Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 10 oktober 2017

Aftonblaskan och girighetens evangelium


Klicka och begrunda hungern


Ibland måste man undra om inte Aftonhoran driver lite med sina egna artikelämnen! Här är det den giriga moderaten Löwengrip som ska tipsa den tröstlösa underklassen om hur man blir en smula rik (inte som eliten, men åtminstone så pengarna räcker månaden ut). 

Men tidningen omintetgör upplägget genom en bild där mentorn har en öppen och girig "ge mig"-mun och bisarrt tomma ögon. Kort sagt, bilden är så frånstötande att väl ingen får lust att klicka och höra på budskapet...

Vi kan snabbt reprisera Löwengrips fasansfullt störda horoskop och inledningsvis lägga åt sidan att hon är adhd-klassad. Det är materialismen som är det mest intressanta här och för de som fötts på snarlikt sätt gäller förstås tipset: lyssna inte på ditt inre sug. Ditt öde är inte bra men du vill absolut inte följa Löwengrip ner i helvetet där ha-begäret är en så fysisk smärta att den utestänger allt annat.

Som självutnämnd ledare för unga materialistiska kvinnor kan hon få en solascendent den här gången, en indikation om ledarskap, om handlingslivet och dess konsekvenser.



Att hon är född krämare råder inga tvivel om, den dagaktiva verksamheten knuten till kommunikationens Merkurius och även pengarnas Venus. I sitt positiva härskarläge anknyter Venus förstås också till skönhet och konst, men det som drar ner kvinnans moral så att hon gång på annan ertappas med att skattesmita via icke redovisad textreklamr, det är psyket. 

Månen är fallen i Skorpionen och eggas på ett självtjänande och slappt sätt av Mars i Oxen. Om Månen i Vatten har mycket med låga begär att göra, är den här oppositionen sjuklig! Den föga världsförbättrande satansaxeln faller dessutom i mellan sina egna hus - 2a för ingången i Dödsriket och "egna plånboks-tänkandet" samt 8e för dold hunger efter arv eller andras pengar. Jag har sett några exempel på verkliga guldgrävare med den här axeln aktiverad. 

Eftersom Mars här är markör för 7e äktenskapshuset är det en uppenbar risk att gifta sig med ett öga på om partnerns familj är tät så att det "lönar" sig att stå ut med partnern x antal år innan belöningen kommer. Om Vågascendentens Venus fungerar riktigt illa är det akut risk för falskspelande och inställsamma sociopater! Lyckligtvis har Löwengrip inte den läggningen, hon är uppenbarligen en driftig kvinna som vill bli rik av egen kraft...

Med tanke på Löwengrips skakiga renommé förefaller hon född runt lunch för en kraftfull bestrålning av psyket från den onda stjärnan Algol. När just sinnelagets Måne är involverad kan den ge en pervers vrångskalle som tar strid och inte ger sig eller är ovanligt lättlurad. Detta vid konjunktionen. När Månen i Skorpionen står och stirrar den hånleende Satan i ögonen handlar det troligen om en ytterligare aktivering av Skorpionens sämsta sidor: avundsjukan och svartsjukan kan nå groteska nivåer. Det gör fysiskt ont i människan av att se saker och inte äga dem. I ett manligt horoskop skulle det här vara en klar indikation om kriminella tendenser.

Enligt detta solära horoskop skulle Löwengrips handlingsliv vara närmast obegripligt stört av avund och ha-begär. Hon är troligen bortom räddning eftersom adhd, antyder att detta är en natur som vuxit sig så stark i tidigare liv att t.o.m. dagens begränsade läkarvetenskap märker och kan klassificera en abnorm hunger. Jupiter - stora och lätta pengar - står maximalt uselt ur handlingsmänniskans perspektiv eftersom Vågen tappar balansen inför all maktsträvan (10e huset) och vilja till överdriven komfort. 

Jag har en släkting med fysisk Vågascendent och Jupiter i 10e som är adhd-stämplad. Samma vanvettiga hunger efter makt och prestige även där och via en viktig planet i Skorpionen en tärande avundsjuka på alla och alla. Bara med årens gång och den trötthet som följer när Mars släpper greppet börjar individen bli mer normaliserad.  Hos Löwengrip är situationen mycket värre eftersom hennes Saturnus - förmågan till självkontroll - bygger på den galet passionerad och i sina verkningar ond Jupiter i makthuset! Det är därför denna underpresterande ingenting fortsätter att figurera i medierna år efter år. Hon måste ha kontakter bland mäktigt folk som hjälper att hålla hennes skraltiga personliga varumärke vid liv...

Jag förstår mer än väl varför Löwets avstickare in i äktenskapets värld blev så kort. Hon är inte lämpad för tvåsamhet trots Vågascendenten och Venus däri. Inte så länge Satan kontrollerar hennes sinne. Sådana här barn skickade man i kloster förr i tiden, inte för att de hade någon större lämplighet för det andliga livet utan helt enkelt för att familjerna inte orkade med ett obildbart barn som skadade familjenamnet. Hårdföra nunnor kunde ha lärt Löwengrip att tvätta kläder i minusgrader och plöja åkern... Hårt arbete håller sinnet fokuserat så att Djävulen (Frestaren) inte kommer in.



Spontant känner jag för kvinnan eftersom hon är Våg och snuddar vid mitt eget Våghoroskop, men det duger inte att vara partisk här. Störningarna placerar henne i en lägre liga än Vågen normalt spelar i och hennes vågskålar är svårt ur balans pga. den "sataniska axeln" med dess naturliga svaghet för materiellt ägande. Men ägande tynger själen, degraderar intellektet och tycks ytterst också skapa psykisk sjukdom...


PS. Månen representerar som sagt den irrationella begärsnaturen och taggen "begär" borde ha använts för många år sedan för en sammanfattning av alla inlägg som handlar om en Måne ur styr. Bloggaren har t.ex. Månen opponerad av Saturnus, vilket visserligen inte indikerar begärsfrihet men väl en ständig dragkamp mellan "rimliga begär" och överdrifter... 

Saturnus i ett ineffektivt hus som Megan Fox hade, indikerar t.ex. en självefterlåtenhet och ovilja att dra gränser... Jag har några riktigt tragiska fall av utbrändhet där Saturnus stått i depressionens Vatten i 6e ohälso- och olyckshuset. Med den här positionen bör man inte ta på sig större ansvar än man orkar bära vilket i allmänhet betyder att man ska söka enkla arbeten med mindre man har någon annan talang inom ett område där man slipper budgetansvar och andra själsdödande fängelser som dagens förvirrade och för tillfället ovanligt primitiva mänsklighet skapat sig. 

Inga kommentarer: