Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 1 december 2017

Sverigehoroskopets ktoniska man och kvinna (och våldet i vår vapenexporterande folksjäl)




Det skulle kunna vara något enormt som är på väg att hända i västvärlden i och med Me Too-rörelsen. Det manliga våldsmonopolet och ytterst den kapitalistiska maktutövningen sätts ifråga när Mannen från Mars nu ställs till ansvar för sin primitiva drift att breda ut sig (kapitalismen som evig tillväxt) och dominera. Anklagaren är Kvinnan från Venus. Inte alla människor verkar på denna primitiva nivå, men för många är identitetsfrågor det enda sättet att få grepp om vad Livet är eller borde vara.

Ovan ses en något förenklad version av Sverigehoroskopet för att betona Moder Sveas i grunden goda natur. Jag ska strax förklara varför det har låtit som sju svåra år i den här bloggens analyser av nationens karta. Men i grunden är Vågen i öster en lika bra ascendent som någon, även om jämviktsläget inte är enkelt (tänk hur kroppens alla "sensorer" jobbar för att bara hålla en mänsklig kropp upprättstående) - Vågen jobbar, vill jag påstå, hårdare än något annat tecken eftersom balansakten är mer komplex än att bara rusa rakt på, likt baggen mittemot Vågskålarna. 

Ändå kallas Vågen det lata tecknet men det har mer att göra med ointelligenta astrologer (som det går 13 av dussinet av) vilka enbart ser till ytan och kommenterar Vågarnas ofta väldigt coola natur och tendens att bli sedd i komfortabla miljöer. Men att hitta jämviktsläge i t.ex. en okänd social situation kräver en mängd mentala operationer och Venus som en essentiell Luftplanet är faktiskt en mental faktor. Bara i sitt negativa härskarläge i Oxen resulterar Jordelementet till att den blir en hora för föda eller mat och släpper sitt himmelska ideal för mer omedelbart jordiska gratifikationer. 

Samma med Venus "fall" i nästa Jordtecken Jungfrun, där frågan om att tjäna eller profitera på sitt harmonierande med det fysiska träder i förgrunden. Sverigehoroskopets Venus befinner sig nu bortom dessa två materialistiska positioner och här finns tolkningsmöjligheter. Är Sverige med dess ascendenthärskare i Stenbocken, det avslutande Jordtecknet, världens mest materialistiska land? Befolkas det av helt emotionellt sterila kvinnor (Venus = kvinnans planet) vars enda ambition är att hitta en ståndsmässig partner?

Stenbocken är dock Jord-trilogins avslutande fas i zodiaken och som ett av de passionerade tecknen (Rajas guna) kommer man att tänka på frasen "mycket vill ha mer". Det hänger något missnöjsamt över fenomenet Sverige (och mycket möjligt över den svenska kvinnan). En steril hunger efter mer av det materiella, efter mer makt. Dock får inte den svenska kvinnan anklagas för att vara en hora, för på teknisk grund är såväl Venus som hennes disponent Saturnus här "verksamma välgörare".

Till skillnad från den negativa Venusascendenten (Oxen) släpper den positiva Venusascendenten igenom planetens essentiellt välgörande natur och sammanlänkar den dessutom med den lägsta verklighetsnivån, som bildar vår gemensamma värld: det fysiska Jordelementet. Venus på sin egen Luftnivå är som att säga en gudinna i himmelen, bara synlig för dem som är aktiva på Luftens nivå. Sverigehoroskopets rollspel, med jämlikhet eller jämvikt som nyckelord, sänker alltså nivån men vill i grunden skapa en god materiell miljö för alla. Att Venus står i ett "mycket vill ha mer"-läge är i detta skede, 2017, ännu inte ett problem eftersom den svenska kvinnan ännu släpar efter mannen på alla de sätt, ja t.o.m. har fått det sämre på senare år efter att de manliga it-fascisterna dränkt samhället med appar och minutstyrning av inkomster. 

En it-initierad vän visade mig (som inte ens äger en mobil och än mindre en smartfåne) en ny mikroekonomi "där ute" som jag inte ens visste den existerade. Hur rika slösaktiga konsumister annonserar ut och t.o.m. betalar för att bli av skrymmande prylar som de är för rika och lata för att köra till soptippen själva i sin konsumtionsspiral ner i helvetet! Och då handlar det inte om nedslitet skräp, hävdade han, utan fina saker med bara några år på nacken och ännu fräscha. Polaren, "strategiskt" bosatt i Stockholms innerstad, drar nytta av denna nya andrahandsmarknad och tjänar som en i den framväxande underklassen (mitt i det som tidigare var övre medelklass) extra pengar på snabba "påhugg" som servar de fina stadsdelarna i deras dekadenta överflöd och slit-och-ge-vidare-mentalitet. 

Ett extremfall, naturligtvis, men en skrämmande god illustration av den svenska överkonsumtionen av materiella prylar: Venus i "mycket vill ha mer"-tecknet Stenbocken i 4e huset för de svenska hushållen! Det är alltså inte helt självklart att Sverigehoroskopets ascendenthärskare Venus är en god planet, trots att den tekniskt sett är både en essentiell välgörare och i just detta horoskop verksam eller funktionell dito. Det går att diskutera om Venus nedsjunken till världsherraväldets princip Stenbocken (själv omvänd relativt dess "naturliga" placering i 10e makthuset) ändå inte är en problematisk position eftersom alla livets frågor degraderas till enbart en fråga om materiella resurser i Sverige. Det är som om landet trots sina många placeringar i Luft inte klarar att tänka rätt...

Den svenska Venus är vidare otroligt intresserad av att expandera sin horisont, och här gäller Venus män lika mycket som kvinnor. Ägaren till ascendenthärskaren (Saturnus) är en verksam välgörare för Vågascendenten och befinner sig i 9e huset för utlandet. Den moderna svensken flyr med andra ord sitt hem (4e) på ideliga utlandsresor i charterresornas era. 1974 års Sverigehoroskop anger faktiskt att de svenska hushållens "rot" inte ligger inom landet utan att vi är ägda av främmande makt. 

Att dagens regering Löfven agerar landsförrädare i samma skala som föregående regeringen Reinfeldt och säljer ut svenskarna till USA:s råbarkade och krigslystna form av kapitalism går hand i hand med att detta faktiskt är vad detta land vill. Saturnus i 9e utlandshuset är en välgörare i det faktiska och innebär att svenskarnas Venus mår väl av att exportera sin Död (Saturnus) till utlandet. (Tänk Bofors, SAAB:s vapendivision med flera verksamheter.) 

Döden kvarstår som den Stora Illgöraren på sitt essentiella plan, men just för svenskarna gagnas vi av att "de andre" får dö istället för oss (9e huset = andra nationer). Också här en tekniskt "bra" indikation som man ur ett högre medvetande kan fråga om det inte är rena fanskapen vi ser i Sverigehoroskopet, att Djävulen så till den grad ÄGER vår materiella värld att allt vi ser och kallar gott här i själva verket är maskerad ondska...

Väljer man att glömma den enormt viktiga svenska exportindustrin, är det naturligtvis sanning det alla politiker och näringslivsrepresentanter säger, att Sverige är ett litet land och behöver alla dessa kontakter med utlandet. Horoskopet säger precis samma sak men talar klarspråk: Utlandet ÄGER oss, så illa är det att vara Våg och inte vilja något mer än bara hålla balansen (mäta sig med de andra) eller t.o.m. osunt IDENTIFIERA sig med andra och mäktiga personer eller entiteter, som i vårt fall USA. Ponera att USA startade världskrig eller kollapsade helt. Gissa om Sverige i nästa andetag skulle ligga och krypa inför nästa stormakt och söka hålla sig väl med dem. Sverigehoroskopet har ett ohjälpligt lillebrorkomplex, trots att Venus och Saturnus - båda nyckelplaceringar - tekniskt sett är välgörande för landet.

Dessa är grundläggande iakttagelser men det många tidigare inlägg diskuterat är den verksamma ondskan som häpnadsväckande nog kommer ur en tekniskt god grund: det 5e ledarskapshuset visar via socialgruppstecknet att Sverige är ett extremt ojämlikt land hur god jämlikhetsandan i den materiellt hungrande Venus är. Både Solen och Jupiter står i det lyckligt lottade 5e men är "verksamma illgörare" ur jämviktens (och nolltillväxtprincipens) Vågen. I synnerhet är expansiva Jupiter en planet som rubbar balansen och Solen står som vanligt för ledare eller prominenta personer. I Sverige är det direktörer och popstjärnor som tjänar alla pengarna och redan 1974 års horoskop - från slutet av den socialdemokratiska eran - visar egentligen att fröet till dagens skenande ojämlikhet går tillbaka på en falsk socialism som lät den jordägande adeln behålla sina privilegier. 

Denna falska socialism gav ett folk att kämpande materialister som inte ägde någon egentlig världsbild och ideologi utan just bara Venus otillfredsställda hunger på mer av den materiella kakan. Socialismen var tänkt att befria människorna från den materialistiska strävan så att de skulle kunna förverkliga hela sin mänskliga natur, men så långt kom aldrig Sverige. Vi fick en grotesk version av sekulär materialism som i dessa Yttersta Dagar korrumperats till den hysteriska slit-och-slängtakt som den där appen polaren nämnde men som jag redan glömd namnet på.

Den svenska mannens problem med den svenska kvinnan är ett ämne jag bara snuddat vid i tidigare inlägg. I det just föregående, om Skivbolagsprofilen, föreslog jag att analsex är den svenska nedtryckta mannens sätt att hämnas på kvinnan och revanschera sig. Det är värd att minnas hur Venus (Kvinnan) faktiskt är mycket mer välplacerad i horoskopet än den helt enkelt usla Mars (Mannen). Vanliga svenska män är grundlurade i det samhälle där en privilegierad Elit (Vattenbäraren i 5e lyckosamma huset) drar ifrån i inkomster, fördelar och allt annat. Den svenska mannen står liksom straffad för gamla synder i det 8e huset för "dålig karma" från tidigare liv, bara att man nu måste tolka symboliken i nationella termer. Svenska män har varit obildade skitar i äldre tid och även om den nivån nu är under avveckling indikerar Mars placering i 8e att den gamla och rent brutala bonnläppen till svensk man bara gradvis tynar bort ur den svenska nationalsjälen. 

Min favorit bland västastrologer, Charles Carter, gjorde många egna studier och analyser från 1920-talet och framåt, och tyckte sig märka att 8e är ett mörkt hus (precis som den hinduiska astrologin hävdar) och har en slags omedveten inverkan på övriga horoskopet (vilken dock skiljer sig från fall till fall beroende på aspekter och andra faktorer). Carter talade om dåligt humör - vrede/hat - som exempel på en underliggande attityd - som om 8e dödshuset kanaliserade stämningar man inte längre är medveten om men som ännu påverkar beteendet. (Not. Befinner sig 8e hushärskaren i ett bra hus och har fin uppbackning kan detta i hög grad lindra det mörker som planeter i 8e kan teckna.) 

Samtidigt är det åttonde i teorin ett begränsat hus och planeter häri är långt ifrån lika effektiva ute i världen som dem i hörnhusen (1, 4, 7, 10). Den vanlige svenska mannen är ytterligt hämmad i omvärldsfrågor! Man kan t.o.m. tala om att denna typ av svensk lågutbildad man som bara har sin macho Mars-manlighet att falla tillbaka på utgör en utstött kategori i detta land. Den "lyckade" Vattenbäraren ser den ordinära mannen som en plump i protokollet.

För Sverigehoroskopets män från Mars är dessutom Oxen en usel placering i sig eftersom dess buffliga enkelhet och primitiva äganderättsinstinkt saknar den svenska Venus-kvinnans elegans. Svenska män har rätt om du tycker svenska kvinnor är elitistiska och snobbiga och väljer bort dem för att bli fotbollshustru eller Hollywoodfru! Venus i Stenbocken har en näsa för status och skilda nivåer i hackordningen och här är Mars-Oxen i 8e huset verkligt lågt rankad. Vanliga svenska män är alltså bärare av nationens svek mot sina egna gamla lantarbetare (Oxen), den svenska Eliten har alltid - likt skammen som nu avslöjas kring Svenska Akademien - bildat en egen liten förtrollad krets av elitister. Nationalhoroskopet påminner starkt om den populära motsättningen "stad/land" och i synnerhet "stockholmarna och alla de andra"!

Det säger sig självt att det är bäddat för våld i de svenska hemmen och sexuella trakasserier eller t.o.m. våldtäkter när landet i sin sekulära materialism skapat ett så ruttet intellektuellt klimat att svenskarna inte ens kan skriva ordentligt på sitt eget språk. Allt elände kommer, som jag redan sagt, från den onda alliansen i privilegierade 5e huset mellan handelsmannen Merkurius, ledaren Solen och den onda och illa fungerande överklassens Jupiter.

Det här landet leds av en grupp inom befolkningen som primärt söker exklusiv guldkant som skiljer dem från "pöbeln", primärt söker simulera den rike mannen - det är så mycket Luft i nationalhoroskopet att man tydligt ser ett folk fast i sina mentala föreställningar - om sig själva och andra... Venus Jordkontakt i 4e visar hur lätt dessa intellektuella flygturer har att slå rot i hushållen. Särskilt 4e husets ägare Saturnus borta i 9e utlandshuset indikerar hur frågan om rötterna  är en viktig del av fenomenet Sverige. Det moderna nationalhoroskopet bär tydliga spår på frågor som alltjämt är levande för landet. Jag säger bara: Vilhelm Moberg och hans böcker om den svenska utvandringen till USA...

Det finns ingen lösning för ett land ägd av en så här dysfunktionell Elit, inga motkrafter INOM LANDET som kan tvinga fram en ny Tanke. Därför väljer Sverige väljer partner i kapitalismens sista akt, klänger sig fast stenhårt vid den stora Utnyttjaren USA tills den detta väsen upplöses. Möjligen har Sverige vid den tiden kollektivt lärt sig något nytt, men skulle 1974 års nationalhoroskop alltjämt gälla vid den tiden (se en spekulativ tidsram) är det fara att landet bara upprepar sitt misstag. I gammal fattigsvensk stil med missriktad hunger efter materiellt välstånd för blott sin egen del (4e huset = hushållen men också inrikespolitik) kommer nationen då att hora för nästa stormakt efter USA och kommer att söka hålla sig väl med denna på det mest sorgligt inställsamma sätt.

(Efter att detta inlägg skrivits men ännu inte publicerats dyker en artikel i SvD upp: Så kan Kina ta över kulturen - i hela världen.)

*****

Apropå friktionen mellan svenska statusmedvetna och frigida kvinnor och marginaliserade svenska män kan man på hinduiskt sätt arbeta kreativt med horoskopet och rotera kartan för att skärskåda de 12 husen ur t.ex. Kvinnans perspektiv. Nu har Sverige enligt den här bloggens förslag visserligen redan en Venusascendent, men är det kvinnors "typiska" relation till män i Sverige man är nyfiken på, får Venus själv tjäna som ascendent eller utgångspunkt:

Den svenska kvinnan representerad av en ktonisk Venus

 Venus får nu uselt stöd av sin härskare Saturnus som inte bara kombineras med södra månnoden Ketu för periodiska "halshuggningar" i kvinnans historia här i landet utan generellt står i det pissusla 6e huset för olyckor och fiendskap. Svenska kvinnor är inte nöjda med sakernas tillstånd här i landet!

Och den primitiva svenska Mannen - Mars i Oxen - flyttar nu in i det 5e huset för makthavare vilket i materiella Oxen indikerar dem med materiella privilegier - nu blir plötsligt den primitiva svenska mannen en snyltare på Kvinnan eftersom hans "goda femtehuslycka" bygger just på Venus. Det är män som designar och skapar arbetsflöden som suger skiten ur landets kvinnor!

Ur ett annat perspektiv skulle man kunna hävda att den svenska Kvinnan uppvisar en hel del av denna primitiva manlighet själv, från det att hon når det favoriserade 5e huset. Den svenska kvinnan har i den meningen assimilerat sig till den bondtölp som finns kvar i den svenska manlighetens utveckling i Sverige. Men eftersom Stenbocken alltid tycks dra åt hackordning eller nivåskillnader baserade på tid (ålder) tror jag att det är den svenska Kvinnans jakt på toyboys man ser här, åldrade svenska kvinnor söker unga älskare i varma länder. Den här aspekten sammanhänger förstås med de  primära nationalhoroskopets extrema bindning till 9e utlandshuset så att kartorna kan sägas stärka varandra...

Om man roterar fram männens planet Mars blir det bara alltför uppenbart varför Sverige är ett teknokratiskt ingenjörssamhälle:

Den svenska mannen representerad av
en begynnande ktonisk Mars
(Oxen och dess 2a hus som "Hades port")

Utifrån de simpla och begärsfyllda Ox-män som drivs av sin biologiska drift utvecklar sig Vattenbärarens samhälle i 10e makthuset som en fantastisk överbyggnad som dessa plåtslagare och materialistiskt pengaräknande män som räknar som deras eget verk. Intressant nog tycker männen (och de kvinnor som anammat männens stil) att det går utmärkt för Sverige och att allt är i deras smak: sällan ser man både ledarskapets Sol, kommunikationens Merkurius och den Stora Rikedomens Jupiter så ensidigt favorisera männen från Mars!

För kärlek väljer de här männen gärna importhustrur från utlandet (Venus i 9e), undersätsiga kvinnor som inte käftar emot som de svenska kvinnorna vars perspektiv är mycket mer missnöjt och jämlikhetstörstande... Det är notabelt att dessa kvinnor bör ha svag ekonomi (Saturnus vingklippt av Ketu i 2a huset) eftersom den primitiva manliga självhävdelsen bygger sitt imperium (10e) på dess själviska ägandeinstinkt (Mars i Oxen). 

Det är bara att se löneskillnaderna mellan män och kvinnor och it-fascismens framskapande av nya skitförhållanden för anställda för att se se hur framgångsrikt detta Ondskans Imperium är. Trots att alla de tre planeterna i "männens horoskop" tecknar "verksam välgörare" är det lika tydligt ur ett högre medvetandeperspektiv än det Mars-Oxen äger att detta rike är Helvetet på Jorden! Men försök berätta för Löfven som älskar it-innovationer vad det är för verklighet som det galet extremistiska Sverige har valt.