Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 30 januari 2014

Amanda Knox drogad lustmördare - igen




Bilden på den demonbesatta amerikanska utbytesstudenten var så bra att jag 2011 bara motvilligt medgav att Amanda Knox friats. Med nya bevis (AB, SvD) är hon återigen en mördare, och horoskopet passar onekligen den typ bloggen med dess många fallstudier och försök till kartläggning har hittat.

Kallblodiga Saturnus - döden - med den fallna Månen i dödens tecken Skorpionen är sannerligen inte någon lättsam kombination av symboler. Med det nya domslutet återbördas Amanda Knox till den grupp av 161 mördarhoroskop som visade att den fallna Månen är signifikant överrepresenterad i detta dödliga sällskap.



På bloggen har passerad några icke-kriminella fall av den här märkliga kombinationen där blodiga Mars (krig och illdåd) och blodiga Månen (blod och kroppsvätskor) bildar en ömsesidig reception och båda samtidigt står i sina fallna tillstånd (Mars i Kräftan och Månen i Skorpionen). Dessa bedrövliga omen behöver inte slå över helt. Jag minns ett fall av en kvinna som medgav att hon var farligt svartsjuk, ett partiellt närmande till blodets och den fallna Naturens inneboende bestialitet.

För att förstå varför Amanda Knox, en arrogant och okontaktbar ung kvinna kunde gå överstyr i en pervers bisexstinkande sexlek måste, tror jag, även välviljans och godhetens Venus och Jupiter vägas in. För Oxen i första huset är kärlekens Venus av ondo - Oxens materialistiska och kroppsliga kärlek gör inte dessa människor något gott enligt den indiska traditionen. 

Och vad gäller den stora filantropen Jupiter (vars andra sida är den måttlöst glupska rovkapitalisten - som Stefan Löfven och högersossarna inte klarar att domptera för fem öre), så är denna stora välgörare fångad i 12e huset, i den onda demonens våld. Den onda demonen i sin tur representeras i detta horoskop av den fallna Mars i Vatten i det tredje intellektshuset. 

Kvinnan kan därför på goda grunder klassificeras som en "kriminellt galen" människa, och var så från sitt födelseögonblick. Kanske är det tillfället som gör tjuven. Hade hon aldrig släppts iväg på studentresa till Europa hade hon möjligen bara utvecklat ett liv och en psykologi som en avvisande och fantasilös Stockholmsmoderat. Men bortom familjehemmets reglerande inverkan vaknade hennes bottenlösa ondska upp.


Inga kommentarer: