Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 7 augusti 2013

Massmördaren Hasan & USA:s orättfärdighet



Intrikat moraliskt problem: Världens värsta mördarnation, USA, drar till sig "Guds hämndänglar" som söker berätta sin sanning. Troligen kommer den palestinskättade Fort Hood-skytten, militärpsykologen Nidal Hasan att dömas till döden för att ha dödat 13 amerikaner (AB, SvD).

Horoskopets kraftfullt dominanta Lejon noterades i ett tidigare inlägg som nu raderats sedan Månen hamnade lite snett i zodiaken. Den korrekta födelsedagen ger i själva verket just den Måne som bloggen upptäckt vara överrepresenterad i horoskop för mördare: det "fallna" och nattsvarta sinnelaget i dödens Skorpion.

Med det aggressiva Lejon som redan noterats, uppstår nu den västa tänkbara sortens "dramadrottning", en individ som målar allt i svart eller vitt. Är det inte talande, så säg?



Jag läste en bok av amerikanska astrologen James Braha som konverterat till hinduisk astrologi men rörde ihop systemen rejält. Han "gillade" den gamla medelhavsastrologins lära om planeters skadade ("detriment") lägen förutom deras upphöjelser och fall. (Den här bloggen släppte snart den läran, "upphöjelse" och "fall" går ända tillbaka till Babylon.) Enligt Brahas tolkning av hinduisk astrologi var en planets aspekt mot sitt eget tecken något bra, även en ond planet. Detta har jag betvivlat flera gånger, inte minst efter tragedin med vargattacken mot djurskötaren i Sverige sommaren 2012.

Vargattacken såg Månen i Oxen, motsatt läge till den amerikanske massmördarens. Månens "upphöjelse" i Oxen - exakt där den onda stjärnan Algol, Satans huvud ligger, har verkligen varit ett huvudbry. Min senaste teori är att sinnets upphöjelse just i tredje graden är att den här zonen är märkt av Satan att angripa för att om möjligt väcka det normalt sovande sinnet ur dess oreflekterande identifikation med "guldkalven" - materialism och falska avgudar. 

Gud håller sig med "hämndänglar" för att söka väcka själarna till högre insikter. Månens gynnsamma placering i Oxens tredje grad är därför gynnsam på ett föga behagligt sätt. Nu kan man också ana att t.ex. finansminister Anders Borg är född mycket tidigt på dygnet, så att hans Måne ännu är djupt influerad av den onde Satan. Borg VILL förstöra svenskarnas välfärdssystem för att han, med Fredrik Reinfeldt anser att det bara kommer att göra folk gott att tvingas kämpa för sitt liv, kämpa för egoistiskt feta plånböcker för dem som gärna vänder bort blicken när de ser världens bekymmer! (SvD)

Är då moderaterna legitima hämnd- eller straffänglar utsända från Gud för att straffa ett slappt och materialistiskt folk som Reinfeldt och Schlingmann så tydligt sade i boken "Det sovande folket"? 

Av alla moderater är det bara Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt som har kända födelseklockslag, och jag tror inte man bör nöja sig med mindre om man söker förankra onda människor i den större gudomliga planen för mänskligheten eller ett lands befolkning. Reinfeldts klockslag avslöjar att hans dharma ÄR att tjäna, skydda och hålla det Onda Kapitalet om ryggen. Han är "den utvalde", mannen som genom att håna svenskarna och föra landet en bra bit över Avgrunden slutligen väcker t.o.m. den själviska medelklassens politiska medvetenhet. (Gud använder Satan för att skärpa människans medvetenhet.)

När sedan folket röstar bort högerregeringen, har det Onda Sändebudet fullgjort sin plikt, men i det läget använder den gudomliga planen redan sin Satan via något nytt ansikte - kanske nästa års valsegrare, det lika maktkorrumperade högersosseriet?

Anders Borgs födelsetid är inte känd och därför går det inte att säga om hans Ox-materialistiska sinne med dess kanhända akuta störning från Satans stjärna är en legitim hämndängel eller om Borg bara är en vanlig sadist. En sådan kommer att brinna hårt i helvetet för sin förvirring, medan det gudomliga sändebudet visserligen drar på sig negativa återfödslar för sina illgärningar, men åtminstone måste berömmas för att ha följt sitt samvetes tydliga röst. Reinfeldts nionde samvetshus ockuperas som sagt av en verksamt ont Jupiter. den Onda Storfinansen.

Den amerikanska massmördaren Hasan har också "tumme med Djävulen" men här är horoskopet väldigt komplext. Inte minst välsignar konungen Regulus hans aggression. Skulle detta kunna tolkas som att han upplevde mord som en legitim handling eftersom USA:s krig i Afghanistan är ett "orättfärdigt" krig?

Mars och den halshuggna demonen Ketu (Draksvansen) påminner om att den senare indikerar punkter där gammal hybris nu möter sitt rättmätiga straff... Hasan blev själv förlamad när polisen sköt ned honom, så han stod uppenbarligen under "instant karma" - den omedelbara karman.

Detta är ganska typiskt den helt NU-orienterade Solen, i synnerhet i sitt härskarläge i Lejonet. Det är Saturnus som drar på gammal surdag och symboliserar upplåsningar vid det förflutna. Solen och Saturnus är därför ömsesidiga fiender - Solen vill prata dagsaktualiteter eller leva loppan för dagen, Saturnus vill diskutera nuets relation till det förgångna, för att nå förståelse och vishet.

När Skorpionen stiger i öster blir Saturnus en verksam illgörare. Ett sätt att förstå detta är att Skorpionens Mars är en "fri" och impulsiv planet medan Saturnus är långsam, eftertänksam och begränsande. Tvingas de två ihop kan märklig repression uppstå. Uttryckslösa individer som emellanåt exploderar när Mars sliter sig fri.

Hos amerikanen finns ingen direkt kontakt men båda de naturliga illgörarna riktar in sig på mannens sinnelag! Det är inte så lite Anders Breivik-varning här - dansken hade också en Måne angripen av Mars, Saturnus, Solen samt en månnod.

Så långt man vågar lita på att en månascendent slår igenom i individens handlingsliv är Hans Saturnus dessutom dubbelt ond, både naturligen och här också ond ur det skorpioniska sinnelagets perspektiv. Här är en riktig gråzon! Betyder det är Hasan själv är fri från synd och alla skuld eller ondska ligger hos "den andre" - den onda och maktfullkomliga Saturnus (USA, "den Store Satan")? Uppenbarligen inte eftersom mannen nu mördat tretton människor och själv agerat i rollen som Liemannen (Saturnus). 

Men frågan huruvida Hasan är en utsänd hämndängel från Gud kan inte besvaras eftersom den frågan rör hans enskilda kropp och för att etablera en fysisk kropp krävs mer än sinnelagsascendenten som ju indikerar en kort tidsanda i den sublunära sfären (två dygn av dimma som påverkar en del födslar mer än andra beroende på Månens funktion i det exakta horoskopet).

Däremot är den fallna Saturnus i egoperspektivets Vädur en varning för att den här "sub-generationen" har en vanemässig tendens att falla tillbaka på subjektivism. Den fallna Saturnus verkar dock lika lite som den "upphöjda" Saturnus i Vågen vara någon självklar moralisk indikation. Saturnus vägrar att PÅ EGEN HAND visa sig i bloggens olika tester.

Hittills har jag bara noterat dess förmåga att hämma och stympa i homohoroskop där Solen angripen av Stryparen tycks antyda själar med skadad upplevelse av sin identitet. Här ser man tydligt Saturnus som "skulden från det förgångna" söka begränsa individens levande, solära NU. 

Det är just en sådan indikation som i hbt-fallen skulle kunna tyda på att det förflutnas spöken, "långtidslagrade" i Saturnus själsliga struktur, nu hämmar dem så till den grad att de inte klarar att leva ett solliv i den biologiska kropp Ödet tilldelade dem. Ödet har bestämt att ett annat liv, av motsatt kön, ska störa deras solära livsupplevelse här och nu. Identitetsstörning med andra ord, eller som bloggen kallat det, en mild psykisk sjukdom.

Bloggen valde ut två stjärnor att specialbevaka och jag har en känsla av att det ofta varit fråga om problematiska människor när såväl Regulus och Algol hittat förmedlare nere i det planetära systemet. Hos Hasan har Saturnus en grad kvar till Oxens tecken men står ändå inom den s.k. tajta zonen, ±3°.

Vad har andra människor utmärkt sig för som fötts med Saturnus/Algol och Mars/Regulus? Har de också blivit "hämndänglar" eller vad? 

Jag väljer här södra månnoden max 3 grader ifrån Regulus SAMT Mars i Lejonet. Annars blir det allt för många träffar. För den historiska period jag har horoskop för har tydligen Saturnus nära Algol samt kopplingar till Regulus eventuellt bara förekommit vid fyra tillfällen: 1821-22, 1854, 1970 samt 1989.

  • Marcus Goldman;9.12.1821 - grundaren av finansbanken Goldman-Sachs (ond kapitalism! Saturnus + Satan? Jfr. horoskopet för Svenskt Näringsliv)
  • Heinrich Schliemann;6.1.1822 - vildsint arkeolog - hittade Troja
  • Francis Galton;16.2.1822 - självcentrerad antropolog och statistiker - med sig själv som mått på en "överlägsen intelligens" gav den här engelsmannen den vite mannen hans rasism ett nytt ansikte (Saturnus + Satan = ondskans/materialismens falska hackordning)
  • James Frazer;1.1.1854 - antropolog
  • Charles Leadbeater;16.2.1854 - ockultist, anklagad för pederasti två gånger
  • Charles Lang Freer;25.2.1854 - tidig industrialist, tillverkare av tågvagnar
  • Paul Ehrlich;14.3.1854 - medicinare, immunolog, Nobelpristagare
  • Emil Adolf von Behring;15.3.1854 - medicinare, Nobelpristagare
  • Anna Book;10.9.1970 - sångerska med eviga viktproblem (Saturnus + Satan?)
  • Chester Stiles;14.9.1970 - sexbrottsling, "USA:s mest hatade pedofil"
  • Christina Johannesson;19.9.1970 - utrikeskorrespondent, SVT
  • Susanne Rittedal Söderblom;20.9.1970 - pseudokändis, Exp. Robinson 2012 '"iskall kvinna" (Saturnus + Satan?)
  • Dominika Peczynski;20.9.1970 - säljer horeri via otrohetsdejting (Saturnus + Satan!)
  • Bridget Moynahan;21.9.1970 - aktris
  • Ani DiFranco;23.9.1970 - sångerska, kallade sig bisexuell vid tiden för sin popularitet
  • Benjamin Radford;2.10.1970 - skeptiker/ateist, i sin argumentation inte ens medveten om att indisk astrologi tar hänsyn till vårdagjämningens precession (Saturnus + Satan som stupiditet eller inbillat förnuftig)
  • Kelly Ripa;2.10.1970, vacker men ytlig amerikansk tv-värd
  • Amy Jo Johnson;6.10.1970, sångerska
  • Janette Molin;8.10.1970 - bedragare, förfalskade namnteckning för banklån
  • Matt Damon;8.10.1970 - skådespelare, fast i actionfacket (med en hel del roller som kriminell)
  • Annika Sörenstam;9.10.1970 - golfproffs (Saturnus + Satan = det onda kapitalets som "idrott")
  • Ivian Sarcos Colmenares;26.7.1989 - skönhet, Miss World 2011, blev föräldralös vid åtta (Saturnus + Satan = auktoritetsplaneten i trubbel)
  • Anonym;xx.xx.1970, vacker och behaglig kvinnlig fångvakt
Det är en hel del märkliga fall här, men uppenbarligen skulle kunskap om var fixstjärnorna lagt sig i de tolv världsliga husen kunna ta förståelsen ett steg längre.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Min dotter har saturnus 3 grader från algol och mars en grad från regulus... i 8:e resp 11:e huset. Hon har dessutom, likt Hasan, solen i lejonet och månen i vatten angripen av mars, men fiskarna istället.

Att ha planeter i tajt konjunktion med Algol/Regulus tycks för övrigt vara ett släktdrag: Farmorsmor solen/algol, saturnus/regulus och mars opposit algol. Farmor (enda barnet) mars/regulus och månen i skorpionen. Pappa månen/algol (vid orb, 6 gr.)Jag (enda barnet) månen/algol, venus/regulus. Sonen månen/regulus, dottern som ovan. Pappa gifte sig dessutom med en kvinna med solen/algol och månen opposit algol och jag med en venus/algol och ascendenten opposit algol! Dessutom är min mars gradexakt på pappas venus och min mors venus och makes mars har samma placering (hatkärlek!) Snacka om tydligt mönster... Utan tvekan har vi ett gemensamt förflutet genom flera liv.
Själv har jag kommit till insikt om att både min mor och min make spelar rollen av "pain in the ass" i mitt liv, med syftet att just "väcka mig" till att bearbeta mina två största karaktärsfel: Lathet och feghet. Att ta itu med svårigheter och tråkigheter och inte fegt smita undan, att inte jämt välja den lättaste vägen, något som jag troligen har gjort i tidigare liv.
Och detta är något som jag kommit fram till själv, innan jag ens började läsa den här bloggen... desto mer fascinerande att läsa det där om Algol och att "väcka det sovande sinnet".
S

Seaward sa...

Detta är spännande att läsa eftersom jag inte hade någon uppfattning alls om fixstjärnorna när jag började titta på dem.

Just Algol i meningen "sporra till handling" tycks vara en variant som stämmer bra i väldigt många fall men det är förstås hoppfullare att sen en mening med "den onda stjärnan", bädda in den i ett större sammanhang, än att bara se den på dess egna villkor, som negationen av allt man värderar.

Att locka fram en affirmation tycks vara "Guds avsikt" när han skickar Algol på folk!

Den tolkningen har fördelen att stämma med den ålderdomliga definition av Satan i Jobs bok.