Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 15 augusti 2017

Storsvindlarens korrupta näringssjälshoroskop





Ibland utspelar sig minitrender på bloggen. Här dyker - helt utan avsiktlig planering - ännu ett exempel upp med en osund människa som har sinnelagsascendentens härskare i det onda 8e korruptions- och dödshuset. Nu är det en svensk storsvindlare som ägnat sig åt penningtvätt (Expr).

Soltecknet Kräftan är näringslivets egen princip, så vad man här ser är en övergödd och ännu mer demoraliserad version av Fredrik Reinfeldt eller Stefan Löfven. (Ingen i näringsutskänkningsbranschen ska känna sig träffade, jobbet är omistligt - problemet uppstår först när en civilisation använder biologi som NORM för hur människor och marknad ska bete sig.)

Antikens tänkare menade att Vattenelementet representerar den irrationella själsnivån, hela det biologiska livet sågs som något främmande för den förnuftiga människan, en ALIEN som klängt sig fast vid våra sanna själar, vi som kommer från en helt annan dimension, från Luften, från andevärlden. 

En annan vinkling är att vi bara tillfälligt klär ut sig till däggdjur för att uppleva hur djuren här på jorden har det. Säg att andesjälarna turistar på den här planeten och i princip alla torskar på känslan av att befinna sig i ett köttstycke med allsköns signalsubstanser som ger upphov till "känslor". 

En tredje vinkling är att det var oundvikligt att vi tippades ned hit - själarnas Syndafall - som en fas universums eviga explikation av sin egen inneboende potential.

Svindlarhoroskopets svagheter har dykt upp ett stort antal gånger på bloggen och det är alltid lika fascinerande att det nästan undantagslöst är hemska människor som föds under de här indikationerna. Jag tänker närmare bestämt på den typen av problem där flera av de onda husen är aktiverade av planeter som kan kopplas tillbaka till 1a huset och sinnelaget i alla dessa kartor där födelsetid saknas.



Här är psykets Måne i rejält blåsväder eftersom,  som sagt, dess disponent befinner sig i 8e korruptions- och dödshuset (även huset för "andras pengar" vilket har en bäring på pengatvättsbrottet). Men det blir mycket värre än så eftersom vi nu också hittar den näriga Solen i Kräftan så att min parallell till Reinfeldt inte var helt godtycklig eller följden av en hangup (Reinfeldt är förvisso ett av bloggens skolexempel). Också förre statsministern hade Solen inställd på Vattnets nivå - dessutom det passionerade begärets nivå (Kräftan ett Rajas-tecken), och på denna grundton ett återspeglande Mån-psyke som från Luft sökte fantisera ihop rationella själ till att det är okej att vara ständigt girig och vilja ha mer, som man uppmanas till i det kapitalistiska systemet.

Hos penningsvindlaren Vennung befinner sig psyke och intelligens (Måne och Sol) i ett verkligt udda förhållande, och hans eget instinktiva och begärsfyllda agerande (Solen) är sinnelagets fiende eller en källa till känslomässig olycka. Det verkar som om övervikten på fotot visar en själ som tappat självbehärskningen, självkontrollen, så att den näriga och alltid småhungriga Kräftan här verkligen gör skäl för sin plats i fiendens och olyckans 6e hus.

Men det blir ännu värre eftersom sinnelagets disponent Saturnus själv ägs av slughetens och intellektets Merkurius, vilken planet här också står i olyckans och fiendens hus. I backspegeln är det hur lätt som helst att se den giriga, snikna och oärliga sortens Merkurius, marknadsplatsens tjuv i antik tradition. 

Horoskopet är generande lågt i sina budskap (titta bara på den djupa trånaden efter pengar, stora pengar, i Oxen i 4e huset för psykets insida). En sån här karta jobbar man inte ihop över en dag och en natt, den här människans själ måste ha valt fel flera gånger i tidigare liv för att nu tilldelas ett så ofördelaktigt födelseögonblick och i en så degenererad del av världen som Skåne ändå är, en gudlös håla för hedonister och bara äter och pladdrar.

Hur ska man förklara Draksvansen i Kräftan? Ibland verkar den ha att göra med den plats där man blir straffad (halshuggen) för ett tidigare övermått. Eftersom södra månnoden ofta indikerar en låg profil eller avmätthet skiljer den sig från norra månnodens hunger och äregirighet. Det kan därför komma som något av en överraskning när sådana här människor plötsligt halshuggs eller bestraffas vid Draksvansen. De okunniga massorna säger: "men han verkade ju så tillbakadragen". I vissa fall, där individerna verkligen verkar oskyldiga till det som drabbar dem, måste man tänka sig att det är dålig karma från tidigare liv som nu mognat och är redo att skördas vid södra månnoden. 

I pengatvättarens fall är halshuggningen inställd på att träffa det olyckliga sjätte husets ägare Månen och genom Månens koppling till Saturnus i korruptionens 8e hus ser vi att det finns fog för halshuggningen (fängelsedomen). Det här är ett sånt horoskop som innehåller remarkabelt starka negativa budskap och Måne med disponent ger oss Luft + Jord, och den föga använda bloggtaggen "rationalism". Jag har kallat detta en rätt anonym kombination av element som är rätt typisk för alla som kan tänka och planera kring praktiska ting, men här involveras som sagt något dolskt, något "8e-husaktigt" för att inte tala om Kräftans svaga husplacering. Det kanske ytterst sett var den näriga drivkraften i Kräftan som var tänkt att halshuggas i detta liv?

Indisk astrologi förvirrar en smula eftersom man kan läsa in budskap på ett antal ställen. För kartor med känd födelsetid blir även 8e huset en indikation på gammal dålig karma som är planerad att "värka ut" i detta liv, och något liknande men i än högre grad gäller för det 12e huset. Av "vattenhusen" är det bara det 4e som inte är klassat som ont, och det beror på att det ingår i det kors av passionerade tecken som håller den obeständiga världen roterande. Modern/Kräftan kan inte klassas som ond i sig eftersom dess avkomma, Barnet/Väduren och dess naturliga första hus klassas som "gott". 

Däremot är Fader-Stenbockens 10e hus intressant i indisk astrologi, för detta område kallas upachaya, ett område som kan "förbättras". Utan makthuset på något sätt är ont som tycks det finnas en underförstådd tanke att makt inte är det bästa eller högsta målet (något för karriärister att tänka på). 

Jag förmodar att "förbättringen" leder till att den världsliga karriäristen blir medveten om såväl det idealistiska grannhuset som "det bästa huset", det nionde för filosofi och religion och en genuin kontakt med den gudomliga skapelseordningen - naturlagarna som reglerar så mycket mer än den synliga naturen, inte minst karma eller hur själarna tilldelas olika ödeslotter vid varje återbesök på en plats de besökt tidigare.

Inga kommentarer: