Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 27 mars 2013

Borgarnas skoldestruktion (nyplatoniskt perspektiv)

I ett riksdagsprotokoll från en debatt sommaren 1992 kan man läsa hur socialdemokraterna våldsamt motsätter sig regeringen Carl Bildts ambitioner att införa avgiftsbelagda friskolor i Sverige:
Samtidigt som regeringen nu berömmer sig av att ha skapat möjligheter för friskolorna att verka på i stort sett samma villkor som de kommunala skolorna, föreslås nu att de privata skolorna på grundskolenivå skall ges rätt att ta ut elevavgifter. Detta kan inte tolkas som annat än ett utslag för att man vill skapa förutsättningar för segreg[e]ring.

Det tog några årtionden, men nu har vi det segregrerade dummerjöns-Sverige här och inte ens burgna borgare har enligt forskningen gynnats av sin egen skola. Se bara sittande regering, mentalt förlamad av sin en oduglig ideologi som låter landet trasas sönder - segregerats - just på grund av den inbyggda diskrimineringen i deras borgerliga, marknadsekonomiska samhällsvision. Vi har just nu en civilisationsdestruktiv regering - vald av ett uppenbarligen destruktivt svenskt folk! 

I dessa ordalag kläder visserligen inte Kungliga Vetenskapsakademin sin kritik i en debattartikel i SvD av det haveri regeringen Bildts friskolereform nu bevisligen visat sig vara, de begränsar sitt ämne. Vi andra kan notera hur Bildt för övrigt under tiden hunnit bli rik på suspekta oljeaffärer, så han bryr sig säkerligen inte längre! (Artikel även i AB.)

Det är i sanning en ödets ironi att den klassframskapande skolreform som startades av moderaten Bildt nu exploderar rakt i ansiktet på nästa moderata statsminister. Som österlandets hederskulturer alltid vetat existerar något sådant som kollektiv skuld och karma (sådda gärningar) har nu kommit tillbaka för att utkräva ansvar av mörkermän som Borg och Reinfeldt. PR-gurun Schlingmann var slug och flydde som en råtta det sjunkande skeppet medan tid var!

På nätet duggar det av hänvisningar till borgarnas friskolereform från 1992, men att hitta ett datum för horoskopställande. Det förefaller dock vara den här förordningen (1992:1083) daterad den 19 november 1992, som åsyftas och som tjänar som underlag för horoskopet. Förordningen trädde i kraft den 1 januari 1993 men den uppgiften är, som i fallet med Sverigehoroskopet, inte intressant. Den här bloggen väljer datumet på den officiella dokumentationen om lagändringar.

Eld och Vatten i Tamas guna -
låst sensationalism och inflexibilitet



Trots att Eld (Lejonet) stiger i öster vid midnatt den 19 november, är det här inte ett visionärt horoskop. Det är den materialistiska gyttjan som bildas av Vatten och Jord som "driver" kartan. Månen i Lejonet i öster är mer som en resonanslåda, ett sinnelag som blåser upp och storskaligt dramatiserar det som Lejonets härskare Solen sysslar med.

Eftersom Solen i Vattentecknet Skorpionen i fjärde "avskilda" huset representerar extrem privatism och Solens disponent är den fallna Mars i Kräftan som också befinner sig i ett hus (12e) som står avskilt från världen, riktigt hör vi PRIVAT SKOLA olycksbådande tecknas över himmelen. Olycksbådande eftersom särskilt det tolfte huset vittnar om materiella förluster. 

Så även om vi hittar Nya Moderaternas tjuvgiriga Jupiter i självtjänandets tecken Jungfrun och i den egna ekonomins 2a hus - privatskolereformen handlade om att giriga grisar kommit i maktposition att vrida hela samhället till sin egen fördel - så representerar reformen ändå en förlust. Det tolfte huset kan inte säga det tydligare.

Och vad försvagas av denna skolreform? Jo, svenska folkets intelligens !!! Solen är intelligensens planet, och här står dess disponent Mars inte bara fallen utan också "avskild" i förlustens hus. Skolreformen var en direkt inbjudan till Byfånen att börja multiplicera sig genom hela landet. Och vi ser som sagt resultatet i sittande regeringen Reinfeldt, ett värre pack av småljugande och historieförfalskande girigbukar har Sverige aldrig haft i regeringsposition! 

Även om de själva gått ur skolan vid reformens införande ska man inte glömma att t.ex. Reinfeldt eller Bildt har ett personligt horoskop precis lika uselt som kartan ovan. Låt en Adolf Hitler komma till makten och se sedan hur ett land och dess folk snart börjar sjunka i medvetandenivå! Det var därför den politiska filosofen Platon var så angelägen om att ett samhälle utformades så att inte kreti och pleti kunde tillvälla sig den politiska makten. 

I hans modell fanns alltid ett korrektiv från den kommunistiskt och egendomslöst levande expertgruppen av filosofer, med enda uppgift att se till att människornas lagstiftning inte förbröt sig mot den gudomliga förlagan. I horoskopet här ovan ser vi ett flagrant exempel på en mänsklig lag i hjärtskärande kris med det goda Universum skulle vilja förmedla till mänskligheten om inte folk var så förgiftade av naturalism och en materialistisk konsumism som lämnar fältet fritt för entreprenörer att gör dem till åtlöje.


Teknikaliteter.

Horoskopets fjärdehusbetoning och usla omen om en klen intelligens är intressant eftersom indisk astrologi har en tradition som placerar grundläggande skolgång i fjärde huset. Tesen "förstör" den snygga symmetrin mellan 3e huset och 9e huset som "elementär skolgång" och "högre utbildning" men är faktiskt rätt logisk. För det fjärde huset (motsvarande Kräftans tecken som gärna stänger in sig i en grindsomgärdad kommunitet) motsvara ju "home schooling" - så som grundläggande utbildning såg ut i gamla samhällen före den moderna världen. Modern lärde barnet jollra och sedan prata, och var familjen välbeställd nog betalade man en informatör som fick utbilda de barn som var destinerade mot något bättre än slavar eller tjänstehjon.

Borgare idag är så kriminellt obildade att de inte ser vad de röstar på, men det är just återinförandet av obildade tjänstehjon kontra privata informatörer (den från samhället separata friskolan) som nu resulterat i den första kullen av unga svenska människor som fallit föräldrarnas falska fantasier och nu är dummare än andra västeuropéer.

Tekniskt äger Mars det fjärde huset och är, då Lejonet stiger i öster, en verksam välgörare. Tyvärr är Mars fallen i det separatistiska Kräftan och rimmar inte alls med Lejonets uppblåsta vision om den separatistiska Skorpion-Solens förträfflighet, och 12e huset reducerar den godhet Mars energi nu skulle kunna bibringa skolreformen. Det är just denna brist på positiva resultat Kungliga Vetenskapsakademin pekar på via empiriska studier. Astrologen kunde ha förutsatt denna brist på intelligensutveckling a priori, bara genom att avslöja gemenheten hos regeringen Bildt via horoskopet.

Det lyx- och praktälskande Lejonet i öster har också välståndsskaparen Jupiter med sig som en "verksam välgörare". Men ack hur patetisk är inte planetens placering i 2a huset för "egen ekonomi". Reformen handlade bara om pengar för vissa - en ny marknadsnisch. Notera hur Saturnus - myndigheten - här står i fiendens sjätte hus och är en verksam illgörare. 

Eftersom Saturnus är hemma i sitt negativa härskartecken finna inga förmildrande omständigheter. Den Auktoritet eller makthavare (regeringen Bildt) som låg bakom beslut förklaras av horoskopet vara en fiende, en skadegörare! Resultatet kan alltså nu mätas och på den här punkten har horoskopet rätt.

Hur kunde då detta lagbeslut ens tas? Jo, för Lejonet i öster blir krigaren Mars en "yoga karaka", den binder ihop ett angulärt och ett triangulärt hus för maximal effektivitet i världen. I det här horoskopet äger Mars det fjärde huset (ett hörnhus) och det nionde (ett triangulärt kona-hus).

Men Mars är samtidigt i sig så svag i sitt fall och i sin tolftehusplacering att beslutet snarast är att betrakta som ett katastrofbeslut för den samlade svenska intelligensen (Solen).

Låt oss bara grundliga och granska det femte huset för intelligens, för ytterligare än ingång. Det är Jupiter som äger det femte men Venus i femte huset har inget med intelligens att göra. Venus är tvärtemot Solens (intelligensens) planetära fiende. Vad behöver den odelade Solen en Venus till? Solen är redan unifierad och behöver ingen kopplerska. Attraktion är ett passerat stadium för den som hittat sitt inre väsen.

Efter att ha eliminerat Venus ur ekvationen återstår femte husets tillfälliga ägare, Jupiter. Planeten samverkar fint med Solen för exceptionell intelligens, men här saknas kontakt med Solen. Jupiter är visserligen verksam välgörare men titta åter på dess faktiska belägenhet: den står i privatsmarthetens Jungfru och i 2a ekonomihuset. 

Eld och Jord degraderar ofta uttrycket och femte huset, när det inte längre kan sägas representera intelligens, slår med lätthet över i chanstagarens, klipparens eller spelmissbrukarens mentalitet. Regeringsbeslutet om friskolor är helt enkelt ett lag för att möjliggöra för andra hus-personer (ekonomi) att spekulera i "intelligens" i syfte att berika sig. Så ser ett naturligt korrupt budskap ut, "verksamt god" eller inte. 

Och ska vi ändå minnas att det ligger en pengaplanet (Venus) i femte huset, så är den naturligtvis en ond pengaplanet eftersom Lejonet stiger i öster och dess härskare Solen hatar pengar. Den Levande Varelsen hatar ekonomer, detta patrask som förstör för en mänsklighet som söker uppnå Intelligens och helhetsförståelse i detta liv.

Förstå nu katastrofen som (s)-märkte Daniel Suhonen så förtjänstfullt påpekat, av en socialdemokratisk partiledning bestående av sådana som Stefan Löfven, som ansåg att återförstatligande av profitmotiverade skolor och vårdinrättningar vara "omöjligt".


Se även: Att tro lidelse är valfrihet

Inga kommentarer: