Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 5 mars 2018

"Thorwaldssons" svekfullhet exponerad

Roland Paulsen slår till igen! Nu handlar det inte om medborgarlöner utan om Överhetens omedelbara hot mot merparten av svenska folket. LO-chefen har blivit en löntagarfientlig överlöpare som med (S) springer Rovkapitalismens ärenden och mycket snart kommer att förbjuda svenska löntagare att höja sina röster mot de vidrigheter som står på tur att avlossas mot folket. 

Överhetens hunger efter mer pengar har blivit en skenande cancer, men innan världen blir bättre måste Överheten gå bärsärk och tillintetgöra sig själv, så Paulsens alarmism är egentligen ett hälsotecken i Tiden. För tro inte att högern misstycker när draken (S) med LO som sin svans tappat sin vänstra vinge och nu dödsstörtar i spiraler och drar okontrollerat åt höger. 

Svenska folket har snart inga partier alls att rösta på. Alla ligger för Överhetens knä och rövslickar för att få komma ombord på det överprivilegierade fåtalets lyxkryssare. Titanic är dess namn.

Jag prövar att göra ett horoskop för debattartikeln som publiceras i DN på söndagskvällen klockan 21.00. Det är, precis som jag misstänkte, ett höggradigt signifikativt horoskop helt i paritet med ämnets allvar.



I termer av de tre kvaliteterna Ljus-Passion-Mörker illustrerar horoskopet perfekt hur Roland Paulsen är visselblåsaren som i nationella DN kastar ett passionerad Ljus, en lidelsefull insikt över demonin, här representerat av den själviska Skorpionens näriga och smutsiga Vatten som attackerar den kollektivt organiserade människan (Vattenbäraren) som här, som alltid då självtjänandets och profitens Jungfru stiger i öster blir till en Fiende. Den hinduiska astrologin fastslår att 6e huset handlar om olyckor och fiender och är mycket mer begripligt än den västerländska traditionens korruption som försöker pressa in både äktenskapspartners och fiender i samma sjunde hus! Fienden hittar man inte öga mot öga (1a ego mot 7e) utan i de försåtliga och fega kräk som hukar just under solnedgången i väster (i 6e huset), de som kommer fram efter mörkrets inbrott.

Horoskopet fungerar dock på flera symboliska nivåer samtidigt. Jungfruascendenten är samtidigt Paulsens analys av vad Överheten har för planer för hans vänner, hans "äktenskapspartners": hans och Jungfruascendentens härskare, den kommunikativa Merkurius ställer sig med kärlekens och omsorgens Venus i 7e partnerskapshuset och tar där sida med Fiskarnas tecken, samhällets olycksbarn och förlorare när den djävulska själviskheten från Näringslivet (Mars-i-mörka-Vatten) attackerar själva den intellektuella Idén om ett människosläkte som organiserat sig fackligt (Vattenbäraren) för allas bästa. 

Man kan med andra ord både se Jungfruascendenten som en självisk profitsökare samtidigt som den representerar den utsatta lönearbetaren, den evigt olycksdrabbade, här särskilt så pga. av Jungfruhärskarens placering i sitt motsatta tecken. 

Artikelhoroskopets visselblåsande och godhet garanteras här av Merkurius konjunktion med den essentiellt goda och här också verksamt välgörande Venus, samtidigt som Fiskarnas bas, Jupiter, är en underminerande faktor i 2a ekonomihuset (Överhetens planerade lönedumpning för stora grupper av svenska löntagare)

Horoskopet och Paulsens alarmism beskriver perfekt vad jag spekulerat i som Sverigehoroskopets förödande nästa planetära Jupitercykel 2020-2035 då all välfärd demonteras och svenskarnas förhoppningar om egna små paradis kommer på skam. Överheten kommer att utarma detta folk innan landet efter 2035 helt övergått till en repressiv polisstat med benäget bistånd från NATO-USA. Det är bortom 2035 världen kommer att få skåda det Tredje Världskriget och denna skit Paulsen beskriver utkämpar sin sista strid mot Människan.

Sedan följer Vattenbärarens tidsålder, en tid då människor jobbar för Människan och inte för Penningen. Det ledande motivet kommer äntligen att gynna vår art och vampyrerna kommer att vara utrotade ur våra led. Men mycket blod kommer att flyta innan världen kommer dit...

Tillägg 180305. Att spekulera kring ett Tredje världskrig låter mest som löskokt tänkande, och jag har i ett tidigare inlägg valt att placera det närmare i tiden, under Jupitercykeln. Men...vid kontroll av Andra världskriget, en global företeelse som bör ha märkts i alla berörda nationers horoskop, även det fulspelande Sveriges låtsasneutralitet och hemliga stöd till nazismen, visar Sverigehoroskopets 1809-karta att kriget utbröt då Sverige genomlevde en Saturnuscykel. Kort sagt, den Stora Illgörarens eller Liemannens period. Jag har dessutom tidigare noterat att Hitler startade Andra världskriget när Saturnus "i tiden" befann sig i sitt fallna läge, i Mars/vapenhetsiga tecken Väduren. 

Det kanske ändå inte är så fel att flytta den avgörande vattendelaren fram till den period av "austerity" som Saturnus också tecknar. Notabelt står Saturnus i svenskarnas 9e hus för utlandet. På den tiden är vi inte längre självstyrande, Kapitalet kontrollerar oss från någon annan plats på Jorden. Frågan är bara om det skissserade scenariot är realistiskt - kan verkligen NATO-USA hålla greppet om västvärlden så länge som in i Sveriges Saturnuscykel? Redan nu avslöjar ju en ledare som Trump den Store Satans våldsamma inre förfall...

*****

I Paulsens text får LO-bossen Thorwaldsson personifiera rötan i Sverige just nu, men det hade knappast varit möjligt om inte människan själv är korrupt och svart som synden själv. Den här bloggen startade 2009 och var då mer än anständigt svensk-i-en-ny-tid, dvs. politiskt omedveten. Tre inlägg har Thorwaldsson ändå fått genom åren och i det senaste, från december 2015, var ämnet i princip detsamma som Paulsen nu lyfter fram.

Notabelt - fast jag hade glömt det - har Thorwaldsson Storkorset i demonins kvalitet, Mörkret. Han borde ha nämnts varje gång jag dragit kortlistan över svenska politiker som betjänar det ontologiska (det absolut verkliga och existerande) Mörkret! Nå, nu är han återigen synad, den här gången av Paulsen, och i sitt agerande befunnen djupt ovärdig som löntagarens representant.

(Det första inlägget från januari 2015 nämnde bara kort horoskopet och såg då en "hygglig karl" vilket naturligtvis inte betyder att inte Djävulen kan driva sitt fulspel även genom leende och fryntliga personer. Tvärtom är det väl känt att Mörkret älskar att posera som den rätta, goda eller "enda" vägen!)

Inga kommentarer: