir en närig figur. Dock stämmer Ketu (Draksvansen) i kombination med Jupiter att Olofsson kommer att bli "halshuggen" vilket hans många turer till fängelset vittnar om.

Eftersom det här är sinnelagshoroskopet ser man en förvirrad och mörk inre värld. I den här fantasivärlden är det tydligt hur Sol och Saturnus opponerar sig - viljestyrka mot samhällsrestriktioner. Den inre röran stämmer dock väl med hur illa han hanterat livets frestelser och hur lagens långa arm hämmat hans solära aktivitet. Jupiter, som Lagen, mår som sagt, inte heller så bra.

Inga kommentarer: