Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 18 februari 2018

Är penningmänniskor ett lägre släkte?


Djävulen frestar Jesus under hans fasta genom att lova honom alla världens riken han
kan beskåda från toppen av "Världsberget".
(I just denna illustration tycks Jesus ha drivit
Satan på flykt genom att avböja frestelsen.)

Den här lilla studien är inspirerad av Expressens utfläkning av 20 penninghungriga chefer inom den svenska banksektorn. Medierna brukar hjälpa gemene man att ventilera sitt ursinne genom dylika genomgångar, så att den skenande ojämlikheten under kapitalismens sista dagar sedan kan gå sin gilla gång. För nog är vi på väg mot en fet smäll, som kommer att serveras barn och barnbarn.

Efter att förstrött ha granskat så många kartor står ett klart att astrologin inte basunerar ut sina sanningar. De avvikelser från normal slumpvariation som då och då kunnat iakttas vid tillspetsade frågor ("har mördaren en astrologisk typ?", "har homosexualiteten en enskild indikation?") är små, och ibland illusoriska eftersom dataunderlaget varit för klent. 

Det är helt inte det bästa sättet att försöka bevisa (eller falsifiera) astrologin genom att använda räknenissens metoder och kvantifiera enskilda parametrar - lämna detta skämt till förvridning av verkligheten åt räknenissar som sitter och kalkylerar sönder livsglädjen i våra liv - allt för att rovkapitalisterna ska kunna tävla vidare om vem som samlat mest resurser på hög innan de lämpar över sin oanständiga ackumulation på barnen så att nästa dynasti ska kunna fortsätta TERRORN MOT MÄNSKLIGHETEN SOM HELHET.

När jag sökte bank-vd:ar, chefer i försäkringsbranschen (också en fråga om att tjäna pengar på pengar) eller stora företagsledare som parkerat sig i varjehanda styrelse för att casha in stora och lätta pengar vid aktieutdelningar, visade sig bara 74 namn i en samling av strax över 10.000 kartor. Detta är då företrädesvis folk från gigantiska amerikanska banker eller investeringbanker och försäkringsbolag, men också våra svenska storbankers nuvarande eller tidigare ledare. SEB-chefen Annika "Fallskärm" Falkengren utvandrade som bekant till Schweiz där det fanns utsikt till ännu mer pengar, nu när Sverige inte längre räckte till. Det går inte med simplistiska studier av enskilda astro-faktorer förstå hur deskriptivt Falkengrens horoskop var, med både Sol och Måne på den näringsorienterade eller rent av näriga Vattensjälens nivå. Dessutom hade hon äregiriga (eller rent av giriga) demonen Rahu i ett Vattentecken.

Hur fantastiskt hade det inte varit för astrologins sak om det här minitestets alla 74 stickprov på folk som går dit där pengar tjänar pengar hade uppvisat ett typiskt Falkengrenhoroskop. Men bortom veckotidningsnivån är astrologin ett betydligt mer komplex avvägning av en mängd faktorer och att hitta "typer", det har jag nu lärt mig, kräver i allmänhet mer än bara hypoteser av typen "planeten X i tecknet Y". Med bara 74 datapunkter är dessutom slumpvariationen stor, hur stor vet jag inte som icke-statistiker, men gissningsvis är den tillåtna slumpvariationen på ±70% relativt medelvärdet för planeten X i tecknet Y väl generöst. Ta därför tabellen som ett lättviktigt pilottest på penningmänniskans "art". 

Den minnesgoda vet att liknande undersökningar har gjorts tidigare. För ett år sedan granskades 143 av världens mest högavlönade CEO:s (i princip bara amerikaner) och 2012 försökte jag locka fram något intressant ur en grupp av 128 horoskop taggade "ekonomi" eller "finans". Sedan dess har datasamlingen vuxit med 3.900 kartor så att jag i detta test kunnat inkludera kravet på att individen också nått VD-position och fått 74 träffar. När man diskuterar sannolikhet är det därför inte vilka dussinkapitalister som helst som ingår i studien utan superrika chefer --- och så då våra svenska pinsamheter i Nordea, Swedbank, SEB och några otäcka investeringsbanker för de döende rika (HQ-bank och liknande. 

Man skulle därför kunna hävda att vad än följande tabell visar så är den i sig redan en kvalitativ skärpning och varje siffra som drar uppmärksamheten till sig är värd att fundera över, "statistiskt signifikant" eller inte. Här fungerar astrologin då i stället som "gudomliga omen" eller vinkar från den värld som enligt all skarp antik filosofi existerar på en högre medvetenhetsnivå än siffernissarnas värld. Platons förhållande till Pytagoras inomvärldsliga siffertrixande är en smula komplicerat. Han såg visserligen talen som eviga Former i sig, men ändå ockuperade de en verklighetsnivå mellan de eviga Formerna/arketyperna/idéerna och vår fallna fenomenvärld. 

Det är först under pågående läsning av fragmenten från den kaldéiska religionen/filosofin (populär i Medelhavsområdet för 2.000 år sedan) som myntet trillade ned. Redan Platon bör ha menat att siffror är Demiurgens eller världsdanarens Världsskaparens verktyg vid formationen av VÅR SINNESBUNDNA VÄRLD, och denna lägre gud kallas i vissa antika källor DET ANDRA INTELLEKTET, ständig tvåa efter Guds eget (Nous). 

Platons Former existerar således på två nivåer innan de bäddas in som styrande principer i vår psykisk-materiella fenomenvärld. Dels i "den Högsta Himmelen" eller Nous, och som på ett ställe i de överlevande kaldéiska textfragmenten kallas TON HYPEROURANION TOPON (fragment 16; missa inte "topos"=plats, och "hyperhimmelen"). En träffsäker beskrivning som ofta översätts "den Högsta Himmelen" fast det egentligen inte är en plats eftersom rumslighet bara uppstår långt ner i syndafallet, och tecknas av Jordelementet. På bloggen sökte jag tidigt (och intuitivt korrekt) särskilja dessa två intellekt genom astrologins tudelning av Saturnus som härskare över dels Lufttecknet Vattenbäraren (= Nous, den Högsta Himmelen) och dels Jordtecknet Stenbocken (=Platons Demiurg eller det Andra Intellektet).

När man granskar den naturliga zodiaken ritad på västerländskt sätt som en cirkel är det alltså Världsdanaren och RESURSERNAS HERRE Stenbocken som ställer sig högst i den manifesta fenomenvärlden och trycker ner NATUREN eller Kräftan under sig. I denna enkla illustration ser man allt det elände dagens mänsklighet trasslat in sig i. Båda tecknen klassas som overklig Lidelse, passion för något som ändå den jordbundna själen tvingas dö bort från eftersom Världsdanaren också är Dödaren eller Fader Tid som tillsammans med den feminint uppfattade Naturen säkrar sin egen evighet genom att frossa på sina egna barn. Både miljövänner och kapitalistiska makthungrare kan således höra upp med sin ävlan, ingen av dem kommer att komma till Himmelen när de dör!

Grekerna var övertygade om att enbart att kultiverat sinne nått den grad av gudalikhet att det kunde tjäna som en språngbräda tillbaka till den Högsta Himmelen när människan dog. Förstå då vilken lång väg hem alla de arma kreatur har som lever och dör i kulturer som den svenska, där jobb och konsumtion är var och ens heliga plikt. Jag vet inte ens om dessa miljontals själar ingår i De Utvaldas skara eller om det bara är "utfyllnad" i den större Planen för mänskligheten. 

(Jag har förvisso på annat ställe ordat för att ALLA människosjälar till sist kommer att återskapa den arketypiska Människan, men detta bara under förutsättning att de har fel, Platon bland dem, som hävdar att individuella själar KAN degradera sig och sjunka under Människans nivå. När Jonas Gardells bakvända homokristendom påstår att ALLA ska med, undviker även han frågan om huruvida själar kan gå ner sig så djupt i den Vegetativa Vattensjälen att de blir Naturens barn istället för Guds barn. Allt detta kommer att visa sig vid det som är den enskilda själens "Yttersta Dag", som således inte är en plats i TIDEN utan en förprogrammerad ödeslott.)

Här är ministudiens 74 ultranäriga själar som sällat sig till de ställen på jorden (ofta Fortune 500-företag eller storbanker typ Goldman-Sachs, Reinfeldts Bank of America m.fl.) där man låter pengar tillverka ännu mer pengar åt sig själv medan man tvingar massorna ner i skuldsättning efter att kapitalismen först förgiftat allmänhetens sinnen med reklam för allt de måste skaffa sig för att bli som mänsklighetens förrädare på palatset högst upp på stengetens bergstopp:


Sol och Måne hos 74 chefer:
bank, finans, försäkr, styrelsemedl.
8 9
11 6
6 8
9 6
8 6
7 2
6 4
4 8
2 8
1 5
7 6
5 6
Snitt:
6,2
Signifik.
rel. snitt
(±70%):
<=1,9 e.
>=10,5



Placeringarna som betoning av "världsbyggets" fyra våningsplan:


Element Tecken Element
total
Eld 8 9 42
8 6
2 9
Luft 6 8 37
6 4
7 6
Vatten 9 6 38
4 8
5 6
Jord 11 6 32
7 2
1 5

Börjar man med de fyra elementen förfaller romaren Plotinus ha en poäng med att Eld är det noblaste och Jord det mest basala - fast här då i en perverterad demonisk tappning! Det är möjligt att slumpen spelar mig ett spratt här, men visionens element är mer än genomsnittligt på hugget bland de rika och giriga (elden som ett konsumerande och förtärande fenomen i naturen), medan den passiva och objektifierade Jorden hamnar under snittet i "företagsamhet". (Reinfeldts hån mot svenska folket som "sovande" för att de inte var tillräckligt med på hans tanke om ett girigt monster till ständigt hungrande marknadskapitalism.)

Men summeringen i fyra element är att göra det väl enkelt för sig, eftersom det är inom denna den lägsta av de fyra medvetandetillstånden, det där man tar ägande på fullaste allvar bara genom sinnets illusoriska signaler om att allt här är "kroppsligt" och att en girig typ därmed försöker lägga så mycket "bulk" under sig som möjligt är. De giriga är rövare som söker stjäla från andra människor för att inte tala om att plundra Jorden på dess resurser.

Oavsett frågan om statistisk signifikans är det fascinerande att det är i detta helveteshål - Jordelementet som direkt knutet till vår planet - som vi hittar symbolen Oxen som den värsta penninghungraren och förbrytaren. Oxen eller Taurus är sinnebilden för djurlivet på Terra så det tycks som att människosjälar som tappat sin identitet och tror de är djur ligger ovanligt nära materialismen. Ur astrologisk synvinkel är fyndet helt förutsägbart, Oxen är via sitt naturliga 2a hus associerat med resurser och deras representation "pengar". I detta tecken är ägandeinstinkten så stark att t.o.m. tecknets egen härskare Venus blir till dess förfång om Oxen stiger i öster vid individens födelse.

Mer oväntat, och därför intressant, är att det tredje Jordtecknet (materien i dess universalistiska fas) intar hela studiens jumboposition. Stenbocken är knutet till 10e makthuset som i sin tur är det mäktigaste av de tre resurshusen. Man kunde ha förväntat sig att världshärskaren skulle ingå i detta gemena pack av giriga direktörer - helt enkelt vara dess ledarfigur och inspiratör. Istället är det precis tvärtom, Stenbocken tycks undanbe sig girig kapitalism!

Vad detta berättar kan upplevas surt för många, men studien bekräftar faktiskt KONSERVATISMEN av äldsta slag. I människans värld är det att ta ansvar för världen och dess resurser som är det utmärkande. Detta är den gode Patriarken (varom feminister förstår så lite eftersom de bara tittar på rovdjuren som i praktiken styr vår moderna värld). Här får vi plötsligt en indikation om grekernas tanke om att det är den Goda Guden som styr genom alla verklighetsskikt och att även kosmos i grunden är en god plats. 

I de kaldéiska fragmenten från en utdöd tro och filosofi (liksom hos Nya Testamentets Jeus) kallas Gud "Fadern", och epitetet tycks ha använts olika hos olika tänkare. Ibland klibbar det fast vid den okände Den Ena, ibland är benämns det Första Intellektet (Nous, Den Högsta Himmelen) "Fadern", men även det Andra Intellektet (Demiurgen, Världsdanaren). Astrologins Saturnus kan således både vara Djävulen eller Gud, allt beroende på hur man positionerar sig i spänningsfältet mellan Ljus och Mörker!

Det finns en annan läsart av Stenbockens marginella förekomst bland de rika och giriga, och det är att härskaren Saturnus i hinduisk astrologi representerar underklassen - människor som är ägda och därmed så underkuvade och lever i sådant armod att de helt enkelt inte kan klättra stebertrappan upp till dessa 74 monsterkapitalister. Betänker man att astrologin är ett symbolspråk och att symboler bär ett spektrum av betydelser (vilka likt ord kan skifta i betydelse beroende på sin placering i en hel mening, i en kontext) är det väl att hålla ögonen öppna för alla möjligheter när man studerar ett horoskop. Den här bloggen brukar påpeka när en planet står uselt placerad i kartan på mer än ett sätt - multipel attestering - på att t.ex. Saturnus demonstrerar Djävulens beteendemönster snarare än den goda Patriarken eller Husbondens försiktiga, sparsamma men också naturvårdande och ansvarstagande beteende.

Ett tredje sätt att betrakta Stenbockens underprestation i konsten att bli ett rikt svin antydde jag för några år sedan, då frågan om svensk främlingsfientlighet var en hetare potatis än nu. Jag förundrades då över att inte Stenbocken visade framfötterna i olika studier av rasister/främlingsfientliga trots att tecknet illustrerar just hackordningsprincipen. Detta är tecknet som mer än andra betraktar människor bara som en yttre kropp och sätter olika prislapp, ungefär som ICA-handlaren sorterar bort frukt och grönt som inte uppfyller köparnas IDÉ om hur ett äpple eller en gurka ska se ut. Vi har med andra ord att göra med utseendefascism på den mest obegåvade nivå i samband med Stenbockens sämsta sida, som en Formgivare eller Världsdanare som fallit offer för sitt eget hantverk och blivit sjuk i själen. 

Min tanke om bristen på Stenbockar i de kvantitativa studierna av folk som går på hudfärgen när de bedömer andra, var att man måste betrakta Stenbocken som den här avarten av den paternala eller saturniska principen som rasismens källa. Men Saturnus själv står lite utanför världen (den sjunde himmelen är en avlägsen plats, precis som härskaren alltid är avlägsen och inte visar sig bland folk). Saturnus/Stenbocken är förvisso rasismens onda rot, men när jag samlade data (från medierna) såg jag inte instiftarna, som gömmer sig på respektabla adresser och arbetar med ojämlikhet som ett verktyg för att berika sig själva. Det enda jag såg var dessa sverigedemokratiska lunsar på lågfolklig nivå, och de visade sig gärna genom det hyperkritiska Jungfruns tecken. 

Idag förstår jag bättre att agrara profitförespråkaren Jungfrun står för fruktan att bli våldtagen av den bestialiska Hades (kopplad till Oxen), så hela problematiken med invandring är ett problem enbart för de själar som sjunkit ner till den kroppsliga nivån (Jordelementet) och där man upplever andra människor FYSISKA MASSA ("bulk") som ett problem. ("Sverige åt svenska kroppar" eller massmördaren Hitlers: "arierna behöver mer levnadsrum" - den rumsliga dimensionen existerar inte för de element som har högre medvetande än vad Jordelementet betecknar.)

På samma sätt skulle man kunna resonera om dessa onda kapitalister. Stenbocken är den som förorsakar hackordningar och ojämlikhet, men som "rotprincipen" söker man förgäves bland Djävulens utförare - världens alla direktörer i finanssektorn eller paddorna som sitter och höstar in pengar via sina många styrelseuppdrag.

Som en sista betraktelse är fördelningen på det fyra elementen som ett omen i sig: totalt sett producerar det döda och själlösa Jordelementet färre verkligt rika än de andra elementen. Detta i linje med att intelligensen sägs vara "eldartat". På sitt sätt visar därför studien en paradox. Det krävs hög intelligens ("Eld") för att lyckas bli verkligt rik och samtidigt bekräftas (om än vagt) antikens tanke om dunklet i Jordelementet som ett hinder. Du kan inte börja som materialist och sedan lyckas bli superrik. Du måste börja som andligt klarsynt och kreativ. Sen kan du korrumperas och bäddas in i ett hård och dött materiellt skal - dina villor, slott och alla bilar du skaffar dig för att gestalta det du en gång kanske var men nu helt upphört vara.

Paradoxen eller rent av motsägelsen är att det faktiskt är det mest primitiva, det personalistiska Oxen - pengarnas tecken - som tycks vara den bästa ledaren i denna värld för Djävulens falska löften om lycka via ägande! Bloggen har alltså ännu en gång, med ett lite annorlunda vinklat dataunderlag, spårat sig fram till Underjordens, Hades herre, som t.o.m. står uppställd som staty på pengarnas gata Wall Street som en påminnelse om att kapitalisterna är demoner, barn av Djävulen och inte den goda Patriarken/Fadern! Det är Fadern/statsmannens förbannade skyldighet att hålla den här besten stången, men vad gjorde Reinfeldt och Löfven? Fortsatte gynna ett budskap om "arbete och lön" som knappast kommer från Ljusets regioner utan från demoniska makter Därnedan, dvs. mitt inifrån vår egen värld.





Inga kommentarer: