Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 28 december 2014

Förskingraren som motsvarar 2014 års svenska demokratisvek

Intressanta tider på min ära! Jag har pekat ut den svinkallt själviska kopplingen mellan Skorpionen och Stenbocken i några få inlägg förr, men sådana personliga iakttagelser tenderar att drunkna i mängden inlägg. 

Givet den ömsesidiga receptionen mellan dessa två teckens härskare under som löpt parallellt med den svensk regeringskristen och (sd) som höll regeringsarbetet gisslan (åt borgarna), har det givits möjlighet att en gång för alla se hur den onda materialismen ser ut. 

Att sedan (s) gjorde upp med Alliansen för att försvara den i grunden sjuka finansinrättningen EU och det öppenhetstvång som får allt fler individer att i protest ansluta sig till (sd) - och genom detta tilltag i Maktens och Storfinansens namn sätta frågetecken för svensk demokratis duglighet - det har givit svenska astrologistudenter ett fenomenalt underlag för att fundera över vad det är som gör Skorpionen och Stenbocken till ett så udda par.

Och så kommer nu AB:s uthängande av en karaktärssvag kassör i Vänsterpartiet som förskingrat flera miljoner kronor på spel och dobbel. Det förvånar mig inte det minsta att hans horoskop har en färgläggning som besynnerlig liknar Jan Helins, chefredaktören för den tidning som jobbar hårdast med näringslivet för att hålla underklassen fastlåst i ett monetär tänkande och gärna då tanken på "lätta pengar" genom spel. 

Naturligtvis spelar den djävulska tidningen med dess sunkiga chefsredaktör båda sidorna och "larmar" då och då om spelets faror eller hänger ut spelmissbrukare som Jimmie Åkesson. Oj vad några av Schibsted-pressens anställda ska brinna i helvetet därför att deras uppsåt är så orent!


*****

Den ohederliga kassören då, han har i princip allt som kan gå fel på sin himmel. Det är svårt att inte halka in på tankar om vi är förutbestämda till det vi blir här i livet, när man ser sådana här fall. 

Svindlande kassör (inre kretsen) och
dagens transiter på himlen (yttre kretsen).
Ett praktexempel på dysfunktionell Vegetativ Själ
(Vatten attraherat av det negativa, Jord-artade)


Att se samma helvetiska själviskhet som då han föddes åter torna upp sig på himmelen när åtal väcks mot honom, borde få den värsta skeptiker att börja undra om det ändå inte ligger något i astrologin. Så här ser vi en oärlig kassör under samma fula indikation som också beskriver Överhetens svek mot svenska folket i den oheliga nya alliansen mellan höger och vänster.

(Löfven: "ingen bryr sig väl om eller uppfattar skillnaden på höger/vänster längre" - han talar inte bara för sig själv här utan om, faktiskt, ett helt folk som blivit drogat av billigt krafs gjord av slavarbetskraft i Asien som borgarnas skattesänkningar gjort att alla utan den utstötta undre femtedelen av folket kan unna sig i rikt mått.)

Flera inlägg har diskuterat den ömsesidiga receptionen mellan Skorpionens och Stenbockens härskare på sistone, så den här kartan behöver inte kommenteras ytterligare. Däremot kan man notera att kassörsyrket (engelskans "teller" - en som "bläddrar" sedlar) dels ligger nära Oxens tecken, som varande pengarnas tecken (och instinkten att vilja hålla i saker fysiska och "äga" dem). 

Men räkneförmågan tillhör förstås intellektets Merkurius, och här vill det sig inte bättre än att Merkurius står i Oxen, under direkt inflytande från den korrumperande onda stjärnan Algol och detta lättpåverkade intellekt står i sin tur i opposition till den hederliga gränsdragningens Saturnus som i sin tur "ägs" av egenmäktiga Mars-i-Stenbocken. 

Dessutom har kassören det enligt bloggen typiskt kriminella sinnelaget, "fallen" Måne i Skorpionen. Den har vi sett överrepresenterad i den grövsta sortens kriminalitet: mördarna.

Det är helt klart att det är en slags maktens diktatur eller egenmäktighet i störd form vi ser här, precis som i denna tid när den politiska överheten svikit hela det svenska folket såväl till höger som till vänster. Det är så många faktorer som står i negativ polaritet och samverkar till en dyster gyttja att det är onödigt att söka specificera vad som bidrar till vad. Detta är materialism i dess värsta skepnad och med en härlig liten knuff från Satans huvud, som judarna kallade Algol. 

Härmed har vi fått vårt andra tydliga fall på att Algol också är känd som "Speldjävulen", Jimmie Åkesson var det första (Solen i Oxen på närmast rak linje med Algol). Och egentligen har vi sett ett tredje i den förra borgarregeringen, den hymlande och genomfalske marknadskapitalisten Göran Hägglund som förklätt sig som en god man med kristna värderingar. 

Att hans djupt Algol-infekterade horoskop också svarade till en djupt driven speldjävul tänkte jag inte på då medierna berättade om att han var borgarregeringens störste hejare på att berika sig själv genom att - säkert på betald kontorstid (en politiker avlönad av svenska folket) - sitta och läsa in sig på värdepappersutveckling med följden att han var förra regeringens specialist på att berika sig själv i dessa frågor. Speldjävulen igen.

Om Hägglund, se bl.a.: Gud och Satan och KD:s själ (juli 2012)

Inga kommentarer: