Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 3 oktober 2017

Vittne till massmord - musikern Jason Aldean



 

Det är närmast självklart att musikern som spelade då Las Vegas-massakern utbröt också ska ha astrologiska kopplingar till antingen mördaren eller tidpunkten eller bådadera. Mycket riktigt finns flera beröringspunkter.

Månascendenten passar i brist på klockslag - musiken, likt andra konstarter, är en fantasins och föreställningens utflykt mer än den sammanbitna handlingsmänniskans Sol. Det går alltid att vrida på resonemanget för artisten på scenen är dock en Sol i relation till den ansiktslösa massans Måne - publikHAVET. Sak samma. Det viktiga här är att Jason Aldean faktiskt är född i soltecknet Vattumannen, samma som "sekundvisaren" Månen nått fram till då det var hans tur att spela och då Paddock startade sin show...

Dessutom ser man precis samma problem med välviljans Jupiter i materiella Oxens tecken - både den 64-årige massmördaren och musikern hade sin Jupiter på rak linje med korrumperande djävulsstjärnan Algol. De var definitivt inflätade i samma ödesstruktur!

Och ytterligare: precis som slaktaren Paddock hittar man båda de naturliga illgörarna Mars och Saturnus i opposition och längsmed 2a och 8e husets axel, den sataniska axeln. Märk dock att jag ritade Paddocks karta med en solascendent, men nu står det helt klart att det var han som var den här föreställningens "stjärna" eller klarast lysande sol. Det blir därför logiskt även ur detta perspektiv att ge Jason Aldean månascendenten, Månen är en bara en sidekick till Solen!

Jag har stött på en tradition på någon hinduisk astrologisida som nämner att också Oxens naturliga 2a hus (munnen, orala fixeringar, mat, pengar, äganderättsfixering) KAN VARA ett ont hus i vissa lägen, men jag har inte forskat vidare i den här uppgiften. Den rimmar väl med den romerska uppgiften från det 1a århundradet om 2a/8e som den vredgade Tyfons axel, i synnerhet som grekerna kallade 2a för "Dödsrikets port"! Samtidigt är hinduisk astrologi så dyster när det gäller mänskligheten att ytterligare ett ont hus nästan blir overkill. Inte mindre än en tredjedel av horoskopets hus anses degraderande eller källor till problem! 

Tredje huset (det förrädiska intellektet som dock kan skolas att tala sanning), det sjätte huset (fiendskap över hur jordlotterna tilldelats, och olycka), det åttonde huset (i antiken: livslängden, dvs. döden), samt det tolfte (världsliga förluster, i värsta fall exil från hemlandet).

Bloggaren reagerade omgående på countryartistens udda efternamn eftersom han har ett liknande, en avknoppning på gammalengelska alden som i alderman (byäldste). Kuriöst nog delar artisten och bloggaren Månen i Tvillingarna och har även psykets disponent (Merkurius) i det supralunära Luftelementet (och i båda fallen invid Solen i samma element). 

Men parallellerna stannar inte där, i båda fallen är efternamnet taget. Bloggarens far ville distansera sig från att vara son till en fattig dagverkare, en tid närmast en statare på det sätt som svenskarna förtrycktes av Sveriges landägande elit långt in på 1940-talet i Södermanland (trakten dit Anders Borg flyttade för att mingla med de gamla pengarna). Han gjorde 1960-talets svenska klassresa då man t.o.m. kunde bli statsminister utan att ens behärska engelska.

Genom faderns namnbyte blev undertecknad några år senare den förstfödde Aldenryd (kombination av engelskans "gammal" och svenskans "obrukad men odlingsbar mark"). Den amerikanska sångaren skötte själv sitt namnbyte. Det var nödvändigt då det redan fanns en artist i Nashville-trakten vid namn Jason Williams. 

Precis som i bloggarens fall experimenterade artisten lite fram och åter med sitt (mellan)namn innan han bestämde sig för formen Aldean, kanhända en diminutivform av alden, dvs. "den inte fullt så gamla (och erfarna)". Saturnus svaga placering i Kräftan, i den sublunära domänen understryker folkets och naturens obeständighet, där inget blir värst långlivat (därav Kräftans passion och lidelse för sin avkomma, den lever i något besatt rus som enkel organisk medvetenhet om den högre rationella själens självmedvetenhet saknas). Denna den illusoriska biologiska köttmassans obeständighet blev Aldean vittne till på första parkett under sin egen spelning på söndagskvällen, via sin lägre-själsliga (Månen) onda dödshusaxel.

Med förbehåll för att både mån- och solascendentern är spekulativa, är det legitimt att se zodiaktecknens karaktär via husen. Det betyder att både massmördaren och huvudvittnet Jason Aldean har "den sociala utstötningen" markerad via dels Vattumannen (som tecken) och Skorpionen (via dess naturliga 8e hus). Märkligt nog (eller kanske inte), går rockaren Tom Petty och dör samma kväll som massmordet och där upprepas också Vattuman/Skorpion-syndromet. Naturligvis är sannolikheten för en given signatur rätt stor om den kan bildas på flera niivåer, men ändå...  Signaturen ingår ju som en dominant del av det amerikanska horoskopet - landet som fejkar all-inkluderande bara för att i praktiken stöta ut och mobba (eller till och med döda) andra!

Till sist en lustig tanke som jag får vid jämförelse av musikerns och massmördarens horoskop. Båda har aggressorn Mars i 22a graden av ett av de passionerade (Rajas guna) tecken. Det är faktiskt musikerns Mars-i-Stenbocken som "börjar bråket" genom att denna Mars via sin 90-gradersaspekt påverkar massmördarens barnsliga Mars-Vädur, likt en repressiv förälder eller makthavare skulle söka stilla det oroliga Vädursbarnet. Sökte sig mördaren till ett stimmigt festivalområde för att "skjuta av sig" sin irritation över något? Var det ett knäppryck i ögonblicket, ett hjärnsläpp över oväsendet mitt över gaten? Men varför hade han då så många vapen med sig på hotellrummet? Resta han alltid som en primitiv mordisk amerikan, nu laglös där hans gamla europeiska förfäder varit rättslösa? 

Det är det gamla Fattigsveriges och klassåtskillnadernas Europa som bäst förklarar varför USA är ett så misslyckat mänskligt projekt, men med presidenter tom Trump och den nya tidens storskaliga massmord börjar USA knaka i fogarna och om inbördeskriget börjar där, hur längre dröjer det då innan det kommer till Sverige, detta påvra land som plagierar precis allt från sina barnbarnsbarn "overr thär"? 

Sådana här händelser är tecken i tiden, och bara en politiker som sålt sig till Mammon saknar idag en stab av framtidsforskare som skissar på fortsättningen bortom kapitalismens sammanbrott. Men vad gjorde Stefan Löfven? Tog bort det framtidsministerium (en person!) regeringen tidigare inrättat. Så mycket halvmesyrer, hela tiden, i detta land. Det är svindyra datasystem för polisen som inte fungerar, skandalöst prissatta lyxsjukhus för Stockholms rikaste. Det här landet bara väntar på The American Bloodbath i lokal uppsättning. Vi har det redan som otaliga tv-serier vilket knoppas av sig som ett gäng svenska datanördar som tillverkar blodiga krigsspel som en tidig normalisering av ett framtida helvete på jorden, ett USA överallt. De rika köper sig trygghet via privata vaktbolag och vill inte delta i världens omstöpning till något bättre... Utsikterna ser onekligen dystra ut. 

Men, som jag hörde fel i ungdomen, "nöden är uppfinningarnas moder" (skulle ha varit "nödvändigheten"). När mörkret sänker sig kommer mänskligheten att tvingas börja tänka och inte bara förhäxat stirra ner i de infantila distraktioner som smartfånen strålar upp och förstör deras medvetanden med. Apple ingår naturligtvis i det amerikanska mördarkonceptet. Det kommer att bli bättre att vara människa, men det dröjer ett tag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Har inte Las Vegas som stad på ett karmiskt sätt att göra med dådet? Staden grundades 15 maj 1905, vilket ger en sol nära Algol. Alla andliga system dömer ju ut hasardspel som en synd, och mördaren var just en gambler av rang.

Seaward sa...

Jo då. Man skulle kunna göra en episk berättelse av det här och inkludera massor av perspektiv, inklusive staden. Algol och "stora och lätta pengars" Jupiter (i mördarens horoskop) har jag varit inne på några gånger tidigare, men det allt annat överskuggande temat här är inte hasardspel utan Europa-amerikanens förkärlek att lösa saker med våld och mord.

Med det sagt, tack för Las Vegas födelsedatum! Det kan komma till pass i något framtida inlägg om just "syndens nästsn på jorden" (sex och spel & dobbel). Ska bli intressant att se hur den kartan ser ut...

Havsörnen sa...

Aldean -> Ch-aldean

Här är en flygbild av området där massakern skedde:

https://s1.postimg.org/6bngw8f167/Luxor.jpg

Festivalområdet längst ner till höger. Lägg märke till den svarta pyramiden, sfinxen och obelisken som utgör hotellet och casinot Luxor. Under dygnets mörka timmar är "toppstenen" upptänd likt det allseende ögat på dollarsedeln:

http://mediad.publicbroadcasting.net/p/shared/npr/styles/x_large/nprshared/201710/555006793.jpg

- Route 91 Harvest Festival (skörd/Saturnus).
- Las Vegas. "Vega" i medeltida latin härrör från ett arabiskt ord för fallande, i namnet "den nedåtgående örnen", den ljusstarka stjärnan i konstellationen Lyran. På spanska betyder "vega" äng, där man ju går loss med lie...
- Festivalen anordnas av Sirius XM broadcasting (Sirius = Isis).
- Obelisken = Osiris fallos.
- Sirius XM Holdings grundades 17 maj 1990, Washington D.C. = Solen gradexakt konjunktion Algol. Saturnus och Rahu i Stenbocken (Rahu graden intill Paddocks dito). Mars i Vattumannen. Vid middagstid var Månen i första graden Vattumannen..!
- 32:a våningen. 1776-07-04 = 32. "America" = 32. Näst högsta graden i frimureri. Satellitradiobolaget Sirius XM har 32 miljoner prenumeranter.

I anknytning till Mandalay Bay ligger lyxhotellet Delano, som bara har sviter:

https://www.delanolasvegas.com/content/dam/MGM/delano-las-vegas/hotel/architecture/mandalay-bay-delano-las-vegas-architecture-towers-day-time.tif

Franklin Delano Roosevelt var USA:s 32:a president, samt frimurare av 33:e graden.

Maffiabrottslingen Bugsy Siegel var en drivande kraft i Las Vegas tillväxt. Hans karta fokuserar samma tecken som Paddocks (endast undantaget den senares Saturnus i Vågen). Rahu-Ketu omvänt i Kräftan-Stenbocken. Solen/Merk./Venus/Saturnus i Vattumannen. Mars i Fiskarna, Månen i Väduren, Jupiter i Oxens sjunde grad.

På Paddocks födelsedag den 9 april 1953 föddes även COUNTRYmusikern Hal Ketchum. "Hell, catch 'em!" eller "häll ketchup" (spruta blod!). Där fick jag till det riktigt bra va'?

Kanske var Paddock en patsy som Lee Harvey Oswald, Sirhan Sirhan, James Earl Ray och Christer Pettersson?

Har jag foliehatten på? Eller är jag illuminat? ;-)

Seaward sa...

Grundlig spaning som påminner om nyplatonisten Proclus (400-talet) förklarade själens "projektioner". Följande citat hade jag tänkt spara till ett inlägg, men det är så bra att det kan återanvändas.

Projektionen är tydligen inget modernt psykologiskt påfund, jag har använt ordet många gånger på bloggen i nyplatonisk mening (förmodligan influerade av Platon utan att tänka på det, för jag kände inte till att Pr. i detalj artikulerade samma tanke). Pr. från hans Alcibiadeskommentar (A. är ett av Platons mindre kända verk):

Själarnas kunskap är tvåfaldig. En är oartikulerad och går på uppfattningar (ennoia), den andra är artikulerad, vetenskaplig och odiskutabel. "För det är", säger Platon någonstans (i Politiken 277d), "som om vi lärt oss allt i en dröm, men vi är omedvetna om detta i vårt vakentillstånd." I vår essens äger själen förnuftprinciperna (logoi) och kunskapen om dem är närvarande i oss på samma sätt som när vi andas, men i detta läge är kunskapen ännu inte projicerad (mot prylar, människor och händelser) och aktualiserad. (Chup - Proclus s.148)

Pr. ser två skikt i själen och hela poängen med själens födelse till jorden, den materiella nivån, är att PROJICERA sin unika uppsättning av LOGOI "ner" eller ut mot den döda materien för att via reflektion och tänkande kring sinnesdata detta komma till ökad självinsikt. Det är meningen som är intressant inte hur många "koincidenser" man kan leta upp. Din Mars-Jungfru beter sig som en räknenisse här, det är början på flera olika spaningar som inte verkar ha något inre samband.

När barnen på skolgården retades när jag var liten, talade de om nyplatonismens projektionslära: Den som sade det va' det.

Den som ser allt det du ser, har det enligt denna teori i sin själ, som sin individuella uppsättning principer (jfr horoskopet), vilka själen nu distanserar sig från och börjar skilja sig från genom att projicera dem (hitta passande uttryck i omvärlde). Själens bearbetning av sitt omedvetna bagage, sin karma. Detta är samma själsliga process som mina Oxford-spaningar på bloggen, där jag hittat "laddade ord" i detta liv och noterar att de rimligen var psykologiska orienteringsmärken även för en man i England på 1500-talet.

Pr. ger alltså klartecken till en karmisk koppling mellan själen och vad den nu ser, även om han inte använder hinduisk terminologi.

Du kan alltså vara den amerikanska skräpkulturens Mörka Furste i din själ utan att ens veta om det! :-) Bara den som var det har förmågan att "aktualisera" och peka på ett giltigt motiv.

Så på vems uppdrag agerade Paddock? Det måste bli nästa logiska fråga när du så tydligt lyft fram radiostationen och den svarta pyramiden? Kan också detta behändigt knytas till 9/11 och ett pågående arbete från okända samhällsomstörtare inom USA?

Platon, Plotinus, Proclus - tre tänkare som formulerade västerlandets första psykologiska projektionsteori. De såg att det var själens bagage som avgjorde VAD man såg: "Allt är sant"- för den själen! Ibland, som vid homosexualitet, verkar själen vara i sådant spinn nedåt (Vega?) att ett tidigare livs sexualitet fortsätter dominera psyket även i ett annat liv. Var du något liknande en "illuminati" i ett tidigare liv som så tydligt ser den här gestalten? :-)

PS. Tankar kring talet 32 räcker fram till Kina, där kosmologin I-Chings 32a kapitel avhandlar HÊNG, frågan om hur universum kan vara så "beständigt" och besvarar frågan genom att i andra ord säga TAMAS GUNA. Det är ett tings gilla gång, dess habituering som till sist gör den till en självgående princip eller tvingande naturlag. Universum är "bestående" för att ingen var på plats för att bryta upp dess begynnande vanemässighet i tid!

De här tankarna stämmer förstås bra på casinomentaliteten som låser spelsjuka själar till helvetets portal Las Vegas, men inte något visst mörkt kasino utan staden som sådan, en portal till Dödsriket (jag återkommer med ett inlägg om Las Vegas horoskop, ett fyndigt tips från någon kommentator).