Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 6 oktober 2017

Den envisa kossan, Oxens tecken och kapitalismen


Inför en kossa som stannat i steget och sinkar ett SJ-tåg (som om de inte skapade sig själva tillräckliga problem) intygar en resenär att hon aldrig varit med om något liknande. Hon måste komma från landet där inte mycket händer, alternativt vara en inskränkt storstadsbo med huvudet igenslammat av produktlogotyper! (Välj själv beroende på boplats)

Själv tänker jag mest på varför hinduisk astrologi ger kossans tecken (Oxen) en så negativ klassificering att den inte ens har glädje av sin egen planet Venus när tecknet stiger i öster. I något sammanhang har jag antytt att det beror på att Venus i Jordelementet och därtill Oxens medlemskap i den stagnanta Mörka kvaliteten (konservativ) är en dödlig kombination - Oxens 2a hus är ju entrén till dödsriket (och pengar) enligt de gamla grekerna. Oxens symbol tycks peka på HOMEOSTATISK BALANS i den biologiska verkligheten. Detta är just den princip som, om den ensam regerar, gör kreaturet så fullständigt omöjligt att resonera med! Kossan står närmare grönsakernas värld än t.o.m. djurens.

Det grekiska ordet "homeostasis" betecknar assimilation till stillastående - Oxen blir symbolen för en anhängare av minsta slags minsta motståndets lag, en "rubba inte mina cirklar"-människa. Och Oxen är på latin Taurus, kanhända Tellus, och Jorden står som alla vet blickstilla i rymden. 

Inte konstigt ascendenttecknet - som ska uttrycka en energisk och utagerande personlighet som är i världen för att interagera med den - får negativa betyg om allt människan vill är att sitta eller stå still och idissla. Den gamla astrologin tycks, likt de onda arbetsgivarna, favorisera produktiva människor. (Nu har man visserligen lyckats dra nytta av nötboskapen i vilket fall, och tar både mjölk från dem. Översätt det med hur överheten profiterar på enkla arbetstagare - man suger ur dem precis allt de producerar genom att locka in dem i dåliga konsumtionsvanor.)

Här har vi en perverst loj kossa vars enda målsättning varit att hitta ett grönare gräs för sig själv att beta av - Jimmie Åkesson har Solen i Solen infekterad av Djävulsstjärnan (Frestaren) Algol:


Kossan kan ses  i olika stadier av mättnadsgrad
eller homeostatisk balans

I samband med nyligen ställda horoskopet för syndens näste, spelstaden Las Vegas, måste understrykas hur oerhört kritiskt dess femte hus för lycka eller lycksökeri är. 

Precis som med Jimmie Åkesson föddes staden (formellt) med Solen på rät linje med den perverterande stjärnan Algol. När nu en perverterad drivkraft (Solen) befinner sig i lycksökarens femte hus och vi minns att Oxen tenderar att vilja "assimilera" sig till sitt befintliga stillastående, fatta då hur kroniskt sjuk en spelmissbrukare kan bli...

Las Vegas:



Bloggen lider ingen brist på exempel där Oxen med högaktiv Djävulsstjärna gått ner helt för räkning för Djävulen och hans glittrande penningar, eller om det möjligen är demonen Mammon som representerades av den här stjärnan, Oxen är ju av tradition knuten till pengar och ett rent kroppsligt sug efter att ÄGA, en sjukdom som drabbar många själar när de först kommer till den här planeten och som de sedan inte själva förmår bli friska från. 

Det är därför det behövs stater och lagar som tyglar eller t.o.m. bestraffar t.ex. sådana som sökt sig till Svenskt Näringsliv och aktivt uppvisar Djävulsinfektionens vilja ha mer och mer och ta det från andra av sin egen art. Djävulen är en parasit, en energitjuv. Det är så han lyckas leva så väl medan andra sliter och släpar och aldrig kommer någonstans.

Remejken av Arbetsgivarföreningen till Svenskt Närighetsliv:


De här enkla skisserna förklarar väl varför Svenskt Näringsliv bara behövde kasta åt Jimmie Åkesson en grabbnäve gräs (en lyxig lunch) för att få honom med sig på sitt sataniska projekt att profitera på sjuka och barns behov att lära sig. Så fungerar en PARASIT på Mänsklighetens kropp och i astrologin kan Oxens tecken tyvärr få den här obehagliga sidan om människan själv inte är medveten om vilken slags själ hon har återfötts med. (Den extremt intellektuella 400-talsfilosofen Proclus talade här om att varje människosjäl har fötts med ett knippe "förnuftsprinciper".

Eftersom Proclus livligt studerade astrologin är det inte svårt att förstå vad han talade om. Hans förklaring att varje människa har ett urval förnuftsprinciper med sig in i livet, kan lätt fattas astrologiskt: ingen har allt "på g" i sitt horoskop, och tolkningen av kartan visar vilka av de aktiva principerna (svaga återsken av Formerna som lever i en högre värld) som kommer att verka genom den här individen och forma dennes liv tills han eller hon vaknar upp och börjar reflektera över sin själs innehåll.

Tyvärr är Oxen är instinktiv och därmed förpsykologisk. Med mindre horoskopet innehåller mer avancerade "förnuftsprinciper" kan kossan inte rädda sig själv eftersom det krävs ett psyke, en själ, för att självbetraktelse. Den allra mest primitiva medlemmen av Oxens tecken kommer därför att behöva ledning och kanske interventioner livet igenom. Själv ser den helt enkelt inte vad den håller på med. 

Och sådana människor i formen av Svenskt Närighetsliv har svenskarna villigt lagt sig i händerna på! Landet är LÅNGT ifrån den jämlikhetsascendent i Vågen som det skrymtas om men som man ser så få spår av i verkligheten. Går man tillbaka till det gamla Sverige visar horoskopet för 1809 års Regeringsform att det på den tiden var den landägande överheten som agerade ut den Sataniska Kossans roll och gjorde livet surt och magert för den tidens hopplöst okunniga svenskar. (Idag bevarar Överheten svenskarnas infantilitet och sin egen "homeostatiska" dominans genom att ge massorna varsin smartfåne och hundratals appar att kollra bort sig själva med...)



Man ser lätt i 1809 års Sverigehoroskop hur Djävulen blockerat svenska folkets mentalitet genom MAT. Kartans "algolisering" av Venus i orala Oxen visar att den tidens privilegierade och lyckosamma elit (5e huset) frossade sig till döds genom Djävulens inneboende destruktivitet - jämför Las Vegas-horoskopet och att vara så blind att man inte själv förmår hejda sig i sitt missbruk! 

Eftersom Venus disponerar över Solen är det främst eliten som ägnar sig åt detta, svenska folket på den tiden skildras av Månen i "samhällets olycksbarn" Fiskarna och en Jupiter (välstånd) som inte alls kommer dem till del eftersom ascendenten i Stenbocken så tydligt visar att det är LANDÄGARNA som äger Sverige vid den här tiden, ärvda privilegier. 

Går man fram till 1974 års Sverigehoroskop har samma orala fixering - ätandets förbannelse - flyttat över till den breda massans Måne, vars disponent Mars korrumperas av den onda Algol. Att Mars/Algol står i 8e onda huset för gammal dålig karma, understryker hur fantastiskt väl astrologin tecknar landets demokratisering (och ökande välstånd) över tid, och hur folket övertagit allt det sämsta hos den gamla överheten. 

Därför är folk så lättlurade och låter de fattigaste via skattsedeln betala medelklassens lyxrenoveringar av sitt boende! Sannerligen, den här generationens medelklass kommer att reinkarnera som uteliggare och hemlösa för att de vägrar förstå sammanhangen och drivkrafterna i detta kära gamla Sverige! De agerar kollektivt ut gammal snuskig karma som tiden då Sverige hade fogdar och små lokala pampar lite överallt. Nu beter sig folk likadant så fort höger- eller sosseregeringar ger dem extra pengar att spendera. 

Hur kunde de bli sådana ök? För att gamla Fattigsverige enligt 1809 års karta håller så pisslåg intellektuell kvalitet. Svenskarna var verkligen obildade...då också. Stenbockspersonligheten har naturligtvis logisk-rationella Merkurius som en välgörare (det går inte att bygga imperier på bara känsla, men Merkurius står maximalt illa till i 6e olycks och fiendehuset. Det är som den tidens svenskar - låg och hög - misstrodde värdet av ett intellektuellt sinne. Och tredje skolgångshuset är ett rent skämt, Stenbocken i 1a ger alltid den verksamma illgöraren Jupiter som ägare av 3e kommunikationshuset. Skolan var tydligen lika dålig då som den återigen blivit i borgerlig regi, där man KÖPER barnen bra betyg trots att de blivit dumma som spån tack vare sina snuttifikationsmaskiner - talar smartfån här igen.

Till sist måste sägas att Oxen förstås har sin legitima funktion. Symbolen representerar de "resurser" en kropp behöver konsumera för att hålla sig själv i "homeostatisk balans" (vid liv). Problemet blir när Svenskt Näringsliv bara ser till sina egna behov, storleken på sina egna aktieutdelningar, och så vidare och medierna stillastående fortsätter sprida samma statiska bild av att vårt nuvarande ekonomiska- och samhällssystem som "den enda vägen": I själva verket skulle en organiserad kritisk massa i detta ögonblicken kunna vänta skutans färdriktning. Men det är just för att förhindra att detta sker som gamla Sveriges rika elit idag äger alla medier vilka nogsamt håller de stora systemkritiska frågorna borta från sina sidor.

Förr eller senare måste mänskligheten vakna upp ur sin slummer i Naturen och de tre mänskliga tecknen Tvillingarna, Vågen och Den Väldige (feldöpt till Vattumannen i västtraditionen) ta tag i rodret och styra Människan bort från Djuret och framför allt kossans vegeterande tillvaro. Men det kommer inte att vara Sverige som går i spetsen för det uppvaknandet, inte med 200 års nationalmentalitet av det slag som våra Sverigehoroskop från 1809 och 1974 tecknar, med en överhet självisk och korrupt bortom beskrivning och ett folk som inget hellre vill än efterlikna höjdarna...