Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 28 augusti 2017

Statsskreterarens avgångshoroskop - nu krisar nationen



Samtidigt som DN skiner som en sol över sin förbättrade lönsamhet har tidningen slutat ange tidpunkt för publiceringen av nyheter. När jag vaknar på morgonen och upptäckter att Löfven tvingats kapa sin högra hand pga. IT-skandalen står det bara "publicerad igår" hos DN. En försämring för den som vill se vad stjärnorna säger i samband med att nyheter i Tiden.

Den svårt slimmade SvD köper numera in nyheter från TT som sannolikt producerad av låglöneslavar (ingen glamour kvar i merparten av medievärlden sedan rovkapitalismen gett sig fan på att begå självmord och släppa fram nästa civilisation). SvD ger en exakt uppgift för när TT per automatik trycker ut sin avskrift av DN-materialet. Jag använder den tiden eftersom det knappast kan ha tagit många minuter att skriva en egen version av det DN var först ut med. 

Faktum är att TT-tiden bär på viss magi eftersom horoskopet inte bara är rena skolexemplet med första tecknet Väduren i första huset och därför en perfekt pedagogisk introduktion till astrologin och de 12 husen. Publiceringstiden 21.06 - som här får gälla som den arma Emma Lennartssons eget abdikationsögonblick - ger dessutom Vädursascendenten i dess allra starkaste (enligt den indiska avashta-läran), i den 15e och mellersta graden:



Med den indiska Lahiri-korrektionen för att kompensera för zodiakens sakta slirande bakåt, nådde Mars Lejonet klockan 5 på söndagsmorgonen. Jag reagerade själv under dagen över hur mycket mer på hugget jag kände mig än de föregående dagarna, jag läste mycket, irriterade mig bara en aning på ett halvmaraton som pågick i närheten.  

(Som vanligt i den här sjuka huvudstaden gjordes gatorna oframkomliga av rännande pöbel - kriminalisera fitnesskulturen säger jag! Den är en manöver för att hålla folk kroppsliga aktiva jämnt och ständigt så att de aldrig utvecklar en filosofisk tankeförmåga som mäktar se igenom deras ihåliga medelklassliv i den mellanstora staden). 

Med Venus, disponenten till mitt soltecken Vågen, i Lejonet insåg jag genast att det var Mars ankomst i transit till detta tecken som jag kände av som ett förhöjt energiläge.

Men se i kartan hur Mars genom entrén i Lejonet genast exponerar sig för Dödaren (Saturnus) och dess långa kvävande 270-gradersaspekt. En Lieman som pga. Vädursascendentens perfektion arbetar från det onda 8e dödshuset och här perfekt saboterar för 6e husets ledarLejon. För vad handlar hela IT-skandalen om? Tystnadskulturen som kommer från ordkarga Saturnus och Skorpionens moltysta och parodiskt höga integritetströskel. Summan blir: blindhet, idel blindhet! Än den ena och än den andra i hög position som inget sett, inget visste i den högervridna sossekultur där vi har klassresenärer som söker vara något de egentligen inte är. 

När nu statsministerns högra hand kapas, då är den här regeringen i princip slut för nu står Statstuppen utan sin högra flank, utan skydd. Det är därför ovanstående horoskop är så kristallklart i sina budskap. Detta var en viktigare avgång än de två huvuden som rullade då borgarna förklarade misstroende!

Jupiter är välviljans planet och den är en god tillgång för Väduren i öster, men eftersom detta horoskop är ett skolboksexempel ser vi Jupiter i just Jungfrun av alla tecken drabbat av trälens och tjänstehjonets eviga förbannelse: Jupiter i Jungfrun hamnar i 6e olyckshuset. Emma Lennartsson var Lejonets högra hand.

Jungfrun brukar i modern tid jämföras med alla lönearbetare men främst sekreterare, tjänstefolk och alla slags assistenter och servicearbetare - Jungfrun står verkligen för en stor mängd individer jämfört med Lejonet intill, som fordom representerade enbart kungen eller de allra mest lysande ledarna. I Sverigehoroskopet ser man illusionen att hela folket (Vattumannen) skulle vara kungen och detta går tillbaka på 1974 års Regeringsförklaring som inskränkte kungahusets makt ytterligare. 

Men som bloggen visat rymmer detta svenska folk inte alla utan bara de litterata, de väldigt rika och ledarskiktet (Merkurius, Jupiter och Solen). Det vore bättre att för Merkurius använda "krämarna" hellre än "litteratin" och det är lätt att med en blick se att Sverige inte har någon nämnvärd intellektuell klass i kontakt med de superrika och ledarskiktet. Däremot en vidsträckt nejd av krämare! Horoskopet drog med åren så snett att alla svenskar idag måste "vara lönsamma" eller åtminstone "bära sina kostnader" och vara sina egna "varumärken". 

Nationalhoroskopet är från 1974, några år innan nyliberalismens helvete såg dagens ljus, men det verkar som om vårt land bjöd på den kanal genom vilken Djävulen kunde ta sig in på allvar i vår jordiska dimension... Märkligt att en så viktigt placerad Merkurius i ett nationalhoroskop har så svaga budskap om folkets läs- och skrivförmåga. 1974 skulle ju socialdemokratin ha rått bot på gamla Fattigsverige och analfabetismen! Men som vi ser nu ligger det något i nationalkartan. Återigen skockas folk vid sociala bildbaserade medier som ger dem en ursäkt för att slippa kommunicera. Den fåordige svensken, känns det igen?

Åter till statsekreterarens karta. Vädursascendenten placerar alltså sin Mars i 5e huset för konungen (Stefan Löfven) men Liemannen angriper fr.o.m. denna fredag ledarens femte hus från korruptionens och mörkrets 8e. Det synes alltså vara Mars marginella rörelse från ett dygn till nästa som triggar Dödens pågående tryck på Lejonet/ledaren. Men även den flyktiga Månen har problem under fredagen eftersom passagen genom den sociala sällskaplighetens Vågen vållar obalanser. Detta eftersom Vågens härskare Venus står i Kräftan, vars natur är att inte vilja balansera med andra utan vill äga sin egen privata lilla sfär. (Placera Kräftan i öster och Venus blir en problemplanet!)

Horoskopets alls inte värst välgörande "ömsesidiga reception" mellan Månen och Venus visar med andra ord INTERNA (4e huset) problem med kommunikationsförmågan mellan alla inblandade i denna IT-skandal och 4e husets signifikator Månen passerar detta dygn ett Lufttecken som publicerar/kommunicerar om sin inre slirighet  (Vatten/Luft = dissociativa situationer eller uppbrott i förbindelser eller kommunikationer). 

Vid tidpunkten för statssekreterarens abdikation har Månen dessutom placerat sig i ett hörnhus från vilket planeten "kuggar i" omvärlden eller ger objektiva manifestationer. Sammantaget kan man - åtminstone i backspegeln - se hur perfekt logiskt detta horoskop är i relation till den händelse det förmodas beskriva!

*****

För regelbundna läsare behöver jag knappast påminna om att Sverige under ett år går igenom sin "verksamt onda" Sols ödescykel enligt dasha-läran. När Löfvens högra hand avgår är detta ännu en bekräftelse på att vi är på rätt spår med den indiska astrologin. Anders Borg, det nyliberala fyllesvinet, är småsaker jämfört med en statsminister som förlorar sin högra arm!

Den nästan 3000 år gamla kinesiska furstespegeln I-Ching (Jijing, Förvandlingarnas bok) säger i kapitel 55, om en regim på deken, att det kan komma tider när en solförmörkelse är så total att ledaren "bryter sin högra arm". Det verkar som att man inte alls måste befinna sig på en plats där förmörkelsen är synlig för blotta ögat. I vår globala tid är vi medvetna om hela jordklotet så USA:s totala solförmörkelse nyligen är också vår! Och till astrologisk lära hör att effekten av en nymåne gäller intill nästa, vilket naturligtvis också gäller om nymånen innebär en eklips. 

Orkanen Harry kom från ingenstans strax strax efter eklipsen och träffar USA:s svartaste och mest mordiska delstat, Texas. Och vapenkopplingen är inte svår att se. Regeringen Löfven är i princip synonym med svensk mordvapenindustri så det förvånar inte att Historien själv vill slakta denna regering av aningslöst onda människor! De är den banala ondskan för vår tid, en regering som skapar och planläst sedan skrotar sin framtidsminister! En sådan regering HAR INGEN FRAMTID. Den var från första början lika suicidal som Moderaterna i deras inbördeskrig. Vi är i lika hög grad föremål för solförmörkelsens förbannelse som USA och detta eftersom Sverige just befann sig i en "sol-cykel" och medfött indikerar en ond ledarkultur i detta land. Här spricker nu varenda myt i livslögnens förlovade land.