Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 1 december 2014

Populism räcker. (S) är just så illa som partiet ser ut.

Det var väl det jag misstänkte när jag raljant funderade över vad för lojalitetsed Stefan Löfven avsvors när Bilderbergruppen synade honom som en sannolik efterträdare till "Stridshingsten". I tidningen ETC ser man nu hur högersossen Damberg inte ens tänker ta strid för arbetande svenskars rätt att fackligt organisera sig. USA kommer att tillåtas stämma hela länder för att human arbetarlagstiftning försämrar vinsten för den "1%" parasiter på toppen av den mänskliga pyramiden. Faraos tid var aldrig över, den verkar bara i förtäckt form.

Bloggen har börjat inse vilket skrot och korn Damberg var gjord av - han förråder hela Sveriges arbetande folk och kryper för den store satan, USA som nu försöker sno åt sig hela Europa och sänka det i graven. Det finns nu inte längre något tvivel om att socialdemokratin som vi kände den har upphört att existera.

Jag kan förstå dem som väljer rasistiska Sverigedemokrater framför en svensk socialdemokrati som fullständigt går i Storfinansens ledband "för Sveriges skull" men egentligen för de snuskigt rika som dagligen snor åt sig alltmer makt. Svensken är dock det sovande folket och först sedan SD tagit makten 2018 och landet verkligen börjar se jävligt ut, kan man hoppas på ett uppvaknande och en verklig insikt om att vänstern har visionen för det samhälle som sätter individen och inte Storfinansen i centrum. 

Men högern jobbar nu 24/7 på att slamma igen psyket totalt på den växande generationen så att ingen om tio år kommer att minnas vad verklig frihet längre är. Man måste se DN:s porträtt - av en ung 25-åring som SAMTIDIGT utbildar sig till räknenisse och teknikfascist som ett typiskt led i denna storskaliga manipulation av svenska folket som höger nu med all kraft ägnar sig åt. 

Artikelns onda uppsåt är inget annat än att idealisera studentens inriktning: "Se här, så här gör en riktig mönstersvensk för att rätta in sig i ledet och aldrig mer tänka en enda fri tanke om en alternativ och bättre framtid än den kapitalismen kommer att innebära." Och ja, den nyttiga unga eleven har Venus och Merkurius i profittecknet Jungfrun - den pekuniära horans position. Antik astrologi missar sällan de medfödda karaktärssvagheterna, vilka vissa kan bryta medan andra faller offer för under ännu ett förspillt jordeliv.

Missa inte ETC:s förnämliga serie i tre delar om det MONSTER borgaren tror är frihetlighet (liberalism). Börja gärna med del 2 som hårt och smärtsamt bryter upp köksbordsliberalens och shopparens grundlösa tro på sin "valfrihet"...

Inga kommentarer: