Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 17 februari 2018

Floridamördaren en djurplågande, psykstörd sadist

I samband med det senaste massmordet i en amerikansk skola förmedlar DN ännu en gång bilden av den ensamma och sjuka gärningsmannen, men vågar sig ändå så långt på en kritik av kapitalismen som skapar dessa förvridna samhällen och påpekar att Trump lättade upp lagarna för köp av vapen. Inte mycket till kritik, dock, av de underliggande och onda strukturer som driver västerlandets ekonomism!

Det finns åtminstone två Nikolas Cruz födda 1988 som nämns på nätet och jag väljer utan närmare forskning september-versionen eftersom en del gapar om att folk ska sluta sprida den andra personens felaktiga datum. 

Septemberfödelsen passar perfekt in på en sjuklig och kanske, som DN skriver, autistisk person. Ett sinnelag hämmat av Saturnus och en obskyr Sol i 12e exilhuset skulle kunna tolkas som sjuklig inåtvändhet. Och det finns fler detaljer som stöder den tanken...



Väljer man en sinnelagsascendent (vilket kan vara extra intressant när det talas om ett rubbat psyke) och de tre kvaliteternas perspektiv, är kartan verkligen inte mycket att skriva hem om.

Den veka våldsplaneten Mars-i-Kräftan går ur individens personliga fantasier (Månen) upp och attackerar det egna balanskänsliga psyket i Vågskålarnas tecken. Enligt elementperspektivet är detta någon som "tar sig Vatten över huvudet", dvs den låga Näringssjälen angriper ett Psyke som själv flyger högt i den blå Luften. Typen kan ge rejält vrickade verklighetsuppfattningar!

Dessutom lyckas inte alls gränsdragaren Saturnus hålla koll på psyket här, trots den direkta oppositionen till Månen. Saturnus är nämligen också fallen (likt våldsverkaren Mars) och i egocentrismens Vädur är det dessutom den usla men mäktigt placerade Mars som äger gränsdragningen. Psykplaneten Månen står således i sämsta tänkbara förhållande och killen hade redan vid 19 fått se båda sina biologiska föräldrar dö. Jag har andra extrema exempel på frekvent död i omgivningarna när Jag & Du-axeln (Väduren/Vågen) är extremt aktiv, men lyckligtvis verkar detta inte vara regel. Det är i vilket fall en "tillväxtindikation" som tyder på att individen kommer in i  livet med bristfällig skolning i social interaktion...

Så mycket orangefärgad Passion (Lidelsens kvalitet) och så lite utöver det! Solen och Merkurius står båda i det realistiska och faktaorienterade Jungfruns tecken, men som redan Ptolemaios hävdade "ser" inte samarbetspartnerna Sol och Måne varandra från angränsande tecken. Här är det extra allvarligt för psyket (Månen) eftersom Solen och logiska Merkurius trillar in i "den onda daimonens" sektor, det 12e huset för världsliga förluster. (Därav den smutsgula kulören av ett tecken som annars tillhör Ljusets kvalitet.) 

Utifrån månperspektivet är människan med andra ord inte överdrivet begåvad eller kapabel att "tänka sig ur" snåriga situationer, men desto mer uppfylld av inre tokfantasier om att blir en stor och mäktig våldsverkare (Mars i tionde huset).

Mer kunde sägas, men dessa är de fundamentala byggblocken på himlen denna dag, och det är ett fuskbygge som tecknas, knappast en tid lämpad för andra än vilsegångna själar som kommer åter till Jorden i extrem obalans, snabbt spårar ut och sedan får ägna resten av livet att besinna sina felsteg. Universums Rättvisesystem är outgrundligt men via astrologin kan man ändå vag följa dess tankegång... 

Kulturer mycket mer intelligenta än den konsumtionsgalna västerländska sökte en gång visheten och meningen och astrologin lever (med nöd och näppe) vidare som ett minne för en äldre och mer begåvad människotyp än de kulturer som skapar unga monster som Nikolas Cruz.

I kommentaren till massakern som sådan, gissade jag på någon slags klass- eller invandringsproblematik. Sedan visade han sig tillhöra samma typ av folk som Sverigedemokraternas järnrörsfolk. Jag skulle tro att hans latinska påbrå gjort honom till en rasist liknande Sveriges eget fall med Jackie Arklöv, ett adoptivbarn (från Liberia) så självalienerat att han tog nynazismens sida. Svenskar borde förbjudas adoptera utländska barn eftersom vår sekulära och könsutslätande stil förstör människor i grunden! Vi har inga svar alls att ge barn som ges en omstart i det svenska träsket av jobb- och konsumtionsmantran!

I Sverige växer man aldrig upp till en verklig människa och de onda rika skrattar hela vägen till banken åt det ofärdiga svenska folket. De t.o.m. televiserar det som "Ullared" för att befolkningen ska tro att deras förfallna tillstånd är något normalt. Vilka djävlar är det som ligger bakom denna förstörelse av en hel befolkning, generation efter generation? När sålde Sverige sin själ till Djävulen och världens bling-bling?

Inga kommentarer: