Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 1 februari 2018

Miljöpartiets förödande skock av desorienterade ja-sägare




Birger Schlaug är på hugget i ETC och konstaterar efter hård kritik mot språkröret Fridolin att det trots allt är alla de urbana självtjänare som bejakat partiledningens tilltagande självutslätning. De kan nu dunka varandra i ryggen över att deras ynkedom börjat avspeglas i partiets opinionssiffror, så låga att det skulle ramla av karusellen om det var val i detta ögonblick.

Jag stannar gärna vid Fridolin, som jag hade höga tankar om just som jag noterat honom i början av 2011 efter ett utspel om fattiga barn i Sverige - vilka han själv som den skollärare (han lite väl ofta) påminde om att han var. Fridolin sökte väl vinna poäng genom att påminna att han tillhörde "verklighetens folk" och inte den där föraktade politikerkåren...

Men...precis som Svenskt Näringsliv bara behövde bjuda Jimmie Åkesson på några fina luncher för att vända honom i frågan om privata vinstintresse i skola och vård, så rapporterar Schlaug Fridolins korruption som politiker och klantig strateg i försöken till inställsamhet med en otydlig och instabil icke-existens som statsminister Löfven. 

Schlaug staplar Miljöpartiets alla nutida styggelser,  och menar att det "vuxit samman med arbetslinjen, den militära upprustningen och den sentida kapitalismens globalisering". Parallellt med detta har Fridolin hyllat en liberal statsminister och, noterar Schlaug, beskriver numera sig själv med ordet "grön" enbart som attribut: "grön liberal". 

Fridolin har gått från sitt tidiga rättspatos med underförstådd udd mot De Rika, gjort en Jimmie Åkesson, och servar nu den Överhet som VILL SE SVERIGE KROSSAT AV ÖKANDE LÖNESKILLNADER, KLASSKLYFTOR OCH SÅ DET SLUTLIGA INBÖRDESKRIGET SOM GÖR ATT LÖFVEN ÄNDÅ KAN SÄTTA IN SIN MILITÄR MOT DELAR AV SVERIGE. 

Adjöss Sverige, allt som återstår av detta land blir USA/NATO:s nordligaste fäste i de stora grabbarnas oansvariga spel om Makten och Härligheten med  allmänhetens liv som insats.

*****

Apropå Schlaugs förgrymmade text slår det mig hur passande det är att kontrastera horoskopet i gårdagens inlägg om den genuina miljöpartisten Valter Mutt med Fridolins karta. Jag noterade hur Mutts födelse byggde på två stora block som höll varandra i balans, tack vare ett ytterst välgörande politiskt sinnelag. 


Saturnus passerar ett tecken på cirka 2½ år och lär i de flesta fall bara beskriva de ramar eller de begränsningar som individen noterar i sina liv. Man föds in och präglas av en tidsanda (Zeitgeist) som går att beskriva efter en jämförelse av tvångets Saturnus och frihetens Jupiter. 

Ibland kombineras dessa komplement till riktigt usla beskrivningar av en rutten tid att vara människa i. Tänk t.ex. en obskyrt placerad Jupiter på himlen, så att individen verkligen inte har mycket tur eller medvind i livet, samtidigt som en väldig Saturnus tornar upp sig och kanske dessutom står i ett zodiaktecken som inte alls passar planetens natur. Ett kort liv i armod och svältdöden skulle kunna följa om man föddes i en sådan tid i ett land helt utan fungerande välfärdsinrättningar... ("Saturnus äter sina barn" var ord som yttrades under Franska revolutionen, men då syftade Saturnus på den överhet borgarna ville göra sig kvitt. Idag representeras detta monster snaras av Svenskt Näringsliv och liberaler som tappat prefixed "social-".)

Det är inte helt lätt ens att väga samman Jupiter med Saturnus (klyschan "frihet under ansvar" uttrycker dessa två planetära principer.) Man kunde t.ex. tycka att Saturnus i sin roll som Liemannen borde fungera fint i dödens tecken Skorpionen, men det här anses vara en av Saturnus sämsta positioner. Och ja, jag tycker mig ha hittat ovanligt mycket depression och låga livsandar i sådana årgångar där Saturnus passerar Vattenelementet, omsorgens men också sorgens element enligt gammalt. Det är ju i Naturen fallna själar strävar förgäves efter att uppnå reell existens men ändå bara flyter igenom en drömlik organisk livscykel för att sedan skördas av Saturnus... Man kan bli nedslagen för mindre! 

Saturnus är en Luftplanet och har inget gott att bjuda den som slarvar med sin intellektuella grundning. Det går inte att tänka precist om man hela tiden svajar omkring i känslostormar och problemet är att Saturnus i Vatten drar mot en pessimism och resignation som direkt tar död på förmågan till kreativt tänkande... I viss mån gäller det alltid när Saturnus intar ett starkt hörnläge i horoskopet, individen får då en ibland nästan osund respekt över överheten och makten. Månen i direkt konjunktion med Saturnus kan t.ex. ge en direkt "mainstream-mentalitet" - det är ett tecken på "stockholmssyndromet", att man känner och tänker precis som kidnapparen och tar hans parti fast man själv är offret. De politiska partierna skulle älska om alla människor föddes när sinnelagets Måne hölls i detta korta koppel av Saturnus. 

Omvänt kan samhällskritiker eller debattörer resultera när Månen och Saturnus opponerar varandra, medan Saturnus övriga aspekter mot Månen ger lite längre koppel och rörlighet för sinnelaget, men kanske inte så mycket. Låt oss säga att Månen konjunkt Saturnus är den administrerade människans sinnelag medan t.ex. Saturnus på 60 eller 270 graders avstånd från Månen (de hinduiska aspekterna) illustrerar en Saturnus som på lite avstånd administrerar folkmassan (sinnet). Men även med denna konfiguration avgör husplaceringarna i vilket läger man befinner sig, administratör eller spelbrickan på brädet, den administrerade... 

En sådan här detaljnivå förblir oåtkomlig vid bloggens fuskastrologi, där enbart födelsedygnet för känt folk används. Det finns t.ex. ingen möjlighet att säga var på himlen Valter Mutt har sin utmärkt rationella Saturnus som motvikt till den kraftfullt betonade Naturen (Vattentecknet Kräftan). Hans Saturnus blir så välgörande för tanke och upplevelse (du upplever det som först fanns i din själs intellektuella rymd) JUST GENOM ATT DEN PERSONLIGA MÅNEN - PSYKET - DISPONERAS FRÅN EN UPPHÖJD SATURNUS I IDEALISTISKA VÅGEN. Detta innebär att Saturnus verkar på politikern ur hans egen "fallna själs sublunära djup". 

Kort sagt, Saturnus i detta horoskop har goda förutsättningar att bli mer än bara en extern gränsdragare, en bakgrundsfond för ett litet stressat liv i löneslaveri. Politikern Mutt absorberar denna omvärlds förutsättningar i sitt eget sinne och detta påverkar i sin tur Solen i Kräftan, där den senare placeringen därför inte längre kan avfärdas som en klanisk inskränkt nationalist som enbart tänker på det egna hushållets och släktens bästa. 

Fridolin föddes ett Saturnusvarv senare och nu befann sig Saturnus åter i sitt "upphöjda" och idealistiska läge i Vågen för att lyfta fram jämlikhetstanken! Dessutom opponerar den sin naturliga fiende Solen (likt Jupiter också en frihetlig och generös planet). Detta borde borga för ett kreativt tänkande på intellektuell nivå (Eld/Luft) i frågor om den enskildes egenintresse och kraven på att inrätta sig jämlikt i ett socialt system. Så hur kom det sig att Fridolin tvärdog som ett nytt politiskt löfte?




Förutan känd födelsetid kan det bara bli spekulation, men utifrån en hypotetisk solascendent ligger "tjuvstart" nära till hands. Saturnus symboliskt placerad i väster och dessutom upphöjd i Vågen och med direkt anknytning till Sol eller Måne skulle göra den till horoskopets i särklass bästa tillgång. Men Fridolin blev politiker alldeles för ung och osnuten! Saturnus är åldermannens symbol och han saknade gravitas hur mycket han än lade sig till med brösttoner och ett sökt och övertydligt kroppsspråk (långsamma illustrerande rörelser med armar och händer). 

Bara Annnie Lööf hade i mina ögon mer problem med sin otillräckliga ålder och hon var dessutom en från början bindgalen och oärlig marknadsliberal - en människa med gårdagens politiska svar på en värld som kräver inget mindre än ett paradigmskifte. (Från människomassornas förluster och vedermödor i Fiskarnas tidsålder till mänsklighetens slutliga integration i ett allomfattande begripligt system i Vattenbärarens tid.)

Som jag ser det ligger hemligheten till Fridolins uppgång och fall i ovanstående Sol i 1a huset. Med fokus på denna egocentriska (Väduren) handlingsmänniska visar sig hans personliga ambitioner ha varit pinsamt små. Han är ännu en av dessa in i själen fattiga svenskar som valt politiken som en språngbräda för att förbättra för sig själv och inte för folket i stort. Sol-Väduren ägs här av krigaren Mars som står lika ömkligt som den gör i horoskopet för den svenska folksjälen, vars Måne också disponerades från den hypermaterialistiska Mars-i-Oxen. Utifrån Fridolins solascendent är det dessutom en trivial placering i 2a huset för "min plånbok". I den mån Fridolin alls talade för någon annan än sig själv, handlar det om ren själviskhet, om "vad fan får jag för min skatt?". Visst tecknar den upphöjda Saturnus-i-Vågen en genuin social ambition på tillväxt, men jag tror Fridolin gick in i politiken flera årtionden för tidigt, medan hans simpla och själviska natur ännu var den dominanta. 

Missa inte att hela dygnet lider av samma problem: en enda planet har kontakt med det jordiska och det är just denna Mars i Oxen och i 2a huset dessutom en uttrycklig "resursplacering". Som handlingsmänniska finns risk att Fridolin alltid går dit pengarna finns, pengar som han gärna ser i sin egen ficka. En simpel karriärpolitiker och via Satansstjärnan Algols korrumperande inverkan precis lika benägen som Jimmie Åkesson (Solen+Algol) att sälja sin själ för ett mål mat eller den saftigt tilltagna lön toppolitikerna kvitterar ut. Kartan avslöjar betydligt mer av insubstantiell hetluft än Valter Mutts, som indikerar en kyligare och mer genomtänkt natur. 

Att Mutt har Venus i Vatten (Kräftan) som bas för den intellektuella strukturen/organisationen (Saturnus i Luft) behöver inte betyda slirig falskhet eller konflikträdsla. Istället slog "dissociationen" till i formen av partiets utfrysning av honom (en i "de fyras gäng" - de enda rakryggade som behöll Miljöpartiets ursprungliga och mer visionära blick för en bättre framtid). 

Venus i Kräftan blir faktiskt en indikation om svekfulla och inskränkta fruntimmer eller opålitliga allierade och det är inte svårt att häri se hela den miljöpartistiska kår av ja-sägare ("kvinnorna") som inte vågar ifrågasätta ledningens plågsamma högervridning och självmord. 

Faktum är att i Valter Mutts solära handlings- och intelligenskarta blir Venus en "verksam illgörare", så att den utmärkta Saturnus-i-Vågen inte kan "gå ner i denna världen" utan bara slirar mot den småaktiga och hemmakära grupp som bejakade att partiledningen ville ha bort honom, trots att han var bärare av korrekta tankar om framtiden. 

När nu Miljöpartiet pga. svenska folkets tillkortakommanden kört sitt lopp, kommer något hiskligt att vinna valet 2018. Kristersson och Åkesson inviterar sedan det nationella sammanbrott Sverige på allvar möter fr.o.m. 2020 enligt den här bloggens bedömning av Sverigehoroskopets Jupiter (och dess planetära cykel 2020-2035).

Inga kommentarer: