Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 7 oktober 2017

Islands statsminister en unken penningsmusslare




DN berättar att Bjarni Benediktsson sålde av värdepapper bara timmarna innan staten slog ner på en korrupt bank som dåvarande finansministern hade mycket intima kontakter med. Tidningen uppgifter att de skrivit av nyheten från The Guardian så varför inte läsa det mer detaljerade originalet direkt? 

Den svenska versionen undanhåller t.ex. läsaren att Islands nuvarande statsminister, som för övrigt förekommer i Panama-dokumenten över skattefifflare, har en far som dömts för sexövergrepp på barn. Det är snuddande nära att man av politikerns horoskop gissar att han själv var brottsoffret vilket kanske förklarar hur en skadad människa själv tappar allt moraliskt omdöme...

Som distinkt makthavare (och tillhörig en av Islands rikaste familjer) passar det perfekt med en solascendent (ledarfunktion) i avsaknad av födelseklockslag:


Om lycksökaren och diversehandlaren Thomas Bodströms månascendent drömde drömmar om att få tillhöra den mäktiga noblessen, visar Benediktssons solära karta samma noblessens och de förmögnas Jupiter som en realitet i 10e makthuset. För Stenbocken i 1a huset är detta på samma sätt som hos Bodström begärsfyllda månkarta en verksamt ont Jupiter. Islänningen skulle för övrigt passa bra in i Sveriges korrupta elit, eftersom också det här landet har en "verksamt ond" Jupiter knuten till ledarskapspositioner: Solen i 5e ledarskapshuset.

Utvikning. Intressant nog representerar femte huset också kreativitet, barn och lek - är varje ledare per definition ett lekande barn? Är det därför de lyckas bättre än andra? De tar inte "vinst och förlust" på så blodigt allvar som den fattige som tvingas vända på varje slant och till följd av armodet krymper även i medvetandet. En passage i Bibeln skulle kunna tyda på det. Jesus förmanar sina åhörare att de måste bli som barn för att någonsin ha en chans att komma in i himmelriket! Är då horoskopets femte huset "himmelriket"?

Samme guru sade också: "Himmelriket är redan runtomkring er, men ni ser det inte!" Eftersom femte huset är Solens naturliga basstation och Solen representerar både jordisk synförmåga och människans kognitiva essens, hennes visionära andesjäl (atman), tyder en del på att vissa redan här i livet är medvetna om "himmelriket" medan andra förnekar existensen av något utöver den råttbruna materialismen och även att det skulle vara i någon djupare mening utsidan på en dold "andlig" värld - se t.ex. den olyckligt lottade ledaren för materialismorganisationen Humanisterna, vars Månen i Jord helt tycks blockera hans Sol i Eld från att se dess gåtfulla sammanhang (materia/Jord binder upp Solen till enbart inspektion av ytorna, av tillvarons yttre sken)...

Nu innebär inte islänningens Sol-Stenbock i1a huset att det föddes en oavbruten ström av överklassbarn i världen detta år, alla med förmögenhetens Jupiter på topp i 10e makthuset! Men jag upprepar franske statistikern Michel Gaquelins kuriösa fynd: när han studera toppskiktet av yrkesmän av några olika slag (bl.a. läkare och idrottare), då såg han statiskt tydliga särdrag. Men när han gick ner till okända och allmänpraktiserande läkare försvann den "astrologiska effekten". Det är som om den överväldigande majoriteten av mänskligheten är födda att fungera som en diffus dussinvarelse. Men när man tittar på en reell riking och makthavare som denne Benediktsson, då är t.o.m. ett generellt horoskop träffsäkert! 

Samtidigt måste man komma ihåg samspelet mellan Sol och Måne som bildar en undergrupp till denna årgång av Stenbockar med extrema makt- och rikedomsambitioner. Under två dygn skiter det sig rejält och det är när Månen går in i ledarskapets Lejon, vilket är en fiende till Stenbocken. Sol och Måne står med andra ord i oförenliga tecken, och det är psyket, sinnet eller sensibiliteten som drar nitlotten utifrån den handlingsbenägna solascendenten. Den här mannan agerar för att mörklägga vad han som privatperson (Månen) gör. 

Alternativt: det finns fula hemligheter i hans hem (Månen) vilka kan vara av sexuell natur (8e huset som det blinda driftslivet). Att det är något sjukt med Benediktssons känslodjup framgår också av den ytliga och prestigeorienterade Saturnus i egoistens Vädur i 4e huset för hem, privatliv och den egna själens "djup". Ett missljud om hemmet och sinnelaget behöver inte betyda så mycket men här har vi genast två tydliga omen som talar om ungefär samma sak...

Att Benediktsson tillhör Islands rika och privilegierade familjer måste förstås synas redan i den allmänna karta detta är. Och vad om Solen med pengarnas Venus, "kontrollerade" från Saturnus (släkthistorien) från barndomshemmets 4e hus (alla hus spelar flera roller och kan återanvändas för skilda berättelser). Men den "fallna" Saturnus i egocentricitetens Vädur indikerar i sin aspekt mot Stenbocken att den här rika familjen är en självtjänande entitet, en klassisk strebersläkt som vill härska över islänningarna men inte dela med sig. Ett klassiskt exempel på hur Väduren med Stenbocken bildar ett "egenmäktighetskomplex" - här är en familj som av tradition anser sig själva stå över lagen. 

Den uppgift som DN sorterade bort när de skrev av The Guardians text visar sig alltså vara en nyckeluppgift. Statsministerns sexualbrottsling till far är en viktig pusselbit och horoskopet antyder att sonen ärvt samma laglösa själviskhet!

Det är med sådana här män överallt i samhällstopparna bloggaren inte ser någon annan lösning för mänskligheten än att överheten elimineras och global kommunism införs. Låt alla äga allt och därmed inget, så försvinner i princip alla världens problem. För det är ju från toppen impulserna till all överkonsumtion kommer.

Beatrice Fihn (ICAN) och Michael Douglas 2016

Utifrån insikten att fredspristagaren ICAN utför ett sisyfosarbete med stater som hoppar av på rad från antikärnvapenavtalet så fort kärnvapenägarna hotar dem (fega Sverige!), återstår troligen bara västvärldens blodiga undergång. En ny tidsålder kommer inte gradvis att ta form utan kataklysmiskt föds ur en gammal dinosaur som envist vägrar dö. Kapitalisterna kommer inte att lämna ifrån sig ett rött öre så länge de har polis och militären på sin sida. Jag gissar att Modern Naturs veto kommer att ha en hand med i det smärtsamma paradigmskiftet när Ondskans Imperium tvingas kasta in handduken. Men först har världen har ett alltmer mörknande halvsekel framför sig... 

Bortom härdsmältan kommer sedan mänskligheten att inrätta ett globalt system för samlevnad - en Fair Trade-överenskommelse - som inte möjliggör för män som Bjarni Benediktsson att sätta käppar i hjulet. Det jag f.n. kallar it-fascism driven av marknaden och individuellt profitintresse kommer då att vara ett av instrumenten för att övervakna låga träsksjälar så att de inte förbryter sig mot kontraktet alla världens folk slutit med varandra. 

Superdatorer och morgondagens teknik kommer också att vara nyckeln till administrationen av ett globalt välfärdssamhälle. Högteknologins godhet eller ondska är helt en fråga i vems händer den ligger och vilket syfte den har. Att sysselsätta människor med att programmera nätcasinon är att göra brottslingar av nästan normala datanördar. Och i detta geschäft är svenska staten djupt insyltad då de tjänar på att driva folket in i materialismens svartaste bakgårdar. Staten, en brottsling - vem kunde ha anat? :-)

Glöm både FN och EU - de kommer inte att existera när Vattumannens tidsåldern dagas. Vattumannen, "Den Väldige" i dess ursprungliga babyloniska namn, kommer att göra allt nytt.

Inga kommentarer: