Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 1 oktober 2017

Charles Manson drumlar sig på scen under exakta transiter




Av MailOnlines videoklipp från New York-konserten verkar det inte som dekadente artisten Charles Manson mosades av sin rekvisita då han försökte "bestiga" sina pistoler och de välte över honom. Olyckan, som ledde till att artisten fick föras till sjukhus med troligen bara mildare blessyrer har ett klockslag, så det kan ändå vara värt att jämföra med födelsehoroskopet som också är komplett.



Det är troligen ett vittnesbörd om att artistens födelseminut är korrekt att han drumlar sig en tid i livet när övermodiga hybrisplaneten Rahu ligger gradexakt på hans sårbara Kräftasendent! 

Manson föddes dessutom med Månen hemma i härskarläge i detta extremt sårbara tecken så det är inte förvånande att han burit en grotesk mask som ett skyddande pansar hela livet! Och hur "passande" är det inte att Månen just denna kväll passerar motsatta tecknet Stenbocken som illustrerar allt det artificiella och ytliga i livet. Idioten eggas av sina två fallos-pistoler att söka bestiga dem (vad säger det om sexuella störningar hos Manson?) och denna vanvettiga stenbocksklättring mot härskarnas topp straffar sig direkt. 

Man kan också notera att Oxen stiger över New Yorks östra horisont vid denna tidpunkt så att tyngdkraftens Saturnus befinner sig i sitt starkaste världsliga läge mittemot, i väster. Men denna himlens berättelse spelar för alla och ingen. Man måste ha ett referenshoroskop som berörs av ominat. Och det har vi i Mansons karta om man granskar hans 6e olyckshus. Det aspekteras av hans medfödda Saturnus via dennas långa 270-gradersaspekt och vidare ägs olyckshuset av Jupiter som i horoskopet står i en nästan extremt stark konjunktion med "halshuggningens" Ketu i Jungfrun. Och se hur "event-transiten" Solen just vandrat förbi denna olycksbenägna fläck. 

Man kan tycka att planeterna är otajmade eftersom Solen redan var förbi medfödda olycksindikatorn Jupiter med en grad. Men om man väger in Månen som en slags ödets sekundvisare klarar bilden. Den bästa tiden för ett få knäppryck av hybrisplaneten Rahus typ är just denna lördagskväll eftersom Månen vid olyckans står EXAKT i det astrologen Charles Carter kallade planetens "triggerposition", 1 grad före exakt aspekt. Den transiterande Månen i Stenbocken befinner sig 22.10 i tecknets 17e grad, att jämföra med Mansons medfödda Måne i Kräftans 18e grad.

Rena skolexemplet på hur transiter tecknar en kritisk tid! Soltransiten över olyckshusets signifikator spelar in, men den mest akuta tiden för en olycka mot Mansons 1a hus (egen person) är alltså inte den 29 utan den 30 september.

Nu verkar olyckan bara ha varit en småsak, ingenting jämfört med den GODA soulartisten Curtis Mayfield som fick en fallande ljusramp över sig - också i New York - och blev totalförlamad. (Han tynade bort av nio år i sängliggande läge.)

Mail Online har en uppgift jag tycker är oerhört intressant. Marilyn Manson hade bara en vecka tidigare - helt osant - kverulerat att massakern vid Columbine High förstört hans karriär; massmördarna hade just köpt dekadensartistens senaste album. (Se The Guardian.) Var det samma överdriftens demon Rahu över hans Kräftascendent som fick honom att ljuga om att karriären var förödd?

Mysteriet tilltar när man läser att The Guardians manliga journalist blir antastad av Manson som under intervjun knäpper utfrågaren "testiklarna" - säkert en förmildrande omskrivning för "tar journalisten på kuken". (Jag förstår inte hur en sittande man skulle kunna komma åt en annan sittande mans testiklar!) Det går inte att missa att det är samma "kravlande på pistolen" som en vecka senare leder till att Manson förs till sjukhus.

En egenhet med Kräftan som ascendenttecken är att den får den heterosexuella kärlekens Venus som en "verksam illgörare" - jag tror man måste tänka på "den uppslukande modergestalten" som tar över sina barn och lever genom dem för att förstå varför Venus inte är en fungerande "tvåsamhetsindikator" här. Charles Manson har dessutom sin Venus i det onda 8e korruptions- och dödshuset i det Luftelement en instinktsdriven Vattenmänniska inte har så lätt att relatera till. Sen dubbleras problematiken eftersom den Luftburna Venus (som ÄR en andlig Luftplanet i sitt inre väsen) i sin tur ägs av Saturnus (en andlig Luftplanet) som här sjunkit ner i det instinktiva Vattenelementet (Fiskarna) och där minglar med överdriftens Rahu. Ser det här ut som ett balanserat förhållande till sexualiteten eller synen på könen? 

Det finns "luckor av tid" reserverade för alla sorters felsteg i själens historia och detta är helt klart ett horoskop som säger att Mansons störning går tillbaka på händelser i ett tidigare liv. Studerar man hans "goda karma"-hus, det femte, händer det igen: det är sexualitetens och aggressionens Skorpion som ligger här och Mars är husets ägare. Men Mars själv verkar från den rationella Luftens nivå men ÄGS av den i korruptionshuset placerade Venus. Rena Lady Gaga-infernot med multipla budskap om "dissociation" eller en människa som helt rört ihop allt för sig

Manson har ett typiskt 5e hus vars budskap om god karma (purva punya) är mixat, eller komplicerat att reda ut. Det är inte en odelat god berättelse som kommer från detta hus, men som kreativitetshuset kan knappat någon ha missat det! Det är bara att kolla in hans musik och rollspel. 

Det faktum att Mars äger det hus som betecknar Kräftascendentens "goda karma" påminner om varför Venus inte alltid lirar bra för den utblicken. Moder Natur är extremt självisk och helt upptagen av sin egen drift (söker stirrigt fortplanta sig så mycket som möjligt). Femte huset ägs alltså av driftens Mars och denna saknar all sensibilitet för själen i dess sanna och eviga gestalt. (I praktiken har jag också sett Kräftascendenter, särskilt män, göra sina kvinnor till modersgestalter och därmed fallera i mansrollen genom att på detta sätt dra mattan under fötterna från den vuxna tvåsamhetens Venus.) 

Venus är en själssymbol hos filosofen Plotinus, vilket rimmar perfekt med att hinduisk astrologi betraktar den som en essentiell Luftplanet. I härskarläge i Vågen tydliggör astrologin att själen kan välja att harmoniera antingen med det högre eller det som är lägre än sin egen nivå. Den kan söka sin gudomliga natur eller sin materiella hor-natur. Den förra typen ses i fattiga konstnärer som via konst och skönhet försöker påminna om att det finns en bättre värld. 

Den fallna Venus illustreras perfekt av Venus i Jungfrun där man söker "nytta" och pengar av sitt arbete eller sin egen kropp, en bestickande brist på idealitet jämfört med det positiva härskarläget i Vågen. "Fallet" ner i Jungfruns nyttotänkande och dess påföljande olyckor kan eventuellt förklaras med att Vågen/Venus ockuperar det västra hörnet och Jungfrun blir det första tecken som "fallit" ner i underjorden/dödsriket (olyckans och fientlighetens 6e hus). Hades bortrövande av den unga flickan Kore rimmar med den tolkningen.

Inga kommentarer: