Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 11 september 2017

Mjölkkossan



"SvD Perfect Guide." För fina att skriva på svenska, tydligen. Gud vad trött jag är på att se medierna fjäska runt "Salanders" officiella nya älskare David Lagercrantz i en riggad föreställning som inte har något med kultur att göra men allt med hajp och försäljningssiffror.

Jag noterade att Lagercrantz har ett bekymmersamt förhållande mellan Solen och Venus. Han har Solen mäktigt stark i härskarläge i Lejonet (är det hans Sol eller är det den berömda pappans Sol?). Skulle man nu utgå från en solascendent fördelas planeternas ägande över de 12 husen så att SolLejonet får tvåsamhetens Venus mot sig, skrivförmågans Merkurius mot sig och, naturligtvis, gränsdragaren Saturnus mot sig. Jag säger naturligtvis, för det finns något gränslöst över Solens egen natur, den lyser över både rik och fattig. 

Dessa tre "verksamma illgärningsmän" hämtar således till stor del sin problemskapande natur från de hus till tillfälligt förfogar över, och i t.ex. fallet Venus är logiken tydlig. Solen i Lejonet indikerar en komplett och perfekt andesjäl, utan behov av någon andra. Venus blir således överflödig barlast och jag har sett både en och två manliga Lejon behandla sina kvinnor som en dålig härskare skulle göra, med arrogans och dominans som jag i några fall inte tror var självironisk och spelad utan helt enkelt individer alltför uppfyllda av sig själva. Praktsvin eller smågrisar på väg upp i uppblåsthetens gränslösa rymd. Narcissism är ordet.

Eftersom Venus representerar konstarterna blev jag nyfiken på vilka andra som lyckats med kombinationen SolLejonet och VenusVågen. Kombinationen är inte vanlig eftersom Venus måste ligga så långt framför Solen som den kan. Med en omloppsbana som aldrig överstiger 46° i zodiaken kan den "sorten" bara födas när Venus når detta extremläge relativt LejonSolen och det sker bara vart 3e eller 5e år.

Här är de namn jag stött på av årgången 1962 när en födelse i Lejonet kombinerades med en Venus - en kvinna - som inte gör den något gott. En Lagercrantz Lisbeth Salander som när allt är sagt och gjort skulle visa sig ha varit ett dåligt parti?
  1. Michael Bizanowicz;3.9.1962;18:29 -  våldtäktsman och mördare
  2. David Lagercrantz;4.9.1962;12:00 - författaren som nobelt åtog sig att medverka till att Stieg Larsson-trilogin blev franchise
  3. Peter Elam Håkansson;4.9.1962;12:00 - girig fondförvaltare
  4. Shinya Yamanaka;4.9.1962;12:00 - Nobelpristagare i biologi - kloning av celler (klona Stieg Larsson för mer pengar i kassan!)
  5. Chris Christie;6.9.1962;12:00 - politiker, New Jerseys giriga guvernör, hatar Buffetts skatteregler för bättre jämlikhet i USA
  6. Mark Linkous;9.9.1962;12:00 - singer-songwriter, självmord
  7. Liza Marklund;9.9.1962;12:00 - journalist som tjänat stora pengar på deckare (det är det svenskar skriver, och kokböcker)
  8. Mauro Scocco;11.9.1962;12:00 - popmusiker som tjänat stora pengar på att uttrycka det svenska vemodet
  9. Ann-Charlotte Marteus;12.9.1962;12:00 - krönikör i Expressen
  10. Marie Granlund;13.9.1962;12:00 - sitter i socialdemokraternas styrelse, så jag gissar på en högervriden och pengaglad människa
  11. Per Thöresson;14.9.1962;12:00 - civilekonom (mer om pengar) - involverad i muthärva vid Sveriges försök att kränga krigsmateriel till Schweiz
  12. Gunnar Wieslander;15.9.1962;12:00 - moderat girigbuk, Fredrik Reinfeldts statssekreterare, den vid sin tid högst avlönade i Rosenbad
  13. Håkan Juholt;16.9.1962;12:00 - (s)-politiker, skadad av en Venus - genom boende hos en kvinna som ledde till uttag av mer övernattningsbidrag än tillåtet och en snabb sorti från partiledarposten (även två borgerliga riksdagsmän gjorde samma fel men högerns drev riktades mot Juholt enbart)


Det som direkt slår mig är hur glada i pengar (minst sagt) en så stor del av dessa Lejon med Venus i komfortlystna Vågen är! Jag tror den här gruppen illustrerar just det jag sade. David Lagercrantz tror inte ens själv att han sysslar med författande, han har villigt gått dit där han såg stora pengar. I den meningen är nog den första träffen den ärligaste: om Venus är en ond faktor för Lejon som vill nå total strålglans, varför inte våldta och sedan mörda så man får det ur sitt system? Lagercrantz koketterande med sin "ångest" gör mig faktiskt bara spyfärdig.

Väljer man istället sinnelagets eller psykets ascendent finns det förmildrande omständigheter. 



Med Månen i 1a huset hamnar intellektet i 12e så jag kan förstå att talet om ångest ändå inte enbart är koketterande... Enligt Wikipedia studerade han en gång religion och filosofi - håll ett öga på Jupiter som signifierar just dessa ting!

Här ser man också att Månen (barndomshemmet Lagercrantz) är knutet till högre kultur om någon har samma kombination men inte känner igen hemmiljön kan det bero på att året är ett annat. Det här är ett särdeles favoriserat år för Vågar som går allt gratis redan i hemmiljön eftersom Saturnus, den stabila stommen, står i Stenbocken och välståndets Jupiter välsignar Vågen från just ett saturniskt tecken (Vattumannen). 

Så när det är dags för Solens passage genom Lejonet stimuleras den kognitiva förmågan framför allt annat av utsikten till "stor framgång" vilket är vad Jupiter betyder. Och vilket bättre land vara född i än Vattumanlandet Sverige som har just en "ond Sol" och en "ond Jupiter" i Vattumannen. 

Lagercrantz var född till den lilla elit i detta land som roffar åt sig alla pengarna. Det var hans öde i detta liv. Och inte kan man väl förneka en av de små själarna ett liv i sus och dus någon gång sådär vart tusende år? Sen får han kravla i leran och betala tillbaka säkert 5-6 gånger i följd innan gräddfilen öppnar sig på nytt. Enkel kosmisk rytmik.


PS. Jag upprepade "stora pengar" några gånger. Solen i Lejonet = storhet, och Venus = pengar. När Venus är en verksam illgörare i karten (vilket den blir om man använder Solen som ascendent) är Venus att likna vid en som prostituerar sig för pengarna och har inte längre primärt med konsten att göra. Konst kräver att man blickar uppåt eller in i himmelen och inte ner mot den lägre maktens lurendrejerier. Naturligtvis skulle Lagercrantz kunna ha en födelsetid som ger honom en "verksamt god" Venus, men det utagerande, dagaktiva och knegande solhoroskopet kommer alltid att avslöja en som dras dit där det luktar stora och lätta pengar... 

Till Lagercrantz försvar ska sägas att om man använder alla tre ascendenterna finns det knappt en människa på jorden som får godkänt som fullgod varelse! För det skulle krävas en nymåne i soluppgången så att alla tre ascendenterna berättar samma sak!

Inga kommentarer: