Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 30 mars 2012

Internets födelse

Ända från den 20 april 2009 är det här opublicerade inlägget. En googling på sajtinnehållet (fältet uppe till höger), visar att internets föregångare ArpaNet nämnts sju gånger. Kanske hade jag glömt jag bort att det här horoskopet aldrig blev publicerat... Kanske för att Pirate Bay var hett vid den här tiden och jag redan tjatat nog om "generation gratis".



Som internets födelsedag måste väl ändå dagen gälla, då den första noden i det nya ARPA-nätet sattes upp? I vilket fall väljer jag detta tillfälle då "man tager vad man haver", och detta är den första daterade händelsen på den här tidlinjen.

Horoskopet är signifikant av flera anledningar. Dels har vi den klassiska kampen mellan Eldelementet och Jordelementet - det strävande anden (Eld) som hatar världen (Jorden) och dess tjocka och tröga motstånd. Personhoroskop som betonar båda dessa element är ofta svårt sargade som människor, ibland pga. medfödda (eller senare förvärvade) handikapp. Ibland är de nobla andar men ibland är den visionära (Eld) tendensen fullständigt nersmutsad av självtjänande och materialistiska tendenser. Då uppstår det. s.k. "egenmäktighetssyndromet" jag fann i horoskopen för en handfull ekobrottslingar.

Mer intressant visade sig flera av medlemmarna i The Pirate Bay lida av olika typer av Eld/Jord-störningar. Och här ser vi ett modernt uttryck för den urgamla störningen: att vägra verkliga livet, och istället upphöja den fantiserade nätverkligheten till det subjektivt mer verkliga.

Givetvis är detta en antisocial störning och förklarar varför fenomenet internet nu fött en generation människor som inte längre förstår att det finns kulturarbetare utanför deras datorer - i verkliga livet - som de skadar genom sin fantasi om "friheten" och "gratis" inuti sin egen luftbubbla. ArpaNet födde en underart av monster! En lägre art av levande varelser utan kontakt med de gemensamma värderingar som fört mänskligheten från grottmänniskorna.

På många sätt kan den till datorn bojade nörden faktiskt vara en sentida ättling till grottmänniskan. Ut ur grottan (ut på nätet) och släpa hem ett byte (ladda ner en illegalt kopierad film) för sina egna behov. Det här är "var och en för sig själv"-stadiet som forskare spekulerat i, då människan ännu var mer djur än människa.

Att dagens hominid behärskar logisk tanke och en aldrig sinande serie argument som söker rättfärdiga att hon totalt droppat utanför civilisationens råmärken, förändrar inte basfakta.

Ja, hon är inte ens medveten om hur långt hon missat målet för vad som kan anses ett socialt eller kommunalt leverne, eller har så demoniserat människor och intressen i verkliga livet att hon är en ren sociopat. I hennes värld ska artisterna dansa som dresserade apor på scen för henne - i verkliga livet. Då kan hon tänka sig att lägga en slant åt dem i deras tiggarhattar!

Många som är för "gratis" är bara oerfarna tänkare, ännu kapabla att visualisera det totala samhällssystemet och reglerna om respekt för den andres arbete. Men, för att bli metafysisk och ta fram själavandringsläran (som många tecken tyder på är korrekt), finns här också en kärntrupp som kan vara mänsklighetens drägg. De har varit för osociala för att fungera väl i många tider och kulturer och har fått "stå över". Men nu har de beretts chansen att reinkarnera just lagom till en större - och plågsam - förändring på jorden.

Detta går nu inte att direkt utläsa ur internets födelsehoroskop, som ju sprang ur militära och politiska intressen. Men det är uppenbart att Eld och Jord i ett horoskop alltid driver fram något krigiskt, viljan att slåss för något. Och när man besinnar att tyngdpunkten ligger på de två själviska Jordtecknen Jungfrun och Oxen, inser man att internets innersta själ handlar om låg privatism.

Därför är de som predikar gratis nerladdning dock i botten bara intresserade av sina egna privilegier. De är egoister, beredda att ta död på HELA underhållningsbranschen om de kan. Sen får de själva sitta och sjunga falskt till sina ostämda gitarrer eller till sin död titta om och om igen på gammal film de laddat ner olagligt på den tiden filmindustrin ännu kunde tillverka underhållning. Kanhända kommer detta att upplevas som några sista årtionden i helvetet...


Viktiga astrologiska punkter i internets födelsehoroskop.
Ansvarets planet Saturnus är fallen i egocentriska Eldtecknet Väduren, eller "debil" som indierna säger. Det enda den här individen känner ansvar för är sig själv. Redan i internets födelsehoroskop varnas för att tekniken kommer att föda en vidrigt självcentrerad mentalitet. Ja, projektet var ju först en egocentrerad motåtgärd mot att ryssarna kommit igång före USA med ett rymdprogram, så en egotjänande grundton är inte förvånande.

Alla planeterna i Jungfrun (Jord) är intressant, för härskaren Merkurius är hemma i sitt eget tecken och därtill "upphöjd" (gör ett extra bra arbete) i tecknet. Merkurius/Hermes är ju kommunikationens planet, och ett Jordtecken i dess rörliga modalitet indikerar fraktande av informationsbitar på det fysiska planet. (Merkurius andra härskartecken, Tvillingarna, är av Luftelementet, och detta signifierar istället blueprintet, kommunikationen som sådan, som mental process.

Varför Merkurius inte "upphöjs" i Tvillingarna utan i sitt andra härskartecken, tror jag beror på att den i Jordelementet slår två flugor i en smäll. Alla människor har inte tillgång till en högt utvecklad mentalitet, men om du klär informationen i något jordbrunt - något fysiska och "gripbart" - då ser alla vad du talar om!

Typiskt nog placerar astrologin händerna (förmågan att "fatta", "gripa tag i" under Jungfrun/Merkurius. Det här också händerna som tar tag i grepen och kultiverar, "rör om" jorden i odlandet av marken. Jungfrun är mycket jordnära och "verklighetsorienterad", så man kan hävda att detta är det perfekta tecknet för ingenjörsmentalitet och informationsteknologi!

*****


Tillägg 120330


Den 8 september 2009 tittade jag på Googles horoskop, och apropå den fallna Saturnus i Väduren i ArpaNets horoskop, föddes Google ett Saturnusvarv senare, vilket fick mig att tala om Google som som en solipsistisk diktator! Här finns en tänkvärdhet i att det är samma Saturnus i båda dessa för datortekniken så viktiga horoskop. Bildskärmen tillhör gruppen visuella hjälpmedel och Eldelementet anknyter till det visuella, och Saturnus är förstås organisation (synliggjord visuellt på bildskärmen).

I en märklig vision jag hade under meditation vid de tidiga tjugo befann jag mig inför några individer som närapå verkade vara utomjordingar. Vi diskuterade min "avresa" men jag hörde inga ord - det var som jag bevittnade en liten stumfilm.

Jag lade min handflata på en kolsvart vägg (totalt ljusabsorberande) och plötsligt lyste det mest komplicerade, spindelvävsliknande mönster upp över hela väggen. Jag såg och förstod, som på en teknisk kartritning eller en arktitektritning, min själs komplexa rörelser mellan olika liv. Jag valde tydligen mitt nästa liv här!

Säg att det var runt 1982 - ett kvarts sekel innan jag hörde tala om hypnosregressionisten Michael Newtons arbete med att föra människor över till "andra sidan" och återuppleva livet innan födelsen. Där figurerar vanligen scenarier väldigt lika den här "vakendrömmen". Själarna (nu i en annan värld) studerar tidigare liv med hjälp av någon slags bildskärm om man ska tro rapporter från tusentals djuphypnotiserade amerikaner. "De äldstes råd" finns med där också, precis som i min ungdomsvision, och de lotsar speciellt de unga själarna genom processen med att välja sitt kommande liv.

Tilläggas kan att tv förstås fanns men att jag inte skaffade min första dator förrän cirka tolv år senare. Däremot, hade jag hade som Ultravox-fan förstås noterat skivomslaget till albumet Metamatic med det kylslagna syntpopgeniet John Foxx!



Om man vill, kan man se "visionen" som en extremt vidareutvecklad variation på tema eftersom skivomslaget varken beskriver en vägg men väl en bildskärm som lyser upp helt vit vid Foxx beröring.

2005 mötte jag nästa gång den komplexa "kartritningen", nu i en dröm som utspelade sig i England just i 1600-talets början. Den här gången uppenbarade sig inte mönstret genom att vidröra en svart vägg utan genom att med ett stort svärd rista in en liten geometrisk figur på en gravsten! Mönstret lyste gulaktigt den här gången också.



Inga kommentarer: