Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 8 december 2017

Studie i astrologisk precision: skaparen av hashtaggen MeToo





Alyssa Milano kan mycket väl bli historisk, men det återstår att se om halva jordens befolkning - kvinnorna - förmår rubba kapitalismens skapande av ondska, vilket egentligen är vad hela MeToo-rörelsen handlar om. Borgare göre sig inte besvär, detta handlar inte någon allmän kvinnofrigörelse från gubbslem och den överförfriskade arbetskollegans trevande fingrar.

Aktrisen har väl inte gjort sig känd för i princip något alls sedan ungdomsserien Förtrollad, där hon med några väninnor ägnade sig åt häxerier, men å andra sidan gick den serien i hela åtta år. Hennes kvinnosakstweet var inte den första men det etablerade uttrycket "jag med" - instämmandet från den månghövdade skara som inte tycker sig ha något eget att säga  - var på sitt banala sätt genialt. Hon startade en orkan av instämmanden som nådde 200.000 på mindre än ett dygn.

Det visar sig lite bekymmersamt att fixera tiden för denna kanhända historiska tweet, men då Milano tycks bo i ett sånt där vidrigt grindsomgärdat privat bostadsområde för det rika och ibland vackra folket och Twitter visar lokal tid, utgår jag från att hon satt hemma 21.21 på kvällen och skapade hashtaggen. Två Kalifornienbaserade sajter (denna och denna) använder båda samma tid och efter lite sökande insåg jag att det är journalistens lokala tidzon som visas. Summa summarum: det är rimligt att anta att hon twittrade från sitt hem i närheten av Los Angeles. 

Alyssa Milanos kända och A-rankade födelsetid är irriterande utslätad: 7.00 och man misstänker förstås att någon rundat av och jämnat till. Det här kan man leva med förutom när det resulterar i en irriterande osäker ascendent, här Skorpionens 30e och sista grad. Men, som någon astrolog pragmatiskt kommenterade: när någon tittar till klockan lär barnet redan vara framfött, så den antecknade tiden är den absolut senaste. I detta fall är det alltså osannolikt att Milano föddes med Skyttpersonlighet med mindre tiden var 7.02 och någon valde att "jämna till" tidpunkten! 


Ytterst besvärlig "ömsesidig reception" mellan
Mars och Venus. Ingen glädje med män i det här livet?

I backspegeln kommer hon att bli hågkommen, inte för sina skakiga insatser som skådis, utan för en liten tweet som bara krävde lite indignation och några sekunders knappande på en DumbPhone. Skorpionpersonan är känd som en aversiv personlighet som har lättare att fnysa åt, äcklas av, och vända sig mot saker och ting än att älska dem. Detta är ett skäl att misstänka att Skorpionascendenten är korrekt, särskilt med de rejäla problem i kärlekslivet som Venus och Mars positioner tecknar! Missa för all del inte att "jävelskapets" stjärna Algol står i 7e partnerhuset och lyckats opponera både Mars i 12 förlusthuset och Venus i första ego- och kroppshuset... Det här sådana här kartor som man kan misstänka får problem med relationer och sedan, många år senare, stämmer in med MeToo-strömmen.

Intressantare än Milanos rätt håglösa horoskop är tweetens publiceringstid, som för övrigt också bekräftar att hon föddes under (sideriska) Skorpionen och inte den betydligt fartigare åtföljande Skytten som huserar både Solen och den vinnande personlighetens och framgångens Jupiter - dessutom med Rahu som sätter extra fart på Skytten. 

I soltecknet ser man dock så stor potentiell kraft att starta en massrörelse för högre medvetande, men om denna Skytt verkligen förmår mer än bara vara en som räknar sina pengar 2a ekonomihuset i skydd av det grindsomgärdade bostadsområdet för de privilegierade, lämnar jag därhän för ögonblicket. Jag tror 2a huset för "mina pengar" skulle kunna kanalisera den här Skyttens storhet i felriktning så att den presterar mindre och mer för sig själv än man normalt förväntar sig av detta magnifika tecken. Den sataniska axeln från öster till väster tenderar också att förminska individerna och göra dem självabsorberade...

Tweeten:



Som jag sade, händer det spännande saker i det här horoskopet och i backspegeln illustrerar det tydligt vad sakfrågan gällde.

När Oxen stiger i öster har den inte kvinnans planet Venus med sig, Venus är nu en "verksam illgörare". Hur hinduerna tänkte det praktiska utfallet av detta är jag inte helt klar över. Jag har kombinerat nyplatonisten Plotinus tankar om en Afrodite (Venus) som vänder sig bort från himmelen för att betrakta det jordiska, blir en prostituerad. Men man kan lika gärna tänka sig att den verksamt onda, dvs. världstillvända Venus representerar olycka för en kvinnas hand. En bekant med Ox-ascendent och en otroligt prominent Venus i maktorienterade 10e huset skadades illa av ett gräl med sin mor som skulle visa sig deras sista kombination. Samma natt begick modern självmord! Jag har fler exempel där den onda Venus inte ger "horan för pengarna eller världen" utan tar en mer objektiv gestalt som missöden i samband med kvinnor, kärleken eller något annat område under Venus jurisdiktion.

Tweetens horoskop indikerar hur komplicerad astrologin kan bli. Venus som sagt en besvikelse för den statiska Ox-personligheten (som inte bör venus-identifiera sig med Jordelementet och bli "bara" kropp i detta liv - en säker väg till ytlighet och olycka). Dessutom är Venus "fallen" i Jungfrun så att vi har en så svag kvinnoplanet som tänkas kan! Men Alyssa Milano tweetar just som denna "fallna kvinna" (minns hur Jungfrun eller den babyloniska Plogfåran kan knytas till legenden om Hades våldtäkt på den unga åkerbrukarflickan Kore/Persefone), passerar genom Elitens lyckosamma 5e hus. Alyssa tillhör det rika och vackra folket som från sin "gated community" får framgång med sina få ord som just handlar om kvinnans fallna tillstånd i Hollywood.

Inte minst intressant med tanke på förtrycket mot världens små (Jungfrun var i antiken en slav eller låg tjänare) är att sex- och våldsplaneten Mars just har gått in i Jungfruns tecken och Mars är också en verksam illgörare för Oxen. Det råder alltså total bedrövelse i Jungfrun vid denna tid, men just då Alyssa twittrar sker detta genom tursamhetens kanal - det femte huset. Hennes tweet lyfter och blir superviral eftersom symboliken är så makalöst tydlig och enkel att stämma in i. Man ska här minnas att Jungfrun indikerar en nästan perverst kroppsfientlig attityd och en revirinstinkt som får den att framstå som rent antisocial jämfört med nästa tecken, Vågen, där erotiken äntligen släpps på och män och kvinnor faktiskt söker varandra, fingrar efter varandra. Det är inte fel att säga att delar av MeToo-rörelsen illustrerar en psykologisk hämning som åtminstone 8,3% av mänskligheten delar: viljan att andra berör en. Naturligtvis finns i rörelsen tillräckligt många motbjudande fall av genomförd våldtäkt för att legitimera den, men jag misstänker att en stor del av tillskyndarna borde låta undersöka sina egna attityder till både ett och annat...

Ox-ascendenten tycks mig särdeles illa lottat i detta jordeliv men avslutningsvis kan sägas att detta last- och dragdjur ändå har en gestalt på sin sida: sin ägare, husbonden Saturnus! Denna herre piskar på Oxen så att den gör sitt dagliga jobb - arbete anses bästa medicin för Oxen och kanske därför är vilans planet Månen "upphöjd" i detta tecken. Det finns något svart-vitt över tecknet, det är hedonistiskt och instinktivt. Betraktar ofta livet som ett spädbarn: "ger det är mig njutning eller kommer det att bereda mig besvär?"

Men husbonden Saturnus är en organisatör och gränsdragare och vet att sätta en gräns för dödköttets tendens att bara lägga sig till ro och söla bort sin tid. I det ögonblick Alyssa drar ur proppen med sin tweet står Saturnus i sitt starkaste världsliga läge i väster. Varför den t.o.m. är starkare här än i 10e makthuset tycks bero på att Saturnus vid dagens slut tagit på sig en annan av sina masker., Åldermannen, och just vid solnedgången förvandlas till Liemannen som här drar gränsen för livscykeln. En återblick på Alyssas horoskop visar att hela hennes Ox-psyke (Månen) är fylld av reservationer och begränsningar och den kväll hon tweetar är just när Saturnus befinner sig som vid hennes födelse och dess budskap: "sätt en gräns för kollegan/partnern". 

Den 15 oktober 2017 var Saturnus nästintill klar med sin fleråriga passage genom ett tecken den inte alls passar ihop med, Skorpionen, och befinner sig intressant nog i tecknets 30e och sista grad - EXAKT den ascendent Alyssa Milano noterats för. Säg, är inte det här en så bra bekräftelse man någonsin kan begära från livets fortgående show på att hennes födelsetid är helt korrekt noterad?

*****


Tillägg.

Och apropå "astrologisk precision", den här snarlikheten är väl inte så tokig?

En yngre Alessa Milano plus Anonym. Den anonyma har likt Milano Skorpionascendent och där aktrisen petar in Månen och Saturnus i Oxen mittöver där har Anonym Saturnus, Månen, Mars och Venus!!! Också detta en kvinnosakskvinna som hötter näven mot undermåliga män. 
:-)



Och: DN frågar sig hur denna sociala Me Too-revolution kunnat få ett sådant fäste i "fredliga" Sverige. I en grandios självbild noterar bloggaren att DN inte med ett ord nämner den här bloggen och dess mångåriga möda att att psykologisera Sverige och öka medveten om skitstövlar i mäktiga positioner... Det är troligen den mest osvikligt riktade och envetna kampanj som verkat i det KOLLEKTIVT OMEDVETNA under senare år... "Upprepas en sak tillräckligt många gånger blir den till verklighet." 

Å andra sidan summerar DN de senaste åren väl. Tänk att Åsa Romson drämde till med den meningen i Almedalen! Jag tyckte alltid hon var för bra (sanningsenlig) för den förljugna värld den svenska politiken är! 

Förljugenhet har faktiskt spridit sig in i DN:s diagram också, det som visar att Sverige är världens mest extrema land (men inte på det goda sätt som antyds). Den vertikala axeln pekar förrädiskt uppåt mot SEKULÄRA värderingar som om utvecklingen mot mondänitet automatiskt är av godo. Men lögnaktigheten går djupare eftersom motbilden till "sekulär" är "sakral", inte som grafen säger, KONSERVATIV. 

DN, alltid lika religionshatisk, försöker sig en "1984" genom att helt och hållet skriva bort religionen ur läsarnas medvetenhet. Frågan är om inte tidningens inriktning i den frågan gör lika mycket skada som de vällovliga avslöjanden om korruption inom korruptionens domän (det sekulära samhället) som blaskan producerat på senare tid.

Ett enklare svar än det som DN till sist lyckats punkta upp är VATTENBÄRARENS ZODIAKTECKEN. Sverige har problem med sitt soltecken, men tveklöst lyser ändå dess all-inkluderande natur då och då igenom. Därav förmågan att gå samman i kollektivistiska manifestationer, annars ofta kallat "drev" pga. bristen på intellektuell problematiseringsförmåga. Någon skriver något, likt Alyssa, och sen rusar hela Sverige i samma riktning en tid innan slutligen ett modikum av självbesinning och reflektion infinner sig. Men då har nästan drev startat. Vilka är det som tjänar på att hålla folk blinda genom att ständigt knuffas in i dessa kortdistanslöp?

Inga kommentarer: