Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 28 augusti 2017

Statsministern kapar hellre sin högra hand än brunkolspengarna


Statstuppen, en vindkänslig
och kappvändande typ

Från regeringshåll förnekas att statsministerns sekreterare avgår för att hålla blodhundarna i högern lugna och sluta peta på den banala ondskan själv, försvarsministern. Detta enligt DN, som för övrigt nu går så bra att de skaffat sig 11 nya journalister av ännu okänd politisk medvetenhetsgrad och omdöme. 

Men jag undrar fortfarande varför inte den andra onda tentakeln granskas? Brunkolsministern själv - Anna från närighetsdepartement har ju redan få gå? Det är minst en vecka sedan nyheten fladdrade förbi att departementet med ansvar för IT i landet bör ha varit lika tidigt informerad som någon och jag kan inte tro att herr Brunkol själv blivit för stor och uppblåst för att ta del av småstrunt som angelägna varningar från Säkerhetspollisen...

Kan det bero på att herr Brun är precis lika viktigt för statstuppen som Nato-älskaren, han som hjälper staten med pengaflöde genom vår återuppväckta passion för militarism och krig med de hårdkokta grabbarna från "over there"?

Alexander Skarsgård har redan i flera roller visat att det är så här genant den unge svenska krigsspelande mannen av idag blivit genom den äldre industrigenerationens underförstådda överenskommelse med staten. 

Bara Fredrik Reinfeldt var så korkad att han inte uppfattat att Sverige är ett blodigt mördarland i lönndom, ointresserad som han föreföll av militärindustrins produktionstakt och vilja till export, hand i hand med statens vilja till pengar. (Mandersson: "Se hur bra vi är! Vi har 40 miljarder i statskassan") Och se på Rheinfjutten idag: förringad och omvärderad t.o.m. av sina egna.

Bloggen har på sistone talat en hel del om den onda Jupiter och den onda Solen i Sverigehoroskopet som en bild av ett land inom landet, en elit som mången enkelt medborgare med fursteslickande i blodet vill hålla sig nära (ett exempel och ett ytterligare). Det här kan låta dramatiskt eller helt fel för dem som överblickar sina globalt sett materiellt snygga medelklassliv. Och det är just medelmåttan som gör att de inte kan se djupare på vad som gäller i det här landet. 

De utgör den tystade och indoktrinerade majoriteten som varje statsskick behöver för att fungera. För att inte folk ska vakna upp pumpas de fulla med konsumtionsreklam från morgon till kväll. Deras livsluft är inte längre signerad pappa staten utan näringslivet. 

I IT-skandalen vill därför de som sköter statstuppens korpografi ogärna att brunkolsministern granskas närmare. Men med 11 nya anställda på DN kanske nästa avslöjande just är i förberedande? Håller tidningens chefredaktör Wrålåkarskig på att själv att vakna upp från nyliberalismens falska budskap? Eller är det bara en tillfällig ekonomisk medvind som faktiskt lett till lite fler vassa och samhällskritiska avslöjanden från just den här tidningen.

Man kan jämföra med löst regeringstrogna Aftonhoran som fyller sina sidor med gränslösa mängder människodegraderande artiklar som avser göra dem näriga och giriga: det handlar om kroppens fitness, kinky sex istället för verklig makt eller pseudofrågan varför inte läsaren också är mångmiljonär följd av dubiösa råd hur att bli en (på det onda systemets villkor). 

I en bättre värld skulle tidningen ställas inför folkdomstol och processen göras kort med den för den Absoluta förgiftning av folksjälens sinnelag Aftonhoran utgör. 

Några vakna (och ibland extremt bra) kulturartiklar på marginalen gör varken till eller från när Horans ägare vet exakt hur man ska förslummar en läsekrets och håller dem på den triviala nivå där det jobbas i tristess hela veckan och aldrig annat än kändisskvaller alternerar med privata frustrationer. 

Detta är typiskt Sverige idag, och en förklaring till att landets Sol och rikemansplanet Jupiter ytterst sett är onda och ett svek mot själva konceptet "land"... (Jag medger att jag låter som en sverigedemokrat här.) Medierna tar inte sitt ansvar för att introducera Tänkande till folket (på varje sida och i stort uppslagna artiklar) eftersom det just är denna förmåga som gör att den lilla eliten kapat åt sig alla privilegierna och sedan själva bestämmer hur många brödsmulor de har lust att fördela bortom sin egen bedårade krets. 

Merparten av befolkningen är kapabel till avancerat tänkande om man bara hjälpte avgifta massorna från deras senaste boja - framtagen av Produktions- och Konsumtionsenheten - den hjärndödande smartfånen.


Tillägg. Klickar vidare och inspekterar andra tidningars förstasidor och noterar att SvD redan har texter ut som ställer ungefär samma fråga om högra handen Emma, det tredje huvudet, var det sista att rulla.

Tillägg 2. Försvarsministern som jag häromdagen tyckte stod tillräckligt utanför de omedelbara kommunikationsvägarna i regeringen är åter i hetluften - se SvD.

Inga kommentarer: