Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 14 januari 2014

USA:s folk älskar Sandra Bullock


Sandra Bullock, drottningen på
People's Choice Awards, januari 2014


Ögat fastnar ofrånkomligen på den intagande Sandra Bullock i ett av dessa intelligensbefriade men lättittade bildkollage med välklädda kändisar som Aftonbladet sitter på betald arbetstid och totar ihop med hjälp av bilder de hittat på nätet (sicken journalistik).

Den snart femtioåriga aktrisen och filmproducenten Bullock har nyligen vunnit stort med fyra utmärkelser då det amerikanska folket sade sitt med mer än 700 miljoner röster i ett antal kategorier. Kvinnan verkar helt ha avstannat i åldrandet! Fast Hollywood har ju resurser för att sudda ut Tidens tand - Saturnus eller Kronos på astrologiska.

Saturnus är lika lustig som de andra planeterna eftersom till synes motstridiga tankar samexisterar inom begreppet (om än inte den fysiska himlakroppen). Den indikerar samtidigt både Tidens obönhörliga gång och i livscykeln regerar den över ålderdomen. I indisk astrologi faktiskt bara de sista åren före döden och Saturnus har ju också dubbla jobb - den driver tiden och väntar sedan som Döden när den håvar in sin fångst såsom den romerska Saturnus, skördemannen.

Men Saturnus är, som dess indiska namn Shani antyder också "Den Långsamma", en konservator och i vardagen en hämsko som sinkar oss så att vi missar tågen. (Ja, svenska tåg fungerar överhuvudtaget inte längre eftersom högerns privatism står i direkt konflikt med Saturnus i dess roll som välsmord organisation som sätter helheten före de enskilda delarna så att delarna ska kunnat få det så bra som möjligt - svenska borgare har just blivit lurade ännu en gång genom privatiseringen av bilbesiktningen som naturligtvis blev både dyrare och krångligare genom visionen hos idioter som Fredrik Reinfeldt och Annie Lööf för att bara nämna två blinda liberaler). 

I samband med Saturnus konservatism påminns man om de två döda tvillingflickorna i skräckfilmen The Shining som spöklikt säger, "kom och lek med oss, för evigt..." När tiden slutar ticka konserveras eller arkiveras de timliga skeendena i evigheten där de lever i någon slags inbilsk pseudotillvaro medan den verkliga levande varelsen - Själen - vandrar vidare. (Hur länge kommer ateister att sitta fångna i dessa pseudovärldar eftersom de valde bort de viktiga frågorna under sina liv? "För evigt" eller tills själen återigen lyckas få ett ord med i laget?)

När jag tittar på Sandra Bullocks horoskop är det slående vilken fin Saturnus hon föddes under. Saturnus i rollen som "själens inre form" som mer eller mindre kan ses i en människa yttre, i hennes kroppshölje, sägs skapa magra och taniga människor och visserligen jobbade Bullock ur sig sitt komplex som plattbröstad genom att nämna frågan i en hel hoper långfilm för 15-20 år sedan. Men människan är mer än bara sina kroppsdelar och helheten vittnar om att Bullock är en vacker "gammal själ". 

Vid hennes genombrottsfilm, "Medan du sov", skrev någon svensk filmrecensent - i DN har jag för mig - med klassisk snål svensk jantementalitet att Bullock var "lagom snygg" och därför fungerade bra i rollen som spärrvakt vid pendeltåget. Borgartidningen ansåg att en skönhet i ett arbetarklassyrke inte passade sig - tala om inskränkt tänkande i klichéer!

Sanningen är att jag aldrig sett ett ansikte så nära den perfektion man tillskriver bysten av Nefertiti som tyskarna stal från Egypten under ett tidigare västerländskt psykbryt då den vite mannen var kolonialist och slavhandlare (vilket vi fortfarande är, om man skrapar bort den tunna hinnan av demokratimytologi och inbillad självgodhet).




Jag är övertygad om att Bullock har ETT ANTAL afrikanska liv sparade i sin Saturnus - sin själs inre form. Inte minst bör hon ha hunnit växla mellan vit och svart åtminstone några gånger sedan den vite mannen drog vanära över sig genom slaveriet i Amerika.

De två tidigare inläggen om Bullocks horoskop var båda korta, och det är typiskt den rapsodiska Tvillingarna (som ju är hennes ascendenttecken) att den här arketypen snabbt vidrör, kommenterar och går vidare. Hennes Saturnus kommenterades knappt alls eftersom Saturnus tenderar att ignorera Tvillingarnas Merkurius när den passerar dess domän. I horoskop med Tvillingarna som dominant inslag, kan det lättsamma och kommunikativa (Bullock är en "rolig tjej") överskugga den djupare och mer seriösa Saturnus. (Många konsumenter av hennes filmiska sprattlande tänker kanske inte på att hon är en stor filmproducent som plöjer ner kapital i filmprojekt - hon är också Saturnus, Arbetsgivaren.)

Anm. Se det indiska schemat över planeternas vänskapsförhållanden. Merkurius är logisk eller rationell och uppskattar därför systematiska Saturnus, men Saturnus besvarar inte vänskapen utan förhåller sig neutralt till Merkurius/Tvillingarnas skytteltrafik och varjehanda perspektiv. Medieägaren alternativt ansvarige utgivaren Saturnus är tämligen likgiltig för vad skribenten Merkurius skickar för slags information till slutkonsumenten Månen - deras jobbeskrivning är olika.




Det kan tyckas partiskt att ignorera den kraftfulla fullmånen mellan Vatten och Jord och istället färglägga de positivt polariserade elementen Eld och Luft. Men regeln är att det positiva alltid framhäver sig medan det negativa alltid viker under där Ljuset visar sig. 

Det första man därför noterar - i horoskopet och i verkligheten - är hennes "intellektuella sexighet". Venus och Mars i smart, slagfärdig konjunktion i första huset i Tvillingarna. Detta är utstrålning på "hög" luftig nivå - svenskar i allmänhet är låga och kroppsliga och uppfattar bara sexighet via väl knådad kroppsmassa ("muskeltonus"). Som sekulärt land förstår ingen längre att skönhet och t.o.m. sexualitet har sitt upphov i Himmelen, långt innan den fysiska kroppen formats. 

(Det är många år sedan någon uttryckte den tanken i svensk slaskpressen, att intelligens var sexigt. Det beror troligen på PISA-rapportens fynd: att svenskarna inte längre är begåvade utan bara har kroppslig "bulk" kvar att ty sig till. De har sjunkit ner till gym-nivån - platsen där zombieliknande halvmänniskor försöker göra statyer av sig själv.)

Givet Bullocks positivt polariserade ascendent i ser man sedan hur tydligt planeterna "väljer" positiva hus, förutom då den murriga "livslinjen" (Måne/Sol). Bullocks Sol-Kräfta i andra ekonomihuset antyder förvisso en näsa för affärsverksamhet, särskilt som denna agerande Sol behärskas av Månen i den ambitiösa, ibland strebrande Stenbocken.

Hon har själv spelat den här "jobbigt" överambitiösa kvinnan i film efter film - vem kan glömma den horribla kvinnliga polisen med slafsig stil som maskerar sig till deltagare för att nysta upp en hotbild kring en amerikansk skönhetstävling. På kuppen upptäcker hon att ytliga kvinnor har djup och känslor hon som manhaftig karriärmänniska hade missat... 

Ju mer man tittar på Bullocks horoskop, ju mer inser man att hon är en formidabel vinnare (förutom i valet av sluskaktiga män som bedrar henne - nästan som om hon omedvetet vill spela den där oälskade människa som Månen i torftiga Stenbocken identifierar sig som). Kan den fyrfaldiga vinnaren av "folkets kärlek" ses tydligare än just i den här bindningen mellan folkliga Kräftan och hackordningens Stenbock? 

På en högre nivå än den här passionerat materiella konsumtionen komplementpar, hittar vi en helt enastående ovanlig signal: hennes ascendenthärskare är Merkurius - en medial planet - i gradexakt konjunktion med kunga- (eller drottning-) makaren Regulus! Och detta dessutom i det tredje huset för publicitet och medier. Redan detta omen gör Bullock till en verklig vinnare, en drottning Nefertiti i vår tid.

Men så var det hennes vägran att åldras - hennes ovanligt bildsköna ansiktssymmetri som givit en benstomme "huggen i sten" som kommer att hålla länge sedan människor med horoskop av förruttnelsens typ skrumpnat ihop (eftersom ödet, inklusive vår fysiska värdkropp i detta liv är en karmiskt betingad konstruktion som syftar till att påminna oss om vårt syndafall och glömska alternativt sataniska förnekelse av den högre verklighet som är själens sanna hem).

Saturnus betecknas som en verksamt neutral planet när Tvillingarna ockuperar första huset. Den är vad den är, och drar därför mot det seriösa, moraliserande eller i värsta fall ytligt stilfixerade hållet (Platons eviga Former eller Idéer ligger förstås till grund även för klipp-och-klistra-flickorna på Aftonbladets redaktion som sitter och monterar menlösa stil- och modereportage med lågupplösta bilder från nätet).

Bullock har emellertid en fantastisk Saturnus som jag menar är verksamt god. Inte bara är den "korrekt polariserad": här blickar Saturnus upp mot den blå himmelsrymden och tecknar därför en själ som vänt på syndafallet och söker sig "Vägen upp". Detta betyder t.ex. att Saturnus båda härskarlägen, i Stenbocken och Vattumannen, ur evighetens perspektiv inte är lika goda. Saturnus i negativt härskarläge i Stenbocken har vänt sig bort från Platons eviga värld av arketyper och försöker spela Gud på Jorden, i det materiella. Några gör det med minne av varifrån de har fått sin formgivariver och vilja att leka Gud över undersåtarna, men de flesta är bara översittare av mer eller mindre godartat slag. 

Inte så Sandra Bullock, vars Saturnus befinner sig i härskarläge i det begåvade folkkollektivets tecken Vattumannen (Kräftan står för det mindre begåvade folkkollektiv som enbart lever för att hålla en tillfällig fysisk kropp mätt och belåten). HON ÄR INKARNATIONEN AV MÄNNISKAN SOM BÅDE INDIVID OCH SAMTIDIGT SOCIALT MEDVETEN OCH ANSVARSTAGANDE. Hon är raka motsatsen till Fredrik och Filippa Reinfeldt och Moderaterna. 

Så många föddes nu med Saturnus i Vattumannen att budskapet blir tydligt först med en födelsetid som låter Saturnus spela en nyckelroll - som hos Bullock - och dessutom har stöd av ytterligare faktorer. Nionde huset är Guds hus, samvetets hus, och här befinner sig Saturnus inte bara i korrekt polarisering för att så tydligt som möjligt teckna en distinkt Själ, utan också i det hus som inte bara anger nobless (det skulle vara femte huset) utan än mer, ett hus med universell räckvidd och en närmast religiös kallelse. 

Jämför Bullocks neutralt gränsande till verksamt goda Saturnus i Vattumannen med råttan och samhällsförstöraren Fredrik Reinfeldts verksamt onda rikemansplanet Jupiter i pengarnas tecken Oxen i nionde som en slags ond religion eller den rike mannens korrupta typ av samvete. Reinfeldt och hans parti vittnar om hur syndafallet ser ut när det är som värst (och han är också en ful människa). Bullock visar hur andlig skönhet ser ut - ända ut i den fysiska kroppen. 

Det är förstås så att Tvillingarna på ascendenten och Saturnus i Vattumannen har en generell Luft/Luft-synergi med varandra, men här finns så många vinnande och spännande ingredienser att man måste kapitulera inför helheten. En människa är mer än summan av delarna, men här finns många delar som sitter väldigt fint. Den hyperaktiva Regulus som knyter kungavärdighet till hennes persona (rollmask inklusive kroppen) bildar t.ex. en naturlig opposition till Saturnus hemma i Vattumannen, det lägre läraktiga kommunikations- och intellektshuset och det högre huset för Guru, Gud eller det högre intellektet - som faktisk enligt nyplatonismen kan representeras just av Saturnus i Vattumannen. Nous, grekernas gudomliga Intellekt, som mänsklighetens alla andesjälar tillsammans utgör. 

(Ja, Människan ÄR allting mått, enligt en viss definition, men det ser inte den jordbundna människan utan skapar en satanisk vrångbild av denna sublima sanning. I den vrångbilden är "allt relativt" så att människan som måttangivarel blir liktydigt med att enbart subjektivism regerar, att inga objektiva hållpunkter finns, att allt bara är PR-spinn och påhittade berättelser - som den att det existerar en evig själ i människan.)

Detta är den Kristus som bor i alla människor som den ohippa kristendomen borde ha hittat moderna uttryck för att förmedla. Tyvärr gick kristendomen via Martin Luther de besuttnas ärenden och är inte längre förmedlare av den eviga visheten som visar att själviskhet inte går ostraffat. Bullocks obegripliga utstrålning (ja, jag är helt såld, men med Månen i Tvillingarna är man kanske extra mottaglig för en Mars/Venus-Tvilling), bekräftar helt filosofen Platons tanke att också Det Sköna (sedd genom Venus) är ett sätt för det gudomliga att meddela sig. 

Att sedan Sandra Bullock också har en stadig förankring i nionde gudomliga huset via Saturnus kan förklara att det finns små moralismer i det mesta hon gör eller producerar. Tänk bara den socialrealistiska och deppiga filmen om alkoholism och rehab som hon finansierade. Det borde väl om något visa att hon är långt större än svenska socialdemokrater med deras smygegoism och vilja att tjäna pengar på skola och sjukvård. 

Sandra Bullocks horoskop styrs i hög grad från denna principfasta och sublima Saturnus i nionde huset och kan sägas vara det som inte Sverigehoroskopet når upp till. Vårt land föddes 1974 när den tidens socialdemokrati inskränkte kungahusets makt till det yttersta för folkets skull. Men när man fingranskar nationalhoroskopet ser man att det finns ett frälse som lämnar folket kvar i simpel egoistisk materialism. Att detta har avslöjats genom sosseriets högervridning på senare år är bara alltför uppenbart. 

Nya Moderaterna var bara en logisk följd av den falskhet och det dubbelspel det här landet ägnat sig åt under långeliga tider. Eländet börjar redan i 1809 års nationalhoroskop där själva Solen i materialistiska och landägande Oxen är infekterad av Satans stjärna! Den förbannelsen har sedan flyttat över till disponenten över den lågutbildade massans Måne i 1974 års horoskop. 

Att åtrå smulor från den rike mannens bord har givit ett folk som 2014 tillhör de sämst utbildade i västvärlden och som fegt värnar sina egna intressen i ett samhälle där Satan förklädd till Svenskt Näringsliv mer eller mindre våldtagit både landet och folket via marionettregeringen Reinfeldt. Det går egentligen inte att diskutera det här råtthålet i samma andetag som man studerar Sandra Bullocks himmel och börjar förstå varför hon är det amerikanska folkets drottning (om än inte det officiella USA:s), men jag gör det eftersom kontrasten är så oerhörd.


USA och Bullock - "naturlig zodiak" för
fokus på tecknen som platoniska Idéer.
Bullock som Saturnusmäktig kommunikatör (3)
av idéer eller ett tankesystem/en ideologi (11)

Sandra Bullocks horoskop i yttre kretsen och USA:s horoskop i den inre visar varför Amerika älskar denna kvinna. Se hur den amerikanska folkmassans Måne i Vattumannen exakt hör och anknyter till den Saturnus hos Bullock som, förstår vi nu, är formidabelt tongivande! Den som vill kan se fler överlappningar mellan kartorna.

Nu kanske man inte ska överdriva Bullocks roll som USA:s samvete eller världsförbättrare. Hon tjänar pengar på sina många romantiska komedier och den sidan som syns i hennes extremt favoriserade naturliga och verksamma välgörare Venus exakt i Tvillingascendenten (kryddad av Mars - som tyvärr är en illgörare som skadar hennes kärleksliv och självbild som Venus/kvinna). Denna Venus placerar henne helt klart bland de "America's sweehearts" jag tidigare noterat, Meg Ryan med sin viktigt placerade Venus. 

Venus är dock bara den Sandra Bullock man lär känna som person - via filmer och i tidningsreportage. Den djupare Bullock är inte Solen i Kräftan utan Saturnus i Vattumannen. Hon agerar som en människa som fått en "kallelse" och hon gör det osjälviskt. Detta märker den mer begåvade delen av det amerikanska folket och älskar henne för att hon INTE låter som Aftonbladet eller Expressen talar till enkelt folk i Sverige. Att därför, som borgare av moderaternas typ, flacka fram och tillbaka mellan Stockholm och New York och tro att de ska inhämta någon slags storhet, är att helt ha tagit miste på själslig essens och den banala nollans ytliga stilimitationer! Ett förytligat folk kommer att fortsätta sjunka tills landet genomgår någon slags inre revolution och reformerar och rättar upp sina korrupta värderingar. 

Reinfeldt må ha varit landets i fritt fall, värderingsmässigt, men Löfven lär bara åstadkomma en utplaning. En man som inte ser skillnad på höger och vänster är inte kallad eller skickad att få Sverige på fötter. Kan någon ringa Sandra Bullock och fråga om hon skulle vara intresserad av att styra ett efterblivet lilleputtland på 9 miljoner invånare den dagen hon inte längre kan sälja sin produkt med sitt ansikte? Hon skulle kunna tillföra det besläktade Vattuman-Sverige en insikt om vad det här tecknet egentligen representerar och hon skulle bli årets kvinna i Sverige också.



Relaterat inlägg: Saturnus - depression, skönhet & look-alikes (maj 2011)

8 kommentarer:

Havsörnen sa...

Nefertiti har bredare kindknotor än käkparti, medan dessa punkter går på linje i Bullocks ansikte. Men visst...

http://www.rossinfineart.com/site/images/galleries/contemporary.artwork/21nefertiti.jpg

Bullocks ansikte är lite likt nedanstående av den fyrkantiga typen, även med ett liknande stänk av sorgsenhet i ögonen.

http://divinevarod.files.wordpress.com/2013/05/michael-jackson.jpg

Fast hakgropen lade han ju till själv. Samma typ helt utan skarpa kanter ger:

http://magazine.foxnews.com/sites/magazine.foxnews.com/files/styles/700_image/public/HalleBerryHeadshotAP.jpg?itok=xxvZbDcW

Är det möjligen kartans starka fokus på dubbeltecknet Tvillingarna vid Asc som ger Bullocks "tudelade" näsa? :) http://imgbox.com/adtBhFCb

"Astrologin och fysionomin - ett hopplöst trassligt ämne! - har jag mer eller mindre lagt på hyllan, det finns så många andra aspekter som inte luktar rasbiologi som jag finner mer spännande – kopplingarna till Platons filosofi/kosmologi t.ex."

Jo, men enligt inläggets logik förklaras t ex Stephen Hawkings fulhet med att han är ateist. :)

Igår såg jag ett program på TV om människor som håller sig "unga" med hjälp av bl a plastikkirurgi. En fjollig frisör (boende på Tomtebogatan i Stockholm, född 1950-06-02) sprang omkring på stan och frågade folk hur gammal de trodde att han var och blev överlycklig när svaren blev i 40-årsåldern. Tragikomiskt blev det när han låg i stolen på spa och fick syrabehandling i ansiktet, och utbrast: "Se på mig, så fin jag är!" I själva verket ser Sandra Bullock minst trettio år yngre ut i jämförelse.

Seaward sa...

Obs, det var inga millimeterjämförelser som avsågs här (och inget look-alike-fall) utan bara två klassiskt rena ansikten - höga kindknotor m.m. tycks ingå i den form människor universellt tjusas av.

Zodiaken är hopplöst trasslig men här ställde jag upp en helt ny (nästan) hypotes att verifiera eller skrinlägga: att Saturnus (själens form) kan ha med skönhet att göra.

Saturnus är ju när allt kommer omkring upphöjd i estetikens Vågen (Venus) och det är väl i själva verket en "bra benstomme" som ligger bakom den universella beundran för Platons det Sköna.

Hypotesen skulle kunna beskrivas som en bra Saturnus (i ett bra hus som Bullocks) och kanske med extra draghjälp från Venus. Det kan ge spektakulärt stiliga människor.

Dessutom tycks Saturnus fördröja åldrandet - av just den anledning att den uppfattade skönheten hänger på en fördelaktig kranieform som håller huden på plats under många år!

Det var förstås inte avsiktligt tajmat, men dagen för det här spontant nedkrafsade Bullock-inlägget passerar Månen och Jupiter genom Tvillingarna...

Havsörnen sa...

Va? Är du uppe så här dags, Siwert? :)

Jo, jag misstänkte att det var "perfektionen" som sådan som avsågs. Om vi ska tala look-alikes, så ligger väl Nefertiti någonstans mitt emellan de här två skönheterna:

http://pleasurephoto.files.wordpress.com/2013/02/iman-abdulmajid-terry-oneill-1994-b.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-JPBSKKYunYQ/UGwrBabz7qI/AAAAAAAAAbE/PuRXx9966do/s640/sophia%2Bloren%2Bmakeup%2B50s.jpg

Till sist, här är den perfekta versionen av Sandra Bullock:

http://www.theplace2.ru/archive/ava_gardner/img/S4w-RockDreams-217-AvaGardner.jpg

Fast mot henne var Fader Tid inte lika gynnsam. Asc i Kräftan. Saturnus och Drakhuvudet i Jungfrun Tredje Huset, angripen via 210-gradersaspekten från Mars i Vattumannen Åttonde Huset (konj. horoskophärskaren Månen). Solen och Merkurius i Skytten i Olyckans Sjätte Hus. Venus i Skorpionen Femte Huset, Jupiter i Vågen Fjärde Huset.

I båda horoskopen är alltså Kräftan, Vattumannen och axeln Tvillingarna/Skytten aktiverade.

Seaward sa...

Sophia Lorens Mån/Satunus-Stenbock ligger faktiskt nära hypotesen om Saturnus och bokstavligen i närheten av Bullocks horoskop.

David Bowies sambo Imam finns "i princip" tydligt förespeglad i sångarens eget horoskop: Månen och ”formfascistiska” Saturnus i etniska Kräftan i 11e idealhuset! Via Saturnus indiska "specialaspekt" (60 grader) står Saturnus i TVINGANDE kontakt med David Bowies självbild eller Jungfruascendenten, en ascendent som skapar klassisk brittisk diskriminering mellan klasser och raser.

Kanske bäst att bryta tråden här, innan den sjunker ner i total objektifiering av människor! Men man kanske kan säga, utifrån, Saturnus hos David Bowie, att den bidrar till avmagrade ansikten som visar kranieformen. Bowie själv sorterar också under den typ som kom på tal här, i samband med Bullock/Nefertiti. Imam var en värdefull spin-off eftersom Bowie troligen är västerlandets värsta narcissist (har sparat/Saturnus varenda hudflaga för att kunna förevisa på Bowie-utställningar.

Samtidigt är hans depressiva Vatten-Saturnus mot Jungfruasc en perfekt indikation på den belevade gentleman som egentligen är ett bättre mått på Jungfrun än den uppenbart snikna och plumpt själviska typ som man ser hos Fredrik Reinfeldt.)

Havsörnen sa...

Döden/Saturnus illustreras ju med ett skelett och bra benstruktur anses ju synonymt med skönhet. Så din hypotes är logisk.

OK, en sista:

http://img167.imagevenue.com/img.php?image=121378779_rw3_123_1156lo.jpg#

Tiden har förvisso inte stått stilla, och naturen har fått lite hjälp, men för att vara SJUTTIOTRE är det ju närmast otroligt.

"She once claimed she spent up to ten hours a day keeping herself in shape through a combination of yoga sessions, weight training, healthy eating and her make-up regime."

"I've always been a health fanatic."

Då skulle man ju kunna tycka att den tropiska zodiakens Sol/Mars/Merk. i Jungfrun passar Raquel som hand i handske. Men sideriskt ser vi att detta är ett nästan rent eldhoroskop. Solen/Mar/Merk. återfinns i Lejonet Nionde Huset, medan Asc kvarstår i Skytten. Jupiter en grad från Saturnus i Väduren Femte Huset. Månen i Vågen Elfte Huset, Venus i Kräftan Åttonde Huset. Jungfruinfluensen återfinns via Rahu i Jungfrun i Tionde karriärhuset.

Konjunktionen Jupiter/Saturnus, båda retrograda. Kan man dra någon slutsats där? Bullock har också Saturnus retrograd.

Havsörnen sa...

Massor av Eld i eldhus, en Luft i lufthus, en Vatten i vattenhus, en Jord i jordhus. Horoskophärskaren Jupiter välsignar med sin 120-gradersaspekt Solen i Nionde. Solen och Mars är verksamma välgörare i Nionde för en Skyttenascendent. Ett av bloggens bästa horoskop, eller ser jag fel? Venus och Saturnus är illgörare med Skytten som Asc. Å andra sidan, Venus i Åttonde:

"En verksam illgärningsman i de onda dussthana-husen (3, 6, 8, 12) ger goda resultat genom att neutralisera husens onda innebörder!"

Vad händer med neutrala Merkurius när den är i konj. med både Solen och Mars?

Havsörnen sa...

(forts.) Jupiter lägger dessutom både sin goda 120-gradersaspekt på Solen/Mar/Merk. och sin goda 240-gradersaspekt på Skyttenascendenten! :)

Seaward sa...

Du kan nästan ta över den här bloggen nu! :-)

För den tropiska zodiaken och den gamla sideriska kan ju sägas att ett givet fenomen, säg "hälsa, liv och rörelse" kan knappast en enda astrologiskt faktor ha monopol. Den som ser Welch fitness via tropisk Jungfru får sin mening serverad och kan känna sig nöjd.

Den som istället ser denna ”hålla-igång”-dam via den sideriska zodiakens Eld har, tycker jag, sett djupare.

För vad är Solen – härskare i Lejonet - om inte DJURET i ett nötskal? Därför den indiska astrologins koppling av termen JIVA-ATMAN - den levande själen – till Solen. Zodion betyder ju förresten "litet (levande) djur". Och Eld representerar den metafysiska Existensen (Gud ÄR), vilket gör att starka Eldhoroskop (som Plotinus sade om detta element) är så nära det bortomkosmiska gudomliga man kan komma.

Att leva och vara i rörelse – det aktiva livet – är helt i linje med Eld. Fast jag är ointresserad av idrott borde detta vara den verksamhetens eget element.

Till detta kan man lägga upptäckten att svenska Vänsterpartiets styrelse f.n. domineras av soltecknet Skytten (och rättvisans Vågen). Fast sprungen ur en ateistisk tradition går detta parti omedvetet Himmelens ärende. Det enda parti i Sverige f.n. som hindrar helvetet från att bryta lös. Vänstern representerar minnet av vad det innebär att vara ett levande Väsen och vet vad Reinfeldts bruna gyttja gör med människan (en underart till genuset Djur).

(Jag har inte tagit ställning till om Människan med stort M är ett Genus sidoordnat med Djuret men mycket tyder på det – zodiaken konstellerar Djuret Lejonet och Människan Vattumannen med varandra via opposition, men de är dock inte samma Väsen. Detta innebär förstås inte att en människa född i, säg, Stenbocken, inte är en delmängd av Mänskligheten!)