Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 4 augusti 2012

Omfördelningen av rikedom har börjat

Zlatan har just beskrivits i svenska idrottskolumner som att han valde pengarna framför äran i flytten till sitt bäst betalda jobb någonsin i Frankrike. Och det har inte gått två veckor sedan jag kommenterade en av zodiakens privatistiska principer (Jungfrun) i inlägget Solidaritet versus Zlatan, förrän hans lyxhustru håller för löst i handväskan på gata i Paris. Väska med den nätta lilla shoppingsumman 40.000 snappas upp av väskryckare (AB).

Det verkar som om Operation Omfördelning av rikedomarna har börjat på jorden. För det här är en incident med betydande symbolisk tyngd. Zlatan och lyxhustru representerar allt som är fel med den här världen: obildat folk som i fasa över sina själars tomhet söker grabba åt sig så mycket av livets goda som möjligt, klipparmentalitet som driver i princip vartenda uppstartsbolag i det allt skamligare Sverige. Det här var en knäpp på näsan inte bara åt Zlatan och lyxhustru utan över hela den svenska mentaliteten, som förvisso bara är den internationella marknadsliberala, fast med ännu sämre utbildning i botten.

Naturligtvis är det två smågangsters som horoskopet för "16-tiden" i Paris skildrar. Men kartan påminner om att även Satan och hans hejdukar är instrument i Guds plan. Vissa själar "gör" dåliga liv bara så vi som inte beslutat oss ska få material att ta ställning med. Tölpen som pekar finger åt skurken har förvisso inte blivit ett dugg bättre själv, men blotta vämjelsen kan fungera som en bra tarmtömning. En människa kan helt enkelt inte börja jobba på godheten förrän hon fått bukt med sin egen värsta förstoppning.

SvD hade nyligen en artikel som övertolkade Clint Eastwoods fem decennier med våld i filmens värld. Visst han spelar förgrämd krigsveteran i en av sina sena filmer och dör en martyrdöd där han slänger ut armarna på gräsmattan som en korsfäst Jesus. Men hallå, är övertydligheter verkligen värda en analys? Boken om Clintans dolda religiösa motiv i filmerna var utgiven på ett förlag som ger ut kristen akademisk litteratur, men långt mer spännande är väl att se att hela kosmos skriver människornas berättelse.



Ta "Segers" kostsamma shoppingrunda på franska modegatan. Väskryckningen vid 16-tiden ger oss EXAKT samma Syndens Skorpionascendent som Clintan levt med ett helt liv, om vi ska tro att båda tidpunkterna är precis rapporterade. Från fyraslaget är fyra minuter i händerna på Skorpionens FÖRSTA grad så det är dumt att anlägga någon slags numerologisk aspekt eftersom tiden är ungefärlig. Men "1" torde ju symbolisera fenomenet i dess prydno, odelat och i dess essens.

Men den sataniska axeln (Oxe/Skorpion) ligger hursomhelst fast vid horisonten, och dess problem är som bloggen sagt i tre år dess fixering vid enbart yttre, materiella aspekter. Oxen är naturligt identifierad med det fysiska och Skorpionen har den föga tacksamma rollen som nej-sägare i största allmänhet men som kan vändas till något gott om man arbetar heroiskt för att bekämpa korruption av alla de slag. 

Emellertid är detta en kamp som i dess helhet utspelar sig i den negativa polariteten och därför är en förlustens kamp. Skorpionen kan kämpa hur mycket som helst mot Oxens eller den materiella principens tendens att tappa stilen efter ett tag, men förruttnelse och död tillhör den lägre världen. Det enda man gör på jorden är faktiskt att skyffla runt skiten. Den negativa polariteten har inte lösningarna, de kommer från den högre världen, astrologiskt symboliserade av Eld och Luft.

Det här horoskopet för ett brott, en väskryckning är därför bara berättelsen om hur en brottsling fick släppa till fyrtio papp och en annan brottsling blev tillfällig ägare av dem. Naturligtvis måste man önska de förslagna mopedisterna lycka till med deras illa förvärvade förmögenhet. Zlatan och fotbollsfrun kunde lätt nöja sig med sina hundra par skor i garderoben. Om några år är säkert de här småtjuvarna döda och de där 40.000 de stal från två stora girigbukar har roterat flera varv till i skapelsen som Satans lockbete för att få själarna att vakna upp ur den materialistiska geggan.

*****


Tekniska iakttagelser enligt den indiska läran om planetens verksamma natur (till skillnad från dess essentiella natur):

Skorpionen stigande rentvår olycksplaneten Mars, som ju är ascendentens härskare. Dock inte så långt att den blir en verksam välgörare, men åtminstone en neutral influens. Andra faktorer kan lätt ta över och dra blickarna till sig.

Tyvärr förvärras Mars genast eftersom den befinner sig i klorna på den stora illgärningsmannen Saturnus som för Skorpionen stigande tyvärr är en verksam illgörare! Den här tidpunkten är med andra ord ett ont omen om synd och korruption. 

Händelsen har på något sätt att göra med 11e huset som i väst betecknar intresseföreningar, ideologier och liknande. I Indien även ett hus som beskriver stor ackumulerad förmögenhet, eftersom 11e kan ses som det andra (ekonomi-)huset räknat från det 10e karriärhuset. Vi har alltså ett omen om ett olyckstillbud som inbegriper antingen någon slags ideologisk- eller grupptillhörighet, eller också en olycka som rör pengar.

Eftersom Merkurius är känd som både handelsmännens och tjuvarnas planet är det ju intressant att se hur den står när "Seger" går på shoppinggatan med fyrtio lax att lägga på onödigheter (medan hela Europa kämpar mot ekonomiskt sammanbrott och människor är fattiga i som aldrig förr i de högerstyrda västländerna).

Skorpioner har inte intellektets Merkurius på sin sida vilket är fullt begripligt då Skorpionen/Mars representerar ett fokus på instinkt. Formell anledning till att Merkurius är verksam som ond då Skorpionen stiger i öster, är att Merkurius nu äger två dåliga hus, det åttonde huset för död men också andras pengar (2a huset från 7e partnerhuset) samt elfte huset för ideologi och/eller kapitalansamling. 

(Här är en tydlig avvikelse mellan indisk och den gamla hellenistiska astrologin. Den senare kallar 11e för "den goda daimonens hus" vilket bäst förstås just som att här samlas pengar - som indierna misstänkte - till skillnad från "den onda daimonens hus", det 12e, som båda traditionerna håller för att beteckna materiella förluster eller uppoffringar.)

Och nu händer det tankeväckande att denna "onda" handelsman/tjuv befinner sig dels i det näriga Kräftans tecken - ett instinktivt tecken "programmerat" att enbart fokusera sin och de sinas trygghet (se om Katie Holmes skilsmässa) - men dels också i det nionde dharma-huset för DET MAN MÅSTE GÖRA FÖR ATT VARA SIN ESSENS TROGEN.

Det var väskryggarens förbannade plikt och skyldighet att i detta läge - i religionens och sanningens namn (9e huset) - beröva en fotbollsfru hennes väska på en shoppinggata i Paris! Skurkarna gick Guds ärenden fast de i sin förmörkade kriminalitet säkert kände de gjort ett bra kap när de såg kontanterna i väskan! 

Detta är den poetiska rättvisan perfekt tecknad som ett konstverk ute i verkligheten och samtidigt skrivet över himlarna. Ja, faktiskt! Väskryckarna var bara några timmar före kosmiskt utsatt tid för Rättvisans Form - runt halvtre i morse återvände Saturnus till sin upphöjda position i Vågens tecken, ett tecken som bara under djup störning skulle komma på tanken att bygga sin privata förmögenhet utan en tanke på det globala rättviseperspektivet!

Jag funderar också på "den sociala utstötningens" problem (Skorpion och Vattumannen starkt accentuerat ett och samma horoskop). Här representeras den sociala dimension som inte Skorpionen kan (vill, eller tillåts) tillhöra två gånger om, genom Månen i Vattumannen och genom att skorpionhärskaren Mars befinner sig i Vattumannens "naturliga" elfte hus.

Man kan naturligt inte undgå se att Rackaren Algol verkar vara inblandad här.  Så här låg den i väster då norska polisen fick ett larmsamtal om Breiviks massmord på Utøya och i inlägget om Clintans år som skildrare av ondskans natur låg den exakt likadant. Se det inlägget för några fler funderingar över hur den stigande Skorpionen relaterar till Satans huvud när de är i opposition.
Obs. Bloggaren håller själv på att söka reda ut stjärnan Algols närmare natur så dessa är bara strödda iakttagelser. Att den är något av en korrumperare har dock visat sig i kvantitativa undersökningar. Som den då jag upptäckte att homosexuella horoskop innehåller en förhöjning av kärlekens Venus tillsammans med den perverterande Satans stjärna. 

Naturligtvis en förstämmande upptäckt om man är homosexuell, särskilt som vår förfallna tid försöker ta all ära och heder av vad antikens tänkare faktiskt insett om livets konstruktion. Att läsa 200-talsfilosofen Plotinus förklara nervbanor (i en kort utvikning) låter så modernt att man börjar undra om inte senare tiders historiker avsiktligt sökt få antikens människor att verka primitiva. Man nämner gärna de uppenbara misstagen men förtiger alla de saker den antika människan verkligen korrekt lyckats finna ut.


Inga kommentarer: