Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 9 november 2014

Riksdagsvalet 2018: Storfinansen säkrar makten via moderat fascism

Här är dygnets öppning valdagen den 9 september 2018 i Stockholm.




Ett klarare lysande ideologiskt horoskop går knappast att hitta. (Frågan är bara vilken ideologi det handlar om.) Bara olyckans och omoralens Mars ligger i Jordelementet och i åttonde onda huset för gamla synder och dessutom undertryckt av Draksvansen, som saknar sitt huvud och inte vet hur att rikta sin giriga ambition. Än slinker den hit, än dit.

Redan denna position säger mig att inget nytt kommer att ske vid valet 2018 och att följaktligen Alliansen och Fascisterna långt tidigare har kuppat bort den svage Löfven som redan gjort för många eftergifter åt miljö- och vänstermedvetenheten. Detta tolererar inte de starka ekonomiska intressen i Sverige, ättlingarna till de som röstade på Hitler och nazismen förra gången Sverige nådde självförnedringens lågvattenmärke.

Hade det här varit tidigt i bloggens historia kanske det räckt med den supralunära sfärens omvittnat kreativa kraft för att avlocka en applåd från bloggaren, men om detta hyperideologiska horoskop vittnar om att högern med fascistiska Sverigedemokraterna ger sig själva mandatet - som de Storfinansens köpta politiska spjutspetsar de är - att riva ner det sista av det jämlika och solidariska Sverige som Alliansen 2006-2014 inte hunnit förstöra, då tjänar den flammande tankeväckande himmelen som något att skrämmas med och låta sig skrämmas av.

Jag ser följande tecken i karten för att svenska folket vid den här tiden är fullständigt indoktrinerade via högermedierna och inte längre i stånd att tänka konstruktivt mot den enahanda världsbild bestående av enbart produkter som kapslar in svenskarna.

Nymånen denna valdag är normalt en projektstartens symbol. Men inte i Lejonet där istället den sittande makten bara konsoliderar sitt. Notera hur utmanaren Mars inte förmår kasta någon handske från sitt beklämmande veka läge. (Jag har inte ens brytt mig om att "missfärga" Lejonets tecken med lite jordbrunt från Mars-i-Stenbocken.)

Bland alla blå och orange indikationer är det följande som tycks dominera dagen: Saturnus har sitt absolut tyngsta läge i väster. Det är för futtigt att associera denna Saturnus med dess starka historiska kontinuitet för regeringen Löfvens då fyra år vid makten. Fyra år är en dagslända jämfört med de tidmått Saturnus ägnar sig åt. Men planeten indikerar ändå någon högst konservativ part som styr och kontrollerar valdagen från sin distanserade plats i väster. 

Valdagens Tvillingascendent är suspekt även på så sätt att detta borde vara folkets skriftligt avlagda röster som gäller. Men nymånen BRÄNNER SÖNDER Merkurius i det tredje kommunikations- och informationshuset. Tar vi Merkurius att beteckna valproceduren tycks denna förödande starka nymåne - den härskande elitens Lejon - helt överglänsa själva valproceduren. Har det skett en politisk kupp i Sverige före valet 2018? Har propagandan via högermedierna inkl. SVT sedan länge haft en så totalitär orkanstyrka och folkets psyken (Månen) 2018 är så brända eller utblåsta att valet bara är ett än tydligare spel för gallerierna än det brukar vara? Lobotomerade och hjärntvättade går svenskarna man ur huse för att rösta på den chimär som presenterats dem.

Vi måste se mer på den Gamle Kungen, Saturnus - en naturligt antidemokratisk planet. Det är uppenbart att han kontrollerar valets utgång. Som Gränsdragaren och Censorn, den som bestämmer vad folket får se och vad de inte får någon information om, ligger Saturnus fantastiskt väl till i Skytten för att kanalisera forma och inkludera - eller exkludera - information från hela världsalltet. Skyttens härskare Jupiter har ju den egenskapen att den uppfyller hela det kosmiska rum som Saturnus dragit upp yttergränserna för. 

Jämfört med den väldighet Jupiter är kapabel till måste man säga att placeringen i Vågen - tecknet som stannar vid sociala relationer - är halvdan. Visserligen är dess placering i femte huset en ytterst lyckosam placering, det här är ett hus som skänker tursamhet för både de värdiga och de ovärdiga. 

(Jämför grannhuset, det sjätte, som har den uttryckliga innebörden "olycka" och "fiendskap" - kvar av dessa antika beteckningar har den veknande västastrologin bara lyckats behålla någon fluddrig idé om att sjätte huset står för "hälsa" - snarare ohälsa om man går tillbaka till den gamla traditionen!)

Jupiter i Vågen i femte är således en om möjligt lika viktig planet som Saturnus eftersom den ligger i ett triangulärt hus (där Saturnus ligger i ett angulärt hus) och är den senares ägare eller disponent. Och disponenten är den vi måste studera om vi vill förstå Gränsdragarens intentioner.

Tyvärr för svenska folket och landet Sverige styrs valresultatet 2018 av en verksamt ond Jupiter, dvs av den onda Storfinansen! Och då vi redan vet att nymånen i Lejonet bara söker konsoliderar den rådande ordningen vet vi att Löfvens regeringen antingen redan är bortkuppad vid den här tiden eller också är just ett så lydigt verktyg som man mången gång kunnat se...  Glöm inte att femte huset också specifikt är ett politikerhus enligt indisk astrologi, detta Lejonets och Solen "naturliga" hus måste förstås överföras från dess traditionella monarkiska innebörd till att gälla de "folkvalda".

Det är möjligt att jag tillmäter den indiska läran om planeternas verksamma natur för stor betydelse. Jupiter är i grunden en välgörare och den är dessutom bhava karaka (hussignifikator) för femte - dvs. den har en släktskap med det ledarskap och den gynnsamhet som flödar i denna gräddfilssektor. Men jag väljer att följa den tanke som i en verksam illgärningsman ser planeten verka på ett degraderat eller korrupt sätt. Detta är en höggradigt bemedlade överklassen när den har turen eller lyckan på sin sida och där DERAS intressen sammanfaller med valet av politisk ledarfigur (Solen/Lejonet=5e huset). Tilldragelsen i femte huset bekräftar att nymånen i Lejonet snarast konsoliderar den onda, bemedlade härskarklassens grepp om Sverige.


*****

Bloggarens magra samling med dryga 1500 kompletta horoskop ger bara 14 träffar (Saturnus i Skytten i 7e) att jämföra med (bloggaren är en av dem):
  • Alfred Adler;7.2.1870
  • Luis Buñuel;22.2.1900
  • Allison Hayes;6.3.1930
  • Ross Perot;27.6.1930
  • Anonym;16.3.1931 - tysk kvinna uppvuxen i Nazityskland
  • Gary Oldman;21.3.1958
  • Mike Scott;14.12.1958
  • Christian Wulff;19.6.1959
  • Suzanne Vega;11.7.1959
  • Siwert Aldenryd;22.10.1959
  • Philippe kung av Belgien;15.4.1960
  • Mick Hucknall;8.6.1960
  • Julianne Moore;3.12.1960
  • Kenneth Branagh;10.12.1960

Avsaknad av värre rötägg än popgruppen Simply Reds sexualsjuke sångare Mick Hucknall, den nazifierade och sedermera till Sverige inflyttade kvinnan (gift med en prominent matematiker) och förekomsten av en serie klartänkta figurer, är dock inte gott nog. Att gruppen är någotsånär normal hade varit som att jubla inför blotta åsynen av lite färgglad orange Eld i en karta. 

Låt oss se hur den kontrollerande formen (Saturnus) och dess makt över ascendenten modifierats av disponenten Jupiters placering hos dessa 14.
  • Alfred Adler;7.2.1870 - ateistisk psykolog - Jupiter med psykets eller psykologins Måne i Väduren i 11e idealhuset. Ego-psykologi - ett hälsosamt och storvuxet ego som ideal!
  • Luis Buñuel;22.2.1900 - filmare och skarp kritikern av borgerligheten har precis som den här bloggaren den verksamma illgöraren Jupiter i fiendens sjätte hus. Ett sätt att väcka det sovande folket kan vara att tillfoga dem visuell eller intellektuell smärta - bringa dem att se sin falska bubbla. Indisk astrologen Narasimha Rao hävdade (antagligen på basis av äldre traditioner) att, "en verksam illgärningsman i de onda dussthana-husen (3, 6, 8, 12) ger goda resultat genom att neutralisera husens onda innebörder!" Buñuel och Bloggaren skulle alltså administrera en Jupiter-Skorpions giftinjektion för att väcka fienden till medvetenhet om den större verklighet den mediokra borgaren gömmer sig för! I verkligheten har jag kunnat konstatera att den här regeln inte alltid stämmer (pga. kontrabudskap annorstädes i horoskopet), men i det sagda två fall tycks den fungera.
  • Allison Hayes;6.3.1930 - amerikansk skådespelerska, B-filmer, typ: "Attack of the 50 Feet Woman" (jag vet inte om hon var exceptionellt lång i verkligheten). Hon specialiserade sig på kalla och elaka kvinnor. Månen med onda Jupiter i 12e huset för den onda daimonen!
  • Ross Perot;27.6.1930 - amerikansk affärsman och oberoende presidentkandidat (gick inget vidare). Han föddes under en nymåne i entreprenörstecknet Tvillingarna (födelse i soluppgången) och med den verksamt onda Jupiter i första huset. EXTREM NARCISSISM.
  • Anonym;16.3.1931 - tysk kvinna uppvuxen i Nazityskland, ond Jupiter (ond filosofi, ond religion) mitt på ascendenten - personlig bärare av nazitankar om vissas överlägsenhet i flytten till Sverige
  • Gary Oldman;21.3.1958 - begåvad skådespelare, många onda och feberyra roller, även känd för en del kontroversiella yttranden. Hungerdemonen Rahu och onda Jupiter i femte huset för lek och kreativitet (och ledarskap). Rahu förstärker här femte husets ägare (Venus) som ligger i onda åttonde huset med den hetsiga Mars i hårda Stenbocken.
  • Mike Scott;14.12.1958 - sångare i Waterboys, med åren allt mer andlig, återigen en Jupiter i femte huset för lek och kreativitet och ledarskap men nu utan Rahus förstärkning av femte husets ägare.
  • Christian Wulff;19.6.1959 - tysk president som avgick pga mutbrott - den "fallna" Månen med Jupiter i Skorpionen i fiendskapens sjätte hus. Ett exempel på hur ont inte neutraliserades av ont.
  • Suzanne Vega;11.7.1959 - singer-songwriter som börjat bli nyandlig på äldre dagar, Jupiter i Vågen i femte lek- och kreativitetshuset
  • Siwert Aldenryd;22.10.1959 - mer nyandlig på äldre dagar, Jupiter i sjätte fiendskapshuset - kamp mot fiendens "religion"/filosofi!
  • Philippe kung av Belgien;15.4.1960 - kunglighet har hånats för att ha en begränsad intelligens. Jupiter hemma i sitt positiva tecken Skytten men hållen kort av Saturnus som den borde förfoga över! Månen "fallen" i Skorpionen i sjätte huset för olyckor och motsättningar.
  • Mick Hucknall;8.6.1960 - sexuellt fixerad sångare, samma som ovan plus en satanisk fullmåne mellan Solen/Venus i onda daimonens 12e hus och en fallen Mån-Skorpion i sjätte olycks- och fiendehuset. Vilken röra!
  • Julianne Moore;3.12.1960 - enormt begåvad aktris med förmåga att porträttera vedmodiga kvinnor och kvinnor med svåra problem - som ovan men med Venus i Skytten!
  • Kenneth Branagh;10.12.1960 - begåvad regissör och skådespelare, Jupiter som hos de tre föregående. Varför då ingen stupiditet här som hos belgiske kungen? Kanske pga. den enormt vidsynta Rahu + Månen i Lejonet i intellektets tredje hus, baserat på Solen i Skorpionen i olyckliga sjätte men där soldisponenten Mars går fri, och stiger i öster i intellektuella Tvillingarna (visserligen som verksamt ond - men att regisserad bloddrypande Shakespeare verkar vara en bra sublimering av den är Mars-positionen). Ett antal vitaliserande indikationer och som synes hela tiden en väg som öppnar sig om någon indikation tycks stängd. Branaghs förhöjda medvetenhet (1a + 3e) visar sig som sagt i hans intresse för Shakespeare, en mästare i det degraderade sinnelagets topografi.

Jag är den förste att hålla med om att det här är i huvudsak väldigt lyckade människor trots att Jupiter kallas en verksam "illgörare" för den fria Tvillingarna i öster. Logiken kan vara: Tvillingarna färdas lätt, kan inte tynga ner sig med stora rikedomar på sina snabba färder. Detta ascendenttecken står emot Ond Rikedom i kraft av dess analytiska och skärskådande natur.

Rent tekniskt säger indisk astrologi att en naturlig välgörare byter ansikte och blir en illgörare om den tillfälligtvis äger världsligt mäktiga hörnhus och Tvillingascendenten placerar båda de jupiteriska tecknen i varsitt hörn. De blir alltså något som konfronterar individen och då är det upp till ascendenttecknet att antingen falla in i ledet eller, som Tvillingarna, hålla sig obunden.

Tittar man på dessa 14 är det några som får ett sämre betyg än andra genom att deras Jupiter dessutom själv intar ett hörnläge: 
  • Den egocentriska affärsmannen Ross Perot (som sagt: sjuklig narcissism), 
  • Flickan som växte upp i Nazityskland och vars fostran kom att påverka hennes tankebanor upp i äldre dagar.
  • Den trögtänkte belgiska kungen
  • Sexfixerade Mick Hucknall
  • Gåtfulla sirenen Julianne Moore - notera att hon är den enda i den här gruppen där den verksamma välgöraren Venus själv ligger i ett hörn och mildrar effekterna av en verksamt ond Jupiter. Hon må vara Storfinansens maskot, men hon har något eget, hon är inte bara en simpel Johnny Depp som gör det för pengarna.
  • Kenneth Branagh - självvalt medium för Shakespeare, och att Shakespeare intresserade sig för ond överhet (verksamt ond Jupiter) och moralfrågor är uppenbart. Diktaren tycks ha format sina gestalter med avseende på den moraliska lärdom Shakespeare ville förmedla

De som har en "verksamt ond" Jupiter i goda femte huset (som den också har en släktskap med) tycks ha ett bättre öde:
  • Gary Oldman - känd för att ha ett brett register, bra på både yvighet och grå åkersork. En mästare på att reglera sitt femte hus lek/kreativitet
  • Mike Scott, en viss egocentricitet här ("Jag ÄR the Waterboys") som så vanligt med ett starkt individualistiskt femte hus, men faktiskt inga negativa egenskaper alls hos denna verksamt onda Jupiter! Oppositionen från Mars i eldiga Väduren gör honom tvärtom till en högenergisk och produktiv artist. (För varje släppt skivalbum visade han sig ha spelat in ungefär lika mycket ytterligare som inte fick plats.)
  • Suzanne Vega - rätt improduktiv med få album inspelade under sin långa karriär. Men det kanske kan ses i Saturnus långsamhet som här spärrar Solen i soluppgången via opposition...


Så var det en grov överdrift att påstå att valhoroskopet för Sverige 2018 röjer en Rovkapitalism som redan tagit över och kontrollerar landet? Är det istället Regeringen Löfven som rider ut angreppen från högerfjantarna och konsoliderar sin makt under nymånen valdagen 2018? 

Är den onda Jupiter bara samma sketna högersosseri med dess engagemang i svensk export och den därpå följande dehumaniseringen av människan som alltid har funnits? Är det till och med så att den verksamt goda Venus ändå lyckats mjuka upp den Onda Jupiter en smula, eller är Venus en hora som dras till Stora och Lätta Pengar? Kort sagt, är det samma förljugna socialdemokrati som älskar pengar mer än något annat eftersom de bär på arvet från Fattig-Sverige i lika hög grad som de stolpskott som utgjorde Nya Moderaterna?

Har svenskarna egentligen något val, eller är det här en formidabel skendemokrati där den Onda Storfinansen (Jupiter) ALDRIG kommer att släppa kontrollen om statsmakten från sig?

Många frågor men inga svar. Eller kanske svaret är alltför tydligt för att vara hanterbart. Sverige är ett kompromissernas land, ett land utan moral eller övertygelse om att det finns en annan framtid att börja bygga redan nu. Valhoroskopet 2018 ger inget löfte om något nytänkande överhuvudtaget.

 

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Om det skulle vara så att Mattias Karlsson (som var ämnet för närmast föregående blogginlägg!) har Månen i Lejonet och inte Jungfrun, så påminner valdagskartan om Karlssons på ett flertal punkter. Solen/Merk./Månen i Lejonet, Venus konjunktion Jupiter i Luft, Mars i Jord samt noderna i Jord-Vattenaxel. Skillnaden är Saturnus placering i Vatten i stället för Eld.

Mattias Karlsson är mer socialkonservativ än nationalist. Såg honom i ett inslag i TV där en av filmsnuttarna visade honom bläddrandes i en bok om, naturligtvis, Carl Larsson. Om det möjligen kan ge några ledtrådar om sinnelaget (kanske inte) så kommer här några Karlssoncitat.

DN:

"Jag är ingen retoriker. Jag är hemkär och trivs inte med att flänga runt i landet. men det var ändå självklart att ställa upp. Jag gör det som behöver göras."

Ur boken Ut ur skuggan:

"Han [den lokala nazistledaren] brukade kalla mig köttbullspatriot eftersom jag tyckte att det inte är vad man har för hudfärg som är avgörande utan vad man har för mentalitet. Det var ju totalt oviktigt tyckte han. Det var liksom rasen som var det viktiga."

http://expo.se/2014/sds-ideolog-jamfor-reinfeldt-med-mao_6574.html

"Jag tycker att Reinfeldt till stora delar bär kulturrevolutionära drag. Jag tycker att i stort sett samtliga sju riksdagspartier driver en kulturradikal agenda. 'Det som är nytt är alltid bättre än det gamla' och man vill gå ifrån det som hållit ihop oss som folk till något nytt, som man är ganska vag med vad det är."

Seaward sa...

Perceptivt! Jag såg också en "synergi" mellan nästa valhoroskop och Karlssons himmel men avstod från peka på parallellen mellan den "onda" Jupiter i hans månhoroskopet och den i valhoroskopet. Staplade istället frågetecken på varandra som avrundning.

Men jag fick direkt en känsla av att det är Karlsson som skulle kunna vara statsminister 2014, förutsätt att oppositionen och SD knäcker sittande Löfvenregering och lyckas grabba makten före nästa val...

Att förre statsministern ägnade sig åt extremism kan man skriva under på även utan att vara SD:are eller ens kalla sig socialkonservativ. Den andligt informerade världsbild som för en okunnig skulle kunna se ut som socialism i dess effekter har aldrig prövats i praktiken sedan ett några hundra år långt experiment i Palestina. Men det, världens första storskaliga kommunism (kibbutz-livets förlaga) slutade med upprorskrig mot Rom och sedan kastades judarna ur i förskingringen.