Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 17 oktober 2017

Råttorna har tagit över M/S Europa



Nazismen är officiellt tillbaka och det är högern som åter baxar in den i finrummet. Österrike har valt sig en rekordung intrigant vid namn Sebastian Kurz som ny ledare och kartan är t.o.m. mer ominös än horoskopen för Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och Göran 'Värdepappersspekulatören' Hägglund från Alliansregeringen, alla profitörer som föddes då OKUNSKAPENS KORS (Tamas guna) hängde tungt över deras axlar.

Sådana här människor väljer världens minst lika dumma befolkningar till ledare bara för att de "verkar" trygga och säkra. Det krävs stor dumhet - okunskap - för att "satsa på sig själv", men just den tjockheten, bristen på nyansering är vad den enkla människan uppfattar som fasthet och trovärdighet...

Jag skulle för min del aldrig lägga min röst på en människa med den här råttaktiga uppenbarelsen. Inte så länge någon motbevisat den gamla tesen att det finns synliga tecken på vilken själ man har att göra med...




Med talets gåva (Merkurius) och ett ledarskapets självbild (Solen i Lejonet) verkar allt som upplagt för en kommande karriär som Führer. "Kungamakaren", stjärnan Regulus intygar att här är en man av "rätta virket".

Men ur den stora framgångens perspektiv (Jupiter) är mannens kungavärdighet inte alls säker. Jupiter i väster (symboliska väster - detta är en solär karta som inte bygger på födelsetimma) är den stora expansionens svagaste världsliga läge. Dagen är slut och expansionen med. Tiger Woods, med fysisk Jupiter i väster, horade för många sponsorer men hans sexuella partnerhorande blev för mycket och han är nu reducerad till ett skämt. Kanske kommer Sebastian Kurz också att gå till historieböckerna på samma sätt. 

Man ska inte underskatta potentialen till grymhet när Månen och Saturnus "imploderar" längsmed den sataniska axeln. Här ser vi hur Kurz och det österriska folket mycket väl kan bestå av själar som tvingades utstå förnedring när nazismen förlorade Andra världskriget. Nu är de tillbaka igen, miljontals av dem (Sverige fick en liten skvätt av samma europeiska själar), och det är inte undra på att gamla människor uttalar sig i medierna och ser 1930-talet komma i repris i vår tid.  För det är en repris! Hur mycket kan en själ lära sig på bara ett människoliv? Naturligtvis finns det tendenser - särskilt Okunskap - som går avgrundsdjupt och måste upplösas av Ljuset lite i taget, liv efter liv... 

SvD sätter betallås på en kommentar och allt den utomstående får se är att Kurz är ett "iskallt underbarn" och att han lär ha planerat för sin valseger i "åratal". Kyla och tidens gång är synonymer i astrologin, vi talar diktatorn Saturnus här. Se hur den står i Kurz födelsehoroskop! Saturnus i dödens iskalla Vatten (Skorpionen) - precis som den står just nu på himmelen (Kurz tog makten under sin "Saturnus-retur"). Och denna frigida ränksmidare kontrollerar skenet av varm och lysande ledar-Sol i Lejonet. Utifrån ledarskapets solascendent ser man verkligen att han i själsdjupet (4e huset för Hemmet kan även indikera det egna djupet, här förstås enbart i relation till den utagerande handlingsmänniskan/Solen). Som ledartyp är han verkligen iskall och planerar som en organisatorisk saturnier för att ge bästa och mest vinnande sken utåt! Den här typen av budskap påminner om sociopatens läggning.

Apropå Medvetenhetens eller Ljusets kvalitet (Sattva guna) är denne Sebastian Kurz ett skämt. Han har som synes ingenting i medlande Passionen (Rajas guna) utan är helt uppbyggd av Ljus och Mörker, av en vilja att konstrasera "vi mot dom" (invandringsfrågan). Men Ljuset är ett falskt ljus eftersom han upprepar den sataniska axeln två gånger om. Dels via tecknen Oxen/Skorpionen och dels via deras naturliga 2a och 8e hus. 

Ingen kan kalla Sattva kanaliserad längsmed denna genommaterialistiska axel för ett äkta ljus, en äkta medvetenhet! 

Inte ens Mars i Skytten i lyckosamma femte ledarhuset är mycket mer än en stridspitt (jfr Trumps Mars-Lejon i 1a lyckosamma huset). Skälet är att Mars som sådan tillhör Okunskapens Mörker (vilket Trump så väl illustrerar).

Kvar blir 100% Mörker i Sebastian Kurz horoskop. Inte undra på att jag direkt tänkte på en skadlig gnagare när jag såg första fotot på honom, och inte behövde söka länge innan jag hittade en bild där han visar upp sina gnagartänder.

Å andra sidan är nationalistisk protektionism just det världen behöver just nu. Det är enda sättet som kapitalismen kan driva sig själv till det nödvändiga självmord som behövs för att så desillusionera den västliga kulturen att den globala historien tar ett kvantsprång fram till en postkapitalistisk era till glädje för hela jordens befolkning. 

Men givet att teknologin inte är riktigt framme vid den perfekta robotiseringen ännu inser man att det kommer att bli kolsvarta årtionden för västerlänningarna under det att deras system bryter ihop och it-fascismen (som Håkan Juholt nyss visionärt talade om från Island). Det kommer att bli mycket värre för vällevnadsmänniskorna (för att inte tala om dem som har det knapert i Väst) innan en ny Stormakt befriar USA från ett ansvar de sedan länge visat sig ovärdiga att axla.


PS. Bloggaren aviserade igår paus för att koncentrera sig på annat. Men jag gick upp lite tidigare i dag för att kommentera detta, så inget löftesbrott.

Inga kommentarer: