Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 20 oktober 2017

Svenska meToo-drevets nav: nymåne i relationstecknet Vågen!



Visserligen exploderade ett och annat igår och kanske redan lite tidigare, men jag skulle vilja placera navet för vår svenska Weinstein-skandal under FREDAGENS OCH LÖRDAGENS NYMÅNE I RELATIONSBALANSENS TECKEN VÅGEN. Det är under denna nymåne som majoriteten av svenska folket fattar VILKA kändisar det handlar om... (Det är Expressen som den 18e öppnar ormgropen på TV4 och deras produktionsbolag, mig tog det ett dygn ytterligare att få nys om saken och jag är "genomsnittlig".)

Att dygnet öppnar i Kräftans tecken (ända upp till Treriksröset 67° norr) rimmar perfekt med att detta är HAREMETS TECKEN, symbolen för fredade zoner. Men under en nymåne försvagas Kräftans härskare Månen eftersom Solen nu släcker ut det Lilla ljuset. Sedan finns ytterligare faktorer i den här "generiska kartan" för rufflande och själviska män som sexualtrakasserar eller tar sig friheten att bete sig som svin. Vågens tecken undermineras här i sin grundbetydelse av att Vågens härskare Venus (kvinnor) står i antirelationella Jungfruns tecken. Kvinnor som vårdar sin fläckfrihet är således en synnerligen dålig tid för en nymåne som trycker på könens föreningen (Solen och Månen). Symboliken är glasklar! 

Drevet och orsaken - den irrationella själens simpla begär (hos männen) skulle kunna illustreras av den giriga demonen Rahu som just nu anträtt sin baklängesfärd genom den begärsfyllda Kräftans tecken, vilket också avslöjar missförhållanden i Kräftan som Privata Utrymmen (eller, som britterna säger, "the private parts"). Jämför den här kartan med skandalfallen MT och VT i nyliga inlägg - det är påfallande hur väl den här kartan fungerar som bådas "transiter" (passerande planeter i tiden som triggar deras medfödda ödesstrukturer).

Inga andra förklaringar behövs, bloggläsarna förstår så väl eftersom astrologins symbolik är så universell och ligger inbäddade i psyket hos var och en som föds till denna värld...

Ska jag argumentera ytterligare något för just denna nymåne och inte för den faktiska dag då Aftonbladet startade sin meToo-kampanj (utan att räkna med att de var lika smutsiga som någon), så bekräftar stelliet eller planethopen i Vågen den här bloggens val av ascendent för Sverigehoroskopet. Och kartan ovan rimmar också med nationalhoroskopet genom att kvinnorna (Venus) återigen står i ett tecken av det statusmedvetna Jordelementet. Klura ut vad det betyder!

Ska man dessutom säga ytterligare något om Sveriges krackelerande identitet, så passar denna helg perfekt som ett olyckscentrum under vår årslånga SOLÄRA ödescykel (av typen sub-cykel) enligt det hinduiska dasha-systemet. Dasha-perioderna hjälper betraktaren att fokusera vissa ämnen och sedan är det transiternas uppgift att närmare pricka in tillfällena. Men lugn, Sverige kommer att ha producerat mycket mer skit i takt med Solens rörelser innan solcykeln gjort sitt i april 2018 och vi går in i ännu mörkare tider!


Inga kommentarer: