Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google har förstört mängder av horoskop genom att omskapa usla miniatyrer av bilder i GIF-format. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa galna ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 16 november 2014

Vad är egentligen Hydran för något?Några näraliggande huvuden på den globala Hydran


Här, en gång för alla, följer en grafisk beskrivning av hur in-i-vassen vilseledda de aningslösa, okritiska och illa pålästa svenskarna är, som har gått på myten att högern skänker dem "valfrihet" och kunskapen att kunna välja fritt som det anstår en medlem av släktet homo sapiens, den visa människan.

Vad föreställer följande extrema förminskningar, tror du?

Svaret är: Till vänster visas hela förstasidan av Bonnierägda Dagens Nyheter på nätet, söndagen den 16 november 2014. 

Till höger visas samma nättidning efter att vår hjälte Herkules tappert och med list lyckats kapa den monstruösa Hydras alla giriga huvuden, vilka tenderar att sluka läsaren och suga in henne i en malström av vansinne och blind konsumtion. 

Herkules har med andra ord befriat Dagens Nyheter från all den reklam som genereras via högteknologiska system som bevakar nätanvändarens olika klick och tidigare förehavanden på nätet för att suga honom och henne än djupare in i den andliga misär som antikens kinesiska mystiker tecknade via detta retoriska replikskifte:

-Varför dör människorna?
-För att de söker fylla sig övernog. (Daodejing, fritt ur minnet)


Detta djävulska globala system av cancer-metastaser kopplar ihop all världens webbplatser där det bedrivs kommers, och denna Storfinansens sammansvärjning för att lamslå och förblinda den vanliga människan är vad bloggen definierar som Hydran eller livet i den tomma och ständigt hungriga sublunära domän detta mytologiska monster symboliserar.

Se vilket ynkligt litet murveldjur som blev kvar efter att Rovkapitalismens grövsta yttringar rensats bort! Är detta vad borgaroffret i Stockholm betalar dyra prenumerationspengar för, säger jag bara: "Grattis, du är till och med dummare än jag trodde!"

Låt världens medier självdö under detta Vattenmonsters härjningar. Låt människorna hitta andra intressen - gratis eller billiga intressen som inte lämnar ett så groteskt och oproportionerligt stort fotavtryck på Jordklotets resurser som de smaklösa svenskarna av idag gör. Läs en bok i månaden - inte hetsläs som en sjuk konsumist som i sin galenskap redan är på väg mot nästa skrovmål, utan långsamt så att själen berikas. En bok i månaden - på papper - det överlever världen. Och för de som dyrkar Moder Jord finns ju e-boken som inte kräver några nedhuggna träd alls. 

(Tillägg. När detta skrevs hade jag ännu inte sett Sam Sundbergs utmärkta reflektioner över en nyutkommen rapport om svenskarnas förhållande till nätet. Där rekommenderar också han en god bok, men som motgift mot den dåliga fantasin. Om dålig svensk fantasi skrev jag för övrigt i söndagens första blogginlägg. Det var väl bara en sådan vilodag för "svenskheten"...)

Svensken får också göra sig kvitt det vederstyggliga oskicket att resa jetplan i tid och otid. Fast man inte tror det, kommer denna kollektiva synd att drabba var och en individuellt vid nästa återfödelse till jorden. Antingen som en dålig fysionomi - jordens nedsmutsning har nu kommit tillbaka som en dålig konstitution, eller också i formen av en kollektiv återfödelse av den svenska folkkroppen i närheten av Tjernobyl eller något annat område som är typiskt den moderna kulturens vårdslöshet mot allt och alla.

(Tillägg 2! Ovetande om saken, har ETC publicerat en hel artikel om svenskens inbillade miljömedvetenhet tidigare samma dag. Man kan bara förmoda att det är Solens entré i den toxiska Skorpionen 13.30 idag som "triggar" många att tänka i samma banor! Eller möjligen svarta Saturnus som nyligen gick in i tecknet och som kommer att sluka Solen de närmaste dagarna. Ovanligt svarta tidningsrubriker kan befaras inom kort.)

För den som själv vill studera Hydrans canceroida nät bara i tidningen DN (sjukdomen är spridd över hela det kommersiella nätet) och själv vill bekräfta hur lite som blir kvar när man eliminerat den skamlösa Rovkapitalismens öppna käftar (annonserna), blir det till att arbeta en stund.

Börja med att öppna tidningens källkod och notera alla adressen som "förladdas", adresser som är Hydrans hemliga kommunikationsvägar för att globalt sprida informationen om hur läsaren reagerar på djungeln av reklam.

Här är merparten men långt ifrån alla adresser som gäller vid tiden för det här testet:

http://measure.richmetrics.com*
http://dn-se.c.richmetrics.com*
http://b.scorecardresearch.com*
http://external.reseguiden.se*
http://track.adform.net*
http://biowebb-data.s3.amazonaws.com*
http://panel2.research-int.se*
http://s1.adform.net*
http://connect.facebook.net*
http://sync.richmetrics.com*
http://comcluster.cxense.com*
http://cdn.cxpublic.com*
http://ad-emea.doubleclick.net*
http://d2b34e04pgt6or.cloudfront.net*
http://apis.google.com*
http://s0.2mdn.net*
http://sifomedia.citypaketet.se*
http://server.adformdsp.net*
http://files.adform.net*
http://track.adform.net*
http://dn-se.c.richmetrics.com*
http://bomcl.richmetrics.com*
http://s1.adform.net*
http://measure.richmetrics.com*
http://sync.richmetrics.com*


(Jag utgår från att detta alla är förbindelser över http-protokollet och inte det mer kostnadskrävande https.)

Asterisken i slutet markerar där Herkules hugger monstrets huvud så nära kroppen det är möjligt eftersom flera av de här adresserna regelbundet bör ändras i små detaljer vartefter reklam och kampanjer ändras. Asterisken används som joker i det välkända program som åtar sig att hjälpa nätanvändarna att slippa se dessa groteska mängder epilepsiframkallande blinkande och fladdrande annonser som gör tidningarna helt värdelösa.

Men ingen ska tro att källkoden bakom DN är allt. Här hoppas jag, en novis, bara ha stängt till några feedback-kanaler så att åtminstone inte mina klick på DN går vidare. 

(Jag gissar att "anonym session" i webbläsaren gör detsamma men det var roligare att spana in vad som egentligen händer under motorhuven på landets största indoktrineringsorgan för den västerländska livsstilen.)

Av namnen på ovanstående länkar att döma tycks det som sagt vara i huvudsak platser som analyserar användarens beteende - ord som "track" och "metrics" säger en hel del. Man måste även ta rensa bort reklamen manuellt genom att via annonsblockerarprogrammet uppskatta vilken den minsta möjliga roten är, en stump av hela annonsens sökväg som när man klipper där också klipper alla andra annonser från samma källa. Den här tyska adressen levererar t.ex. reklam till Dagens Nyheter: http://aka-cdn-ns.adtech.de och jag sätter asterisken * direkt efter ".de", Tyskland).

Till och med när man tror DN är avlusad kommer det att dyka upp "två nya huvuden" för vart huvud man kapat - precis som i myten om Herkules och Hydran. Men med lite uthållighet har man hittat alla adresser som gör DN till en sådan ofattbar skittidning den är - åtminstone för ögonblicket. Räkna med att nya huvuden växt ut om en vecka eller några månader.

Aldrig har väl Rovkapitalismens sanna symbol - Hydran - visat sig så tydligt. Och det är naturligtvis ingen slump att DN:s chefredaktör är född i Kräftans tecken, krabban som i myten skyndar till Monstrets försvar när den solära guda-rookien Herkules hotar att göra slut på dess naturliga element.

Feminister skulle här se en manlig skövlare i heroen Herkules och Krabban (Månen) som Naturens goda försvarare. Den typen finns också. Som talesättet går: "Stilla vatten går på Djupet". Men här talar vi om ytliga och stirriga vatten - kanske till och med sensationalistiska Vatten som i chefredaktörens fall. Själar som är fullständigt ointressanta och inte ens påtänkta av det himmelska råd som är redo att ge tips och vägledning för de själar som vaknat och genomskadat Falsariet kapitalisterna utsätter människosläktet för.

På den översta bilden ser vi en Wallenbergare vars huvud redan avskilts från Hydras kropp men på höger sida några från Bonniers maktsfär. Den övre är ingen annan än nya Bonnier-vd:n sedan i år, Thomas Franzén.

Minsann, en första blick någonsin på kartan visar att Herkules söker oskadliggöra en motbild till bloggaren Sol och Måne har bytt positioner. Men naturligtvis stämmer det förträffligt med en Sol i Tvillingarna för en som leder ett medieimperium! 

Nu vore det nativt att stanna där, för Tvillingarna och dess härskare Merkurius har en mer generell innebörd av "faktahanterare". Här är en vd som älskar att fatta beslut utifrån en rik mängd data - Tvillingarna (liksom det andra merkuriala tecknet Jungfrun) njuter av att kunna orden och siffrorna. Och med Vågen i horoskopet tillkommer kärleken till balansräkningar som - givetvis - pekar på stora vinster för uppdragsgivaren och därmed en själv.

Solen, oavsett tecken, är en moraliskt neutral indikation. Lite fundersam ska man istället vara över psyket i Vågen (samma som "Stridshingsten" som någon minns honom).Även om månascendenten i Vågens tecken är densamma för alla födda under de två dygn Månen passerar en Våg som står rotad i ledarskapets Lejon (via Vågens härskare Venus), kan man säkert säga om en vd för Bonniers att just den här individen till fullo uttrycker kartans högsta potential.

Därmed kan vi också ta på allvar den grymma korruption av tredje mediehuset som åsamkas detta område av Mars med viss skada från onda stjärnan Algol i åttonde huset. Det är naturligtvis den sjukliga ekonomism som Oxen är så känd för som återkommer här som en attitydmässig låsning som redan, tror jag, har avslöjat sig i en DN som knappt längre innehåller någon information alls jämfört med de dolda cancertumörer som suger livet ur både läsaren och tidningen själv.

Det är också värt att påpeka att medan det föddes otaliga slavar den 11 juli 1962 som känner den obarmhärtiga Saturnus i sitt snålaste och mest fordrande härskarläge (Stenbocken), så är det här uppenbart att Franzén arbetar, inte från sitt lunära jag, utan från den principiella slavdrivaren Saturnus förståelsehorisont. Nu är inte Stenbocken och Vågen några främlingar för varandra (se bara Sverigehoroskopet) och Luft och Jord är kanske den minst friktionsfylld kombinationen av alla element. 

Här tecknas "jordandar", själar som tappat andligheten och nu enbart från huvudfotingar intellektualiserar och kalkylerar på Jordelementet, dvs. produktionsfaktorerna. (Jämför Karl Marx, filosofen som såg klarar än någon annan vad blogsugarna i samhällets översta skikt sysslade med: de slavband arbetarna och i vår tid t.o.m. borgarna! Borgarna förtränger dock insikten och så länge man väljer dumheten, är det svårt att skapa opinion för en ny och mer rättvis värld.)

Ur månascendentens perspektiv ser Franzén knappt ens ut att vara anställd av ett svenskt företag. Solen och handelsmannen (och publicisten) Merkurius befinner sig långt borta, i det globala nionde huset. När losern till småborgare i Stockholm läser sin DN och känner sig "valfri" har han/hon ingen aning om att hon är som en fluga fångad i ett stolt globalt spindelnät - webben! Hydran har stigit upp på land och suger vätskan ur de levande landkrabborna!


*****

Här är de hopmonterade skärmdumparna av DN med reklam och utan i något större storlek. Du behöver inte göra Herkules stordåd i repris, så roligt var det inte!


DN, avgiftad:DN, förgiftad:Tillägg. Det tar mediespelaren Jan Scherman en vecka att återanvända uppslaget i det här inlägget för en artikel på SvD/Näringsliv. Jag vägrar tro att hans studie av Hydran - i artikeln kallad "Big Data" - är ett sammanträffande.

När han avslutar med orden, "Värt en granskning? Ja, det skulle förmodligen kunna bli en riktigt bra 'story'", går hans kriminella hjärna på högvarv. För det är just det han just har gjort: tjänat sig ett eget litet honorar på att vinkla om samma historia som i detta inlägg, men skriva ur Hydrans - Rovdjurets - eget perspektiv. Så jobbar en äkta blodsugare, och en falsk sådan dessutom. Men det bjuder jag på. Han titulerades dock "tarvlighetens ansikte" i ett blogginlägg från 2011.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar