Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 21 oktober 2013

Jake Gyllenhaal - freakhoroskopet



Man behöver inte bli betalande medlem i Aftonbladet. Rubrikerna säger tillräckligt och man kan gå vidare utan att fylla huvudet med smörja.

Däremot ledde den uppenbara antydan om en "bind-mig-piska-mig"-mentalitet hos skådespelaren som gjort så många roller som dysfunktionell till min upptäckt av hans ascendent. Klockslag som ser exakt nog har dykt upp på franska Astrotheme (en sajt som blir bättre och bättre).

Ingen som kan sina fyra element förvånas över att se följande "psykiska verklighet", en perfekt förklaring till varför Jake Gyllenhaal har dragits till sådana märkliga rollfigurer.



Låt oss bara ta det här med handfängsel och perverterade människors sexualitet - att binda andra eller själv bli bunden.

Kräftan i öster visar att mannen underkastar sig och är den som blir fängslad (av en dominant kvinna - eller man?)

Intrycket stärks ytterligare när man ser att den negativa Kräftan har sin ägare i dominanta och ibland rent brutala Oxen. Oxens härskare, den i Jord hedonistiska och helt kroppsligt orienterade Venus ligger emellertid i könets och analöppningens Skorpion och dessutom i femte huset för "lek" och "kreativitet". Vi har således att göra med en djupt efterbliven själ på jorden som förlägger sin "sataniska axel" på ett sätt som just lyfter fram sadomasochism som sin viktigaste målsättning.

Notera också att frihetens planet Jupiter ockuperar hela hans intellektuella sfär (3e huset) men att han inte är fri eftersom den begränsande Saturnus satt sig rakt på Jupiter. Jupiter kan därför bara finna att ofrihet är det som ger honom lycka (Jupiter associeras med tillstånd av lycka och harmoni, den är "signifikator" i det femte huset som också kan knytas till eudaimoni (se även detta inlägg).

Man kunde tro att Solen i frihetliga Skytten skulle hålla sig förmer än denna perversion, men se hur det ser ut för Solen! Jag har talat om krampaktiga begränsningar i samband med generation 1961 (Jupiter på Saturnus nåder i Saturnus negativa hemmatecken) men varje möte mellan planeterna leder till att "gammal är äldst" och det är Saturnus som dirigerar och Jupiter som expanderar på direktviet.

Den klara kognitiva Elden är här smutsad av Jord pga. Jupiters placering och Saturnus ovanpå. Och Solen är dessutom placerad i ett ont och svagt hus - det sjätte huset för fiendskap. Jo, nog leker Jake Gyllenhaal sexlekar som handlar om simulerat våldssex med "fienden" alltid, hur han sedan kommer att försöka förklara handfängslen i intervjun.

Han är ta mig tusan lika sjuk in i själen som sin skådespelarsyster Maggie, som för sin del redan samlat på sig några slampiga eller egenartade kvinnoporträtt. Det är alltid kul att jämföra horoskop för familjemedlemmar och här löper kanske Kräftan och Skorpionen som en röd tråd i släkten, båda kända som "sleazy" tecken i nära kontakt med grumliga instinkter. 



Satans vrånga huvud i närmast exakt mot Solen i sexualitetens Skorpion borgar för det. Och så vurpan när Solen ska drivas av en Mars som "fallit" från nåd i Kräftans tecken, en Kräfta vars Måne i sin tur fastnad på ytan - i Jord, i Stenbocken. 

Lägg till det att den goda och nåderika stjärnan Regulus inte kan kasta sina välsignelser när Saturnus står i vägen och antingen hämmar eller också omstrukturerar inflödet. Saturnus är Solens fiende och befinner sig således här på fiendemark. Solen i Skorpionen är heller inte direkt vad Lejonet tänkt sig, så det är inte märkligt att en skadad själ söker filmroller där den kan uttrycka sin skada. Himla tur för Hollywoodbarnen att de kan reparera sig via sitt yrke!

Saturnus framför Regulus är emellertid rätt intressant för Maggie Gyllenhaal älskas ju av filmförståsigpåare. Man kan därför sluta sig till att Regulus verkligen skänker hennes Saturnus "kungavärdighet", även om formalismens planet sedan befinner sig extremt ogynnsamt konfigurerad - hon blir känd för rollfigurer som på olika sätt är skadat gods.

Inga kommentarer: