Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 19 oktober 2017

Ingenting fungerar för socialdemokraterna längre...

 


I AB inleder ledarskribenten Lindberg en text på ett underhållande sätt. Han har sett en annons från Socialdemokraterna vars text och bild skär sig svårt. Tyvärr försvinner Lindberg själv strax in i en dimma av glädjetjut över kapitalismen och sedvanlig beundran av den globala ekonomin (som i nuvarande händer inte alls befriar utan enbart förslavar mänskligheten).

När han citerar vad som måste vara Stefan Löfvens mest korkade uttalande någonsin, "Vi ska inte vara rädda för den nya tekniken, vi ska vara rädda för den gamla tekniken" (!!!), inser jag att Lindberg inte är mitt vattenhål för omvärldsorientering. Men hans observation av den inkongurenta sossepropagandan var bra.

Så dags att titta runt efter lediga jobb. Och vad ser jag nästan omgående om inte nästa praktvurpa från samma parti...


Socialdemokraternas partikansli söker digital planner

Din profil
Utbildning
Krav
Eftergymnasial utbildning kortare än två år

https://www.arbetsformedlingen.se/Tjanster/Arbetssokande/Platsbanken/annonser/21835763

Snacka om förtryckande svensk jantelag: för det här jobbet ska du ha minimala postgymnasiala meriter, annars är väl risken att du triggar någon medarbetares bildningskomplex!

Sverige är blivit långt sjukare än när Aftonbladet RÅLJÖG en historia om att tillträdande partiordföranden Löfven brukade "läsa filosofi" rasterna under åren som svetsare. 

Fan tror't! Ingen människa som läst nämnvärd filosofi uttrycker sig som i citatet här ovan, så frågan är om AB diktade ihop ett fejkat doktorsdiplom (en vanlig företeelse i det här fiffellandet) eller om det var en blidkande vink till den här filosoferande OCH populistiska bloggen som, tro det eller ej, då fortfarande bevakades av en och annan journalist.

Och vad säga om tjänstetiteln digital planerare? Partiets copywriter misslyckas skriva på sitt eget fosterlands språk trots att arbetet enligt annonsen är säkerhetsklassat, vilket gör den engelska titeln tämligen överflödig! 

Men det är klart, signalen går väl till USA: Kom och lägra mig! Vi, Löfvengänget, vill inget hellre än att ni placerar lite fler låglönehangarer hos oss i den nya teknikens namn! Varför inte med Google och Facebook också bjuda in Amazon och deras terrorkapitalism mot sina anställda, så att vi verkligen framstår som USA:s slasktratt!


De tre stollarna (The three stooges) -
en fumlig skara rävsluga amerikaner älskar att ha kul åt


2 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant vändning! Det kan ju hända att sossarna kommit på att det antagligen är det
enda sättet att ta sej ur sitt nuvarande bakvatten. Det är ju det platonska arvet eller västvärldens tolkning av det tillsammans med utspädda akademiska examina som hitintills dragit lasset åt fel håll. Det har ju verkligen inte gått så bra när man gång på gång slår skallen mot väggen. De kommer kanske att försöka sej på en "obama" genom en skruvning via sociala medier 2018. Ola Alexander Frisk har analyserat problemet under några år på http://hyperdialog.tk/ Skulle vara kul om bloggen kunde kolla vad som kommer att skifta och i vilken ordning när det nya paradigmet får lite vind i seglen.

Seaward sa...

Jag tror inte dessa sidor kommer att engagera sig i någon mer detaljerad analys av världen av i morgon.

Har visserligen just skrivit klart en text om världens mäktigaste man (Xi) - återigen baserad på den nivå Aftonbluddret tillhandahåller. Dock inga spekulationer om stegvisa förändringar, bara en observation att ledarens horoskop reflekterar Kinas långsiktiga tänkande och alliansbyggen idag med morgondagens vänner. Detta kan avläsas av symboliken i Xis strikt rationella horoskoptyp. Läggs ut endera dagen.