Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 16 december 2012

(M) stjäl problemformuleringen från (S)

Man måste gratulera pr-projektet Nya Moderaterna till dagens debattartikel i DN. Troligen lyckas de med det här märkliga aktstycket dupera de flesta av tidningens borgerliga väljare.
 
Genom att först haverera samhället med blind privatiseringsiver och lagom till det totala utdömandet av regeringen Reinfeldts hantering av SJ och en massiv opinion mot att folkets pengar till god omvårdnad skatteflyr landet, stjäl (m) sin vana trogen problemformuleringsinitiativet från (s) och låtsas dessutom som om det regnar.

Texten kan på en nivå läsas som en halv pudel för privatiseringsfanatismen, men dess förordande av kollektivt ägande (i vissa fall) borde genera svaga "socialdemokrater" som Stefan Löfven, för vilka det är "omöjligt" att göra något åt de skadliga privatiseringar som redan genomförts av närighetens förkunnare.

Texten har undertecknats av Anna Kinberg Batra som inte ens kan elementär matematik. Det är således uteslutet att hon skyltar med sitt namn annat än för att appellera till kvinnorna, de stora förlorarna med moderat politik (se hur manliga löner har dragit ifrån kvinnornas under sjuksköterskornas fejkade vän, Fredrik Reinfeldt). 

Det måste alltså vara finansmarknadsminister Peter Normans anda som genomsyrar den retoriskt skickliga - och falska - argumentationen. Skicklig inte minst för att han börjar sin historieskrivning på 90-talet då en genomkorrupt socialdemokratin föll till föga för marknadsliberalismen och initierade det svenska samhällets förfall till en rastrerad areal av konsumistiska och egoistiska individer - exakt det söndrade scenario Arbetsgivaren vill ha och som moderaterna 2006 enkelt kunde fullborda med sin nådastöt - chockhöjningen av a-kasseavgifterna som fick folket att separera sig från varandra i tiotusenden och reducerades till isolerade atomer som var och en bara såg till sin egen plånbok. 

Det måste naturligtvis ha funnits röta i folkkroppen för att detta så enkelt kunde ske, moderaternas skuld till den rådande karaktärslösheten i landet tar vid från och med valet 2006. Detta är den verkliga historien om de senaste tjugo åren, inte den falska historieskrivning Peter Norman ägnar sig åt. Men Norman är moderat och som sådan köpt av f.d. Arbetsgivarföreningen, numera gömda bakom "Svenskt Näringsliv" - ett samlingsbegrepp som ska låta mer kollektivt för att lura svenskarna att de har något gemensamt med de få dussin megakapitalister som driver detta lilleputtland. 

 "Få vill tillbaka till det reglerade Sverige, där matpriserna var bland Europas högsta, personalen i välfärden var hänvisad till endast en arbetsgivare och människor inte kunde välja bort dåliga välfärdsalternativ."

Så här argumenterar en alltigenom lögnaktig retoriker. I min tidigaste ungdom arbetade jag i flera år för "den enda arbetsgivaren" som tillhandahöll äldreomsorg. Det kan ha varit mina lyckligaste år i livet. Tillräckligt med personal för att ge pensionärerna tid till samtal och inget av den djävulska ekonomiska millimeterkontroll av den anställdes varje steg som tydligen är regeln i dag - efter att räknenissarna, mänsklighetens avskräde, tagit kontroll över livets alla områden. Pensionärerna mådde bättre än i dagens moderatstyrda Stockholm där man proppar i folk piller och rusar iväg till nästa station.

Peter Norman gör som alla moderater, söker föra diskussionen på en MINDRE SPELPLAN än den varje svensk har som sin förbannade skyldighet att ta ställning till: vad har gått snett i psyket på en människa (eller ett samhälle) när profit är det enda som motiverar människan att göra det hon nu gör?  

Är en något sänkt löneskatt kompensation för ett outhärdligt arbete? Gå då till roten med problemet - kräva ett smartare upplägg av Arbetsgivaren, mer varierade uppgifter, mer ansvar. Låt inte Slavdrivaren hålla dig låst i en noga definierad arbetsuppgift. Arbetsgivaren skapar dessa små celler just för att de är så enkla att sätta en prislapp på. 

Arbetsgivaren vill inte att du ska växa i ditt arbete, det är mycket billigare att hämta mer kvalificerad arbetskraft ur den kartong platsansökningar som det står "mer kvalificerad på". Så slipper Arbetsgivaren ta kostnaden för utbildning av sin personal. Arbetsgivaren är varje tänkande människas fiende i varje samhälle där staten förslappat - som under regeringen Reinfeldt - låter marknaden bedriva sitt ränkspel.

Både Anna Kinberg Batras och Peter Normans horoskop har studerats i andra för moderaterna föga smickrande sammanhang. Frågan är dock om de inte är smartare än socialdemokraterna som med Stefan 'vårdvinstkramaren' Löfven har befäst sitt skrämmande svek mot den ärbara människans sätt att bygga samhällen. Förmodligen har inte någon socialdemokrat tillägnat sig principerna i Platons grundläggande text "Staten". Då hade de förstått vilket monster de släppt fria i näringsfolket.

Men helt kort vill jag titta på Peter Normans Merkurius - handelsmannens och lögnarens planet. För debattinlägget i DN är sataniskt skickligt formulerat och en perfekt "skadebegränsning" bara några dagar efter att den moderatledda regeringens kompetens seriöst har ifrågasatts i samband med SJ:s hopklappning den här vintern också.




Kartans färgsättning är inte felaktig. Utifrån sinnelagets Måne som ställföreträdande ascendent (födelsetiden är okänd), påminner det orangefärgade första huset om Eldelementets eller det gudomliga ljusets - medvetandets! - transparens. Första huset är alltid involverad i handlingen eftersom det måste finnas ett upplevande subjekt. 

Att Peter Norman har en av de mest kriminellt belastade sinnelagen - det smutsbruna Jordtecknet Jungfrun (ett materialistiskt och pragmatiskt grundperspektiv) sänker redan från början förståelsehorisonten. I en annan, mer allsidig kultur, skulle argument från en så här snäv partsinlaga rankas mycket lågt. Jungfrun är dock slavens zodiaktecken och utmärkande för en slav är en så låg förståelsehorisont att man kan befara att all argumentation egentligen bara är egennyttig. 

Att Nya Moderaternas horoskop också har Jungfrun stigande i öster - och med både pengarnas Venus och lätta förtjänsters Jupiter - säger det mesta för den som benat ut zodiakens kodade budskap till mänskligheten. De klär sig i fina kläder, men dessa är vår tids slavar. Allt de vill är att berika sig själva (och sina hemliga bidragsgivare). Ingen vettig civilisation skulle låta profitprincipen styra ett samhälle, men det är just vad marknadsliberalismen handlar om.

Första huset är alltså en subjektiv utblick. Men bara ett perspektiv nyttjar till inget. Överbetonade förstahus kan ge narcissistiska gränsande till solipsistiska individer, synbarligen helt utan intellektuell förmåga att tänka utanför egoperspektivets låda. Jag har faktiskt mött mellanchefer med starka förstahus, så oändligt obegåvade att man undrar hur företagen alls klarar att ta sig framåt. 

Vad dessa mellanchefers anställare missar är förstås den reella intelligensen eftersom alla i vårt IT-kontrollerade land rekryterar utifrån de där prissatta cellerna som håller anställda gisslan i vårt ekonomistiska system. Det ligger ett obegåvningens rutnät över hela samhället och Arbetsgivaren bara älskar sådana här System som kontrollerar pengaflödet mot deras egna fickor. Cheferna förklarar sina oskäligt höga löner med att de tar ansvar. Som om det inte fanns tiotusen andra lika lämpade personer som är villiga att både ta ansvar och göra det utan den monetära människans skamfläck mitt i pannan!

Det blå sjundehuset är omistligt. Brinnande klarsyn måste också höljas i Luftens mentala konceptioner, sjunde husets Vågskålar representerar nyttan av att skilda egon kommer samman och avstämmer eller balanserar sina respektive synpunkter mot varandra. I mikroformat är detta äktenskapets astrologiska sektor, en slags skyddad verkstad där två personer lär sig den sociala harmonins princip - lär sig "blir som folk". 

Luft är det specifikt mänskliga tecknet dit ännu inte materialistiska Jungfrun nått - tecknet som bara tittar på föremål (inklusive sina egna kroppar) och frågar om det går att med lönsamhet prostituera dem. Läser man Peter Normans debattartikel noga ser man horan tala oupphörligt genom texten. Det är lätt att missa eftersom hela västcivilisationen tagit prostitutionen in i de fina salongerna och gjort det simpla sinnet till något ärbart.

Peter Norman placerar nu det kalla och hungrande Vattentecknet Fiskarna i den sektor där blå och intellektuell Luft borde gälla. Här ser man eventuellt det förlösande i hans argumentation, för Solen i Fiskarna är i grunden helt för kollektiva fiskstim - grupprörelser som syftar till gruppens välmående. 

Att det är fullmåne mellan privategoismens Jungfru och den betydligt mer inkluderande Fiskarna, indikerar faktiskt att Peter Norman kan ha nått en brytpunkt där han faktiskt ser Nya Moderaternas felsteg. Men det kan han inte skriva rakt ut, och vill det inte heller eftersom sinnet i Jungfrun alltjämt trånar efter privata vinster. 

Fullmånebarnen lever ofta svåra liv, och mellan Fiskarna och Jungfrun särskild prövosamma eftersom Jungfruns vilja till egen vinst direkt motverkas av den altruistiska Fiskarna som dessutom verkar för materialismens upplösning! Jag har sett de mest hårresande effekter av just denna fullmåne, men också tafatta försök till personlig omorientering. 

Någonstans tycks de här två zodiakprinciperna lite för svaga för att ro iland en distinkt kursändring på egen hand, de snor och kränger runt hela tiden och verkar i vissa fall bete sig som anpasslingar bara för att de vill vara kvar i spelet. Och det är så Peter Normans text måste förstås, det är operation skadebegränsning för ett parti som tappat tjuskraften.

"Felaktigt färgad" är också det genuina Eldtecknet Väduren och komplementet i partnerperspektivets Lufttecken Vågen. Den brungröna sörjan av Jord och Vatten mellan 2a och 8e huset, indikerar förstås zodiakens naturliga sataniska axel, den förbannelse som drabbar varje själ som sjunker så lågt att den materialiseras i den fysiska världen. 

Orala och anala huset indikerar förbannelsen i att ständigt behöva äta och skita, själen är nu bara ett djur - och många tappar så sikte att de till och med anammar biologistiska perspektiv och tror sig vara djur och inget mer. 

Det säger sig själv att Peter Norman har svåra problem, när det profithungriga Jungfrusinnets ägare Merkurius förirrat sig in i Dödens hus! Att den halshuggna Draksvansen ligger i samma tecken (och hus) tyder på att sinnelaget i vinstintressets zodiaktecken stod inför bestraffningar under det liv som kroppen Peter Norman den här själen valt. 

Psykets Måne rörde sig fort då Peter Norman föddes, 15 grader per dygn. Det är fascinerande att tänka sig de drygt 400 barn som föddes 1968 under dessa två fullmånedygn. Vad var detta för busslast själar? Återkom de alla till jorden för att försöka reda ut problem med egocentrisk materialism, eller mer troligt, avsaknaden av sådan, i ett traumatiskt tidigare liv? Var det en hel socken som dog i massvält som fördelades jämt över Sverige och nu blev till näriga och hungriga själar? 

Tankeexperimentet är alltför simpelt. Vid kända fall av gruppreinkarnation är det inte så simpelt att alla föds samtidigt. Precis som själarna spelat skilda roller och haft varierade talanger i tidigare liv, så återföds de spridda i tiden även i detta - med stjärnhimmelen som en vag varudeklaration för vad den inkommande själen innehåller. 

De 400 "Peter Normans" som bara Sverige begåvades med de här två dagarna är förstås vitt skilda själar fastän astrologin (i avsaknad av exakt födelseminut) ringar in dem med samma symboler: de kommer alla, mer eller mindre, att stå i ett spänningsfält mellan självförsakelse (det är det deras soltecken manar dem till) och en ond drift att borra sig än djupare ner i privat ägande och ett själviskt leverne utan intresse för sin nästa.

Det bloggen nu länge gjort genom att upprätta ett månhoroskop för dem utan exakt klockslag, är egentligen ett horoskop för den obeständiga Månen, planeten som sveper in de levande varelserna på jorden i en blott och bart "naturlig" dröm där biologi och behovstillfredsställelse blir allt livet handlar om i de fall bildningen till människovärdighet uteblir. Att Svenskt Näringsliv med sitt hån mot högskoleämnet filosofi består av simpla människor utan bildning, är skrämmande klart. 

Och för dessa spån viker sig alltså socialdemokratin och Stefan Löfven. Fast det handlar om enkelt folk, bara med lite mer pengar än arbetstagarna. Det är skrämmande hur socialdemokratin genererar sig i dessa tider och moderaterna är faktiskt värda att behålla makten. Deras lögner är tillräckligt skickligt regisserade för att imponera på svenskarna och det är mer än man kan säga om sossarnas velande i frågan om vad partiet ska stå för, helt utan egen ryggrad nu när inte symbiosen med en allt mer aggressiv och självisk Arbetsgivare gäller längre.

Vad säger då en månascendent om Peter Normans förmåga att informera eller desinformera? Hur fungerar hans Merkurius när man Månen dikterar att Jungfrun kanaliseras genom första huset? Som regel, men inte alltid, blir ägaren till första huset en verksam välgörare. Det första huset är nästan alltid gott - för ingen kan väl betvivla att livet är gott? Även en inskränkt ascendent eller subjektiv utblick är dock en strimma av gudomligt ljus och en projektion av ett livsöde på den vita filmduk vi alla målar tillsammans och kallar den objektiva verkligheten.

Intressant nog blir det tecken ett problem som fundamentalistiskt tror denna kollektiva hallucination vara något objektivt verkligt i sig och tar äganderätten till fantasin "där ute" på den vita duken på allvar - detta är Oxens tecken, vars härskare Venus faktiskt blir en verksam illgörare när Oxen stiger. Venus tendens att "associera sig med" blir ett problem eftersom den tar det för verkligt som är vår uppgift som själar att genomskåda under vårt jordeliv. 

Jordtecknet Jungfrun leds av den tänkande Merkurius och löper inte samma risk som en känslostyrda Venus (Venus fungerar i princip bara i två riktningar: "attraherad av" / "avtänd").

Dessa 400 Peter Normans som alla föddes med en sinnelagsascendent i Jungfrun bär alltså på samma egenhet: deras skarpa intellekt Merkurius är en tillgång (och DN-texten är välskriven och extremt försåtlig, den måste analyseras för att snömoset och desinformationen ska bli synlig). Men fast sinnelagets ägare är en tillgång, är Månen själv negativ i sin verksamhet. Jag har tidigare föreslagit att Merkurius två distinkta roller i mytologin väl motsvarar de två zodiaktecken den härskar över. 

Det är egentligen inte samma Merkurius, för i Lufttecknet Tvillingarna handlar det om Hermes (grekernas Merkurius) och hans hermetiska vishet. Merkurius kan färdas genom "de tre världarna" och bringa insikter från en domän till en annan. 

Den bevingade och luftburna Merkurius är inte den vi främst ska blicka mot för att förstå merkantilism eller arbete för vinst - översatt i ideologiska termer blir detta den "tillväxtprincip" alla dinosaurier tjatar om fast naturen själv i dessa tider visar oss hur dödsdömd vår Grundplan för civilisationen är! Frågan är bara om de verkligt rika 1 procenten (ledda av cyniska maktmän som Mitt Romney) kommer att mördas och hängas från träden av en gigantisk global folkmobb före eller efter naturens totalhaveri.

Den fadda versionen av tänkaren Merkurius hittar vi som sagt i härskarskap över den jordbundna Jungfrun, där planeten tycks omvandlad till en privatistisk strävan efter vinster för egen del. Jungfrun brukar sin åker men inte av naturkärlek eller för att gynna medmänniskan utan helt och håller för att man själv vill tjäna på det. 

Fredrik Reinfeldt, Jungfruascendent: "Det måste löna sig att jobba". Så talar en man utan vision, utan högre insikt i människans rikedom. Det är Sveriges misslyckande att landet inte känns vid några svar om VAD man ska göra med frukterna av sin möda annat än att ägna sig åt privatkonsumtion. Svensken tycks stå helt främmande för Projekt Mänskligheten om vilket zodiakens tre Lufttecken berättar.

Det är troligen av denna skillnad i väsen mellan Merkurius via dess två tecken vi funnit nattsidan av Jungfrun - Månen - signifikant överrepresenterad i horoskop för brottsdömda. Peter Norman tillhör löst den arketypiska Tjuvens skara, en Figur som bl.a. verkar inom handelsmannaskrået. Det är naturligtvis Tjuven som dyker upp i medierna lagom till jul varteviga år då det är dags att avslöja elektronikkedjan si och så för deras bluffrabatter. Förr påminde man sig den simpla Tjuven genom ohederliga hästhandlare, vilka sedan blev falska bilhandlare.



Peter Normans "välgörande" skarpa Merkurius förvaltas alltså illa av det begärliga lunära sinnet, och den oklara och smått schizofrena symboliken kräver också att Merkurius placering vägs in. Och som vi sett är placeringen maximalt olycklig för moderatens intellekt eller härold (Merkurius associeras ofta med änglar eller andra budbärare). Det åttonde huset har väl inga positiva konnotationer: död och korruption. Möjligen då "andras pengar", men hur kul är det? Pengar som inte tillkommer en själv, utom möjligen via arv om partnern dör före en själv.

Eftersom åttonde huset motsvarar Skorpionens kvaliteter kan man utgå från att Peter Norman har ett intellekt ytterst förfaret i konsten att mörklägga. Och så vad det med den politikern. Vad som möjligen kan låta som en halv pudel i frågan om privatiseringar är det inte eftersom texten inte gör några som helst medgivande om att privatismen skadar helheten.

Istället framställer texten moderaterna som ett progressivt parti som inte avser återställa några skador men hädanefter ämnar bedöma LÖNSAMHETEN i eventuellt kollektivt ägda verksamheter. Samma fanstyg fortfarande, med andra ord. En korrupt människas oförmåga att se längre än till pengar. Inget som helst grepp om de enorma perspektiv antikens bästa tänkare förberedde mänskligheten på. 

Just nu är vi längre bort från det goda samhället än någonsin. Och sossarna tycks ha misslyckats med projekt Välfärdssverige eftersom de inte fullbordade sina liv med bildning - enligt klassikt indiskt fyrstegsprogram drar sig familjeförsörjaren bort i skymundan efter att plikterna mot familjen är fullbordade, allt för att förstå den Stora Bilden, vilket renar själen så att man i nästa återfödelse blir ett bidrag till omvärlden bara genom att finnas till och utstråla avklarnad insikt (och Ljus får demonerna att vika hädan). 

Ej så i Sverige där Slavdrivaren söker övertyga folk om att jobba långt bortom 65. De ska t.o.m. dö i total okunskap om vilket ondskefullt System de tjänade i hela sitt patetiska och konsumtionsinriktade liv. 

Moderaterna är och förblir Ondskans hantlangare och Peter Normans DN-artikel ändrar inte det intrycket.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Man böjer huvudet .., detta är inget annat än en intellektuell "coup de grace" i dess "adjektivistiska" betydelse. Klar och koncis förståndmässig andlig och moralisk analys med ett siktdjup som den klaraste fjällsjö. Man kan önska att ljusa själar omgående kopierar inlägget och sätter upp det på skolans alternativt tidningsredaktionens anslags/meddelandetavla, då endast förnekelseinvider med total brist på intellektuell hederlighet kan undvika att reflektera över sakernas tillstånd. Pärlfiskaren.

Seaward sa...

Regelbundet måste man summera sakernas tillstånd - var människan befinner sig just nu och var hon borde ha varit redan. Men om varje scen dikteras av Världssjälen tjänar det inget till att stressa, odugliga tankar kommer att falla bort och mänskligheten samlas, utan några tankar på att sko sig på varandra...