Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 4 oktober 2013

Miley Cyrus & Världssjälen. Medier & den torrlagda själen

När jag 11.30 på torsdagen tycker ut inlägget om popstjärnan Millie som drogs ner i horaktigt beteende av skivbolaget, har jag ingen anledning om det öppna brev f.d. popsångaren Sinead O'Connor "av moderlig kärlek" skrivit till unga Miley Cyrus. (Miley - så väldigt likt Millie!) Cyrus har börjat hasa ner mot självdegraderingens lågmarker i vår fantastiska "post-politiska" tid av inskränkt högermentalitet där allt bara handlar om att kapitalisera på sitt ego - eller utnyttja andra till sin egen fördel. 

(Se t.ex. hur medelklassen glatt utnyttjat sjuka och arbetslösa för att få lite mer köpkraft - gissa om en stor grupp svenskar kommer att KOLLEKTIVA ÅTERFÖDAS i en skrämmande fattig underklass i något sorgligt land i framtiden! Skadan är redan skedd och alla som valde fel trots att de kanske visste bättre har nu en prick i sin himmelska bokföring. Tokfan Billström, en moderat som typifierar den onda böjelsen, ska nu granskas av Ekobrottsmyndigheten för eventuell ondska av detta slag. SvD/SR.)

Dagen efter blogginlägget om Millie & Loreen ser jag att Expressen 16.31 publicerar historien om Sinead O'Connor som en moderlig Loreen och Miley Cyrus som en vinglig Millie, och kan inte annat än häpna över hur exakt parallellismen är. Har tidningsskribenten snappat ett användbart tema på Sideriska siktet, surfat på Millie för lite mer fakta men hamnat på Mileys eskapader? (Google har ju en tendens att föreslå andra saker, med annan stavning.) 

Nej, troligen handlar det om Världssjälen som får många människor att samtidigt tänka ungefär samma tankar. Dvs. alla som inte har "alltför deformerade kranier" för att mikrokopian av solsystemet ska kunna fungera obehindrat, som Platon skrev - på allvar eller halvt på skämt är svårt att avgöra. 

Uppenbarligen var gårdagens stora snackis i popkulturträsket Sinead O'Connors "moderliga" brev till Miley (vuxna talade antingen om USA:s interna haveri eller om båtflyktingkatastrofen halvvägs mellan Afrika och Europa). Bloggarens antenner måste ha plockat upp TEMAT men FÄRGAT det med sitt närmare intresse för figurerna i den jamaicanska reggaemusikens historia.

Och parallellerna fortsätter ända ner på en granskning av horoskopet för "modern som bryr sig", på sin tid politiska och bråkiga Sinead O'Connor, och det för Miley Cyrus. Att den tjejen var i trubbel påpekade bloggen redan sommaren 2009. Ibland ser man katastrofen komma från långt håll tack vare astrologins indikationer. Det handlar just bara om indikationer, men zodiaktecken och planeter har verkligen en förmåga att befinna sig på rätt plats vid rätt tid!


De här överlappningarna mellan "fågelmamman" och "fågelungen" talar för sig själva - det är Sinead som ser sitt eget unga och bräckliga jag. Hon ser säkert den tidlösa ondskan genom högermentaliteten, vars värsta uttryck som löper genom just ungdomsindustrin. 


Se hallicken Jan Helin och hans hora Aftonbladet och den skrämmande propaganda för pengar, ego och sex som non-stop det såta paret adresserar till landets unga. Väg den skadan mot de sociala reportage som tidningen också arbetar med för att inte drabbas av akut samvetsnöd och nattliga mardrömmar för att de bidrar till hålla Sveriges befolkning nere på en nivå av akut dumhet.

Maktmänniskan Jan Helin och misslyckade profitören Tobias Billström bildar ett intressant par eftersom båda har samma Sol i Skytten och Månen i Stenbocken. Men genom att också väga in LJUSENS dolda disponenter (här på kartan indikerade genom färgen på det element disponenten verkar genom), inser man snart att det rör sig om två hela olika sätt att söka konkretisera (Jord) sina tillväxtambitioner (Solen i Skytten).

Jämför gärna vänsterledaren Jonas Sjöbergs Sol i Skytten och Månen i Jord, inte Stenbocken utan Jungfrun. Det har besvärat mig en del att han faktiskt har sinnet i profitmentalitetens tecken, men uppenbarligen har Sjöberg full solär insyn i denna mentalitet, vilket innebär att han inte längre styrs av "stjärnorna" utan navigerar som en fri själ, styrd av människans högre och bättre vetande. 

Det här är astrologins värsta problem: hur ska man veta om ett tecken uttrycker sin bra eller dåliga sida? Jag ser ingen annan väg än att väga in så många faktorer ens medvetande förmår hålla, och sedan avgöra vartåt det lutar. Förvisso är Tobias Billströms Sol i Eld baserad på en Jupiter i Jord en skrämmande intelligensbegränsare, karln klarar inte ens av att insiderspekulera för sitt eget berikande utan att åka dit. (Det är rätt uppenbart om hemligstämplingen av utredningen av hans aktieaffärer talar sitt tydliga språk.) 

Jan Helins Sol är mer typisk för vad man räknar med från en nyhetsman: Solen i Eld baseras på Vatten - ständig rädsla för att anrättningen ska kallna, en negativ form av "sensationalismen" som den de här elementens fräsande urladdning vid möte kan liknas vid. Här är ett skäl att tidningen pumpar läsarna fulla av låga nyheter. Jan Helins eget horoskop förklarar till viss del tidningens sunkiga grundton. Både hans Sol och Måne styrs för övrigt från det mest banala av alla element: Vatten. 

Men här menar jag Vatten i dess naturliga, näriga tillstånd, inte RENAT VATTEN, som så att säga upphävt sig själv och bjuder människan en närmast klärvoajant kanal till högre andeskådande. Se om Shirley MacLaines medium Kevin Ryerson nyligen - hans Sol i Vatten undviker den potentiellt problematiska "dissociation" som Fredrik Reinfeldt har mellan Solen och dess disponent Månen för att istället låta Vatten-Solen ABSORBERAS av Månen i Jordelementet och där utsättas för tolfte husets renande inverkan! (Tolfte i bemärkelsen "moksha" eller befrielse från världslig besmittelse.)

Det osunda vattnets mediefolk i Stockholmsförorter som Bromma och de "rätta" av de södra förorterna kommer alla att återfödas förståndshandikappade - det är vad man tjänar ihop till om kryper för Penningen. Minns, Jesus hatade penningmänniskor och han har varit världens mest berömda idol i tvåtusen år nu! Inte konstigt att marknadsmånande DN driver en religionsfientlig linje och försöker falskeligen ställa naturvetenskap mot religion, så som bara verkligt obildade människor gör. 

DN och Svenskt Näringsliv är mycket väl medvetna om att ALL GOD RELIGION är en fiende till marknads- och rovkapitalismen eftersom den söker lära människan att förverkliga sina bästa anlag istället för de sämsta, som drevkarlen Jan Helin tror sig tvingad att uppmuntra sina läsare till.

Helin skulle troligen inte ens i teorin kunna lämna tidningsbranschen, horoskopet tillhör så tydligt missbrukartypen att förlusten av makt skulle knäcka honom - det är ett banalt och smutsigt VATTEN som ligger under hans luni-solära livslinje - och längs den livslinjen drar han ner alla som läser Aftonhoran till hans egen ömklig nyhetsvärdering och nedvärdering av genuina ämnen och ideal - andligt grundade ideal. 

Herakleitos (levde 500 fvt) förklarade att den "torrlagda själen" var den bästa. Här pekade han uppenbarligen på något som motsvarar Eldelementet. Men astrologin är så komplex att t.o.m. en födelse i soluppgången i Jordelementet är mer ELD, mer en nobel och "torrlagd" själ än t.ex. Helins Sol i Eld baserat på en disponent i Vatten.

7 kommentarer:

Havsörnen sa...

En månad efter det här inläggets publicering ändrade Astro.com Miley Cyrus födelsetid till, 16:19 Nashville TN. (Rodden rating AA, födelsecertifikat).

Cyrus har sålunda inte AC i Skorpionen, men däremot Månen. Det extremt vulgära i hennes framtoning härrör väl från AC i Oxen två grader från Algol i kombination med Soldisponenten (likväl onda daimonen) i fallna Kräftan. Venus i åttonde.

Jag kollade upp två andra kändiskvinnor i samma generation som ger mig tydliga skorpionvibbar: Kendall Jenner och Bianca Wahlgren Ingrosso. Båda har "dödens blick". Den sistnämnda är Skytt med Månen och Soldisponenten i Skorpionen. Kim Kardashians halvsyster Kendall har en mjukare skorpionframtoning än vulgo-Miley: Solen/Merk./Rahu i Vågen åttonde huset. Soldisponenten samt Mars och Jupiter i Skorpionen. AC och Månen i Fiskarna.

Bianca ler oftast (jovialiska Skytten), men röntgenblicken hänger inte riktigt med munnen i smajlet.

https://s12.postimg.org/zb2d5co2l/Scorpio.jpg

Seaward sa...

Tack för att du hade vägarna förbi Cyrus på Astrodatabank och berättade. Sajten har chanserat sedan Lois Rodden levde. Mycket mer data som visar sig felaktiga än när den extrema tabellbitaren Rodden skötte datainsamlandet.
Månnoden befinner sig dock inga 2 grader från Oxascendenten, med nya orten Nashville får jag AC i 5e graden och noden i 29e (antika noden, "sanna noden", en grad tidigare).

Skriver verkligen under på Biancas kalla iakttagande blick. Lustigt nog gillar jag människan. Och bortom den här dödande blicken går det att uppfatta Skorpionens "tunga" själ med dess intressanta dynamik och krav på sanning (kompromisslös) - av det lilla jag sett "live" av människan.

Havsörnen sa...

Jag noterade inget om månnoden, däremot att Månen hamnar i Skorpionen i stället för Vågen och att AC i Oxen ligger på två graders avstånd från Satans huvud. :-)

Noderna får jag till 28:e graden på astro.com om jag väljer "true node", 29:e med "mean node". Hm...

Havsörnen sa...

Cyrus Måne står alltså i exakt opposition till Algol till på köpet.

Seaward sa...

Ja det var för tidigt för mig att läsa text klockan sju. Läste felaktigt AC/Algol som en nodopposition. Intressant med den där Algol är att den ofta verkar leda till att individen demoniseras, vare sig det egna psyket har någon del i anklagelserna eller ej. Cyrus demonstrativa beteende har något som går utöver Skorpionens normala förlust av föregående Vågens diplomati. Kanske Algol? Man behöver egentligen inte den stjärnan för att notera hur demonstrativt re-kaktiv hon är. En nymåne i Skorpionen och härskaren Mars fallen i Kräftan i det ONDA tredje huset (dock ett "föbättringens hus". Att Mars är signfikator för bl.a. tredje innebär inte att huset blir "bra" (intellektet är ett tveeggat svärd) och att Mars dels är fallen och dels en verksam illgörare för Oxascendenten tyder på en djupt traumatiserad själ som aldrig borde ha vandrat Hollywoods väg ... halvblottade bröst är alltså hennes patetiska sätt att revoltera mot industrin...

Egendomligt att programmen vänder på nodens position. ZET säger uttryckligen 28:40 för antika (mean node), dvs 29e graden, och 27:45 för den astronomiskt sanna noden, dvs 28e graden.

Astro.com kanske avrundar åt andra hållet för båda nodtyperna då de i huvudsak är retrograda. Detta skulle samtidigt vara en smula förvirrande eftersom de sanna noderna ibland är direkta och ibland retrograda... Båda verktygen bygger mig veterligen på samma efemerid (Swiss Ephemerid) men tycks skilja sig åt i tillämpningen...

Havsörnen sa...

Vänta nu, programmen ger faktiskt samma resultat.

Astro.com visar:
28.41 grader med "mean node"
27.45 grader med "true node"

Jag uppfattade din textrad "(antika noden, "sanna noden", en grad tidigare)" i betydelsen "antika noden d v s sanna noden".

Vilket motförklaras av orden efter kommatecknet.

Seaward sa...

Jag får upprepa mig: skrivet 7 på morgonen med sömn kvar i ögonen. Ett kommatecken för mycket kullkastar tydligen världen för en Mars-Jungfru när den samtidigt är ascendenthärskare!
:-)
Det av språkmästrarna dödförklarade semikolonet hade eliminerat tvetydigheten: "antika noden; sanna noden, en grad tidigare". Jag brukar på pin kiv använda det (det lever i högönsklig välmåga kvar i engelskan), men det här var som sagt arla morgon.