Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 22 november 2017

Stormen kommer!


Just som jag är i färd med att stavningskontrollera inlägget om hur tidningen ETC publicerar ren kapitalistpropaganda - eller strax efter jag tryckt på publiceraknappen (09.35)- trillar en bok in i brevlådeinkastet. 

Jag önskar att jag noterat exakt minut men var så fokuserad på bloggen att jag bara indirekt registrerade brevlådestöket i hallen. Allt talar dock för att nedanstående horoskop fått tiden rätt, plus-minus 1 minut eller så, eftersom händelsens horoskop är mitt eget födelsehoroskop fast spegelvänt! I båda fallen befinner sig Saturnus i Skytten gradexakt vid ascendenten resp. descendenten.

Boken som kom från USA hade tagit några veckor på sig och jag hade helt glömt att den var på väg. Lustigt nog är det nu andra gången jag skrivit på den 17e greven av Oxford eller haft honom i baktankarna strax innan en relaterad bok anländer. Innan jag ens börjat djupdyka i ämnet Oxford=Shakespeare skrev jag 2009 inlägget Tala Sanning på en första blogg. Se tillägget sist i den texten.

I samband med den nya bok-synkroniciteten var det förstås de avslutande orden om att desinformatören borde ha blivit aktris om hon nu älskade berättelser så mycket, och att jag gav mig tid att leta upp det Shakespeare-relaterade inlägget "Luftens andar" och länka till det, som utgör den magnifika kopplingen till boken som just då var på ingående...

Studerar man bokankomsthoroskopet påminner det en del om lobbyföretagets kvinnliga vd utifrån en ställföreträdande solascendent. Första huset i manifestationens ELD i båda fallet (Eld kan vara en besynnerlig mytoman och historieberättare!) och i båda fallen ett 11e hus som i båda fallen är aktiverad av horoskopens respektive ascendenthärskare i Luft. Eld och Luft blir förstås historieberättaren, luftslottsbyggaren och givet hur Shakespeare själv beklagar sig över hur låg han blir när Jord och Vatten kommer över honom och hur höga hans livsandar blir under inflytande av Elden och Luften, kan man inte annat än fascineras av hur livet verkar skriva sig självt i harmoni med himlarna. 

Dessutom ställde en potentiell arbetsgivare in en intervju pga. förhinder i samma veva, och se hur obetydlig Solen är i 12e huset medan den futuristiska Jupiter - orienterad mot det storslagna - är kartans verkliga drivkraft. Som sagt, det finns många berättelser men den egna agendan avgör vilken av dem man vill berätta...




Normalt är bloggaren närmast pedant och boken som gick lös på 330 kr med frakt hade tio sidor med fula vikmärken - ett missöde hos Amazon eller ännu tidigare i exemplarets historia. Mycket riktigt angriper olycksplaneten Mars ascendenten och har en ömsesidigt reception med Solen i 12e som tyder på att det som hände vid detta ögonblick inte var helt visuellt tilltalande. 

En materialist skulle kanske också tyngas av att Saturnus lägger sordin på ascendenten. Men den djupare Jupiter som ascendenthärskare fyllde bloggaren med sådan glädje att inte ens den skadade boken kunde sänka honom ner i materialistens småaktiga värld. Faktum är att detta är en Saturnus som lyfts av den i detta fall väl fungerande och väl placerade Jupiter, den drar faktiskt med sig den "verksamt onda" Venus i det godas sak.

Det är innehållet i den här boken som är det viktiga och litteraturvetaren Stritmatter har slutligen bevisat att den officiella skrönan om Stormens tillblivelse på språkliga grunder helt enkelt inte stämmer. Den är äldre än vad mainstream-fåran hävdar, vilket stärker argumentet för Oxford som den dolda mannen bakom signaturen Shake-Speare. (Oxford dog 1604 och Stormen placeras normalt ett årtionde senare.) Se diverse omdömen på amerikanska Amazon. Boken inte tillgänglig i Europa, vilket är häpnadsväckande, givet vilket auktoritet Stritmatter är på området.

Apropå en dold författaren bakom Stormen passar det utmärkt med att både identitetsmarkören Solen och skrivarpennan Merkurius ligger i det dolda 12e huset för "världsliga förluster". Detta är ju precis vad forskartexten ytterst handlar om: att det är en annan person som skrivit boken än den officiella myten om den enkla människan från Stratford-upon-Avon låter påskina.

Att horoskopet märkligt exakt ger en spegelbild av bloggarens Saturnus-Skytt gradexakt i väster kan man ta som ännu en liten pusselbit i den samling lustiga sammanträffanden som redan noterats på denna blogg. I det här fallet således en Jungiansk synkronicitet eftersom jag just tänkte på Shakespeare och "luftens andar" av vilka anden Ariel i Stormen sannerligen är den tydligast tecknade.

Vad Stormen handlar om är jag inte helt säker på trots att jag för några månader sedan läste en synops. Hertigen av Milano Neapel i exil (Solen i 12e!) på en ö är ungefär vad jag minns, och att han frigör luftanden Ariel som suttit inspärrad i ett träd (fångad i materien) en längre tid. Snart lider hertigens forna fiender ett skeppsbrott utanför ön och det här är bokens ankomst så snyggt länkar samman med det inlägg jag just var klar med, Etablissemangets falska försök att säga "allt är underbart" (för de rika) när Sverige i själva verket är på deken! Därav det här inläggets rubrik som en förvarning. Det är den mörka framtidsbilden som gäller, och "Shakespeare" själv kommer som en bekräftelse med posten!


*****

Dokumentvårdaren fick sista ordet ändå.... Lätt fuktning av de vikta sidorna och så lite bordspress... Har jag sagt att Saturnus är den mest anala och kitsliga av alla planeter?



Inga kommentarer: