Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 19 oktober 2017

Mörkläggningen på Aftonbladet




Nej så oväntat! Aftonpladdret, fena på att piska upp drev och avsätta genuint socialistiska politiker som Håkan Juholt, meddelar via chefredaktören att en sexuell antastare i den egna personalen "är ett personalärende och ska hanteras som det".

Här ska det inte bli några braskande rubriker i dagarna tre eller ett GRÄV om kulturen i den svenska medievärlden...

Om inte annat kan man ge Sofia Olsson Olsén en eloge för hennes blixtsnabba och myndiga försök att begränsa den skada som skett. Här ser vi en ormliknande organism sluta sig samman för att värna sina intressen. I arbete ses här vad antikens tänkare klassificerade som den Irrationella Själen, samma själ som finns i alla djur, groda som insekt. Tänk att Sveriges största tidning verkar på så låg nivå.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/dg57o/aftonbladet-har-nolltolerans-mot-sexuella-trakasserier-och-overgrepp

"Publishern" Olsson Olsén astrokommenterades i detta inlägg från april 2016. Men apropå ämnet "skadebegränsning" eller "mörkläggning" passar det förstås att påminna om att hon med andra formidabla mörkläggare som Fredrik Reinfeldt och Anders Borg föddes under det Stora Korset i Mörkrets kvalitet. 



Jag har horoskopet för en arbetsgivare född bara en månad före SOO med samma sol- och måntecken men diverse andra förflyttningar på himlen. Det var en formidabel "förtroendetrixare" verksam i detaljhandeln. Förrädiskt leende snodde människan blixtsnabbt ihop substanslösa påståenden för att få kunden på kroken. Pengar var viktigare än allt annat i den här människans liv. Detta är det näringsliv och dess materialistiska närighet som Sverige dukat under för, och det är uppenbart av SOO-kartan att Schibsted enbart rekryterade henne för att sköta Pengarna! 

Normalt skulle jag jubla över en Luftbaserad STORTRIGON (3 x 120°) eftersom den betecknar djup humanitet (se Dalai Lamas horoskop). Men dess "verkshöjd" reduceras rejält när de mänskliga tecknen underordnas de tre jordiga resurs- eller ekonomihusen! Det kan t.o.m. bli så illa att man får stryka talet om humanism före allt annat när det ändå till sist är pengarna som styr människan...

Utifrån en solascendent, ledarskapsaspekten, se 2a ekonomihuset med dess koppling till 10e huset för Maktens boningar där de Stora men Onda pengars Jupiter residerar! Otäckt, är det inte? Aftonhoran avslöjar genom sina ledares horoskop (minns företrädaren Jan Helin!) hur landets befolkning styrs av ett järngäng vi kan kalla Eliten och där medierna definitivt tillhör de härskandes viktigaste instrument för att kontrollera vad som rör sig i befolkningens hjärnor och hjärtan.

Hur märkligt det än kan tyckas med SOO:s bakgrund som punkare (se det tidigare inlägget), påminner horoskopet mest den simpla materialisten Fredrik Reinfeldt (född samma år). Hennes solära handlingskarta påminner starkt om hans "fysiska" ("verkliga") horoskop genom Jungfrun i 1a huset vilket alltid placerar gränsdragaren Saturnus som en fiende eller en olycka i 6e huset. Saturnus hemma i sitt eget tecken Vattumannen är en tydlig indikation om en "sociologisk" sub-generation och i Reinfeldts fall sågs detta som ett avgrundsdjupt hat mot socialdemokratins "kollektivistiska samhälle" (Vattumannen). 

Att i själva verket socialism är en nödvändighet för att frigöra ALLA och inte bara några privilegierade individer, var inget hans indoktrinerande föräldrar upplyst honom om. Frågan är om han ens hade intellektuell kapacitet att tänka utanför de ekonomistiska ramar han var förutbestämd för. Jämför SOO:s enorma horsyndrom (Venus + Mars = överhettad libido) i penninghuset med Reinfeldts begärsfyllda Måne i samma sektor. 

Precis som med den sannolikt långt mer intelligenta tänkaren Proclus (400-talet) delar SOO en födelsehimmel som är utpräglat rationalistisk, dvs det materiella Jordelementet attraherar och begränsar Luftelementets intellektualitet till det fysiska, det näraliggande. Typiskt nog var Proclus bidrag inom nyplatonismen att vända föregångaren Plotinus lära om den onda materien upp och ned och istället förklara att materien är god! 

Detta var uppenbarligen Proclus "dharma" eller högsta plikt mot universum, precis som jag om Reinfelets 9e hus för "universell dharma" konstaterade: hans verksamt onda Jupiter i Oxen representerade en närmast religiös nit, han ville verkligen betjäna det onda kapitalet i världen. 

Renpelt var ödesbestämd att inte bara stjäla 140 miljarder från hela svenska folket och omfördela till enbart de som hade det bäst ställt (en omvänd Robin Hood), utan också naturligtvis att sedan snabbt fly fältet och söka trygghet hos en amerikansk storbank! Det 9e huset på en så låg andlig utvecklingsnivå som Reinfeldts kan med fördel läsas som enbart "avlägsen trakt" eller "utlandet" (USA!), snarare än som den filosofiska tankens svindlande höjder, metafysikens långväga utforskande av vad som kan finnas bortom det självklara fysiska.

Givet dessa paralleller var möjligen SOO punkare i sin ungdom i meningen att hon sökte sitt sociala uttryck. Men solhoroskopet visar att det är den naturliga materialismen i hennes karta (Sol OCH Måne i Jord och all tankens Luft koncentrerad till de tre Jordhusen) som beseglade hennes öde. Så passande att hon tog över just Aftonhorans roder. Jag hade redan döpt om tidningen till detta innan hon tog plats som chefsredaktör med sin överhettade kombination av Venus och Mars.

Obs. Flertalet ascendenter, oavsett typ, har den ena av dessa komplementära planeter som verksam illgörare och den andra som verksam välgörare. Även horan och horbocken har med andra ord ett gott gry i sig och kan vakna upp ur sin medvetslösa identifikation med materiens herre Djävulen. Det finns ett undantag och det är den "sataniska axeln", Oxen och Skorpionen, som är lite värre däran än de andra. 

Där den ena planeten är en illgörare lyckas den andra bara nå neutral status i sin verksamhet. Detta var jag omedveten om när jag uppfann titeln "sataniska axeln" men även schemat med planeternas verksamma natur betonar alltså att det är något mörkt och diskutabelt över detta teckenpar. 

Men det inser vem som helst som sett husens innebörder: "mina pengar" och "döden"! Detta är vad alla världens religioner alltid har varnat för och ändå beter sig landet Sverige som en ren satansdyrkare i sin ensidiga fixering på Löfvens och närighetsministerns exportinkomster till varje pris och dessförinnan Reinfeldts predikningar till medborgaren att enbart se till sin egen plånbok (råtthjärnans intelligensnivå). Aftonhoran hänger givetvis på som statens egen megafon, det bekräftar dessvärre chefredaktörens horoskop.

SOO redogör för sina egna erfarenheter som kvinna, hur hon blivit tafsad på och kallad hora (se Mars/Venus i 2a horhuset - ingen rök utan eld?). Det är därför desto mer tragiskt att upptäcka hur hon verkligen blev en som lade sig på rygg för de Stora Aktörerna. Jag har sett idealitet eroderas hos många bekanta så fort pengar kommer på tal, och frågan är om inte AB är lika grisig nu som under föregående publisher. F.n. är det de fascistoida kroppsidealen som tidningen söker hamra in i sina i huvudsak lågutbildade läsare - återigen i syfte att blidka företagen med färre sjukdagar. Varje gång jag ser dessa förklädda försök att "öka effektiviteten" ser jag en hora för det system som bara har några årtionden kvar att leva.

Inga kommentarer: