Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 23 februari 2018

Om inbäddade kapitalister i socialdemokratin




Jag hade just skrivit klart föregående inlägg när jag fick syn på en debattartikel i DN och adderade en länk till denna. Efter att sedan ha läst "Svårt se klart när kapitalets lobbyister har partibok från S" är jag mållös. 

Texten är så skickligt skrivet att de tre författarna effektivt lyckas smyga in en  djupare systemkritik under det i sig rätt ointressanta klagomålet över regeringens Löfvens i sig korrupta halvmesyr till förslag om ett års karantän innan de landsförrådande karriärpolitikerna tillåts migrera till näringslivet för att därifrån hjälpa krämare och andra låga liv underminera folkets vilja!

Eftersom jag spontant halkade in på Sverige i inlägget om den amerikanska vapenloybbisten och t.o.m. aktiverade nyckelordet "avatar", är det märkligt att finna debattartikeln i DN förete alla tecken på att vara uttryck för det kristna teologer kallade verbalinspirationen, den i förstone befängda tanken att det är Gud själv som skriver texter och där evangelisterna bara är tomma kärl som låter skrivpennan styras av en högre "diktator"! 

Men se kartan nedan. Kanske ligger det ändå något i tanken, det finns en vishet som kommer från hög höjd och sedan finns det kryp som krälar runt i slemmet och söker infektera folket med närighetens evangelium. Enligt de ålderdomliga Dödahavsrullarna älskar Gud godheten men hatar den senare sorten. Publiceringsögonblickets 9e Guds Hus kontra 6e huset för Fienden uttrycker intill perfektion denna gamla tanke. Det finns något som ett objektivt Gott och ett objektivt Ont.

Tvilllingarna dvs. Merkurius eller Budbäraren stiger i öster alltmedan Den Högsta Himmelens ägare råkar vara Fadern själv (Saturnus). Budbäraren tar idealt inte order från någon annan än Den Högste, all godhets källa. Den senare behagar vid debattartikelns publicering nedstiga (avatar) till den västra horisonten, varifrån dess världsliga makt är maximal - i det här fallet makt att låta leva eller terminera! Därmed påverkar Saturnus ascendenten via opposition så att horoskopet röjer Guds finger i spelet!

Övriga kommentarer obehövliga, detta är astrologi för "de utvalda" och inte till allmän förståelse (nog för att bloggen frikostigt lagt ut tolkningsnycklarna under nio års tid).







PS. Den passande citatillustrationen från författaren John Milton dök upp när jag apropå "avatar" googlade en illustration av "aerial spirits". Miltons horoskop kommenterades redan 2012, även om äldre inlägg här och var lider av mindre missförstånd eller åtminstone oprecis förståelse  som i senare inlägg skärpts till.

Inga kommentarer: