Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 18 augusti 2017

Riksåklagaren som inte satte sig in i frågan


Riksåklagare Perklev (inre kretsen) och
publiceringsdag för DN-artikel
 
I en nylig DN-genomgång av IT-skandalens väg genom Åklagarmyndigheten - där mycket verkar ha stannat av och t.o.m. hållits utanför den egna informationsavdelningen (!) - papegojar Sveriges Rikes Åklagare efter berörda personer i regeringen Löfven: "Inte mitt bord".

Perklev "satte sig inte in" i frågan om varför generaldirektören för Transportstyrelsen straffats för lagbrott, samtidigt som hans underordnade - som skickade honom mejl om att detta hänt - var mer klartänkt och såg en höggradigt känslig fråga!

DN, som annars är på hugget, pressar inte närmare mannen som tagit som sin livsuppgift att bossa över andra som pressar och söker grusa andras uppgifter och resonemang (landets alla åklagare, en legitim del av det gudomliga och känd under beteckningen Satan). DN kanske inte vågade gå upp mot en den världsliga makten näranog högsta representant, eller också fann de hans svar nöjaktigt: Vem visste i det läget att det skulle bli ett sånt ståhej?

Landets högste Åklagare använder alltså den falska människans tankestil, och förklarar för DN att saker bara är en skandal om någon ser den. En veritabel mörkläggare!

Och vem blir förvånad att upptäcka att det han har samma horoskoptyp som försvarsminister Peter "inte mitt ärende" Hultqvist?! Försvarsministern föds i december 1958 just som Lagens Jupiter (den gudomliga förlagan till våra jordiska lagar) når mörkläggningens Skorpion. Riksåklagaren föds i januari 1960, just innan Jupiter har fullbordat sin passage genom tecknet. Båda är födda i Skyttens tecken och som båda ledare av rang är det legitimt att i avsaknad av exakt födelsetimma ställa horoskopen ur perspektivet av en soluppgång, hinduernas solascendent eller Surya lagna. 

Båda männen har dessutom psyket i den taggiga och krigiska Väduren - utmärkt för en försvarsminister som vill smygansluta oss till NATO eller en åklagare. Martiala Väduren är verkligen på hugget om Mars står väl placerad, och hos riksåklagaren är Mars i samma Eldtecken som sin eldiga vän Solen naturligtvis en perfekt kombination.

Precis som jag bara igår (Barcelonas bilterror) konstaterade om försvarsministern, leder riksåklagarens soltecken till den oönskade effekten att dess ägare Jupiter - signifikator för Lagen och den jordiska lagens upprätthållare - faller in i den onda daimonens 12e hus, sektorn som mörklägger, utsläcker eller ineffektiviserar allt detta hus slukar. 

På insidan av huset är planeterna alltjämt effektiva men 12e basar över livsområden som inte står i nämnvärd kontakt med omvärlden: västtraditionen har korrekt elaborerat på den antika "onda daimonen" eller hinduernas "exil och förluster" och ser här "mentalsjukhus, långvård eller terminalvård, fängelser och liknande inrättningar för individer som inte längre fungerar i samhället." 



Det är kanske trots allt inte så konstigt att hitta en Riksåklagare så perfekt illustrera 12e huset genom en livsgärning där SolÖgat och Aggressorn (Mars) kastar sin hysteriskt anklagande blick utifrån en Lag som blivit slukad för Transgressionens 12e hus! 

Jag dramatiserar avsiktligt här, eftersom 12e ofta är befolkat i tämligen normal människors horoskop. Första gången jag insåg hur mycket bättre det antika husdelningssystemet fungerade var när en individs fadersplanet Solen plötsligt hamnade här - den välbärgade fadern hade helt oväntat övergivit sin familj ("exil") för grönare betesmarker när horoskopinnehavaren var en liten pojke. 

Förlusten av "Solen" - fadern/ledaren - fick honom naturligtvis att anklaga sig själv, så man kan eventuellt se en naturlig koppling mellan åklagare och 12e huset även om Lagen/Jupiter uttrycks genom den naturliga zodiakens positiva (givande) 9e hus för den gudomliga Lagen (den universella dharman). Det negativa (mottagande) jupiteriska 12e blir då mottagaren i Vatten (det brottsliga elementet) som mottar domen från det klarsynta 9e Eldhuset eller Lagen. 

Minns också blogginlägget som likställde Jupiters negativa härskarskap i 12e tecknet Fiskarna för "Zeus Soterios", den Jupiter som räddar den dyrbara lasten åt handelsmän till havs. Före avfärd tillbad man denna frälsande Jupiter om ett stilla och farbart hav så att rikedomarna säkert nådde sin destination. Jupiter indikerar också förmögenhet, betydligt större pengar än "pengarnas Venus".

Vad som är intressant är att riksåklagarens trohet mot Lagen PRÖVAS just i denna tid. Se den transiterande makthavaren Saturnus i dubbelkartans yttre krets och hur den i retrograd position backat från Skytten och då DN drar in Perklevs namn i frågan om hur många i nyckelpositioner som fallerat under IT-skandalen eller medvetet valt att söka mörklägga affären. Ur det här perspektivet är Perklevs horoskop precis lika dubiöst som försvarsministerns, genom den omaka placeringen av upplysningens Sol i Skytten men ägd av en disponent i mörkläggningens och den hysteriska självbevarelsedriftens Skorpion. 

Kräftan - se Stefan Löfven - vänder alltid taggarna utåt och söker försvara eller glida undan när det hettar till, men det är bara en mild västanfläkt jämfört med hur nästa Vattentecken, Skorpionen, tar i för kung och fosterland för att undvika blamage! Här stegras fruktan till ren terror innan Vattenprincipen i sin tredje fas, Fiskarna, ger upp och säger "Herre, ske Din vilja och inte min". 

Vad DN har fått fatt i och nu nystar upp, är samma gamla ofog som vanligt, att Etablissemanget ser ner på den befolkning de ibland själva kommer från, ibland som invandrat Elit inte har någon som helst känsla för,  och att även Riksåklagaren ingår i den skock som alla fann det lämpligt att mörklägga IT-skandalen för svenska folket. Och det är nästan genialt av DN att påpeka högersosseriets PR-trick att låta Löfven turnera landet som en folkets ledare istället för att skåla i vinglasen i Almedalen. Satanismen - och cynismen - i det här landet är, som bloggen i flera år kunnat diskutera tack vare närläsningar av nationalhoroskopet - närmast gränslös. 

Hade inte mitt liv nästan varit över, och meritlistan varit bättre, hade jag genast lämnat det här sjunkande skeppet i frivillig exil. Överheten i det här landet missköter sig värre än någon kan föreställa sig och Anders Borgs självmål på skärgårdsfesten var bara toppen av ett isberg och korrupt livsnjutning och ett minimum av intresse att göra ett rejält arbete. De nya pengarnas makthavare utgörs i många fall av rena djävlar som inför sitt nuvarande liv SÅG att Sverige var en passande plats för deras taskspel. I andevärldarna SER man framtiden utbredd som ett landskap, precis som de fallna själarna på jorden ser terrängen som en utsträckning i tid - antroposofins fader och andeskådaren Rudolf Steiner hade utläggningar om detta, om jag minns rätt.

Att DN nu riktar sökarblicken in i Åklagarmyndigheten är helt rätt och det ser ut som om Sveriges planetära solcykel där Etablissemangets orättfärdighet kommer att gå i dagen under ett år, ser ut att kunna bli exemplifierade på än fler sätt än dem bloggen tidigare föreslagit: IT-skandalen, Sverige som värd för USA:s krigshets inom ramen för militärövningen Aurora 17 och, naturligtvis, Anders Borgs katastrof - en illustration av svensk räknenissementalitet av dagens Stureplans- och stekartyp (fattighjon från förorter eller landets småstäder som kommit upp sig och lever ut den sekulära drömmen i all dess tarvlighet). 

Minns att Sverige lever under den demoniska lögnanden Rahu 2002-2020 vilken speciellt verkar genom nationalhoroskopets 3e kommunikationshus. (Exakt vad hela IT-skandalen handlar om, varför kommunikationerna på högsta nivå inte fungerar bättre än den svenska grundskolan.) Med Solens sub-cykel (170420-180314) djupnar demonin och fokus flyttas mot landets solära ledargestalter och vad de egentligen sysslar med i sitt höggradigt favoriserade 5e hus i nationalhoroskopet.

Tillägg

Anders Perklev har som antytts ett horoskop för en antikens Överstepräst (tänk Tarotkortet Hierofanten, han som förevisar fördolda ting). Solen och Jupiter är en oslagbar kombination för hög intelligens och förmåga att se djupt in i ämnet. Men allt hänger på att disponenten Jupiter - förfogare över inte mindre än fyra planeter i Skytten, SKÖTER SIG VÄL. Om det exakta födelseklockslaget förvandlar Jupiter denna januari 1960 till en verksam illgörare, har vi något av den falskaste maktperson som tänkas kan. Jupiter, normalt noblessens planet och de som favoriseras av Gud, blir då hycklare och tomma tunnor, chanstagare och klippare - bluffar som bekläder höga ämbeten! 

Med visst fog har feta och välmående präster genom kristenhetens historia beskrivits på detta sätt och Jupiter står ju i sin allra högsta manifestation också för den Lag som prästerskapet har att förkunna, en Lag som egentligen inte alls formulerades av judarna (och de första judekristna) utan var ett kulturellt inlån från Babylon där de första stjärntydarna (långt före Platons insikt om den givande Idévärlden som föregår den materiella) begrundade himlavalvet och började förstå den mikro/makrokosmiska parallellismen i allt som sker. 

Ett orättvist okommenterat inlägg på bloggen, som dramatiskt exemplifierar ANDENS förmåga att omskapa världen i varje ögonblick (uppdateringarna är inte ens högfrekventa, de utgör ett kontinuum), var det med den med moderna svenska mått väl subtila rubriken: Det laddade ordet svala

Vid omläsning kan jag knappt fatta hur tillvarons Intelligens (allas vår noetiska essens) förmår skapa en sån serie av "slumpsammanträffanden" som jag där sanningsenligt redogjorde för. Uppenbarligen har vissa uppgifter existerat länge och väl och bara väntat på att någon skulle göra kopplingarna. Den som gör eller kreerar sådana kopplingar agerar på det gudomliga Intellektets nivå och är vad Platon (i verket Staten) kallade de verkliga Lagmännen, de verkliga skådarna av andevärlden. 

En annan slutsats man kan dra av inlägget om svalan är att tiden inte existerar, tiden är enbart den dominant som hetsar de dödliga till att tro löneslaveriet är deras enda verklighet. Demoniska politiker som skulle vilja lura på befolkningen pur ondska gör det för att de själva räknar med att få ut en lön från Etablissemanget. De lever ett liv i grövsta illusion.

Cyklicitet: "som det var så ska det åter bli"

Inga kommentarer: