Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 12 september 2017

Bekräftelse: Macron är Djävulen.


Det här stirriga paret förklaras i bonusspaningen

Rubriken på Macron-inlägget i april tycktes t.o.m. bloggaren väl uppskruvat och onyanserat. Sen började nyheterna droppa in. Försöken att fixa in hustrun på en nonsens-tjänst, pretentionerna att vara överguden Jupiter (storhetsvansinne) och nyligen hens vanvettiga omkostnader för tv-smink, vilket förde tankarna till den korrupte USA-presidenten Nixons skäggväxt som (med rätta) sände en signal om opålitlighet till tv-tittarna. 

Men aprilrubriken var inte alls helt fel. Nu summerar Olle Svenning i AB varför övergud Macron tappar - enormt - i opinionsundersökningar, och det är inte någon vacker historia. Macron presenterade sig som liberalen som likt Löfven inte såg skillnad på höger och vänster. Men när väl segern var hans visar han sig vara Djävulen för alla lönearbetande fransmän! Läs Olle Svennings egna ord, det är en veritabel skräckhistoria om en genomfalsk människa han presenterar!

Jag ska bara rycka ut en detalj ur hans text, den om att Macron nu anklagas för det värsta en fransos kan hållas för: att vara OMODERN. Och det kunde man närapå ha förutsagt utifrån horoskopet, vars kända tid ger den konservativa Stenbocken i öster. Och det blir värre än så, Saturnus står "infrusen" i 8e huset, som enligt hinduisk tradition tecknar någon allmän kvarhängande dålig karma. Att nu ha Tidens herre i ett hus för vilken tiden stannat, måste betyda att man är fruktansvärt omodern i sin syn på t.ex. frågor om makt! 

Och vad betyder det? Jo, att Macron i precis vartenda ord och duttande med mascaran är falsk som Djävulen själv! Detta universums lägsta väsen är 100% negativitet, en energiparasit som kommer till liv bara genom dem som ägnar honom sin uppmärksamhet och tror han är någon att räkna med. Macron är arbetsgivarnas man.

Förhoppningsvis kommer nu en sådan social turbulens att sprida sig i Frankrike (landet som kan berömma sig av en vattendelande revolution) att hela Europa drabbas av samma insikt att framtiden är ohållbar. För det Macron och Arbetsgivaren nu kommer att göra med Frankrike är samma som på så många andra ställen - medborgaren blir en rättslös slit & släng-trasa för Kapitalet. Kanske är det bara Frankrike som äger den revolutionära glöden... 


Franska nationalhoroskopets ascendent är intressant nog Fiskarna, den världsliga förloraren men också martyriets tecken. Martyren offrar sig gärna för den goda saken och vittnar om den i ord eller/och handling. Tyvärr är Jupiter inspärrad i det 8e huset för gammal karma som ligger och småglöder och ännu driver entiteten på ett subtilt sätt. Det sägs att 8e hämmar men väljer man bara en aktivitet i harmoni med husets vitt skilda innebörder kan Jupiter ännu vakna upp. Ett gammalt talesätt sade att "Jupiter fröjdar sig i Vågen" och den franska hedonismen är hur jag tidigare kommenterat den här kvardröjande nationalsynden i horoskopet. 

Men läser man istället Jupiter som den välvilja den djupast representerar så är det förstås Franska revolutionens vilja till frihet och jämlikhet (Vågen!) som alltjämt påverkar nationalhoroskopet från den dolda ficka som åttonde är. Och åttonde husets koppling till blod, sexualitet och död skulle kunna vakna igen så att Frankrikes borgare - och den här gången även den av Macron bedragna vänster - går man ur huse och schavotterar dem som ligger bakom detta diaboliska politiska lurendrejeri. Tiden får utvisa.

Frankrikes horoskop kommenterades 2015, i sviterna efter ett terrordåd. Jag tog då fasta på en diskriminerande och uteslutande sida i kartan. Men det finns alltid fler berättelser att hämta ur ett horoskop.


Bonusspaning

Ett tillägg enbart för dem som brottas med astrologins relation till antikens läror om ansiktstydning och föreställningen att människans yttre är en spegling av hennes själ. Med det senare menas just bara själ och inte människans raison d'être, som inte är själen utan det logos som kommer från en "icke-plats" helt utanför Naturen, som är ett av själens många namn. En själ kan tappa kontakten med sitt existensberättigande genom att vända sig ner i världen och i värsta fall sluta som en inskränkt ego- och kroppsfixerad stofthög, kapabel att gå och tala, men utan återkoppling till sitt verkliga jag. Aftonbladets val av foto på Macron visar en kolerisk maktgalning - blicken är helt förryckt. 

Men det var ögonens placering i kraniet som återigen bekräftade den gamla tanken att Jupiter expanderar och blåser upp, Saturnus drar in allt i en enda "singularitetspunkt". Människor med tätt placerade ögon har ofta Saturnus dominant och det här tycks också gälla Stenbocken, Saturnus negativa härskarskap. Associationen jag direkt fick av fotot på den franske makthungraren var kämpaglödens Björn Borg, vars fem Wimbledon-segrar säger något om en makthunger svår att mätta och stilla... 



Vad ser man om inte samma Stenbocksascendent som hos Macron (och samma storkors i Mörkrets kvalitet som hos den del suspekta svenska politiker främst Reinfeldt och folk i hans regering). I en syntes av Macron och Frankrikes femte republik har Borg framgångens Jupiter inlåst i 8e och i segerherren Lejonets tecken. Dessutom har båda psyket/Månen i direkta och oreflekterande och därför så stridbara Väduren, en egocentrisk om än inte särskilt fåfäng natur. Fåfängan ligger snarare hos Stenbocken och Borg hamnade snart i livsstils- och modebranschen om vilken den svårt Stenbocksdominerade Susanne Ljung kommer att skriva till döddagar. I DN "förklarade" hon nyligen som en överhetens nyttiga idiot varför Macron MÅSTE spendera så mycket på smink. Sorgligt. 
  
I mina ögon finns en släktskap i ansiktena mellan de svekfulla Macron och Borg (minns Borgs eviga penningskandaler och skulder till textilfirmor som inte fick betalt av honom). Möjligen är det här ett lättare look-alike-fall av den typ jag ibland tyckt mig ana: utan några gradexakta korrespondenser kan ändå ETT ANTAL delade placeringar "forma" en typ som man tycker sig känna igen. Borg är dock en mer dramatiskt saturnisk typ eftersom ascendenthärskaren står med äregirighetens Rahu och kastar en kontrollerande 60-gradersvinkel mot sitt eget tecken Stenbocken. 

Skorpionen i kombination med Stenbocken har potentialen att bli universums värsta materialist och självisk som få eftersom Skorpionen är den krampaktiga dödsskräck som är INDIVIDUALITET som spjärnar emot just innan zodiaken expanderar till sin tredje och universalistiska aspekt. Även Macron har ett problem i Skorpionen: Venus ägd av motpolen Mars i den senares "fallna" läge i Kräftan och i partnerskapets hus. Snacka om en svikare av ingångna avtal med andra människor! Här ser man också hur falskt äktenskapet till den äldre kvinnan är, baserat på osunda psykologiska underströmmar...

13 kommentarer:

Anonym sa...

Och skit råder det ingen brist på. Här hittar man uppgifter om droger, homosexualitet och pengar från Rothschild. Det handlar om läckta emails och det som ska ha grävts fram från dem och har kallats för MacronLeaks som uppdagades för några månader sedan.
http://theduran.com/breaking-macron-emails-lead-to-allegations-of-drug-use-homosexual-adventurism-and-rothschild-money/

Djävulen i form av åklagare har han redan visat sig vara genom att förbjuda folk från att publicera uppgifter från hackningen samt medierna RT och Sputnik.
http://theduran.wpengine.com/breaking-macron-email-hacking-shows-that-free-speech-is-dead-in-france/
http://theduran.wpengine.com/emmanuel-macron-banns-rt-and-sputnik-is-he-out-to-kill-free-speech-in-france/

Ytterliggare bevis för hans homosexualitet är hans närgågna möte med Justin Trudeau som också har fångats på bild. Det var på G7-mötet i den lilla staden Taormina på Siciliens kust, en känd mötesplats för homosexualla.
http://edition.cnn.com/2017/05/28/world/trudeau-macron-bromance-trnd/index.html

Att ett samband finns mellan homosexualitet/bisexualitet och droganvändande har setts tidigare. Finns en studie som gjordes för några år sen som säger att alkohol/drog (miss)bruk är hela 7 gånger vanligare bland homosexualla/bisexualla. Den har kallats den största studien i sitt slag och bygger på flera undersökningar gjorda under en 2-års period. Det visade sig också att medans droganvändande tenderade att sjunka hos den allmänna befolkningen ju äldre folk blev så såg man inte riktigt samma tendens hos homosexualle och bisexualla. Användandet var nästan lika frekvent hos dem även i 36-40 års åldern. http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/drug-use-seven-times-higher-among-gays-8165971.html

Seaward sa...

Tack för den hela studiedagen! :-)

Ur astrologisk synvinkel ser man i Macron således den allra värsta sortens Stenbock(sascendent) - en skapare av officiell (men genomfalsk) yta som ska gälla som den enda sanningen och värnas med våld om så krävs.

Stenbocken/Saturnus representerar makt och "innehav" men inte demokrati. För att illustrera folkvälde tycks en kombination av flera astrologiska symboler nödvändig... Månen ingår, och en svag Måne ger förstås "pöbelvälde" medan Månen i en stark konfiguration något av det väst är så betuttade i utan att äga det.

Som det tidigare inlägget noterade, är så mycket fel i Macrons karta att homosexualitet bara är ytan av degenerationen. Det är en veritabel Antikrist som gjorde kometkarriär...

Susanne sa...

Jag blev nyfiken på vad Sverrir Gudnason (som spelar Borg i filmen kunde tänkas ha för horoskop, med tanke på utseendelikheten, fr a de tättsittande ögonen. Och ser man på: Saturnus konjunkt solen i lejonet, och är han född från sen eftermiddag och framåt är månen i stenbocken. (12/9 1978)

Seaward sa...

Inte förvånad. Dem astrologiska varianten på frenologi lever och har hälsan djupt under den officiella svenska linjen - scientismen
:-)

Anonym sa...

Ja Macron utreds för korruption i samband med en arrangerad resa till Vegas
https://milo.yiannopoulos.net/2017/07/emmanuel-macron-vegas/

Sedan har hans politiskt korrekta image blivit kraftigt ifrågasatt efter ett uttalande om ett ociviliserat Afrika med för mycket barnafödande
https://milo.yiannopoulos.net/2017/07/libs-turn-on-macaroni-after-he-suggests-africans-have-civilization-problems-too-many-kids/

Vet att du var inne på hans sexuella läggning och kvinnohat i det tidigare inlägget. Du nämde då att han var "stjärtgossen som villigt tar vad än brutalbögar kör in i hans ändalykt". Utöver hans villighet att lägga sig platt för den maskulina auktoriteten (Saturnus i Lejonet) så har han också sin hemliga giftiga kärlek (Venus i Skorpionen) i idealhuset. Och dyrkande av rå manlig styrka som ideal kan man ju hitta i ideologier som nationalsocialism/fascism och med ett sådant ideal så är det ju lätt se ner på Afrika. Skulle anta att han tänder på "brutalbögar" som Nicky Crane som var Storbrittaniens mest fruktade nazistiske gatuvåldsverkare. Han bevarade sin hemliga homosexuella läggning nästan ända in till döden och såg Hitler som sin Gud. http://www.bbc.com/news/magazine-25142557

Havsörnen sa...

Och det slutar inte där. John McEnroe spelas av Shia LaBeouf, som verkar dela originalets färgstarka humör, fast med ett olyckligt inslag av Kräftan som McEnroe saknar (glad hund med humör vs ledsen hund med humör). Utbrottet vid arresteringen för fylleri i somras:

https://www.youtube.com/watch?v=v6jaCTMUlBs

LaBeouf:
Solen i OXEN opposit Saturnus i SKORPIONEN (precis som Borg)
AC och Jupiter i VATTUMANNEN
Mars i SKYTTEN

McEnroe:
Solen + Merkurius + Venus i VATTUMANNEN
Månen + Mars i OXEN
Jupiter i SKORPIONEN
Saturnus i SKYTTEN

McEnroe har Rahu och förmodligen AC (Rating B) i Jungfrun, vilket likt Borg ger honom en Jord-AC. I McEnroes fall lägger Saturnus sin långa aspekt mot ascendenten. Borgs och McEnroes soldisponenter står i opposition till varandra i Sattva. I övrigt delar de sex placeringar i Oxen-Skorpionen-Vattumannen (inräknat Borgs Rahu och Ketu). Svensken har Jupiter i Eld och Saturnus i Vatten, medan det omvända gäller för amerikanen.

Noterar också att McEnroe saknar placeringar i Stenbocken, vilket hans legendariska standarduttryck aviserar: "You cannot be SERIOUS!" :-)

Borgs arvtagare inom svensk tennis, Mats Wilander och Stefan Edberg, har båda Jupiter i Oxen och Saturnus i Vattumannen. Den tålmodige baslinjespelaren Wilander har Månen i Stenbocken, medan volleyspelaren Edberg (sprang direkt mot nät efter serven) har Månen i rörliga Skytten. Wilander har Sol + AC i Lejonet. Edberg har Sol + AC + Venus + Mars i Stenbocken.

Relaterat:

https://www.svd.se/borg-ger-tittaren-fel-bild-av-bjorn-borg

Seaward sa...

Macron är som dåliga makthavare genom tiderna, ungefär...

I engelska astrologitexter kopplar man gärna ordet "anal" till Stenbocken/Saturnus, som någon som fastnat i ett tidigt stadium i barnets psykologiska mognad.

Det är kanske ett sammanträffande, men det fanns en medeltida föreställning om att Djävulen tog sig in i människan genom ändalykten - möjligen en antydan om faran med naturvidrig sex, som det brukade kallas före vår tid där perverterade journalister älskar att dra fram zoologiska filmklipp som bevisar att även djurriket är "gränsöverskridande".

Detta ”bevismaterial” bara understryker den ålderdomliga tesen att människan är eller var avsedd att operera på en högre intellektuell nivån än enbart den animala driftens. Nere i den ”Irrationella Själen” sker avvikelser hela tiden, men människan är en direkt ättling till den ”Rationella Själen” och borde kunna se och kontrollera sin lägre natur.

En sanning som numera tagits ur bruk eftersom det finns mer pengar att hämta om man gör ”allting okej”.

Seaward sa...

Den röda tråden här var Jupiters breddning av ansiktet/ögonen och Saturnus kontraktion. Men det du säger understryker förstås på mer allmänt sätt tanken om att astrologin förmår synliggöra Platons mystiska teori om "Former". Kanske blir läran mindre mystisk om man påminner sig att han anmodade folk att studera stjärnhimmelens geometriska mönster... Platon verkar alltså ha uttryckt en ganska "hands on" korrespondenslära (mikro/makrokosmos)...

Problemet för mig är att hitta några som helst regler. Mönster/strukturer hittar man ofta, men de håller aldrig i vart enskilt fall. Får väl skylla på bristen på säkra födelseklockslag. Och dessutom ser människor olika ut vid olika faser i livet. Vissa kan vara "fula ankungar" som blir fantastiska med åren, andra hade bara tonårens charm och stiger sedan tillbaka i folkmassan.

Bloggen innehåller ett fascinerat inlägg om någon kvinna som först vid 38 sadlade om och blev homo. Jag föreställde mig att detta kan ha varit synkat med de långa planetära cyklerna (dashas) och att det vid någon tidpunkt skedde ett plötsligt inflöde av gammal karma från ett nytt tidigare liv. På samma sätt kan utseendet (subtilt) ändras i takt med att nya dasha-planeter tar tag i taktpinnen... Ren spekulation, förstås...

Anonym sa...

Fast pratar vi zodiaktecken så är det väl Skorpionen som är associerad med kön och anus? Och i Skorpionen har han ju Venus vilket signalerar att kärleken ligger i anus eller i vart fall könsumgänge?

Det kanske skulle vara lite väl att säga att alla med Venus i Skorpionen gillar analsex men just i det här fallet verkar det stämma ypperligt. En manlig auktoritet (Saturnus i Lejonet) som älskar med honom i analen (Venus i Skorpionen).

Vad gäller hans kometkarriär så har han ju en Skytt-Sol som vill expandera men den är instängd i tolfte huset för "världsliga förluster" och "sängkammarens hemliga nöjen". Och därtill dess disponent Jupiter i sjätte fiendehuset i kommunikativa Tvillingarna. Och hans minglande ser ut att vara slut nu med bara mer förluster att vänta efter att världen mer och mer betraktar honom som fiende än välsignelse.

Seaward sa...

Jag tar upp den frusna emotionens Saturnus och analitet just därför att Macron har den i 8e huset. Ett steg bortom skolbokstänket med andra ord, där absolut Skorpionen har de kopplingarna.

Men det är husen som ger pricket över i:et. Här är Skorpionen i dess tydligaste form, via det "personaliserade" 8e huset.

Havsörnen sa...

"Människor med tätt placerade ögon har ofta Saturnus dominant och det här tycks också gälla Stenbocken, Saturnus negativa härskarskap."

Barry Bostwick
1945-02-24
09:55, San Mateo, Kalifornien

AC i Väduren, horoskophärskaren Mars står mitt i Stenbocken, i tionde huset dessutom. Marsdisponenten Saturnus i Tvillingarna, med Rahu. Solen konj. Merkurius i Vattumannen.

http://media.hollywood.com/images/664x1000/7294272.jpg

(!)

Seaward sa...

Intressant exempel, vilket får mig att undra över värdet av allt för hårt definierade käpphästar. Som t.ex. frågan om Saturnus via positiv eller negativ polaritet spelar någon roll.

Will Ferrell och John C. Reilly, vapendragarna har varit som bröder i många komedier som bygger just på Saturnus baksidan, stupiditet och osammanhängande svammal. Saturnus som inte klarar att strukturera en stor informationsmängd.) Båda med ögon så nära näsroten att det gränsar till det påfallande.

Reilly saknar klockslag men Saturns och Månen i Vattumannen talar sitt tydliga språk. Huruvida oppositionsattacken från Mars gör sitt till vet jag inte, eller horoskopets exempellös betoning på Tamas guna (6 av de 7 klassiska planeterna i det ridiga mörkret).

Ferrell är svårare med sin Lejonascendent. AC-härskaren Solen ligger i Kräftan i 12e med Saturnus disponent Jupiter men även Saturnus ockuperar ett undanskymt hus (8e).

Men här råder en ömsesidig reception mellan Jupiter och Saturnus (i Vatten) och de två bildar därmed en enormt stark "legering" som man kan säga att ascendenthärskaren snappar upp och förmedlar vidare till ascendenten / den fysiska gestalten.

På en mer sorglig sida hade jag en gång en klasskamrat född med cancer i ena ögat som strålades bort. Han hade porslinsöga och såg knappt något på andra ögat heller. Ögonen långt närmare näsan än något anfört exempel. Cancern kom åter och han dog cirka 50 år gammal. Här Macron-varning så det förslår: Solen, Månen och Merkurius alla i Stnbocken, disponerad av Saturnus som ägs av Jupiter-i-Skorpionen mot vilken olyckans Mars invid Algol i Oxen strålar.

Svårt synskadad var han den troligen mest intelligenta människa jag mött eftersom han tvingades organisera de övriga sinnesdata så mycket mer än normalt för en intern representation av världen.

Seaward sa...

I rättvisans namn måste sägas att jag har ett horoskop för en person med lika brett mellan ögonen som Jackie Kennedy och som föddes under det extrema Stenbocksåret 1962 med, i det här fallet, i tur och ordning Mars, Saturnus, Solen, Venus, Jupiter, Ketu och Merkurius i tecknet! Jag vet inte hur man ens ska börja med att analysera denna härva! Men möjligen avgör Jungfruascendenten som dessutom gör Merkurius till horoskopets ATMA KARAKA. Kanske spelar det också roll att hela klumpen ligger i det 5e "solära" huset, och Lejonets sol borde rimligen betyda brett mellan ögonen om dess fiende Saturnus komprimerar allt och drar ihop till en punkt... Mannen har också ett mycket öppet ansikte.