Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 22 november 2017

Kulturprofilen

Hela Sverige vet men SR låter som papegojan Tobias Billström i sin vägran att medge att sexproblematiken hänger samman med det faktum att Lotta Bromé avgår på "egen begäran". 

Hela Sverige vet också redan vad den största skandalen av dem alla - att Sveriges finkultur med utgångspunkt i Svenska Akademien i över 30 låtit en sexualförbrytare från Frankrike härja fritt i landet (DN). Så varför bry sig om att mörka ut namnet från solhoroskopet? (Solen för ledare eller distinkt utagerande livsöden.)

Här är ett horoskop med många störningar redan vid en första anblick och utan kännedom om födelsetimman. Ja t.o.m. den extremt osäkra månplaceringen vid lunchtid signalerar extrem psykopat i det tecken och hus där den ännu ligger. Detta eftersom en Måne i Vattenbärare hamnar i dålig position till 1a utagerande huset, vars ägare Månen är. Inte heller 1a huset är särskilt lustigt med de planetära fienderna Solen och Saturnus tillsammans och särskilt fixerat och dominant eftersom detta är den instinktiva Vattensfären vari essentiella Luftplaneten Saturnus fungerar illa. Samma "dissociation" ser man även i 8e sexualitetshuset om Månen i Luft ligger i detta vattniga hus!

Sista spiken i kistan är förstås det våld (sexualitet) som utspelar sig via horbocks-signaturen Mars+Venus i Jungfruns tecken, här en befläckad ung flicka till följd av den närmast ohejdbara och slemma fysikalitet som Vatten och Jord tillsammans bilder. Den som blickar tillbaka på andra kartor under "me too"-taggen ser att kombinationen förekommit tidigare, i fallet Virtanen om jag minns rätt och kanske något ytterligare. Kräftans tecken känns också igen från fall som Timell.

(Bloggaren har inte haft tid att följa upp vartenda fall, men detta fall rör Eliten, Etablissemanget och dess hyckleri och förljugenhet, och är av särdeles intresse.)




Det tredje intellektshuset är ont till att börja med, men via utbildning reformerbart. Hinduerna kallar det (likt det 10e makthuset) för ett förbättringens hus, en sektor den fria viljan har makt att påverka.

I just det här horoskopet står emellertid den accidentella (tillfälliga) tredjehushärskaren Merkurius tillsammans med den bedrövligt placerade nedtryckaren Saturnus, som för Kräftan i 1a huset är såväl en essentiell illgörare som här också verksam i sin ondska! Jag behövde bara googla två minuter för att historierna om detta låga och fega rovdjur skulle börja välla fram.

Det är extremt osannolikt att han föddes med Månen i Vattenbärarens 30e grad och vi kan därför enkelt kora horoskopets atma karaka (markör för själens begär). Det blir Jupiter i Jungfruns 30e och sista grad. Den Stora Välgöraren är också etablissemangets och celebriteternas signifikator så det dominanta draget är alltså herr Arnaults vilja att komma upp sig i samhället trots att han verkar från en enkel intellektuell nivå (3e är ett mycket lågt hus jämfört med Jupiters naturliga hem i det motsatta 9e för högre tänkande och trohet mot universums vilja).

Men här skulle jag säga att det är den begärsdrivna och instinktiva Sol-Kräftans problem med det distanserade intellektets Merkurius som skadar den i och för sig goda Jupiter. Stora Välgöraren är dels bara nyfödd (planetens mognad räknas baklänges genom negativt polariserade tecken som Jungfrun) och Merkurius är som sagt en verksam illgörare och tar som lättpåverkad intryck av den onda auktoritetens Saturnus, vars egen ägare är Månen - den planet som minst av alla klarar att sätta en agenda! Kan inte svenskarna i Akademien sin Platon? 

Dessutom är sannolikheten hög att Månen befinner sig i 8e sex- och korruptionshuset, vilket verkligen ger en galen maktmänniska av Solen med Saturnus. Denna Merkurius är verkligen utslagen i sällskapet och den kritik som därför kan riktas mod den celebra kulturelitens Jupiter gäller således även alla de i fransosens närhet som tigit still i över trettio år!

2 kommentarer:

Susanne sa...

Eftersom Arnault är gift med Katarina Frostensson som är Vattuman (4/3 1953) kan man anta att måntecknet verkligen är vattumannen. Hans karriär har så klart gynnats stort av att Frostensson sitter i akademien. Man kan ju fråga sig hur hon vill vara gift med en sån... Dissociation ligger nära till hands att spekulera i. Hennes måne ligger antagligen i jungfrun (givet makens stellium där), då blir disponenten merkurius, som ligger mittemot i fiskarna.

Värt att notera är f.ö. att Bill Clinton är född bara fyra dagar efter Arnault...

Jag kan bidra med ett exempel på en person född 14/8 1946. Han var aggressiv och svartsjuk och lämnades av sin sambo. Han avled vid 59 års ålder till följd av alkoholmissbruk.

Seaward sa...

Bra kommentar! Partners hjälper alltid till med osäkra placeringar! Bara astrologiintresserade känner till hur märkligt folk grupperar sig utifrån dessa principer...

KF:s Merkurius i Fiskarna är en drömsk och på många sätt lite verklighetsfrämmande placering, det kan ligga något i planetens klassiska "fall" här faktiskt, men lutar hellre åt sjukdomen EXOTISM än dissociation - här har ju en kulturfransos o la la! :-) Jämför hennes överhettade Merkurius/Mars i Fiskarna och hur den lägger sig i linje med Frankrikes aktuella nationalhoroskop (gäller förstås också makens "förankring" i Jungfrun".

Clintons Mars+Venus i hans 1a (faktiska) ascendenthus som "horbock" får en ny tyngd med Akademiskandalen. Ur solascendentens perspektiv, glömde jag påpeka, är det Venus, dvs kvinnan, som är förloraren. Kräftans instinkt gör Mars till en verksam välgörare utifrån Mars egen förståndsnivå (tänker med kuken). Venus, däremot, blir en "illgörare" och således var det en frispråkig kvinnlig journalist i DN som klädde av honom genom en så tydlig beskrivning att bara gatuadressen saknades...

Ditt extra fall tyder på att Mars + Venus i Jungfrun skulle kunna vara en besvärlig kombination eftersom den drar mot det handgripligt fysiska (kladdande). Jag har exempel på täta konjunktioner i Luft som i åtminstone ett fall sublimerats och blivit till briljant intellektualitet och i ett annat (Vågen) till en så kräsen estetik att inget annat än en ren fotomodell dög som partner (trots att han själv kom från närapå underklassen).