Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 25 maj 2018

Första muslimska böneutropet i Sverige

Medan jag 2012, 2014 och slutligen 2017 noterade Månen-i-Jungfrun som en envist återkommande dominant i horoskop för främlingsfientliga, missade jag helt nyheten att Sverige haft sitt första muslimska böneutrop. Det var tydligen i Fittja, den 26 april 2013. Jag upptäckte det först nu när radion meddelar att Växjö kommer att ha sitt första böneutrop idag, den 25 maj 2018 och vid samma tid (13.00) som det i Fittja, söder om Stockholm.

Att tillfället i Fittja var det första antyds av hur banbrytande och fantastiskt planeterna grupperat sig vid detta tillfälle!  Växjö-horoskopet är mesigare och här tittar återigen den främlingsfientliga Månen-i-Jungfrun fram. Men kartan för evenemanget i Fittja är verkligen värd en kommentar.

Först och främst tror jag man avskriva alla försök från muslimernas sida att avsiktligt tajma Sverigedebuten med stjärnhimmelen. I islam precis som i kristendomen och judendomen är det inte "kosher" att ägna sig åt stjärntydning eftersom risken för "avgudadyrkan" är påtaglig. I islams barndom var det visserligen inte så, tvärtom var det araberna som räddade det västerländska kulturarvet genom "den mörka" medeltiden. 

Den judiske MIT-matematikern och IQ-broilern David Berlinski har vid sidan av sina matematikböcker också skrivit en lättsam bok om astrologins historia, med särskilt fokus på de åtskilliga ryktbara muslimska tänkare som förvaltade astrologin under islams första århundraden. The Secrets of the Vaulted Sky hette denna utmärkta bok från 2003 som väl aldrig nämnts vid namn i Sverige förutom på den här bloggen. Om något borde svenska bonnläppar hata David Berlinski som för länge sedan sågade en svensk evolutionsbiologist vid fotknölarna och avslöjade vilken "bad science" vi svenskar ägnar oss åt! 

För den som fortfarande inte fattat vilken öken av havererad verklighetsuppfattning Sverige är och den avgrundssmörja som de stora medierna spottar ut via sina "vetenskapssidor", rekommenderar jag den sällsamma essän Bell's Theorem and the Perennial Ontology från NASA-matematikern och vetenskapsfilosofen Wolfgang Smiths samlingsvolym The Wisdom of Ancient Cosmology (2004). De flesta svenskar vet troligen inte att materialismen har lidit sitt absoluta skeppsbrott för länge sedan och bara vår ringa bildning gör att materialistiskt lagda överherrar alltjämt lurar oss spela med i ett ovärdigt spel där fåtalet stjäl allt det goda från majoriteten. 

Dessa överherrar lockar sedan till sig "me too"-parasiter som Vetenskap och Folkvett eller de sekulära Humanisterna som uppenbarligen inte förstått den kollaps vår västerländska materialistiska världsbild lidit av det nu snart 120 år gamla kvantmekaniska genombrottet.

Wolfgang Smith är en av västerlandets få snillen (förutom välkända män som Werner Heisenberg, Niels Bohr och nämnde John S. Bell) som med knivskarp tanke drar ut konsekvenserna av den västerländska vetenskapens rådande haveri. Särskilt de sekulära Humanisterna skulle begå rituell harakiri om de någonsin lät insikten sjunka in, den Wolfgang Smith demonstrerar för lekmän, att Bell's teorem visar att vårt universum står rotat i det "ickelokala". Det är det samma som att säga att vår verklighet bygger på existensen av en annan, en övernaturlig verklighet. Och så var religionerna tillbaka på spelplanen igen med deras urgamla insikt om att det är exakt så vår värld är funtad... Humanisterna låtsas gärna vara uppdaterade om modern vetenskap, men de verkar bara ha läst de sämsta presentationerna av folk som verkligen inte är rätt personer att uttala sig. Hur inavlad är man som lyssnar till vad en zoolog har att säga om religion?

Har man bara förstått detta kan man välja religion eller för den delen klassisk filosofi (då man ännu ägnade sig åt frågor om tillvarons vara och inte bara lingvistiskt trams), leva och låta leva. Men svenskarna har fått intellekten skadade av sina överherrar (som velat ha ett väldresserat folk) och idag tycks vi inte längre kunna diskutera komplicerade utan stannar vid att ställa det ena mot det andra, ungefär, lustigt nog, som i horoskopet för det första böneutropet:




Sällan har jag sett ett så perfekt horoskop med himmelsk sanktion från det 9e huset för religion och filosofi. Kungavärdighetens Regulus stiger i öster precis vid denna tid och vad som kungörs är förstås ascendenthärskaren Solen som här är "upphöjd" i Vädurens tecken och konjunkt med den tillfälliga härskaren till det hinduerna kallar horoskopets bästa hus eftersom det nionde sträcker ut sig långt bortom den futtiga egocentreringen som människor tenderar att fastna i. 

Men efter denna perfekta grundton i horoskopet ser man snart hur invändningarna också finns där. Hyllningen till den kejsarvärdige (Gud) ROPAS UT, dvs kommuniceras en bit över nejden. Denna sida sorterar under den verbala kommunikationens tecken Oxen, delvis via kommunikationens Merkurius (som dock också innefattar intellekt och skriftspråklig kommunikation), samt, naturligtvis tredje kommunikationshuset.

Visserligen är det Mars som äger 9e huset och representerar den andliga eller högsta instinkten i en komplett människa (Sveriges sekulära fostran av sina medborgare tillintetgör deras varje chans att någonsin växa upp och bli kompletta människor). Men Jupiter är alltjämt religionens och filosofins planet och här ser man hur den under böneutropat ställer sig i det för en del irriterande offentliga 10e huset varifrån den via orala kommunikationens Oxe blir hörbar i hela området. Här är alltså de negativa svenskarnas begåvningsnivå, de befinner sig på spädbarnets (Oxens) mognadsnivå och stör sig på vad som för dem ändå bara är en röst som jollrar lite, fast på ett annorlunda sätt. Förvisso är den muntliga kommunikationens Merkurius ytterst svagt placerad i horoskopet, "fallen" i Fiskarna och inburad i 8e huset. Kommunikation som faller vid sidan av svenskan. Den här kommunikationen vinner svenskarnas gehör.

Mer obehaglig är kanske oppositionen till 9e från det tredje medie- och intellekts- och kommunikationshuset. Här hittar man den konservativa Saturnus som anknyter till Månen. Dessa två tillsammans kan i sammanhanget knappast tolkas som något annat än de svenskar som har intellektuellt formulerade åsikter om att det INTE är acceptabelt att en NY RELIGION (Väduren i 9e indikerar en debutant eller pionjär i andliga frågor) ges tillåtelse att uttrycka sin särart.

Utifrån den älskande Fadern Lejonet med den kungavärdiga Regulus i öster - själva centrumet - är varken Månen eller Saturnus annat än låga och begränsade skitstövlar. Det hjälper inte att Saturnus anses "upphöjd" i Vågens tecken (den stränga gränsdragaren mildras av passagen genom den himmelska kärlekens tecken Vågen). Utifrån Lejonets perspektiv är allt som faller kort om villkorslös kärlek mellan genuint levande människor fega smådjävlars reservation och föraktansvärda försök att skapa ett lokalt (nationellt) reservat som Tiden själv förkastat. Bells teorem avslöjade feltänket för länge sedan, men till Sverige verkar inga nyheter alls nå fram.

Sverige tvingades visserligen in i den globala verkligheten via onda kapitalister och deras marknadsliberalism, men att små obildade rötägg i Sverigedemokraterna försöker göra om detta till en kultur- och religionsfråga - och får med sig mängder av röstberättigade svenska män - visar hur djupt den svenska rötan faktiskt går. En Hitler som decimerade befolkningen skulle kanske ändå vara det bästa eftersom veka politiker inte alls klarar av att ta sikte på en framtid de inte har intellektuella eller bildningsmässiga förutsättningar att förstå sig på. Och om inte de folkvalda ledarna klarar det de borde klara, då har vi snart en oregerlig pöbelhop till befolkning som militären tvingas tukta.

Ska vem ska bli vår Hitler i en inte allt för avlägsen framtid? Mark Zuckerberg är ju på avgiftning och hans folkförstörare, Facebook, kommer säkert att tappa i tjuskraft inom några år. Men det finns nya diktatorer in spe som kanske ännu inte visat sig i sin sanna natur...


PS. För bara några år sedan var DN är påfallande religionshatisk tidning. Rätt pinsam faktiskt i sin fåvitskhet. Men något har hänt. Se t.ex. den här artikeln till skillnad från det muslimska böneutropet säkerligen tajmad med böneutropet i Växjö i politiskt (men dock vällovligt) syfte.

2 kommentarer:

Susanne sa...

Några reflektioner om bestraffningens/halshuggningens Ketu i 9:e och Överdriftens/övermodets Rahu i 3:e?

Seaward sa...

Ketu "reducerar" men är klanderfri eftersom den disponeras från 9e husets ägare Mars på hemmaplan. Övermodets Rahu står med oppositionen, de negativa svenska gränsdragarna och baserar sig på den (utifrån 1a huset-i-Lejonet) ONDA Venus, horor av låg mentalitet = eventuell svensk opposition mot Den Högste, vilket är subjektet för hela det här horoskopets orientering.