Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 11 januari 2018

Är svenska politiker förmörkade?

Med dubbla extraspaningar blev föregående inlägg om Ted Gärdestad, schizofreni och Mörkrets kvalitet lite väl vindlande. Jag flyttar granskningen av svenska politiker till detta inlägg i samband med en dubbelkontroll och inklusion av en kontrollgrupp.

Med nästan 10.000 sparade personhoroskop (9996) sökte jag och hittade 635 svenska politiker lokal eller riksnivå. Bloggen har flitigt repeterat en handfull som alla varit minst sagt tveksamma i sin politiska eller privata gärning och alla hade det suspekta Stora korset i Mörkrets kvalitet (Tamas guna). Resultatet har i detta inlägg justerats marginellt eftersom jag av misstag använde mjukvarans exempelkod "Solen t.o.m. Pluto", trots att jag i texten beskrev den hinduiska synen på Solen t.o.m. Saturnus samt norra månnoden som de aktiva faktorerna. 

Här är namnen som varit tacksammast för postkapitalistiskt färgade diskussioner av vad människan är och har det i sig att kunna bli (f.d. moderaten Littorin hade inget Storkors men hans tamasiska placeringar var uppseendeväckande starka):

  • Fredrik Reinfeldt (M) - sedermera Bank of America
  • Anders Borg  (M) - äktade sedermera en kopplerska och skämde ut sig som kukdinglare
  • Sven-Otto Littorin (M)  - sedermera sexskandaltorsk
  • Göran Hägglund (KD) - värsta profitjagaren i Regeringen (tjänade mest av alla på värdepappersspekulation)
  • Mona Sahlin (S) - Toblerone och vänskapskorruption (falska intyg)
  • Urban Ahlin (S) - kvinnoförnedrare, ateist och USA-fanatiker (en nation formidabelt i Tamas/Mörkrets våld och som degraderar den svenska mentaliteten mer för var löskokt svensk tv-produktion som utspelar sig "over there" i underdånig dyrkan av skräpkultur, hur parodiskt baby-macho det än ter sig när man åser en köttstekaren Jureskog bröla om sin egen förträfflighet som den värsta wannabe-amerikan.)

En första iakttagelse med hjälp en modifierad demonstrationskod från mjukvaran ZET...

RAJ ::= SO-SA,NOD.Ari,Cnc,Lib,Cap;
TAM ::= SO-
SA,NOD.Tau,Leo,Sco,Aqr;
SAT ::= SO-
SA,NOD.Gem,Vir,Sgr, Psc;
x ::= max[RAJ,TAM,SAT];
x == TAM //flest planeter i mörka korset


....är att 256 av de 635 svenska politiker har den mörka kvaliteten dominant, räknat i planeternas fördelning över de tre gunas. Genomsnittet är 212 politiker i var och en av "de tre världarna" så kanhända är ~21% övervikt ett vagt men dock vittnesbörd om just vad jag sade: i Sverige drar politikerna ner folk i okunskap och attityd och klyscha istället för att höja folket upp mot Ljus och intelligens! Kort sagt, härskarna söker hålla folk borta från genuint bemyndigande. 

Omvänt: Svenskarna är ett folk som väljer ledare som medger att denna kollektiva entitet färdas genom historien som en trög Dummerjöns, enfaldig och inbilsk i sin egen förträfflighet! 

Vad finns egentligen i den här folksjälens garderob när folket väljer ledare från sina egna led som inte alls söker upplysning? Är det helt förfallna själar som väljer att återfödas i "komfortabla" Sverige är man blir omyndigförklarad vid födelsen och där enda religiösa påbudet är: "Var flitig och lönsam för dina Överherrar"?

Men det intressanta är nu vilka i det här utsnittet som är mäktigt låsta i poserande maktattityder (Mörkret älskar att posera och markera tyngd. Tecknet är Oxen, Lejonet, Skorpionen och Vattenbäraren.) 

Sent i bloggens historia kommer nu äntligen den första sökningen någonsin i en samling svenska politiker, aktiva eller före detta, som jag samlat på mig under ett antal år. Hur långt från intellektualitet det här landet är framgår av att jag bara på alla år uppsnappat födelsetiden för fem svenska yrkespolitiker och då är Carl Bildts tid anonymt tillsänd den här bloggen och egentligen inget att lita på. Dock stämmer den undanglidande, hysteriskt integritetsvärnande sideriska Skorpionen så förnämligt väl på Bildt att jag accepterat uppgiften...

Med dessa 256 politiker med dragning åt den Mörka sidan kan man nu göra flera ting. Efter hinduisk förlaga inkluderas, som sagt, Drakhuvudet som en aktiv och ambitiös faktor (Draksvansen är mer passiv eller ljummen). Rahu verkar som en förstärkare till sin disponent, så i en petnoga studie kunde man även kräva att också Rahus planetära värd skulle befinna sig i Mörkrets kvalitet.

Med den här formeln från ZETs torftiga manual...

PP = SO-SA,NOD;
n ::= PP.Tau,Leo,Sco,Aqu;
n >= 4 


... filtreras alla politiker med fyra eller fler planeter i de mörka tecknen. Resultatet är 137 namn, för många att kommentera enskilt. Men då fyra krävs för att bilda ett Storkors skulle man kunna säga att landet knappast saknar sin beskärda del av Reinfeldts, Borgs, Ahlins och de andra mest prominenta namnen under det senaste årtiondet.

Ökar man till minst 5 av 8 kroppar betyder det motsvarigheten till ett "rent" Storkors i Mörkret, oavsett om Rahu i Mörkret skulle kanalisera sin disponent (värd) i Ljuset (ett gott ting!). Nu återstår 59 av de 256 politikerna. Men jag vill gå ännu djupare ner i demonernas skuggvärld...

Samtliga 8 faktorer i Mörkret lämnar oss med NOLL svenska politikerhoroskop, 7 faktorer 2 kartor. Sex faktorer i Mörkret ger 15 politikerhoroskop, lagom att överblicka. Ev. kommentar den episod som fick mig att spara horoskopet. Eftersom fler moderater än några andra gör sig till åtlöje genom att öppna munnen, dominerar förstås detta parti:

  1. Fredrik Belfrage;13.3.1942;12:00 (M): skattesmitande civilekonom, gömde tillgångar utomlands
  2. Chris Heister;18.9.1950;12:00 (M): försnillade stockholmarnas skattemedel genom att sälja ut sjukhuset Serafen för småpengar. "Belönades" av Fredrik Reinfeldt som gjorde honom till landshövding
  3. Monalisa Norrman;19.2.1954;12:00 (V): ingick i bloggens granskning av V-styrelsens teckensammansättning
  4. Lena Adelsohn Liljeroth;24.11.1955;12:00 (M): f.d. kulturminister, vilket sorgebarn! "Negertårtan", och tramset om att kulturarbetare - civilisationens sanningsspegel - ska vara lönsamma
  5. Lena Asplund;5.12.1955;12:00 (M): ledamot riksdagen
  6. Finn Bengtsson;4.06.1956 (M): ledamot riksdagen, förordar läkemedelsindustrins ohemula vinster
  7. Lars-Arne Staxäng;7.6.1956;12:00 (M): ledamot riksdagen
  8. Kristina Winberg;27.5.1965;12:00 (SD): ljög om att ha varit SIDA-anställd
  9. Anette Åkesson;12.2.1966;12:00 (M): ledamot riksdagen
  10. Per Lodenius;28.2.1966;12:00 (C): när det stormade kring nyliberala tokan Annie Lööf (2012) deklarerade detta barn av Mörkret sitt stöd för henne
  11. Roger Hedlund;6.11.1979;12:00 (SD): dömd för fysiskt våld mot två personer
  12. Gustaf Dymov;15.2.1986;12:00 (Muf): "Villards skatteplanering mot Peru helt okej"
  13. Björn Lindgren;28.5.1989;12:00 (MP): grön ungdom
  14. Catharina Strandqvist;4.12.1993;12:00 (SD): bar nazistisk armbindel och fick lämna partiet
  15. Cecilia Johnsson;10.12.1993;12:00 (Luf): "legitimera incest och nekrofili" - en ungliberal som visar varför det är tid att lägga ner det här partiet
Men som jag sade: de här 15 är troligen inte värre än den övriga gruppen av tamasiska individer - varje astrologisk signatur i isolation är utmärkt att använda som bollträ och för att raljera. Men det är troligen en himmelsvid skillnad mellan listans enda vänsterpartist och en sverigedemokrat som brukar fysiskt våld mot andra människor eller den sjukt trångsynta Adelsohn Liljeroth som t.o.m. vill pervertera kulturen genom att påtvinga den demonen Mammon.

Genomgången tjänar emellertid ett syfte, och det är att påminna om hur galna våra svenska politiker faktiskt är. Sverige har ett bildningsförakt och andan av en fattig och attitydlåst underklassmänniska som just köpt sig sin första uppsättning fina kläder för stora världen. Hur kan man annat än göra sig till ett åtlöje inför de gamla och kloka så tidigt på resan? Tyvärr är det för sent i Världshistorien för att bete sig så här okunnigt och landet kommer - särskilt med allt närmare band till USA - att landa på historiens skräphög.


Kontrollen

För att avgöra om den 21%-iga toppen av svenska politiker dominerade av okunskapens kvalitet Tamas bara var en slumpmässig topp, jämför jag med inte mindre än 5 kontrollgrupper, alla bestående av slumpgenererade födelsedatum.

Först två stora dataset om hela 1000 mätpunkter vardera. Set 1 innehåller datum mellan 1800 och 1950, och här återfinns 429 födelsedagar med dominant Tamas. Set 2 har intervallet 1945-2100 och ger 426 träffar, nästan exakt lika många, som det ska vara med ett stort slumpmaterial. Respektive medelvärden för var kvalitet är 333. Dominant Tamas i Set 1 ligger 29% över detta medel och i Set 2 28%.

Fyndet av dominant Tamas bland svenska politiker är faktiskt lägre än i genomsnittet och raljerandet över en attitydlåst politikerkår saknar med andra ord stöd för den som låter Räknenissen få sista ordet.

Men astrologiprogrammets metod tycks mig försåtlig. Kontrollset 1 ger, utöver 427 för Tamas, också 438 för dominant Sattva och 303 för dominant Rajas. Summan blir 1170 trots att datasetet bara innehåller 1000 mätpunkter! 

Men här tänker jag uppenbarligen fel: programvaran ägnar sig åt räknenisseri och upplöser de enskilda horoskopens integritet i avsikt att hitta en total där kvalitet X dominerar. Antingen är MAX-funktionen eller programvaran som sådan buggig, eller också (och mer troligt) kan samma horoskop ingå i resultatet för mer än ett sökkriterium. Programmets beräkning har inget att göra med antalet inmatade horoskop. Hur som helst kommer ingen verifikation från kontrollgrupperna på att svenska politiker domineras mer av Mörkret än någon gemene man, tvärtom försumbart mindre.

Ta huvudgruppen med 635 svenska politiker en gång till: 
programmet hittar 256 med dominant Tamas,
269 med dominant Rajas och 275 med dominant Sattva.
Summa: 800, fler än politikergruppen som helhet! I mina ögon stinker det här felaktig programmering, men programmet saknar dokumentation som förklarar vad som egentligen händer.

Svaret frågan om svenska politiker är exceptionellt förmörkade blir ett sannolikt nej, hur skoj det än i driftens namn hade varit att via kvantitativ metod fastslå att så var fallet! :-) 

Vad vi istället har är enskilda om än tacksamma exempel på drulliga politiker där Mörkrets dominerat kraftfullt. Kort sagt siffrorna som sådana säger ingenting (och har aldrig sedan tidernas begynnelse gjort det). Det som säger något är själva Berättelsen. En vacker dag kommer vetenskap som västerlänningen kände den, att dö. Men det kommer inte att hända förrän arten lär sig förstå sin oinskränkta förmåga att likt gudar kreera världar, meningsfulla världar som mindre själar låter sig snärjas i och sedan lever sina liv. I den meningen är alla politiker per definition Mörka Själar. De vill kontrollera skådespelets kulissväggar, bestämma över Berättelsen.  Det är upp till var och en att söka sin förlorade (eller närvarande) känsla för vad Helheten handlar om, och avgöra om politikerna representerar den goda eller den onda sidan.

Det är inte konstigt att en mörkermänniska som f.d. moderata kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth hävdade att kulturarbetare måste vara en profitalstrande maskin eller också välja någon annan form av löneslaveri. Likt Satan själv sökte hon pålägga kulturarbetarna, samhällets kontaktpunkter med sanningen (Sattva guna) den sataniska marknadsmänniskans Berättelse och hävda att just denna historiens återvändsgränd är den giltiga. Och visst, det var den, så länge moderaterna hade makten i Stockholm.  

Kriget mellan Ljuset och Mörkret är ofrånkomligt eftersom det bara är en sinnebild för tillvarons växelspel och där den reaktionära förloraren kallas "mörk" och den progressiva sökare som samtidigt skapar framtiden kallas "ljusbringare". Kriget pågår varje dag, men ovanligt vagt och håglöst i det här förstummade landet. Även terror är en del av det kriget som syftar till att historien ska nå nästa nivå, där människosläktet återsamlas under konceptionen om den all-inkluderande Vattenbäraren, intressant nog ett tecken i Mörkrets kvalitet, som för att antyda att inte heller den kosmiska totaliteten är sista ordet...



Inga kommentarer: