Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 16 oktober 2017

Exploatörernas Nobelhus

Civilekonomer verkar ha en tendens att smita vid minsta lilla motvind i opinionen. Men för all del, de är ju simpla varelser som bara räknar ekonomiskt på allt... Först var det Fredrik Reinfeldt som likt råttan lämnade det sjunkande moderata skeppet direkt efter valförlusten 2014. 

Och nu en annan räknenisse som under korta två år i Stockholm anförde det nyskapade aktiebolaget Nobelhus genom vilket den ytterligt korrupta lokala socialdemokratin i allians med Moderaterna ämnade fortsätta den lukrativa hårdexploateringen och förstörelsen av stadens själ. 

Araber ämnar rasera Stureplansområdet och bygga ett skinande Dubai, det nytillträdda statsbyggnadsrådets Roger "Apple" Mogerts minnesmonument över den galna konsumismen i Kungsträdgården (köp en ny Apple-produkt vartannat år - och grubbla för all del inte över självmorden i de fabriker där slavar monterar dessa överprissatta kramnallar för den otrygga värld som samma prylar själva är en del av - prekariatshelvetet med slavar fixerade vid sms-meddelanden!).

Vidare Slussenområdet, som via Gamla stan förbinder det nu otäckt gentrifierade södra Stockholm (lekstuga för välbeställda föräldrars barn) med själva innerstaden, ska blockeras av ytterligare ett köptempel. Och så naturligtvis Nobelhus AB företaget som, förmodligen med smutsiga medel från Nobelstiftelsens aktieinnehav i vidriga verksamheter, ska uppföra en missprydsam byggnad på Blasieholmen och vars destruktion av Stockholms visuella profil och unika kulturminnesmärken i september kritiserades skarpt av det ytterst viktiga Riksantikvarieämbetet (SvD). 

Allt detta fartblinda arbete för att komma i framkant med verkliga världsmetropoler (vilket Stockholm aldrig kan bli och inte bör sträva efter) verkar ha som gemensam nämnare sagde Apple-Mogert. (Se även om "monumentalarkitektur".) Men istället för att skriva ännu ett inlägg om denna streber från Stockholms södra förorter som nu tagit sig in i CITY och absolut ska sätta SITT avtryck på staden (bara det en indikation om att det behövs körkort för politiker), vill jag fokusera räkneråttan som flydde skeppet så fort det började gå trögt för Nobelhusprojektet. 

Mitt försök att med ett "artistiskt" datorfilter anonymisera fotot för att hon skulle kunna fortsätta visa sig på stan fick en oväntad konsekvens: den ontologiska Ondskan framträdde! 



Bakom distraktioner som en uppfordrande blick och med åren allt mer slappt hängande kött existerar en dold mall för vilka vi är. Platon talade om abstrakta geometriska Former vilka aggregerade sig och bildade komplexa sammansättningar. De levande tingen på deras (ideala) ritbordsstadium, så att säga. Han hämtade säkert idén från stjärnbilderna där natthimlens lysande punkter kunde bilda flera olika mönster, beroende på hur man betraktade stjärnmyllret. 

Civilekonomen flydde det allt osäkrare projektet med en dryg kommentar om att hon "projekterat" tillräcklig tid för det de fejkade pauser där man låtsas ta hänsyn till protesterande allmänhet eller specialistutlåtanden men där sedan ändå alltid RovKapitalismens behov att exploatera och monetarisera är vad som gäller. 

Den här urbota ondskan när makt och pengar dominerar en människas lägre själsregioner anas i själva kraniets konstruktion - och då talar jag inte det tidiga 1900-talets rasbiolog utan en mycket äldre och sannare variant, från den tid då kosmos och människan inte var uppdelade utan sågs som uttryck för samma underliggande moraliska världsordning. Det existerar verkligen en skala som sträcker sig från fullständig följsamhet med den gudomliga skapelseordningen till ett bottennapp av total motsträvighet.

Detta är en moralisk spelplan materialister och kapitalister idag förnekar existensen av eftersom den är oförenlig med det mesta som Västerlandet numera ägnar sig åt. Allra minst bryr sig låga strebers som Apple-Mogert eller civilekonomer som lyckats med konststycket att nå starka ledarpositioner och samtidigt bär på den sataniska axel romaren Manilius i sitt rimmade lärdomsverk Astronomica under det 1a århundradet kallade för Tyfons axel - moder Jords oförlösta materialistiska vansinne "outsourcat" eller projicerat in i hennes son Tyfon, ett vidunderligt monster som den västliga Medelhavskulturen uppfattade som fångad och fjättrad i underjorden, under vulkanen Etna på Sicilien.


Intressant nog placerade Manilius Tyfon mellan 2a ekonomihuset som under hellenismen ännu kallades vid dess rätta namn, "Dödsrikets port", och det 8e huset för Döden som sådan.

Den här axeln är svartfärgad i det här horoskopet med Solen som markör för 1a huset - ett substitut för den okända födelsetiden som motiveras av att kartan de facto tecknar en vd, en ledare. Oturligt nog tecknar omina en ond och grovkornig själ eftersom Solens disponent - värdtecknet Vädurens härskare - är den krigiska, söndrande och allmänt destruktiva Mars som i sin tur är en del av just den sataniska axel som indikerar att den platoniska form det suddiga ansiktet avslöjar är just Tyfon själv, Gaias materialistiska ondska! 

Och se hur det planetära innehållet i denna kolsvarta axel missfärgar inte bara intelligensens och ledarskapets Sol utan också synen på nobless, godhet och förmögenhet (Jupiter), för att inte tala om det martiala sinnelaget, den "fallna" Månen i Skorpionen, som utgör den andra polen i detta horoskop med dess extremt degraderande tendenser för vemhelst som föddes vid tidpunkten.

I en perfekt värld skulle den här kvinnan aldrig ha gått i närheten av ett räkneark, för från det ögonblicket var hon Underjordens fånge! Vad jag menar är att t.o.m. usla horoskop kan räddas bara man inte sätter dem i förbindelse med just det de är som mest disponerade för! Närapå en omöjlighet i en ärelöshetens kultur som alltid följer minsta motståndets lag och där studenter och politiker tillverkas som broilers enbart att fylla en plats i det kapitalistiska tillväxtsamhällets ekorrhjul. Så destruktiv människan är när hon själv faller kort om den Goda Tanken om henne!

Den här kartan illustrerar Ondskan på en helt annan magnitud än de svenska blöjbarn Moderaterna visat upp till allmänhetens beskådan: folk som Reinfeldt och Borg. Nu börjar vi komma en bit bakom mediernas ridåer och se det Stora Kapitalet och dess - i Sveriges fall - inherenta ondska. Exakt den "missbildade" Jupiter bloggen de senaste två åren börjat inse är det svenska nationalhoroskopets nyckel till att jämlikheten mellan alla människor aldrig infinner sig i landet, trots en ny rätt trött klyscha om att Sverige skulle vara ett förgrundsland i världen i frågan om att befria människan. Detta var aldrig sant, men det fanns en tid då gemene man fick så många brödsmulor från den rike mannens bord att de trodde på myten. I det här sataniska horoskopet ser vi en blåkarta för dem som regisserar åt de rika, en underhuggare nästan lika ond som den lilla elit som aldrig nämns i medierna. 

Man kan t.ex. fråga sig om inte skrythuset på Blasieholmen ändå borde byggas eftersom den så uppenbart är ett irritationsmoment för en Björn Tarras-Wahlberg, tidigare vd för Skattehatarnas förening och nu ledare för Blasieholmens vänner. Vad vi ser är nämligen bara ett litet inbördeskrig mellan Stockholms mest privilegierade. Gissa om konservativt folk på Strandvägen hatar att få sin välbekanta utsikt förstörd av en stor klump till skrytbyggnad. Jag noterar att den störda Jupiter i civilingenjörens sataniska horoskop just indikerar att 4e huset för Hemmet påverkas av den toxiska axeln mellan andra och åttonde...

*****

Det här blogginlägget är säkert inte det sista men jag ska söka dra ner publiceringstakten rejält för att frigöra tid för annan text... 


Intresset av att sno ihop en ny bok vaknade häromveckan när jag hittade nästan sex sidor små krumma minnesanteckningar från en långsam läsning 2011 av The Monument, en analytisk utgåva av Shakespeares sonetter. Här, i knapphändiga kommenterar förfaller mycket material finnas som inte använts i bloggens intermittenta epistrofer till den originella greven Edward de Vere. Stoffet skulle möjligen kunna räcka till en intressant bok och jag ger den härmed projektnamnet "Jag och greven - mitt liv med ett enträget alter ego".




Kan tilläggas att bloggaren i tonåren - naiv om klassmarkörer - bodde fem år på just Grevgatan som, om man går ner till Strandvägen placerar betraktaren ungefär mittemot det planerade Nobelhuset. Det är min misstanke att bloggarens alter ego är engagerat i skrytbyggnaden dels av det skälet. 


Utfransning: "alter ego" och karmabegreppet

Varje "annat" jag är alltjämt del av det kollektiva jag som metafysikern återfinner en bra bit över huvudet på den breda massa som förgiftats av falska läror om det egna jagets unikhet, vikten att promovera "det egna varumärket" och annat rävgift som blockerat förståndet det här sorgliga släktet västerlänningar. Det blir bättre en bit in i framtiden, men först måste dessa duperade massor få dö och återvinnas i det kollektiva medvetande varifrån den individuella själen sedan hämtar karmiskt passande stoff vid återinträdet som människa... eller kräldjur.

Det sekulära och lösligt använda begreppet "alter ego" får en helt annan pregnans enligt själavandringsläran, som är en självklarhet i den indiska astrologin. Dels kan man söka spår efter ett annat jag i det 8e huset, som (räknat i husens följd) just befinner sig i åtskillnadens position, det Johannes Kepler sent omsider formaliserade i västtraditionen som ett inkonjuktförhållande (150°) mellan två planeter. 

Den brittiske astrologen Charles Carter förtydligade att ett in-konjunkt förhållande mellan två ting understryker just skillnaden eller alienationen mellan dem, och från det att man börjat se enbart åtskillnader i livet är sträckan kort till den hatiskhet som Skorpionens tecken och 8e huset antyder och som är en komponent i den gamla uppfattningen om den vredgade Gaias son Tyfon. 

I själva verket är det Gaia som är den avvikande och alienerade, den enda som inte förfogar över andevärldens evighet och fullhet. Men Gaila låter sonen frusta och invända sig! Det är av den anledningen jag någon enstaka gång ställt frågan om den onda stjärnan Algol i Oxen i själva verket kan vara en psykisk "returprojektion" från den avundsjuka Skorpionen - en död varelse som inte längre har tillgång till den materiella fullhet som den i sin bundenhet till Jordmodern/Oxen nu åtrår istället för att inse att döden har befriat till ett större och rikare liv.

Om Oxen, latinets Taurus är relaterad till Terra eller Tellus och detta ultrafysiska tecken samtidigt betraktades av Platon (med flera) som ett nedstigande i Hades (själen fånge i en kropp som betraktades som en grav), då har vi i princip löst gåtan med Manilius vredgade axel utan banala kopplingar till en lokal svavelosande vulkan. Axeln handlar helt enkelt om en oförlöst själ som har tillräckligt mycket andlig medvetenhet med sig in i sitt jordeliv för att ilskna till över begränsningarna det fysiska drar in i dess erfarenhet. Jordmodern vredgas och väsnas och sänder ut sin ångest över att "bara vara materia" och sonen, det är hatiska Skorpionen mitt emot - en projektion där Terra kommer till insikt om att hon bara har död och begränsning att erbjuda! 

De onda rika människorna försöker på övriga mänsklighetens bekostnad slingra sig undan livets regler, men döden når även dem. Vissa når en sådan förljugenhet inför livet att de lever och dör i livslögnen att de åtminstone för sin orättfärdiga rikedom vidare genom avkommans arv av företag eller imperier -  här kommer således 8e dödshuset i meningen "arv" in i bilden. Vi har att göra med människor så bottenlöst låga i sin medvetenhet jämfört med dem av oss som återfötts med en smula av den gudomliga intelligensen i behåll, att man lätt tappar målföret och bara undrar hur släktet homo sapiens i vissa regionala uppföranden är precis allt annat än kloka. 

Parentetiskt förtjänar frågan att ställas som socialdemokratins krav på återinförd arvsskatt i Sverige har någon legitim grund när samma politiska åskådning är en satanisk gudsförnekare och enbart ser till materialistiska faktorer. Partiet alstrar obehagliga väsen som Apple-Mogert som t.o.m. de gamla pengarna vill bromsa i deras vulgärborgerliga mentalitet, en slags arbetare som nu gått för långt i försöken att leva och verka som en borgare partiets långsiktiga mål var att göra alla till. Som tallösa eländeshistorier omvittnar kan man inte ge arbetarbarn mångmiljonvinster på lotterier (svenska statens eller andras) - de kör sina liv i botten på rekordtid! Någonstans finns en fungerande balans mellan stora pengar och de mindre summor som det handlar om i talesättet "(löne-)arbetaren är värd sin lön". Den balansen har helt gått förlorad i denna, kapitalismens sista urspårade fas av girig kvartalsekonom, snappa klipp och meningslösa skrytbyggnader i Stockholm.

Den hinduiska astrologin (och västtraditionen) tycks ha varit medveten om något liknande Keplers "inkonjunktion", men på ett allmänt metafysiskt plan, just genom att 8e huset räknat från det nuvarande jagets 1a hus är ett mörklagt dödshus vari hinduerna ser övervintrad karma varom själens nuvarande värdkropp är omedveten. 

Eftersom hinduisk tradition också indikerar tidigare liv - nu det närmast föregående - i 12e huset som det nya ego-huset har just bakom ryggen - kan man förmoda att det 8e på ett mer radikalt sätt indikerar ett alter ego som man varken känner till eller troligen längre skulle vilja identifiera sig med, men som - om det är livaktigt i födelsehoroskopet via ockuperande planeter eller en husägare som har hyss för sig på annat ställe i kartan - representerar alltjämt aktiv (negativ) karma som påverkar individen i detta liv. 

Till sist men inte minst måste också läran om den goda karman repriseras: det 5e huset indikerar talanger som likt goda investeringar fortsätter att ge avkastning och gynnar även nya värdkroppar fast de kanske inte har en aning om i vilka parallella liv de förvärvad dessa "naturliga" talanger. 

Jag säger med många andra här "parallella liv" snarare än tidigare liv eftersom tidslinjen är den jordbundna människans begränsade synsätt. Själen har verkligheten utbredd kring sig på ett helt annat sätt än i sekventiell form. För själen gäller något som mer påminner om vitala människors ohejdade associationsförmåga - själen ser och skapar "mening" i sitt eviga nu på ett helt annat sätt än bokstavstroende eller strikta logiker - fallna själar som virvlar framåt i tidsströmmen. Den "supralunära" själen (en själ alltjämt bunden till vårt universum) rör sig relativt fritt över "århundraden", vilket skulle kunna vara förklaringen till de icke kausalt förklarbara fynden i den lilla brittiska staden Swallowfield jag gjorde i samband med en liten nätsökning kring Det laddade ordet svala

Fynden jag gjorde förbryllar bara för den som är duperad att tro på en linjär tid eller banala avläggare som att "tiden läker alla sår". Så är det inte, för tiden för den som är fånge under gravitationen (materialismen) är, som Einstein insåg, extremt töjbar! För den hopplösa syndaren är helvetet evighetslångt, för den helt upplyste samma evighet men i fullständig lycksalighet, som ägare av allt och ändå inget. Guds barn får den förmånen. Satans barn plågas ständigt av den materiella hunger som är deras herres Intighet. 

Det är på planeten Jorden själen har att göra sitt val och det är inte trivialt eller simplistiskt att koka ner valet långt under politikens skenbara nyansering och tala om enbart ont eller gott, svart eller vitt. När journalister, som jag ibland sett, hånar det här kontrasterande paret, är det för att de själva är ateister och i djupet av sina själar skäms över att ha fallit ända ner till den gudlösa materialismen. De gör som jordmodern Gaia - kastar i ångest ur sig hatiska Skorpionen - en overklig skugga och inom vars sfär enbart finns psykiska förvrängningar och hån.

Inga kommentarer: