Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 19 februari 2018

Wallströms arrogans och DN:s smutskastning hjälper Sverige uppfylla sitt dystra öde



"Agerandet från Arvsfurstens palats
ger intryck av stor arrogans"


Jag har blivit van att varje morgon titta till DN:s förstasida och se en ny version på smutskastandet av "administrationen Löfven" inför valet 2018, nu åter en känga mot Margot Wallströms "misslyckade" och "arrogant självgoda" utrikespolitik (DN).

Visserligen MÅSTE regeringen förlora för att den här bloggens tolkning av Sveriges ödesbundna framtid ska slå in. Redan 2020 ska nämligen välfärdens och godhetens alla bubblor börja krossas och underklassen få det jävligare än någonsin i detta land, samtidigt som medelklassen börja kana ner i kaos till följd av sin överkonsumtion och önskan om att leva det ljuva livet med "guldkant"  -  se föregående inlägg om Platon om stater som vill brösta sig och leva det stora livet.

Naturligtvis står Sveriges realistiska politiska alternativ för vårt oåterkalleliga fall ner i historiens sopsäck och för att vårt nationalhoroskopets förestående onda Jupiter-cykel ska ta skruv MÅSTE den i vilket fall genomkorrupta högerregeringen Löfven falla så att den skamlöst privatiseringsgalna högern får ta över och för fåtalets bankkontons tillväxt ruinera landet och folkflertalets tilltro till det kapitalistiska systemet. 

Vänstern har redan visat sig oförmögen att nå en kritisk massa för att verkligen betyda något för de genomgripande frågorna om ideologisk tillnyktring i denna svenska folksjäl. Allt som nu återstår är "shop 'til you drop" - låt den förgiftade massan konsumera ihjäl sig själv tills marknadskapitalismens mekanismer hugger dem i ryggen med sin kniv och alla kanar ner i den mardröm som kapitalismen sammanbrott kommer att innebära. För första gången skriver frihandelsliberalen Johan Norberg en krönika (i DN) som jag till delar kan hålla med om. (Trots ett i delar imponerande horoskop har jag i tre tidigare inlägg sågat hans världsbild.) Löfvens fega käftsmäll mot fattiga svenskar som köper billigt från Kina genom "avskräckande" importavgifter är inte lösningen. Bevarandets av Norbergs egen fantasikapitalism är det dessvärre inte heller.

*****

Är då Margot Wallström den fiaskobetonade odugling DN:s ledare utmålar henne som? Jag tog för flera år bort ett kritiskt inlägg som såg henne som en ekonomisk opportunist - det var i samband med åren som "duktig och flitig flicka" i EU. Jag vill också minnas att någon affär med överdådigt boende i Sverige vägde in...

SvD november 2016

För att inte tala om nedanstående felkalkyl några år tidigare. Wallström engagerade sig i ett av de mest skämmiga bondfångerier det enkla svenska folket utsatts för (och slukat betet med hull och hår). Några försigkomna självberikare har skapat sig ett gott liv via "många bäckar små" från de lågsvenska förlorare som tror på fru Fortuna i formen av nån blond svensk  utvikningsbrud och en manlig programledare med kopplingar in i kungahuset och som - före demonin förmörkade godheten i hans blick - betraktades som rena svärmorsdrömmen.

Afonbluddret mars 2013: "Tar steget in i näringslivet:
'Det känns väldigt aktuellt och viktigt'"
 
Wallströms horoskop är förvisso märkligt och fullständigt öppet för diametralt motsatta läsarter. Här några kommentarer till en gammal karta (som kan ha använts tidigare):




Ur de tre kvaliteternas perspektiv är Margot en ljusängel jämfört med de flesta politiker och i synnerhet då de borgerliga, vars kopplingar till Mörkret (Tamas guna), jag ofta återkommit till, men där fler och fler (s)-märkta politiker också visat sig drivna av den mörka impulsen mot makt och sin egen blinda önskan om att tvinga in folk i legalistiskt, tanklöst lydande. Staten i landet Sverige uppskattar verkligen inte självständiga tänkare - här är vi mer för systemmentalitet och "one size fits all". I synnerhet är det tankens frihet som Sverige alltid har haft problem med. 

Att ifrågasätta den falska demokratin som sjösatts av landets få oligarker som köper den politik de önskar, leder till omedelbar utfrysning. Man får i Sverige inte ifrågasätta "demokrati" - ordet är från första till sista stavelse en kuslig blindfläck i vårt medvetande. Ett "magiskt" ord som ingen verkar vilja granska i sömmarna för att se om det verkligen är "folkstyre" som avgör frågorna i detta land. Politikerna är så korrupta att de tycks ha tagit som sin primära uppgift att lura väljarna att så verkligen är fallet. De få rika lever överdådigt i Sverige och allmänheten korvstoppas med "arbetslinjen".

Wallströms problem med sin påfallande klarhet (gulfärgade Ljuset eller Sattva guna) är att den inte är obetingad. Båda de medvetna (och medvetandesökande) Jungfrun och Skytten är villkorade.

Jungfrun har det bäst: nymånen, som på spel & dobbel-språk kan liknas vid en person som går "all in" med både själ och hjärta, villkoras på ett positivt sätt av att dess härskare, den intellektuella Merkurius tagit ett litet men viktigt steg fram i zodiaken och nu verkar, inte från privatismens Jungfru utan inifrån den sociala jämlikhetens princip Vågen. Och se vilket fantastiskt sällskap den har där! Venus hemma i härskarläge med sin planetära vän fader Saturnus, den strama gränsdragaren som anses "upphöjd" till perfekt rättvisa i Vågskålarnas tecken.

Både en sol- och en månascendent ger således samma inriktning och mitt enda bekymmer här är att både Wallström som solär handlingsmänniska och kännande och begärsfylld månvarelse grundar sin vandring på 2a huset för den egna plånboken, den egna ekonomin. Visst skulle man kunna säga att 2a ekonomihuset bara omvittnar det området hon brinner som mest passionerat för (Vågen ett rajasiskt eller lidelsefullt tecken): den saturniska principen om ekonomisk jämlikhet.

Men hon har dragit på sig rubriker om bostadsaffärer som får det att se ut som om Jungfrun - trots det dominanta inslaget av Vågen - alltjämt är en självtjänare och jag har tidigare misstrott horoskop (t.ex. Fredrik Reinfeldts) som "bara" har 2a ekonomihuset som bas för viktiga placeringar. Det är som att säga att personen (1a huset) beter sig som ett vuxet spädbarn som mest av allt söker se till att hålla den egna munnen mättat, en människa som fastnad i den orala fasen. (Både Reinfeldt och Wallström har påfallande små och nästan förstulet förkrympta munnar - det är möjligt att Världssjälen faktiskt danar även våra yttre som tecken på de inre, motiverande processerna...)

Om Ljuset från Jungfrun är villkorad av den bara alltför mänskliga Passionen så att den här delen av horoskopet inte förmår höja sig över zodiakens andra akt (den Individualistiska) och kanske t.o.m. dras tillbaka till den första, simpelt Personalistiska akten (via de tidiga husen), då är Ljuset från Skytten ett än mer problematiskt budskap. Här hittar man den energiska Mars som tyvärr minglar med äregiriga demonen Rahu och dessutom inte gör Jungfrun-i-första något gott alls. Det här blir en distinkt akilleshäl och potentiell olycka för Wallström och tänka sig, det är i 4e huset för "lägenhetsaffärer" sårbarheten är som störst! Jag vill minnas att Wallström varit på tapeten TRE GÅNGER för suspekta ting knutet till Hemmet eller Bostaden (4e huset).

Och vad värre är, Skytten tillhör den universalistiska tredje akten, Skyttens härskare Jupiter vill "allt gott åt alla". Men se nu hur detta Ljusets goda budskap villkoras och krymper å det pinsammaste: i förhållande till Skytten regredierar Jupiter själv ända tillbaka till den primitiva första akten och dess fjärde tecken Kräftan, symbolen för den inskränkta klanmentaliteten ("jag och mina nära och kära"). 

I skenet av det sista budskapet lutar det faktiskt mot att Wallström är en falsk människa, ärlig i uppsåtet i egen uppfattning, men extremt subjektivistisk och färgad i sin utblick. I vissa frågor äkta idealist, i andra bara en förstulen självtjänare. Jupiter-Kräftan, Mars disponent, gör den detaljfixerade Jungfrun lika illa som Mars själv, så här anas ett riktigt blindstyre i vissa frågor. Motvilligt ger jag DN rätt i sin återkommande kritik av Wallström. Det stinker kapitalistisk självberikande borgare om stora delar av den här kartan.

Svenska folket har som sagt inte bildning nog för att gå man ur huse och rösta bort kapitalismen som i dagsläget representeras av alla regeringspartier, möjligtvis undantaget Miljöpartiet om de skulle ruska av sig sin långt gångna korruption och påminna sig att radikala miljöargument ÄR antikapitalism i förtäckt form. Det partiets försök att lyfta frågan om de vilseledda svenskarnas längtan efter "livets guldkant" via skamlöst charterflygande som fick den mest dåraktiga "expert" för flygindustrin jag sett rasa och genera sig över vetenskapens hårda dom över det okynnesflygande han vill ska fortgå. Allt hänger ihop - och så finns dolda trådar som sammanbinder inläggen även på denna blogg...


Inga kommentarer: